Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Zelený zákal
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
lordWilliam
Pěstitel jejího Veličenstva

Karma uživatele lordWilliam - 68% PěstitelskáKarma uživatele lordWilliam - 68% PěstitelskáKarma uživatele lordWilliam - 68% Pěstitelská

Registrován: Jan 2004
Příspěvků: 519  

Příspěvek č. 1

Někde jsem četl (dost možná na Groweru) že taky dost pomáhá mimo toho čaje z listí marihuanu používat jako koření, palice zozemeleš najemno a kažedej den jednou nebo několikrát dojídla prostě přidáš mnž sai jako na špičku kulatýho nože. Jinak to že m léčí zelený zákal je ověřený, snižuje totiž nitrooční tlak a hafo dalších věcí do kterejch se radjio nebudu pouštět protože jim sám nerozumím :-°)
Jinak přeju hodně štěstí s léčbou

Paní Schrödingerová říká manželovi: "Cos dělal s tou kočkou? Vždyť je napůl mrtvá!"
Vědí vaši rodiče že hulíte?|Přesazení větší kytky do RW|Marihuana má velká rizika :-°)|Jaké činnosti si nedovete představit bez hulení?|Podivné listy x Fotoperioda|2005 - HPS 150W Magic Crystal + Nebula|250W + 115W CFL Box - ScroG|

Old Post 04-09-2004 v 08:21 AM
lordWilliam je offline   Profil uživatele lordWilliam   Find more posts by lordWilliam   Foto galerie člena lordWilliam   Click here to Send lordWilliam a Private Message   Add lordWilliam to your buddy list     Navštiv homepage uživatele lordWilliam! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ganjafarmerbomber
Stálý Člen

Karma uživatele ganjafarmerbomber - 16% Pěstitelská

Registrován: Aug 2002
Příspěvků: 107  

Příspěvek č. 2

moje matka je lekarka a sama vim, ze marihuana snizuje nitroocni tlak a podporuje tim lecbu glaukomu. Je ucinejsi nez vetsina predrazenych leku! A kvuli nasi vlade lide, kteri nemaji statisice na drahe leky, mozna oslepnou... Co je to za spravedlnost?

Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world
BY MANOWAR

Old Post 04-09-2004 v 09:30 AM
ganjafarmerbomber je offline   Profil uživatele ganjafarmerbomber   Find more posts by ganjafarmerbomber   Foto galerie člena ganjafarmerbomber   Click here to Send ganjafarmerbomber a Private Message   Add ganjafarmerbomber to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
God_mars
Stálý Člen

Karma uživatele God_mars - 85% PěstitelskáKarma uživatele God_mars - 85% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 177  

Příspěvek č. 3

Zdarec. Zajimalo by me jestli to snizuje nitroocni tlak jen po dobu zkoureni nebo ucinky pretrvavaji i nejakou bobu po odezneni zkoureni?

Old Post 17-04-2005 v 16:32 PM
God_mars je offline   Profil uživatele God_mars   Find more posts by God_mars   Foto galerie člena God_mars   Click here to Send God_mars a Private Message   Add God_mars to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
God_mars
Stálý Člen

Karma uživatele God_mars - 85% PěstitelskáKarma uživatele God_mars - 85% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 177  

Příspěvek č. 4

Jasne ze jsou i jiny zpusoby jak uzivat, ale me by zajimalo jestli se snizi nitroocni tlak jen po dobu intoxikace, nebo jestli to pretrvava i po odezneni intoxikace.

Old Post 18-04-2005 v 19:10 PM
God_mars je offline   Profil uživatele God_mars   Find more posts by God_mars   Foto galerie člena God_mars   Click here to Send God_mars a Private Message   Add God_mars to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Setth
Stálý Člen

Karma uživatele Setth - 26% PěstitelskáKarma uživatele Setth - 26% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 186  

Příspěvek č. 5

Docela by mě zajímalo, kde by se o užití marihuany konkrétně ve vztahu se zelenym zákalem dalo sehnat více konkrétních informací.

Jako např. dávkování (zda z toho člověk musí bejt zkouřenej), užití (jestli cigaretou nebo mlíkem, což však působí na psychiku člověka, a nebo jestli stačí jen udělat třeba čaj, či tím trochu posypat připravené jídlo na talíři) atd.

Nemáte náhodou někdo ponětí, kde by se tohle dalo najít? Byl by asi nejlepší nějaký odborný zdroj nebo případně praktické zkušenosti, ale jen v této souvislosti.

Dík.

-------------------------------
Kdo nehulí, ten nežije!!! (I když život není jen o hulení).
-------------------------------
- Marihuana může ukázat jednu z mnoha pravd, ale nedokáže zachytit celou podstatu skutečnosti.
-------------------------------
- Realita je někdy relativní!
-------------------------------

Old Post 18-05-2005 v 17:01 PM
Setth je offline   Profil uživatele Setth   Find more posts by Setth   Foto galerie člena Setth   Click here to Send Setth a Private Message   Add Setth to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6

setth: mrkni třeba do
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1489
je toho ta asi nejvíc ohledně všeho možnýho

pokud zvládáš anglinu, zkus pak mrknout do http://grower.cz/forum/showthread....threadid=14516,

Old Post 19-05-2005 v 13:35 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Glaukom Příspěvek č. 7

No není to sice o tom, že AAO jásá a je všema deseti pro legalizaci marjánky pro léčebný využití, ale IMHO je tam dost potvrzení, že mařka pomáhá a AAO tam IMHO vlastně jen říká, že holt je potřeba víc výzkumů. Zatím hledám, až něco pozitivního najdu, pokusím se to taky přeložit.

A opět se omlouvám za neumělý překlad a překlepy, no snad tam navíc nejsou žádné faktické chyby .

Marihuana v léčbě zeleného zákalu (glaukomu)

http://www.eyenet.biz/aao/newsroom/facts/marijuana.cfm (Americká oftalmologická akademie - American Academy of Ophtalmology)

Úvod
Primární glaukom otevřeného úhlu (POAG) je onemocnění, při němž optický nerv, který přenáší obrazy vnímané okem do mozku, je poškozen, což způsobuje postupnou ztrátu periferního vidění. Poškození je často, ačkoli ne vždy, spojeno s vyšším než normálním tlakem uvnitř oka (nitrooční tlak neboli IOP).

Marihuana je směs usušených okvětních lístků a vrcholků z rostliny cannabis sativa (konopě setá). Je to euforii (dobrou náladu) vyvolávající substance, která je často kouřena nebo užívána v jídle jako rekreační droga, ale může mít za určitých okolností léčebné využití.

Proč je toto v novinkách?
POAG je nejčastější příčinou oslepnutí v USA a je primárním důvodem slepoty mezi Afroameričany (černochy).
O marihuaně se debatovalo pro její demonstrované nitrooční tlak snižující účinky. V poslední době existuje tlak ze strany některých skupin uživatelů na legalizaci držení marihuany pro léčebné účely. Do současné doby pět států hlasovalo pro podporu léčebného využití marihuany, ačkoli některé z nich nyní čelí požadavku legalizace.

Fakta a statistiky
- POAG je obvykle bezbolestné, pomalu postupující onemocnění. Mnoho lidí si jej není vědomo, dokud nepostřehnou prvotní známky ztráty periferního vidění.
- Je odhadováno, že 2,5 milionu Američanů má POAG, ale až 1 milion z nich si není v současnosti vědomo, že trpí touto nemocí.
- V současné době neexistuje lék na POAG, ale může být kontrolován a u většiny pacientů je možno předejít ztrátě zraku.
- V současné době sestává léčba POAG z léků a (nebo) oční chirurgie; mají vést ke snížení nitroočního tlaku a potenciálně zastavit nebo minimalizovat poškození vrstev vláken optického nervu.
- V současné době ztrátu zraku při glaukomu neumíme zvrátit, ačkoli je prováděn výzkum obnovení funkce optického nervu.
- Marihuana je v Seznamu I kontrolovaných substancí, které, jak je definováno federálními zákony, mají vysoký potenciál závislosti; není v současnoti akceptováno její užití při léčbě v USA; a pro užití pod lékařským dozorem není akceptována pro nedostatek bezpečnosti.
- Kromě případů, které specifikuje zákon, je držení marihuany ilegální pro kohokoli,, pokud nebyla získána přímo na základě platného receptu od lékaře.
- Byly provedeny četné výzkumné studie ke zhodnocení bezpečnosti a účinnosti marihuany při snižování nitroočního tlaku. Ty demonstrovaly, že deriváty marihuany vedly ke snížení IOP, pokud byly podány nitrožilně nebo byly kouřeny (ale nikoli, když byly aplikovány přímo do oka). Nicméně trvání účinku snižujícího IOP je pouze 3 – 5 hodin.
- Rizika spojená s užíváním marihuany ke snížení nitroočního tlaku zahrnují zvýšenou srdeční frekvenci, snížený krevní tlak, nadbytek krve v oční spojivce (membrána, která kryje oko), oslabení imunitních odpovědí, zhoršení krátkodobé paměti, obtížné soustředění, zhoršenou motorickou koordinaci, toleranci k opakovaným dávkám a abstinenční symptomy po přerušení užívání.
- Rizika spojená s kouřením marihuany také zahrnují změny na plicích podobné emfyzému (rozedma plic), zvýšení rizika rakoviny a rizika pro plod při těhotenství.
- Následkem účinku marihuany na snížení krevního tlaku se zvyšovalo riziko problémů souvisejících se snížením přítoku krve do očí, nicméně nebyly publikovány žádné údaje o dlouhodobém vlivu marihuany na oko či další tělesné systémy.
- Neexistují žádné vědecké důkazy pro podporu užívání marihuany místo v současnosti dostupných léků na snížení IOP. Nyní dostupné léky poskytují déletrvající kontrolu IOP s méně potenciálně vážnými účinky a riziky, které způsobuje marihuana.

Závěr
Pokud a dokud nebudou k dispozici vědecké důkazy, že marihuana bezpečně a účinně snižuje nitrooční tlak u pacientů s POAG, Akademie nemůže podpořit jakoukoli legislativu, která bude navrhovat převést marihuanu ze Seznamu I do Seznamu II Controlled Substances Act (zákon, který roztřídil jednotlivé látky podle jejich terapeutické hodnoty a možnosti zneužití jako drogy. Kannabis byla zařazena do tzv. Seznamu I drog jako "droga, která nemá akceptovatelnou terapeutickou hodnotu, ale vykazuje vysoký potenciál návykovosti“), aby bylo povoleno její užití k léčbě glaukomu. Akademie nemůže komentovat užití marihuany v léčbě jiných než očních onemocnění.

Všechna léčebná doporučení by měla být založena na dostupných údajích a vědeckých informacích.

Protože doplňkové terapie mohou mít vedlejší účinky nebo reagovat s ostatními teraiemi, pacienti by měli ujistit u lékařů i u poskytovatelů doplňkových terapií, že jsou si vědomi všech léků a(nebo) léčebných metod, které jsou užívány, ať už jsou předepsány lékařem či ne.

Zastánci pacientů, lékaři, vláda, zdravotní péče a další vědecké organizace by měly podporovat vysoce kvalitní, přesný výzkum nových, teoreticky možných terapií, včetně zlatého standardu klinickýh výzkumů, randomizovaných kontrolovaných klinických pokusů.

Vzhledem ki dalekosáhlým zdravotním, sociálním a ekonomickým důsledkům slepoty, Kongres by měl vytrvat ve zvyšování financování Národního institutu oka (National Eye Institute, NEI), součásti Národních institutů zdraví (NIH), které vedou a financují důležité výzkumy v oftalmologii.

