Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, už nějakou dobu sleduji Grower.cz a po několika letech jsem se rozhodl něčím přispět.
Plánoval jsem IN rozjet až na jaře, ale vzhledem k špatnému počasí (a čorkám v okolí) jsem do skříně šoupnul pár kytek ze zahrady už ted.
Něco o skříni:
Rozměry 200x80x250 (ŠxHxV)
Odtah - VK 250–1150m3/h
Přítah - 2x koupelnový větrák (každý 198m3/h)
Ofuk- stojanový větrák z Lidlu za 290Kč
Zvlčovačka není nutná, vlkost se pořád pohybuje 60-80%
Kytky z venku ted jedou po 2x 250w a na nové kolo tam budou dvě lampy 2x600w.
Skřín se nachází vedle domu, v bývalé kotelně která je pár desítek let používaná jako skladiště krámu.
Jednoho skvělého dne jsem se rozhodl (inspirován touhle stránkou) udělat si vlastní skřínku. Tak jsem objednal kontejner a všechno harampádí rodiču a babičky se vyhodilo aby jejich synáček měl místo na kytí
Tak nám zůstala skoro prázdná místnost, bývalý komín, jedno malé okenko a mohlo se začít kutit.
Zdi vlhké, bez omítky skoro, podlaha křivá, strop křívý jako kráva, izolace žádná...
Tak se začalo...vynosit zbytek krámů, obouchat zdi, nahodit, přivrtat latě do zdi, polystyren a na to OSB desky..
... poté co se částečně udělali stěny a strop z OSB desek přišlo na řadu vymyslet zásuvky a osvětlení pro místnost.. světlo tam bylo jen obycejné a zasuvky už vubec ne, proto jsem nevěděl jak to udělám... Nakonec při obouchávání zdi jsem narazil na zázračnou elektrikářskou krabičku a problém byl vyřešen
Natáhli jsme jsme kabely, přidělali zasuvky a zavedli jeden kabel k budoucímu předřadníku atd...
Pak následoval problém s vlhkostí a nízkou teplotou v zimních měsících...
El. topení jsem ihned zavrhnul protože bych se pak nedoplatil za elektřinu
Tak jsem vymyslel elegantní řešení... Staré kamna a obnovit komín..
Komín měl mít udajně někde prasklinu, takže byl nepoužitelný. Tak jsem improvizoval a do komínu vložil plechovou vložku (takže to je jakoby komín v komíně )
Vybetonoval podstavec na kamna (na pude jsem našel trezor, tak proč ho nevyužít že ) a sehnal staré kamny Petry za 500Kč
V zimě když je -15°C tak stačí každý den jednou zatopit a teplota neklesne pod 22°C
Podlaha a stěny jsou zatepleny 3cm polystyrenem a strop je 20cm vatou na zateplení střech takže teplíčko neuniká
Vlastně jde jen o zbytek dřevěné konstrukce a na to přidělat desky. Celá skřín má dvojitou stěnu a mezi tim je polystyren, takže je zateplená nejen místnost, ale i skřin.
Ve škříni jsem udělal podlahu z dlaždic, natáhl diamantovou folii, ventilaci, světla a bylo hotovo. Ted už jen chybí detaily které se doladí před oficiálním prvním kolem naší skříně.
(obr. 1 - podstavec pod kamna s trezorem )
Celkové náklady asi 7000 + vybavení skříně.. Všechno jsem si dělal sám nebo mi občas pomohl kamarád něco přidržet. Podle mého neni lepší využití staré místnosti než tohle
Hezky pěkně ses namakal, chci se optat na ty OSB desky.Nevlhnou,nebo nebude se tam někde dělat plíseň? Nebo jsi je něčím napenetroval,natřel?
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Původní příspěvek od celek Hezky pěkně ses namakal, chci se optat na ty OSB desky.Nevlhnou,nebo nebude se tam někde dělat plíseň? Nebo jsi je něčím napenetroval,natřel?
hele nebude,ja mam boudu s OSB uz 3 rokem na zahrade a furt pohoda,taky jsem myslel ze to bude delat kraviny,ale ne..Bejt to z drevotrisky,tak je to za mesic nasakle jak houba .....
A jinak pekna prace,budu sledovat..
Jelikož se po vesnici potulují baravní občané a vykradají kůlny a chaty, tak jsem pro jistotu vyrobil nové a kvalitnější dveře do místnosti kde se nachází skřín.
Dřív tam byly dveře jen aby tam nebylo videt, par lati a koberec přidělanej na tom, takže by nebyl žádný problém se tam dostat.
Nové dveře jsou z 1,5cm silné OSB desky a 6 cm silných trámků (latí) a vystužené plechem v místech kde jsou zámky a panty.
Opatrnosti není nikdy dost před nájezdy čorek a barevných
Caute. k OSB-čkam su celkom odolne voči poveternostným podmienkam aj na full daždi vyzdržia roky stratia sice farbu ale pohoda.. plesen myslím že to nenapadá. proti vlhkosti su odolne celkom, kedže zvladaju aj priamy dážd inač K patrí tým ktorí si vlastnoručne všetko budujú. peace.
Dnes jsem vyndal jednu rostlinku a byla zralejší než ostatní, čím to může být?
Tím bych se chtěl zeptat jaká je vaše nejoblíbenější technika sušení
Ano, je tu to 1000x napsané, ale jak se říká...100 lidí, 100 chutí
Navíc které místo by jste mi doporučili, mám jen zaprašenou půdu a místo v místnosti kde je skřín. Na půdě se mi nikdy nepodařilo zachovat vůni pořádně a vonělo to jako seno
Původní příspěvek od EVER Díky! Jsem rád že se Vám líbí
Dnes jsem vyndal jednu rostlinku a byla zralejší než ostatní, čím to může být?
Tím bych se chtěl zeptat jaká je vaše nejoblíbenější technika sušení
Ano, je tu to 1000x napsané, ale jak se říká...100 lidí, 100 chutí
Navíc které místo by jste mi doporučili, mám jen zaprašenou půdu a místo v místnosti kde je skřín. Na půdě se mi nikdy nepodařilo zachovat vůni pořádně a vonělo to jako seno
Kytí vyndaná dnes
Ahoj sleduju moc pěkné já to dělám tak že stáhnu odtah aby tam bylo takových 50-55% vlhkost / ale mírný vánek z ofuků aby cirkuloval a nestál vzduch, ošmikám velké listy , dále ty menší srovnal co jsou u paliček ... pak jednotlivé větvě uřízl a pověsil za posledlní paličkou za něaký provázek směrem dolů.. necháš 2-3-4 dny, záleží na vlhkosti aby na omak byly suší než uprostřed, pak si najdeš nějakou velkou zavařovačku nebo zažehlovák a odstříhneš všechny paličky a nastrkáš do vnitř.. a střídáš cyklus Zavřeno 1 den , Otevřeno 1 den ... až si to usušíš dle své libosti / mám rád vlhčí- pomaleji hoří / celé to vložíš do dózy a dáš do mrazáku :-)
Ahoj sleduju moc pěkné já to dělám tak že stáhnu odtah aby tam bylo takových 50-55% vlhkost / ale mírný vánek z ofuků aby cirkuloval a nestál vzduch, ošmikám velké listy , dále ty menší srovnal co jsou u paliček ... pak jednotlivé větvě uřízl a pověsil za posledlní paličkou za něaký provázek směrem dolů.. necháš 2-3-4 dny, záleží na vlhkosti aby na omak byly suší než uprostřed, pak si najdeš nějakou velkou zavařovačku nebo zažehlovák a odstříhneš všechny paličky a nastrkáš do vnitř.. a střídáš cyklus Zavřeno 1 den , Otevřeno 1 den ... až si to usušíš dle své libosti / mám rád vlhčí- pomaleji hoří / celé to vložíš do dózy a dáš do mrazáku :-)
Díky, určitě zkusím. Chci zkusit více technik sušení abych věděl která mi nejvíce vyhovuje a zachová vůni bez které to není ono
Zdravim, moc díky za podporu a že se Vám líbí. Kytí skončily parádně a je to takový průměr co se týče chuti/výnosu/kvality... Bohužel jsem musel mimo ČR a ted na to není čas a prostory (snad ještě někdy budou využity)... Všechny věci prodávám na místním bazaru, tak kdyby chtěl někdo nějaké levné věci tak budu moc rád.