Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
sirup
Stálý Člen

Karma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% Pěstitelská

Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Příspěvek č. 1

Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Bojim se ze to mam nejak zbastleny a ze bych moh vyhoret... Mam 150W a napajeci kabel nema uzemeni. Co vy na to?

Old Post 05-10-2008 v 11:10 AM
sirup je offline   Profil uživatele sirup   Find more posts by sirup   Foto galerie člena sirup   Click here to Send sirup a Private Message   Add sirup to your buddy list     Navštiv homepage uživatele sirup! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Coooper
Stálý Člen

Karma uživatele Coooper - 93% PěstitelskáKarma uživatele Coooper - 93% PěstitelskáKarma uživatele Coooper - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Mě to taky hází jiskry o106 .u objímky při zapnutí a přímo na koncovce kabelu ( ale jenom někdy)......

1. outdoor 2007

2. Outdoor 2008 skunk no.1

1.indoor- 250w,Skywalker

Old Post 05-10-2008 v 11:51 AM
Coooper je offline   Profil uživatele Coooper   Find more posts by Coooper   Foto galerie člena Coooper   Click here to Send Coooper a Private Message   Add Coooper to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 3

jiskru by to házet nemělo !!

asi tam máte špatný kontakt, skuste odpojit a pořádně připojit drát od kterýho to jiskří, a doporučuju uzemnit tlumivku a stínítko.

Old Post 05-10-2008 v 13:11 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rhino
Stálý Člen

Karma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% PěstitelskáKarma uživatele Rhino - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Jiskření rozhodně není běžným jevem při spouštění vysokotlakých výbojek. Chyba je při špatně připojených vodičích.

Old Post 05-10-2008 v 14:09 PM
Rhino je offline   Profil uživatele Rhino   Find more posts by Rhino   Foto galerie člena Rhino   Click here to Send Rhino a Private Message   Add Rhino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 5

Ne nestalo. Jak řiká Rhino a Voďa, máš to špatně zapojený a nebo špatný kontakty... a být tebou, tak si pozvu k tomu pozvu někoho zkušenějšího, což je ostatně lepší než vyhořet.

Old Post 05-10-2008 v 14:49 PM
Erixon
Stálý Člen

Karma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% PěstitelskáKarma uživatele Erixon - 90% Pěstitelská

Re: Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Příspěvek č. 6

citace:
Původní příspěvek od sirup
Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Bojim se ze to mam nejak zbastleny a ze bych moh vyhoret... Mam 150W a napajeci kabel nema uzemeni. Co vy na to?

Nepíšeš kde to hází jiskru, ani to jakým způsobem to zapínáš. Rozhodně si nech elektriku zkontrolovat od elektrikáře, jinak nemůžeš mít klid z bezpečnýho zapojení.

I při korektním zapojení se může stát že to hodí jiskru - během zapojení vidlice přímo do zásuvky to od tý zásuvky může zajiskřit - než se nabije kondík.
Další z důvodů jiskření může bejt velikej přechodovej odpor.
http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=601457

www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/ ;

Naposledy upravil Erixon 05-10-2008 v 15:35 PM

Old Post 05-10-2008 v 15:01 PM
Erixon je offline   Profil uživatele Erixon   Find more posts by Erixon   Foto galerie člena Erixon   Click here to Send Erixon a Private Message   Add Erixon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sirup
Stálý Člen

Karma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% PěstitelskáKarma uživatele sirup - 74% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

Nevim presne z odkud to jiskry jestli z levy nebo pravi. Na sodiku nemam vypinac, takze to zapinam rovnou kabelem. Myslite ze by stacilo to uzemnit? Zatim mam testovaci provoz ale pak to bude zapinat a vypinat casovac.

Old Post 05-10-2008 v 17:54 PM
sirup je offline   Profil uživatele sirup   Find more posts by sirup   Foto galerie člena sirup   Click here to Send sirup a Private Message   Add sirup to your buddy list     Navštiv homepage uživatele sirup! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tanita
Stálý Člen

Karma uživatele Tanita - 71% Pěstitelská

Re: Re: Taky Vam sodik hazi jiskru pri zapojovani? Příspěvek č. 8

citace:
Původní příspěvek od Erixon

I při korektním zapojení se může stát že to hodí jiskru - během zapojení vidlice přímo do zásuvky to od tý zásuvky může zajiskřit - než se nabije kondík.

Podle me to bude tim jak psal Erixon,je to běžné ale vetšinou sem to videla až při odpojování spotřebiče.Jinak je to asi tím že to do te zasuvky strkáš moc pomalu a tak vznikne jiskra ktera jde občas vidět mírným začernáním té vydlice..Proto je taky lepší s časovačem použít i stykač....A když to budeš mít uzemnene a pospojované kovové časti,tím lepe pro tebe

Old Post 05-10-2008 v 18:11 PM
Tanita je offline   Profil uživatele Tanita   Find more posts by Tanita   Foto galerie člena Tanita   Click here to Send Tanita a Private Message   Add Tanita to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sketch
Nový Člen

Karma uživatele sketch - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 9

s tym kondikom pri pripajani ma pravdu lebo kondik kym sa nabije tak ma strasne velky odber cim vecsi odber tym vacsia iskra http://www.youtube.com/watch?v=PXiO...feature=related ked to pripajas do zasuvky kablom nemas vypinac tak ti to iskrit rozhodne bude a aj vo vypinaci ti to bude iskrit s toho si nic nerob a uzemnit sodik v podstate nemusis si myslim ale mozes ak ti to spravi radost ja som ho uzemneny nemal ani nemam

Old Post 21-10-2008 v 20:27 PM
sketch je offline   Profil uživatele sketch   Find more posts by sketch   Foto galerie člena sketch   Click here to Send sketch a Private Message   Add sketch to your buddy list     Navštiv homepage uživatele sketch! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
paulie666
Nový Člen

Karma uživatele paulie666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

neměl by házet,máš to blbě zapojený

paulie666

Old Post 24-10-2008 v 12:20 PM
paulie666 je offline   Profil uživatele paulie666   Find more posts by paulie666   Foto galerie člena paulie666   Click here to Send paulie666 a Private Message   Add paulie666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

jak rika erixon a ma pravdu...kazde spotrebic s vetsi spotrebou... kor ten kterej obsahuje filtracni kondenzator hazi pri zapojeni do zasuvky jiskru....vsichni kdo pisou ze je to spatne zapojeny o tom nemaj ani sajnu...

studoval jsem elektroniku tak s nevymejsim.. cus bud v klidu nech to tak

Old Post 24-10-2008 v 14:03 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 12

FrYnK: ano, to háže jiskru každýmu, to je mi jasný.

Ale on psal že mu to háže jiskru, a nenapsal kde ... tak jsem si myslel ze nekde u preradniku, coz nesmí...

Old Post 24-10-2008 v 15:54 PM
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

jo neslišíte co říká odborník paulie666
:-D

jo hazí mi to ale jenom u spínače(pojistka) pokud chci vypnout výbojku na focení... ale to je logicky protože tam se buď přeruší kontakt nebo spojí tehdy to asi musí dát jiskru..

MOJE RADA: koukni se jestli když si od sebe odděloval dráty (fáze , nulák) jestli su nepoškodil izolaci.... potom zkuz použít tlustější dráty.... jinak pokud ti to hází jiskru u výbojky tak to mě celkem znepokojuje protože tam není důvod... jiný je když třeba zapichuješ zásuvku do zástrčky.. tam se zase spojí dráty a bum jiskra ale to je normálka.....

já mám 150w takže by ti to mělo házet jiskru jenom když to zapichuješ do zástrčky (vypínač....)

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

==>Kompletní měření veškerých světelných zdrojů PAR metrem<==

Old Post 24-10-2008 v 22:40 PM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
paulie666
Nový Člen

Karma uživatele paulie666 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

hmm,ale mě to kamaráde jiskry nehazí nikde tak nvm

paulie666

Old Post 25-10-2008 v 22:49 PM
paulie666 je offline   Profil uživatele paulie666   Find more posts by paulie666   Foto galerie člena paulie666   Click here to Send paulie666 a Private Message   Add paulie666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 15

Po dlouhý době jsem zapojil lampu a u předřadníku, na kontaktech, který vedou od lampy jsem viděl při zapojení jiskření, když jsem těma kabelama zahejbal, tak to bylo zase vidět. Kabely jsou dobře utáhnutý a vycházelo to jakoby z pod těch plastovejch svorek. Po chvíli to přestalo, ale stejně mě to znervoznilo. By mě zajímalo, kde je problém.

Old Post 23-12-2011 v 12:30 PM
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

Hehe zapojovat něco strčením vidlice do zásvuky je brutus ! Po stém použití už to má mastný přechodový odpor,hřeje to a je další slabý článek. Ještě nedotažené šroubky v zásuvce ať je to se vším všudy když už.

Pokud ti to jiskří ve svorkovnici, tak to nějak nechápu, pokud máš dotaženo fest a není to teňoučký drátek. Kde je pevné spojení nemá co jiskřit. Udělej videjko a šoupni to někam. Nebo aspoň fotku kde to jiskří.

edit:

Jinak docela pohoda je používat dutinky pro dráty pod šroub. Moc to nestojí a je stím dobrá manipulace.Má to úpravu povrchu a vydrží to víc než samotný drát.

Toš dobře to čistí !

Chuckovy --- Stromy 2010 Low Killer ---

Old Post 23-12-2011 v 18:01 PM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:49 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás