Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na českých diskuzích sem nikde nenarazil na to, že by někdy někdo zkoušel udělat box z plechu. Můj známí teď jede druhé kolo tak pro Vás uvede některá pro a proti. Samozřejmně se počítá s plechem z nerezu.
Zdálo se mu, že homebox je v bytě jako pěst na oko, zajimalo by ho proč je nevyrábějí i v jiné bež černé barvě, vždyť uznejte, že by mnohem lépe vypadal box světle modrý a nebo třeba žlutý, nehledě na to, že světlejší barvy opticky zmenšují a rozhodně působí podstatně nenápadněji. Potřeboval prostor pro 2x400w, ale HB 120 se mu zdál malý a větší box už je podstatně dražší. Řešil to jednu dobu i dvěma HB L zároveň, ale to se mu také nezdálo jako šťastné řešení. Přemýšlel a kombinoval, jednou ho napadlo koupit zahradní domek z aukra. Svými rozměry š150d200v200 a cenou okolo 4500,- se mu zdál naprosto ideální. Domek je bez základny díky čemuž je jeho hmotnost cca. 25kg bez komponentů. Sestavit takový domek mu zabralo asi dva dny nepřetržité práce, ale za to si mohl vyvrtat díry na vývody a přívody kamkoliv. Stěny i podlahu udělal z bílý odrazový folie a díky dvou stolků z ikei na nichž má libra truhlíky si mohl vyrobit drip a pěstovat v kokosu. Druhý kolo se mu blíží ke konci a říká, že se ten nápad osvědčil. Jediný problém je díky tepelné vodivosti kovu právě s teplotou. Pokud tahá vzduch ven přes pachový filtr teplota se drží kolem 27C při okolní teplotě 22C. Na léto plánuje dát na obě lampy cooltube s vlastní ventilací a odvodem pryč, protože jak sám říká léto v posledném patře s oknama na jih je bláznivé. Příkládá i fotografie pro představu. Pokud Vás něco zajimá nevahejte se zeptat.
Původní příspěvek od MICHAL88 Zdálo se mu, že homebox je v bytě jako pěst na oko,
kdežto zahradní domek do obýváku padne jak ulitej ...
každopádně máš ode mě k+, protože to je úlet
"To co jsem prožila, mi dalo sebevědomí a po politické stránce to, že budu do konce života proti komunismu a totalitě. A nemůžu pochopit, že mladý člověk se může přiklonit k jejich programu a k jejich straně. Já vím, že neustále lžou"
Hana Truncová, politická vězenkyně
"Co dal bolševismus světu, národům, člověku? Světu vzpoury, zmatky, násilné revoluce, občanské války, teror. Národům bídu, neštěstí, bezpráví, zotročení materiální i duchovní. Lidem věčná strádání. Bolševický stát vzal člověku svobodu, čest,mravnost." Alexandr Jakovlev - bývalý vysoký komunistický funkcionář
dík za to k+ ) docela sem se tomu teď zasmál , ale je nějáký důvod proč jsou HB černé? Vždyť ten materiál by se dal obarvit i na bílo a stejně by byl neprodyšnej. Když nad tím tak přemejšlym možná v tom začnu podnikat ) každopádně když příjdu k někomu a uvidím HB tak mně nikdo nepřesvědčí, že není používanej na growing a spousta lidí ho navíc zná z televize, domek musíš zakamuflovat za nějáku šílenest otypu, třeba žes ho vyhrál a tak sis ho prozábavu postavil když nemáš zahradu a máš tam bordel ne? člověk musí bejt kreativní no, ale samozřejmně by tě při tom vysvětlování neměl přehlušit větrák.
Box úlet, ty voe si nedokážu představit, že tohle tahám do bytu.. Na kolik ta sranda celá vyšla?? Janáč kyti vypadaj slušně.. pálil jsi na to 2x 400w jo? Jaká byla gramáž??
jj 25 kilove jzahradní domek je rozhodně praktičtejší jak homebox co složíš rozložíš z jedný malý krabice co se vleze všude . .krom toho jde vidět jak to prosvítá ve spojích steně tak se bude i světlo dostávat dovnitř nic ideálního . . ale každopadně sradnda jestli ti to přijde jako menší pěst na oko a kdyby byl home box bílej tak teda už nevypadá podezdřele jo ? možná se dočkáme a borci to začlnou prodávat v modnějších barvách . . . aprikot lila cihlová
"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
téma Vás zaujalo to mám radost. Ona spousta lidí si to asi nedovede představit a myslí si, že to snad působí v interiéru megalománsky opak je pravdou. Díky jedné stěně tvořené zrcadly a čelní části dekorované nalepovací tapetou imitující dřevo to celkově působí značně lépe než HB L, ale každopádně to samozřejmě neznamená, že to je 100% bezpečné. V USA se běžně prodávají kovové grow skříně, kde se klade velký důraz právě na utajení. Přidávám fotku pro radost a taky ať vidíte jednou fotku focenou pod zelenou lampou, aneb nerušit spím.
a nebo falešná předstěna a skříň nebo policová stěna jako "tajný vchod" zn. vhodné pro schizofreniky ale to už sme trochu někde bokem...a k té barvě homeboxu, kdyby byl např. bílý a byl v rohu bíle místnosti, bude "skoro" neviditelný jinak ať si každej pěstí v čem uzná za vhodný...každopádně za original nápad K+
Ahoj, no každopádně mě to zaujalo a pobavilo Ale jinak si myslim že je to celkem blbost. Je vidět že to docela prosvítá a že by to byla menší pěst na oko než box mi teda nepřijde. I tak se to zvědavé návštěvě musí vysvětlovat dost těžko ne?
Co se týká barvy boxu tak ten co sem používal byl trochu průsvitnej když tam svítilo 4OOW, tak možná proto černá barva. Ta nejvíc pohlcuje světlo, nebo jen teplo ?
Barevnej box je zajímavej nápad, ale na nenápadnosti mu to podlemě moc nepřidá.
Box je podlemího pro lidi co ho můžou strčit do sklepa v RD nebo v bytě do nějaký zadní místnosti kam nikoho nepouští...
Ale lidi co to maj v obyvaku, nebo maj prostě garzonku by měli mít spíš dřevěnou skříň as skříň na oblečení, nebo box za falešnou stěnou atp..
jasně souhlasím, že by šatní skříň byla nejideálnější, problém je že hlubší než 64cm sem nenašel a takovej kutil abych vyrobil skříň normálního vzhledu asi nejsem, ideál bych viděl v nákupu boxu G-Tools, ale problém je vyšší cena , ale především, mám zde zájem prezentovat zkušenosti pro další generace tuzemských groweru, aby věděli, že i v plechu to jde. Posílám poslední foto z roomu a začíná flushing.