Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Host Pro rostouci pocet threadu s otazkou kdy sklidit, zakladam toto. Vsechny ostatni thready budu mazat a rozdavat K- a trestnaky. Protoze mi tadle otazka pripada jiz dostatecne vyresena a pri pouziti hledani neni problem se to dozvedet. Takze od ted vse SEM. Kdyz nekomu odpovidate pouzijte quote.
ahoj,
mám malý problém a kytičkama na půdě. Když jsem je chtěl sklidit všiml jsem si, že mezi hnědými bliznami v dost velké míře vyrůstají nové pěkně bílé (zhruba u 6 kytek), a proto se ptám mam je i přes to už sklidit když už je cca. 90% ostatních blizen hnědejch. Toto se mi ješte nestalo a tak teď fakt nevim co s tim.
Původní příspěvek od Rákosníček ahoj,
mám malý problém a kytičkama na půdě. Když jsem je chtěl sklidit všiml jsem si, že mezi hnědými bliznami v dost velké míře vyrůstají nové pěkně bílé (zhruba u 6 kytek), a proto se ptám mam je i přes to už sklidit když už je cca. 90% ostatních blizen hnědejch. Toto se mi ješte nestalo a tak teď fakt nevim co s tim.
než na blizny radši koukej na zabarvení pryskyřice
no ja bych jim dal 1 den tmy a skosil tech bilejch tam po te tme bude jeste vic ... jinak 90% lol uz melo byt asi sklizeno(teda pokud nechces uspavaci bu)
no to s tim zbarvením pryskyřice mě taky napadlo, ale ani pod mikroskopem sem nedokázal určit její barvu (ten mikroskop nepatří zrovna k těm nejlepším)
Jinak sem se teda rozhodl pro tu tmu a zejta je sklidim.
Dík za rady.
Jakou dobu květu doporučuje seedbanka? Obecně to chce 7-10 tejdnů květu...
Indoorový modely venku se většinou sklízej co nejpozdějc, ale dřív než zplesnivěj
no seedbanka doporučuje 55-60 dnů. Dnes je to tak 55-57dnů takže zralá už by bejt měla. Z toho a vašich rad jsem tedy dospěl k názoru že dnes večer a zítra je sklidim.
Ale mám další otázku - nevíte prosím vás jak je možný, že stejnou odrůdu, kterou mám i na půdě mám venku na chatě(3 kytky), ale ty začaly kvést cca. o 2 týdny později? -maj +-stejně slunce,....
to mi přijde jako ptákovina, spíš se jedná o světlo - jak dlouho tam svítí, z jaký svět. strany atd. - jestli tomu na tý půdě něco třeba ráno nebo večer stíní, tak to je pochopitelný, že začne kvést dřív, protože má delší periodu tmy....
citace:
Původní příspěvek od Cicmon rakosnicek: a neni to tim, ze kytky na chate mas v zemi primo a na pude v kvetinacich? IMHO kytky v kvetniku zacinaj kvest driv
Původní příspěvek od Cicmon rakosnicek: a neni to tim, ze kytky na chate mas v zemi primo a na pude v kvetinacich? IMHO kytky v kvetniku zacinaj kvest driv
Taky jsem se o to zajímal, ale nemyslim si že by to mělo vliv.
tak už jsem něco sklidil, ale některý kytky se mi zdaj pořád trošku nezralý.
(foto) Ale na druhou stranu už tejden vypadaj uplně stejně. Pár bílejch blizen tam je pořád, ale silně převládají ty hnědé. Myslíte, že to mam ještě chvilku nechat? Dík
Pro rostouci pocet threadu s otazkou kdy sklidit, zakladam toto.
Vsechny ostatni thready budu mazat a rozdavat K- a trestnaky. Protoze mi tadle otazka pripada jiz dostatecne vyresena a pri pouziti hledani neni problem se to dozvedet.
Takze od ted vse SEM.
Kdyz nekomu odpovidate pouzijte quote.
no to je hezký že to bude na jednom místě ale asi by to sem chtělo přesunout i hodnotný příspěvky. nebo dát alespon odkazy na hodnotný příspěvky...abych nebyl OT zkopíruju sem svoje poznámky odsud - cituji od různých uživatelů:
Podle mojich zkusenosti je pet az sedm dni kdy kytky budou na vrcholu zralosti. Aby jste toto obdoby spravne rozpoznali budete potrebovat klenotnickou lupu nebo mikroskop. Osobne bych doporucil pri nejmensim triceti nasobne zvetseni. Cim vetsi bude zvetseni tim snadneji uvidime zbarveni kapicek pryskyrice.
Mnohokrat si muzeme precist od neskusenych pestitelu ze 50% procent chloupku na jejich palicich je uz hnedych nebo cervenych a ze uz asi prisel cas jejich sklizne. Zmena barvy chloupku a vadnuti chkoupku jsou dve ruzne veci. Az povadnou tak jsou tak zrale jak jen mohou byt . Ale jenom zmena barvy vubec neznamena ze rostlina je uz dozrala. Zmena chloupku jenom znaci ze kytka uz zraje nikoliv ze uz je zrala. Sklizel sem kdyz 60% chloupku na indikach bylo hnedych a 90% chloupku bylo hnedych na sativach a palice byli zrovna v nejlepsim zrani. Barva pryskyrice je jediny skutecny ukazatel zralosti.
Vlhkost rostliny rozhodujici o sklizni
Predtim nez sklidime je rozumne nechat hlinu poradne vyschnout . Ne natolik aby to rostline ublizilo ale aby byla hlina pripravena na dalsi zalivku. Zjistil jsem ze rostlina sklizena timhle zpusobem schne rychleji nez rostlina ktera byla nedavno zalita.
VALDEZZ RULEZZ
v noci k ránu useknu kytku, dám spařit kořeny do teplý vody, půjdu s ní do garáže, kde je docela tma i sucho, vezmu kýbl, napustim vodu tak 3l, přidám 50ml H2O2 technickýho 10% (z drogerie za 12Kč) a ještě k tomu hodim 6 tablet Thiaminu (z lékárny 20 tablet za dvacku). Kytku dám stonkem do kýblu a nechám +- 3dny v klidu ..
jo, a ještě - do vody přileju broskev mattoni 0,3l (nebo podle chuti)
Skosené části nebo celou kytku je ideální ponořit stonkem do roztoku vody a H2O2 (peroxid 15ml na litr vody) na pět dní do naprosté tmy a sucha (vodu můžete buď osladit nebo do ní nalejt ochucenou minerálku, jelikož to má určitý vliv na chuť) a hlavně postříkat květy nebo přilít do vody B1 thyamin, který urcyhluje rozklad složitějších cukrů na jednodušší. Sucho je důležité, jelikož stimuluje tvorbu pryskyřice, tma je důležitá protože nedochazí k oxidaci THC na CBN, a zbylá část CBD se přemění na THC. Po té můžete sušit nebo dále školit, kde správnou metodou a načasováním vyždímete všechno CBD v THC.
oki, takže hodlám skosit podle Valdezzových návodů,,,jediný, na co se chci zeptat je, jestli můžu skosenou kytku (v kýbli s roztokem) schovat např. do černýho igelitovýho pytle!? Kytky jsou z balkonu, bydlim v malym bytě a naprostou tmu tam prostě nemám...díky za odpovědi...
Původní příspěvek od Caputo oki, takže hodlám skosit podle Valdezzových návodů,,,jediný, na co se chci zeptat je, jestli můžu skosenou kytku (v kýbli s roztokem) schovat např. do černýho igelitovýho pytle!? Kytky jsou z balkonu, bydlim v malym bytě a naprostou tmu tam prostě nemám...díky za odpovědi...
Jeste v nejakym roztoku?? Shnije to jak jogurt, vyprdni se na mengele techniky, cos vypestoval to mas. Radsi vymysli nejakou krabici od televize nebo to rozstrihej a potom to muzes susit skoro ve vsem. Hlavne to chce susit pomalu, tak 2-3 tydny, v chladnem prostredi. Pak zavrit do sklenic, dosusovat dalsi mesic a konecne to na 2 roky zakopat. Chce to proste cas, zadnou broskvovou matonku.