Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Susim ted uplne presne jako ty akorat ze nemam pritah a udrzuji prvni 3 dny doporucenou 50% vlhkost a teplotu kolem 20C ,po 3 dnech zvysim vlhkost na 60% a budu se snazit na 18C.
Po 3-7 dnech kdy zacnou praskat vetvicky oberu jeste listecky a hned do sklenic na 3 tydny.
Postupuju dle navodu tak snad jsem tedy nic neposral, jen si vse hned beru k srdci tak me to trochu vydesilo.
Osobne se klonim k tomu nazoru ze to zrani ve skle ( curing ) se na chuti podepise vic nez jesli budes susit na 40 procent vlhkosti nebo 60 ... ale treba ma nekdo jinou zkusenost ... ja po letech outu sem zvyklej pri kose proste hodit palicku do trouby na 90 stupnu nech to proschne ... a podle chuti uz se da cca usooudit jaky bude vysledek ... pokud to skrabe uz z trouby jako krava tak to po jakemkoli curringu nebude upe ono ... pokud uz z trouby je chut jemna je to pro me znameni ze to bude goood a ma cenu tomu dat extra peci ...
Pri mem prvnim grow jsem nemel zvhcovacku tak jsem susil na 35%-40% vlhkosti tak jak to mam bezne v pokoji, s pustenym odtahem a ofukem a presusil jsem to z duvodu prave tech 40% nebo tim ofukem, jedno z toho to bylo urcite pricinou. Takze se snazim tomu presuseni vyhnout a vse dodrzuji striktne.
Ok, zkusim jednu palicku dosusit fenem rychleji (troubu nemam)
a prubnu to !
To finalni zpracovani je alfa omega co se tyka chuti ... bohuzel ikdyz toho nactes milion chce to proste praxi ... nic jineho nefunguje ... drzim palce ))
Madi, vetev ti nesmi prasknout,to uz je pozde,ona musi jen tak jako lupnout a ty vlastne do sklenic davas ne uplne suchy palice a kazdy den je otevrit,ve sklenici by jsi mel mit tak 62% vlhkosti. Ale to urcite vis. At se dari.
Ano vim ale co nevim ....co znamena presne termin "lupnout"
Kdyz zlomim vetvicku tak to se to zlomi uz ted, zlomi se jakakoliv vetev a udela to ostry uhel (neohyba se) ale zatim to nevydava zadny zvuk to lupnuti.
Na dotek uz jsou pupeny sussi ale stale mekke .
Tak jesli te dobre rozumim ,ted kazdy den zlomit vetvicku a az to slysitelne lupne tak vyndat z boxu ,rozdelit na palicky a cele palicky dat do sklenic ? Nebo palicky do sklenic rozdelat na ty male dilky ze kteryvch je slozena palicka?
When buds are finished drying, you'll be able to snap off the smallest buds with your fingers without leaving a "string" of plant behind. "Stringiness" means there's still too much moisture inside.
google prekladac..
Jsou-li pupeny dokončení sušení, budete moci ulomí nejmenší pohárky s prsty bez zanechání "string" rostliny za sebou. "Stringiness" znamená, že je stále ještě příliš mnoho vlhkosti uvnitř.
po uprave nesmyslu...
Jsouli pupeny pripraveny na konec 1.faze suseni v boxu budete moci nejmensi-nejspodnejsi tenke vetvicky zlomit mezi prsty bez (aniz by..) se ulomily....a ted nevim bez ceho a to je dulezity. umel by to nekdo prosim prelozit aby to davalo smysl? Prekladac to preklada -snury rostlin za sebou.
Naposledy upravil Madical-Strains 26-01-2017 v 08:36 AM
Kdyz se ti zacnou oddelovat palicky tak uz je pozde podle me . To lupnuti zni jak kdyz zlomis malou zivou vetev z nejakyho stromu, jakoby v tom lupne ,vetev se nalomi,ale neodpadne. Ale pokud to nahazis do lahve tak zbytkova vlhkost se o to postara, jak uz tady bylo receno, muzes cist milion clanku a muze to radit tisic lidi a presto se to muze podelat. PRAXE je k nezaplaceni.
Ja se stim fakt neseru, proste to seknu , prasknu do boxu ,az to trochu poschne,tak to dam na pecici plech at to neprofukuje zespoda . Palice si tam udelaji svoji vlhkost a krasne to schne , jen musim davat pozor at to nezatuchne protoze sou tam dost nahusto. Podle me to moc hrotis a chces tomu udelat uplne krasny podminky ,ale nekdy je potreba zmenit metodu suseni nez podminky v byte.
Edit. Myslim tim ze to rostriham na palicky a dam na ten plech, podmisku, kus plata , proste cokoliv co neprofukuje. Ted tak susim jeste jednoho mrzaka ,cca 5g 60% vlhkosti ,je to hozeny na podtacku od kvetinace a uz je to 2 tydny , stale to voni a struktura je vlhka,porad gumova ,nic se nelame ,nic nelupe .
No ja jsem v prvnim kole ani nesusil a nesral jsem se s tim vubec a prave to dopadlo spatne, odjel jsem na tyden a kdyz jsem se vratil bylo to uz presuseny.
Prave ze nemam praxi tak to poprve musim delat podle nejake vychytavky podle ktere se pozna ten spravny cas a to prave nemuzu prelozit.
A az to takhle udelam parkrat tak az pak muzu pouzivat zkusenost z praxe.
Sak ja to tak myslel . Kontrolovat, zistovat jaky podminky sou pro tebe nejlepsi atd atd. Se za nekym stav at ti ukaze jak ma vypadat susina a hned budes vedet
No a je lepsi to dat do sklenic driv nez pozde?
Jako treba ty bys to do tech sklenic jeste nedal protoze to poznas ze to jeste neni pripravene ale ja bych to dal treba o 3 dni driv do sklenic a casteji ,treba 5x za den bych nechal na par minut otevrenou sklenici.