Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » POZOR !?:) Co by se stalo, když by všichni groweři v Čechách vypnuli své stroječky ..
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
imyou
Host

Dotaz POZOR !?:) Co by se stalo, když by všichni groweři v Čechách vypnuli své stroječky .. Příspěvek č. 1

V souvislosti s jedním dotazem, co jsem obdržel na groweru, mně napadla neskutečná představa spočítat nebo odhadnout, kolik je v Čechách a na Moravě indoor platících growerů a kolik mají aktuální spotřebu elektřiny .. nebo-li, kolik "stát vydělává" na pěstování již v současnosti ..

Tudíž by bylo dle mého soudu dost hodně zajímavé, abyste zde zadali vaše odhady, tipy, koncentraci ve větších aglomeracích .. atd.

Když se nechám vést logickou linkou vychází mi že ve větších městech musí být desítky, v menších méně a na vesnicí jednotlivě.
Ale i tak to bude číslo spíše blížící se tisícům než na stovky ..
Můj odhad je 2000-3000 lidí v průměru pěstující pod 1-2 lampama, průměrná watáž se mi zdá tak 500W ..

Myslíte, že by poznala energetická centrála, když by se všichni groweři domluvili v předstihu a na 7 minut najednou vypnuli své stroječky?

Naposledy upravil 27-06-2003 v 10:19 AM

Old Post 27-06-2003 v 10:11 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Odhadl bych to na radove 10000 lidi, ale ten prumerny vykon se mi zda trochu moc, rekl bych tak 150 - 200W.
Coz by bylo rekneme 2*10E3 kW, prumer mezi 18 a 12 hodinami je 15, takze 15*2*10E3 kWh = 30 000 kWh,
vetsinou v sazbe D2, takze 30000*3.60Kc = 108000 Kc denne, to je rocne 108000*365 ~ asi 40 MKc.
To ziska vyrobce. Z toho da statu 22%, coz je 40*10E6*0.22 asi 9000000Kc. Pro stat, ktery Te za ty prachy jeste buzeruje. Kazdyho za devet stovek rocne. No nekupte to !

elektrika čerpadélko z filmovky vysokotlake cerpadlo hydromat pojezd
modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 27-06-2003 v 11:52 AM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.Proper
Stálý Člen

Karma uživatele Mr.Proper - 74% PěstitelskáKarma uživatele Mr.Proper - 74% PěstitelskáKarma uživatele Mr.Proper - 74% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Joj!
Tak tohle me taky vzdy zajimalo, kolik lidi v CR asi pestuje, out ci in.
S tim Viridisovym odhadem wataze bych souhlasil, jen se mi nezda tech 10 000 lidi, to asi bude moc. I kdyz na Groweru je nas registrovanych, jestli se nepletu, cca 4 000.
Ale ten vypocet je uchvatny!

Old Post 27-06-2003 v 13:33 PM
Mr.Proper je offline   Profil uživatele Mr.Proper   Find more posts by Mr.Proper   Foto galerie člena Mr.Proper   Click here to Send Mr.Proper a Private Message   Add Mr.Proper to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nikodym
...spise THCdym!

Karma uživatele Nikodym - 4% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

No někde jsem snad četl něco o 400 tis. pravidelných kuřáků THC, takže Viridisův odhad by mohl sedět. Možná je ještě pesimistický! A až nás budou milióny!...

Nechť vás provází kouř!

Čokoláda - je něco jednoduššího?

Old Post 27-06-2003 v 14:40 PM
Nikodym je offline   Profil uživatele Nikodym   Find more posts by Nikodym   Foto galerie člena Nikodym   Click here to Send Nikodym a Private Message   Add Nikodym to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wlocka[shiwa]
Nový Člen

Karma uživatele wlocka[shiwa] - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

to je zaujimawe ja som to tjez xcel wedjet kolko was tam je a kolko je takyx u nas na slovensku, za nase penaze sa im dobre xlasta hajzlom politickym a este ta zato aj zawru swine -~

Old Post 28-06-2003 v 21:33 PM
wlocka[shiwa] je offline   Profil uživatele wlocka[shiwa]   Find more posts by wlocka[shiwa]   Foto galerie člena wlocka[shiwa]   Click here to Send wlocka[shiwa] a Private Message   Add wlocka[shiwa] to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kvetak
Stálý Člen

Karma uživatele Kvetak - 76% PěstitelskáKarma uživatele Kvetak - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

No a co udělat anketku kolik Watů máte doma+rozdělení na zářivky, úsporky, halogeny, výbojky, popř. jejich druhy? Sice to nezahrne všechny indoor pěstitele, ale alespoň členy Groweru.
Ale nevim jestli jí můžu udělat, teda jestli jí třeba může dělat jenom místní "parlament" . A jestli jí může udělat kdokoli, tak se do toho někdo pusťte, protože já nevim jak a zjišťovat to to je na dlouhý lokte .

Jak to šlo pod zářivkama 4x18W
Stavba "ICEBOX 150W"

Travička zelená to je moje potěšení...
Kouřím rád a je to na mě doufám znát

Old Post 28-06-2003 v 22:52 PM
Kvetak je offline   Profil uživatele Kvetak   Find more posts by Kvetak   Foto galerie člena Kvetak   Click here to Send Kvetak a Private Message   Add Kvetak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hicks
Stálý Člen

Karma uživatele Hicks - 77% PěstitelskáKarma uživatele Hicks - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

Dle mýho tak 20 000 lidí pěstí v ČR, asi tak na 400W.
A vypnout to všici zaráz, tak si toho nevšimne vůbec nikdo ., pádž je to rozhozený po celý ČR, takže jen v každým větším městě by "možná" něco zaregistrovali na rozvodně el.

Old Post 30-06-2003 v 13:05 PM
Hicks je offline   Profil uživatele Hicks   Find more posts by Hicks   Foto galerie člena Hicks   Click here to Send Hicks a Private Message   Add Hicks to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:17 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás