Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Startovní konfigurace je následující:
-Box 95x95x160
-400W Gib Growth Spectrate MH
-400W Gib Flower spectrate Xtreme Output
-Odtah Ruck 125LS
-Ofuk Hurricane 15cm
-9x 11L květináče
-hlína Biobizz Light mix
-hnojivo Biobizz Fish Mix, Bloom, a možná dojde i na Top-Max
-9x řízky S.A.G.E.
- a nějaká další el. droboť
Rozhodl jsem se svůj první indoor rozjet se S.A.G.E.m, Slyšel jsem na tu kytku jen dobrý ohlasy jak ve fázi růstu/květu. Tak i po kuřácké stránce. Takže uvdíme co budoucnost přinese.
Tak dnes jsem doladil box do finálové podoby a zasadil řízky do květináčů. Rovnou do 11L kořeny měli přes RW kostku hezky prorostlé tak jaké pak copak.
Zdar, jen jedna fotka ti jde přidávat protože to máš v Indor sekci. požádej nějákého moda
ať ti to přehodí do Fotogalerie Indor, tam ti pude přidávat fotek 5. Ať se daří
Některé drogy nejsou zakázané proto, že by byly nebezpečné. Jsou nebezpečné, proto ,že jsou zakázané. (dr. J. Marks)
Zatím tahám 165m3/h, v noci zkusim jen 70m3/h. Ofuk 24/7. Vlhkost se drží níž než bych chtel je tam 65% při 26°C. Rozprašuju do vzduchu... A svetlo pujde rano níž, uvidíme jestli si mimča už navykli. Bez toho metru za ventilatorem to zatím funguje... Na vlhkost zkusim přidat misky s keramzitem a vodou.
čau potrubí-sonoflex (odhlučnený potrubí) za větrák se dává u silnejch/hlučných větráku jinej důvod to podle mě nemá. já ho měl i u takhle slabýho větráku, když sem vedle toho spal..
Jinak teda na 4kilo docela slabej větrál, uvidíš v létě... ja takovej měl na 250w a v letě přes 30°C
Tak pasivní zvlhčovače (voda+keramzit ve 2 miskách) tomu moc nepomáhaj. V noci jsme zkusili dát odtach jen na 70m3/h a teplota klesla až k 18°C (bez ofuku) je pravda že dnešní noc byla venku pěkně studená a měli jsme otevřená okna. Jinak max odtahová síla je 355m3/h. kterou jedem teď přes den dokud se sluníčko neuklidí z dosahu černého boxu. Pak to zkusim stáhnout na 265 nebo když to bude přívětivé tak na 165. Nevim jestli je to tím že si kytí nevytvořili ještě mikroklima ale teplota skáče jak na horské dráze.
Je mi jasné že když to postříkám rozprašovačem tak se zvedne vlhkost a klesne teplota ale je to tak na 10 minut.
S teplotou bude problem byt 1+1 poslední 4.té patro a okna na jih. Jdu se mrknout po nějakém lepším způsobu zvlhčování. Zkusím tam dát nějaké hadry, to by mělo snížit teplotu a zvednout vlhkost. Ale prvně musím přidělat dvě tyčky na boky boxu. Jak pro lepší úchyt na ofuk (ta rohová tyč se mi nějak nezamlouvá. Tak na ty hadry.
Světlo je tak 50cm nad vrcholky.Jít níž se zatím bojíme, kvůli té teplotě.
Všechny ty metody s mokrym hadrem,vodou v misce jsou prakticky neučinné,a když už jo tak jenom minimálně,nemá cenu hledat jiný způsob,prostě si jednoduše kup zvlhčovačku,ale né jenom nějaký to topný tělísko co dáš do vody a bude se to z toho vypařovat (prodavaj v growshopu) to je taky celkem k ničemu,kup si nějakou co to rozfoukává,investice to není zas tak vobrovská a ušetří ti celkem dost starostí Jinak já sám zvlhčovačku nepouživám,občas orosím rozprašovačem to jo,stejně růstová fáze trvá poměrně chvilku,spíš budeš v květu bojovat s tím že je vlhkost moc vysoká Samozřejmě každá investice se vyplatí a ulehčí ti práci... Doporučil bych ti třeba http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovac...sencor-shf-900/ cena je dost dobrá A co sem slyšel tak není špatná...
Na tu od TommyGuna už jsem taky koukal... upřímě se mi nejak moc pořizovat nechce tu 80% vlhkost tam potřebuju udržet max 2 tejdny, a to se mi aktualně nevyplatí. Zkusim takovej experiment. Dám nad vršky igelit po skoro celé ploše boxu (horizontálně), mělo by to simulovat pařník. uvidíme jak to hne s teplotou vlhkostí a průtokem vzduchu. Foto dodám.