Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, v oboru indoor jsem nováček, nedávno jsem se rozhodl, že si postavím skříň. Mám rozměry 40x50x70 ( š x h x v ). Přídělal jsem tam 2 x 12 V větráčky z pc napojené na 12V starou nabíječku od mobilu. Mám v plánu pěstovat tak 1-2 květinky. A teď když už mám vše hotové mi chybí akorát světlo.. Chtěl bych zkusit 85w CFL dual, akorát potřebuju znát něčí názor, jestli můžu mít ve skříni dvě květinky a kolik tak budu mít výnos g ? Popřípadě nějaký lepší nápady ? Chci ale jet CFL zářivku
čau, za prvý se vyprdni na dual a jestli chceš něco sklidit, tak si pořiď červenou. za druhý se nemusíš bát ani 125w, a když budeš šikovnej tak sklidíš z 2 kytek třeba tak 30g
125 W by se tam nevešlo? Uchladit to půjde v klidu.. Jinak to vypadá pěkně a klidně 4 bych tam dal.
Už máš vymyšleno, jak to pojedeš? SoG, SCrOG neb LST?
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Jo vešlo akorát nevim, jestli mi postačej ty 2 větráčky. A k tý metodě... rozhodoval jsem se mezi SoG a SCrOG a nakonec jsem se rozhodnul pro SoG, přes tu mřížku by jsem to v tý velikosti skříně asi moc neroztahal
zalezi jaky maji prutok vzduchu.mam vetracek ktery jede 180l a ten je v poho.dalsi vec je ze nabijecka na mobil nemusi tocit vetracek na plno zalezi na amperech.lepsi mas poridit 12V zdroj a muzes to i regulovat.
mel jsem 125clf na rust v prvnim pestu a v poho mo to ty vetraky utahli,na 150sodu uz to bylo horsi ale kdyz je daz zasebe a zapojis jich vice tak vklidu i tu 150hps ale bez pachace.takze nato bacha
no mám připravenej i zdroj z pc, chtěl jsem ho tam dát původně.. vytáhnuto 12V a zatíženou 5V větev, aby to běhalo jak má (ale nechtělo se mi ho popravdě moc použít kvůli místu, proto jsem zvolil tu nabíječku) a jede to na ní míň než na tom zdroji, ale zase takovej rozdíl to není.. a tu zářivku teda 125w dual nebo jen na květ ? Popravdě, nechci ze začátku moc utrácet než se to naučím ))
no ja pouzivam jen rustovku na rust a hps na kvet,takze ti uplne neporadim.ale co jsem cetl na foru tak kdyz koupis jen na kvet tak udelas lepe nez z dualem. pod tim ti to taky poroste.kdyztak dokup nejake e27 usporky s modrym spektrem a dopln tu kvetovku (ikdyz to je asi zbytecne)
no já to slyšel od kámoše, že jeho známej jede taky jen na květ, že je to lepší, právě proto mě rozhodil a napsal jsem sem do fora... už bych jinak koupil tu dualku a jen 85w.. a kámoš je to tak rok co se chytil na pc grow box, že to viděl na youtube.. tak jede na 4 a 4 zářivky (23w warm white a ty na květ má cool daylight) a sklízí z dvou kytek dohromady tak cca 30-35g.. A mě i napadlo, že bych mohl si pár zářivek koupit jen na vyklíčení.. udělat si ještě menší box a než se mi dodělá kytí ve velký skříni tak v tý malý by to zatím mohlo růst,.. ale nevím jestli to není zbytečný
to záleži samozrejmne na tobe ale mas to stavbu dvou boxu tak pocitej ze se ti to trochu prodrazi.jinak proc ne.
ale jak pises ze ma kamos 4zárivky tak nevim jestli to nevijde draz nez ta clf. ale pokud bys chtel utratit trochu vice penez tak kup 85clf rustovku a 125-200 clf na kvet.spousta lidi tady na foru ma pod clf celkem pekne pesty.taky jsem o tom uvazoval ale nakonec vyhral na kvet hps.
jeste k te rustovce kytky po ni maji opravdu peknou stavbu.
jeste prosim te cim mas ten box vylepeny? jestli to je alobal tak bych to vymenil alespon za bilou folii
no... asi na ten menší box kašlu no vyšlo ho to levnějš asi cca o 400,- než by to koupil tady u nás, kupoval to přes net s číny (free shipping)..
Původně jsem do toho nechtěl moc vrážet, proto jsem si skříň udělal z 12mm MDF a všechny potřebný věci jsem měl tak nějak doma v dílně (pantíky, díru se záslepkou na kabely, těsnění, větráčky,..) a mám to vylepený alobalem, takovým tím silným (ten byl taky doma po ruce)
snad to bude v pohodě lampička uvidím no, když tak časem budu postupně vylepšovat, na ten první grow to snad stačí..
folii taky objednám akorát ještě vymyslet čím ji nalepím a vytvořit pacháč, nevím jak hodně to je pak cítit, mě by to nějak nevadilo, ale přítelkyně by asi nadávala
S pacháčem bych počkal, některé modely tolik nesmrdí.
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk