Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Rád představím mé kolo po dlouhé době. Pěst nebude reportován od začátku, jelikož jsem foto nedělal a hlavně co si budeme povídat ta pravá radost je, když kytky začínají kvést. Takže foto je z 30 dne +/-1 den.
Místo: Sklep (vlhký a chladný velký mínus)
Obydlí: Stan 240x200x120
Světlo: 2x600w Philips MASTER SON-T PIA PLUS + Waweflector XL
Klony: 10M+3AK47 od místního člena
Hnojivo: Canna Aqua
Medium: 2xNFT
Pořád vše při starém, tak to by stačilo na začátek a můžeme přidávat foto.
Pro představu jsem udělal momentek s krabičkou od sirek.
Trošku informací by neuškodilo. Kytky byly 21 dní na růstu a jel jsem bez záštipu.
Indika jako v mém případě není potřeba štípat. Jednak jsem poznal s vlastní zkušenosti, že to vytoužené ovoce nepřináší a celý proces to brzdí. Je lepší když se kytkou jednoduše řečeno zacvičí a pomůžete je trošku vytvarovat.
V mém případě k tomu slouží opěrná sít která je připevněná k rámu boxu. Vršky jsem se snažil, aby nestínili a vyplnili prázdný prostor tím se přenese růst do bočních větvích a vznikne z toho krásně rozvětvená kytka bez záštipu.
Ještě dodám, že je sice piplačka, ale každý větší list který stíní zkracuji na půlku tato metoda se myslím u mě osvědčila a samo si vyselektovat pár dobrých větví a včas kolem přepnutí nebo po 1-2 týdny pořádně proštípat a nechat už bez zásahu do konce krom sem tam zkrátit ten lístek .
skusim aj ja odfotit s krabickou zapaliek, som zvedavy ci to bude podobne. ale mam pocit, ze to mas vyrazne lepsie. asi tie teploty robia svoje (ja mam cez den max 21, v noci minima 17 - senzor je jeden medzi rastlinami nie na priamom svetle - je na mriezke a druhy merak je bokom).
Moje zkušenost s teplotami je taková, že je to jak na houpačce. Stan je ve sklepu a tam co si budeme povídat je nemožný držet nějakou teplotu v stabilních podmínkách bez techniky, kterou nemám. Hlavní faktory je GENETIKA, SVĚTLO s v neposlední řadě HNOJENÍ...pak někde je stabilní teplota jde o to aby nebyla moc nízká pod těch 18 a né zase vysoká nad 32. Taky hraje faktor vlhkost v květu myslím si, že když je nad 60% a výše spíš to listnatí. To jsou takový věci kterým se dá lehce předejít a udržovat v normě. Ale kvalitní světlo a dávkovaní hnojiva a gen je na prvním místě.
Původní příspěvek od C21H30O2 skusim aj ja odfotit s krabickou zapaliek, som zvedavy ci to bude podobne. ale mam pocit, ze to mas vyrazne lepsie. asi tie teploty robia svoje (ja mam cez den max 21, v noci minima 17 - senzor je jeden medzi rastlinami nie na priamom svetle - je na mriezke a druhy merak je bokom).
odjakživa platí, že jsou hlavní pouze 3 věci : světlo, genetika a ventilace(celkově vzduch)... tyto 3 věci jsou 90% a to ostatní kolem je pouhých 10%... tak to bylo, je a bude...
genetika od kozzyho (orange bud a euforia) - ta by tiez mala byt v pohode.
ale opat mam problem s vlhkostou - odvlhcovacka bezi naplno, ale aj tak tam mam okolo 65-70% (vetrak ide naplno tiez. asi budem musiet dokupit este dalsi, je tam dost dlhe potrubie. odhad 17-18m von z komina).
Sam jsem si koupi odvlhčovačku, ale podle mě pokud jí nemáš v uzavřeným místnosti, nebo není nějak extra silná a tahá to vzduch z venčí tak to nepomůže srazit ani kdybys ses u toho modlil. Co ti může pomoc je dát tam topení, který vzduch ohřívá tím by si mohl dosáhnou o 20% menší vzdušnou vlhkost, stejně to řeším já.
K té vlhkosti spíš bych nehledal problém, že to moc nekvete spíš bych se bál plísně v pozdější fázi květu, mam odzkoušený že může být max do 55% víc už ne!
Co si zdejsi clenove mysli zda mohu combinovat hnojivo canna Aqa s atami bloom bastic?
Bojim se aby se mi to nesrazelo v nadrzi a pak ty cucky mi neucpali trisky.
Jednou se mi uz neco podbneho stalo, zatim Nevim pri jake kombinaci to bylo.
Teď sem kolem 1,5 EC, čistil jsem a pak jsem dal 1,5 do druhého dne spadlo na 1,25 a sežraly 1/2 nálevu. Tak jsem domíchal nový a dolil a podle mě tam teď bude to samý. Nechci moc do extrému. Kdy myslíš jaký den je u mazara vrchol hnojení?