Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl jsem se zeptat jak je to se zastříháváním listů. myslím, že list je důležitý asimilační orgán a tak dokud ho rostlina sama nepustí tak je důležitý. No na kytce mám už dost dlouhé větve, ale ty spodní zakrývají mohutné listy. No zakrývají, prostě se k nim dostane o trošku méně světla, než by bylo bez nich. Já jsem názoru tam ty listy nechat, ale kámoš myslí, že by bylo lepší je ustřihnout. A jak to děláte vy????? Díky Martin
Strihat, ale mozes aj zastrihovat. cvak a pol listu ktory tienil je prec :-)
urcite ti tam zostane dost 'dolezitych asimilacnich organov', ktore uzivia pre teba dolezite palicky.
No stříhejte jak chcete, ale nepřeháněl bych to (jen to co opravdu hodně stíní). Kytky kterejm jsem stříhal listy měly pak mnohem mnohem menší výnos (až o 40%) než stejně velký/starý kytky který jsem nestříhal.
No jo. Jasně, že stín z velkých listů malým větvičkám dole neprospívá. Ale já myslím, že množství energie z velkého listu se odrazí na kytce více (třeba v celkovém růstu, ve velikosti a bohatosti celé kytky...). Tohle všechno si myslím je víc, než o trošku větší spodní větve. Stejně ty spodní větve jsou vždycky menší a chudší. Napište mi svůj názor. Děkuji. A ze skušenost můžu dodat, že jsem vyděl pár pěkně vodrbanejch kytek od listů a žádná sláva.
Podle mě záleží, v jaký fázi myslíš... V růstový jsem já osobně moc nestříhal, ale teď sem v polovině květu a vostříhal sem všechny listy, který stínily a prakticky jsem tam nechal jenom palice a listy na nich... I spodní větve mi dělaj radost, ty paličky tam sou fakt pjekný a pokrytý krystalama... Tim tě nechci navádět, abys vostříhal všechny listy... To pak záleží na odrůdě a na situaci... Moje Power Planty teď vypadaj tak, že všechny welký listy sou fuč a sou vidět akorát palice a lístky mezi nima... I na ty spodní de hodně světla (navíc mam ještě kolmo gzemi u kytek zářifky)... De vo to, že pokud odstříhneš hodně listů, tak sice kytka nemůže přijímat tolik energie, ale třeba na kvetení to zas tak nepotřebuješ, páč kytka kvete v noci. A navíc tu spoustu listů nemusí vyživovat a pere to všechno jenom do palic A logicky po ostříhání se začnou zvětšovat ostatní listy... Zkrátka chci říct, že všechno záleží na konkrétní situaci a na tvojem úsudku - tohle mě osobně na pjestování baví nejvíc!
Ja striham ve 2 fazich, v rustu velky listy ktery prekazi, pri prepnuti na kvet ostriham vsechny krome palic a sousedicich listecku. Predtim sem pri prepnuti nestrihal vubec, a vysledek - stejnej ! ))