Reference
1. American Academy of Ophthalmology. Complementary Therapy Assessment: Marijuana in the Treatment of Glaucoma. 1999.
2. U. S. Code: Title 21, Food and Drugs. Chapter 13: Drug Abuse Prevention and Control, Sections 812, 844.

Old Post 23-05-2005 v 19:12 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KHUBAR
JimmyOne king of lump

Karma uživatele KHUBAR - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 16  

Zdraví Zelený oční zákal-Help my grandpa Příspěvek č. 8


čuz kolegáčci,
potřebuju helfnout, můj děda má glaukonom-zel. oční zákal, na kterej je hůlo to nejlepš (hlavně se nedá trvale odstranit -ten zákal ani laserem na kterym už taky byl). poraďte v jaký formě a jak-recept mu to mám připravit aby ho to moc nezmastilo a zároveň to terapeuticky pomohlo.
všem moc díky.
KKone

Old Post 05-10-2005 v 14:28 PM
KHUBAR je offline   Profil uživatele KHUBAR   Find more posts by KHUBAR   Foto galerie člena KHUBAR   Click here to Send KHUBAR a Private Message   Add KHUBAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 9

http://grower.cz/forum/showthread.p...13997#post13997
je to recept od pana Ponikelského, tuším si to i sypal na chleba s máslem jako koření - a pan Ponikelský byl důchodce a "zhulenost" byla naopak kontraindikací, takže sice to chce trochu zkoušet dávku, ale mělo by to být v pohodě

pak na http://www.hemp.cz/clanek.php?cid=1 je
Tak například recept na léčebný prostředek k ošetření velmi časté egyptské nemoci – glaukomu, z roku 1700 př.n.l. vypadá asi takto: „Celer a konopí rozemelme a ponecháme v rose noci. Obě oči pacienta tím po ránu omyjeme.“, snad by omytí zavřených očí výluhem z konopí a celeru nemělo škodit očím, ale fakt netuším

http://www.ereska.cz/postrehy/marih...s_konopi_4.html
U silného glaukomu může být běžnou dávka odpovídající 3 - 4 cigaretám.

Anebo mě napadá zkusit vapík. Já mám BCčko, hraniční dávka je pro mě pod 0,1 g, i při tomhle množství cítím trochu "lehkou hlavu", to by mohlo dědu vystrašit. Ale myslím, že zkusit ještě menší množství by už z hlediska "zhulenosti" mohlo být v pohodě a, aspoň si to coby totální laik myslím, pomoct by to ještě mělo.

Old Post 05-10-2005 v 23:41 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KHUBAR
JimmyOne king of lump

Karma uživatele KHUBAR - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 16  

Příspěvek č. 10

diky za tipy, budu eště dál hledat, jediný co mě napadlo udělat 1/2skunk+1/2gunpowder s tim ať si tam dá bud mléko nebo panáka- tuk či alkohol jediný vážou thc. takže nevim, no zkusim hledat dál. čuz

Old Post 06-10-2005 v 17:21 PM
KHUBAR je offline   Profil uživatele KHUBAR   Find more posts by KHUBAR   Foto galerie člena KHUBAR   Click here to Send KHUBAR a Private Message   Add KHUBAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 11

KHUBAR: ještě mě napadlo, že když si můžou skleroušové na křeče (nebolestivý) dělat čoko, kdy do 1/4 kila tuku dají dvě lžičky trávy (a k tomu 20 dkg čokolády), tak teoreticky by to mohlo mít účinky i na ten glaukom. Nevím, je to jen nápad, hledám něco, co zabere, ale "nezhulí".

Zatím jsem bohužel na netu nic nenašla, sice je hromada "marihuana pomáhá při glaukomu", ale žádnej recept, nic praktickýho .

Old Post 11-10-2005 v 18:16 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
KHUBAR
JimmyOne king of lump

Karma uživatele KHUBAR - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 16  

Příspěvek č. 12

potřeboval bych poradit, nějákej konop čajíček či něco kvůli glaukonomu mýho dědy- zel. oční záklal, na něj podle mnoha zdrojů THC velice pozitivně funguje, jen natušim v jaké formě by to bylo nejlepší,jedná se o terapeutickou dávku a její formu, děda je nekuřák, takže bong nepřipadá v úvahu, díky vám za rady a případné recepty
čuz Jimmy

Old Post 14-10-2005 v 16:07 PM
KHUBAR je offline   Profil uživatele KHUBAR   Find more posts by KHUBAR   Foto galerie člena KHUBAR   Click here to Send KHUBAR a Private Message   Add KHUBAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
metalsodik
Macro Photography

Karma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% PěstitelskáKarma uživatele metalsodik - 97% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 690  

Příspěvek č. 13

Vařime s konopím jasně říkají ,že čájiček nic nemá ale s rumíčkem ve kterém je rostlinka tak ok.

Old Post 14-10-2005 v 16:16 PM
metalsodik je offline   Profil uživatele metalsodik   Find more posts by metalsodik   Foto galerie člena metalsodik   Click here to Send metalsodik a Private Message   Add metalsodik to your buddy list     Navštiv homepage uživatele metalsodik! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 14

http://www.biotox.cz/enpsyro/index....084&R=pj3pcanz2

Inhalace marihuany nebo i.v. (nitrožilní) či p.o. (orální) podání THC v dávkách od 10 do 20 mg sníží nitrooční tlak v průměru o 25 a 30%, v některých případech až o 50%. Účinek trvá poměrně krátce, jen 4 a 6 hodin. Podstata účinku je neznámá. Není bez zajímavosti, že snížení nitroočního tlaku bylo zaznamenáno jen u pacientů, kteří neměli předchozí zkušenosti s konzumací marihuany. Ve skupině chronických kuřáků byl efekt velmi malý nebo žádný.

metalsodik: pokud vím, ve Vaříme s konopím se mluví o tom, že vařit listí ve vodě je k ničemu při snaze o rauš, ale uvědom si, prosím, že tohle téma je o pomoci při zeleným zákalu, kdy je rauš nežádoucí
takže čaj by mohl k něčemu být, pokud by v něm byla trocha tuku (třeba mléko), tuším CBD se taky rozpouští v tuku, a nevím, který či kombinace kterých kannabinoidů snižuje nitrooční tlak, tuším to nevědí ani doktoři

Old Post 20-10-2005 v 12:06 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FlickerBird
Stálý Člen

Karma uživatele FlickerBird - 53% PěstitelskáKarma uživatele FlickerBird - 53% PěstitelskáKarma uživatele FlickerBird - 53% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 507  

Příspěvek č. 15

no přišel sem k modelu který na mě v malých dávkách nemá skoro žádné zhulující účinky ale lehce euforizuje a na nějakou dobu totálně odstraní bolesti zad a hlavy atd... a dostal se mi do rukou s tím že zhuluje "do sraček", 'dealer' má štěstí že tam byly ty semínka jinak bych mu za to ty prachy nedal
možná je to tím že už jsem celkem prohulený ale možná by to tak fungovalo i u jiných lidí...

# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever

Old Post 21-11-2005 v 19:24 PM
FlickerBird je offline   Profil uživatele FlickerBird   Find more posts by FlickerBird   Foto galerie člena FlickerBird   Click here to Send FlickerBird a Private Message   Add FlickerBird to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 16

našla jsem další malý info

Cannabis Compassion Corner, www.compassioncorner.org
The Healing Room > Healing with Cannabis and Other Herbs > CB1 for glaucoma & nausea, Scientists and cannabinoid receptors (MissKittyKat)

Studie z ledna 2003 publikovaná Life Sciences zjistila, že receptory CB1 v očích, a nikoli CB2, se podílejí na redukci nitroočního tlaku prostřednictvím kannabinoidů.

Old Post 13-02-2006 v 20:02 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:48 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.6939640 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív