Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čehé, nemá někdo informace, jak je to s palným konopím na moravě, přesněji na jižní moravě? Onehdá tam prý J.X.D. natrhal celou kytici pro pani prezidentovou... Slyšel jsem, že kvalita těch kytek není příliš valná - mno, typuju, že to sativa nebude. v encyklopedii rostlin jsem našel konopí rumištní (?), tak že by?
ví někdo něco bližšího, popřípadě se může vytasit s vlastní zkušeností?
na rašeliništi v Mistříne u Kyjova je planiska hrozně moc a na podzim to v mliku fcelku facha, ale pochybuju že se sem vydaš.jinak se tam da taky pěkně vykupat. (zdroj vlastní zkušenost). jo a taky třeba u Hovoran. Je tu teho plno
Neviem ako na Morave, ale na Slovensku v okoli Ciernej nad Tysou az po Slovenske Nove Mesto su celkom znatelne pozostatky priemyselneho pestovania konope. Je to celkom prijemna jazda na bicykli po ceste lemovanej 2m vysokymi vianocnymi stromcekmi.
Na fajcenie to velmi nieje, myslim, ze ani na extrakciu. Vyzeraju ale velmi pekne. Taky look by potesil kazdeho outdooristu.
Tie semena su velmi potentne, kazdu jesen sa z rastlin vysypu a na jar zase vyrastu.
Nebolo by od veci, na jesen, zobrat si peknych par hrsti takychto semien a rozsypovat ich vsade kadial chodis, nech si tu krajinu trochu zkulturnime. :-)
Pokud to není na kouření ani na vaření (celkem pochybuji, vařit se dá s větším nebo menším úspěchem téměř jakékoliv konopí), tak to stále ještě může být dobré do konopné masti, která je fakt super všelék.
Nebolo by od veci, na jesen, zobrat si peknych par hrsti takychto semien a rozsypovat ich vsade kadial chodis, nech si tu krajinu trochu zkulturnime. :-)
Hmm a ze by sme pak meli vsichni opyleny outdoor technikou te nenapadlo? Jinak sorry, ze prudim, ale je to hloupost
2runner: a nechtel bys misto planych "kecu" (mno, dobre, jsem co se tyce prispevku take novacek a k teto diskuzi jsem nic, co by odpovidalo odpovedi na otazku uvedenou na zacatku threadu nenapsal, ale kcemu je vlastne takovy prispevek jako "Jo, neco by se..."???) hodit na grower nejake fotky, nebo alespon popsat charakteristiku a potenci technickeho konopi, kdyz s nim mas "takove" zkusenosti. Me by treba take zajimali podrobnosti a kdyz budu v dane oblasti, tak bych se take rad podival na pekne policko a nemam potrebu neco nekomu krast (to si radeji vypestuji, nebo si, sice nerad, neco koupim )
Cicmon
edit: pred chvily uz jsem neco pozil a kdyz jsem si to precetl jeste jednou, tak vidim nektery slova dvakrat, chyby, apod. Cicmon
To technicke konopi je k nicemu. Mel jsem pro zajimavost jednu kytku doma (polska odruda Beniko] a jedine co na ni bylo zajimave bylo, ze byla z 10 litru zeminy skoro 3 metry vysoka (nakonec se mi zlomila). Nic z toho neni krome provazu a mozna te masti. :-(
Jen bych chtěl poznamenat, že divoké konopí není to samé co technické konopí. Technika je opravdu bez THC (známého otec to pěstuje jako biomasu na vytápění , v divokém konopí ho trochu je...
pár informací tu tedy už bylo sděleno, ale chybí nějaký komplexní popis + třeba zkušenosti. to opravdu nikdo neví nic bližšího? jo a šiklo by se taky foto... (ale to už toho chci asi moooc)
zajímalo mně to jen z "čistě teoretických důvodů"
jinak si taky nemyslim, že na Moravě roste planě technika...