Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Letos jsem se opět dal na zatmívání foliáku - probíhalo od půlky července do půlky srpna, světlo měly cca od 7 ráno do 19 večer, ale nebylo to úplně pravidelný.
Měl jsem 4 kytky z originál semen, řadím podle výsledku od nejlepšího:
Skunk 1 (Sensi seeds)
Northern lights (nevím seedbanku)
Hollands Hoop (Growi seeds)
Purple power (Growi seeds).
Bohužel jsem měl z 8 kytek 4 samce, z toho 2 byly největší kytky Ale jinka výsledek mooc dobrý, hlavně Skunk 1 měl výstavní šišky - dobrá genetika se nezapřela..
palice Hollands Hoop (bohužel Hollads Hoop a Purple power se chtělo vrátit od květu k růstu asi důsledkem mého nedůsledného zatmívání..přitom Skunk 1 kvetl vesele i po skončení zatmívání..!)
a stonky vypadaly takto..
a na závěr - z nejmenší kytky (Northern lights) bylo 250g sušeného.....sklizeň 21.8.2008 !!
sázel jsem v půlce dubna rovnou na místo, všech 8 semen vzešlo.
Hnojil jsem trochu, Wuxal super na růst a OBM na květ.
Účinky jsou mazecoidní, právě jsem total puk z 2 šluků HH..
Tak letos jsem se opět pustil do zatmívání foliáku - dal jsem tam
v květnu:
- 2 semena Northern Light (Growi seeds)
- 2 semena originál feminizovaný Super Silver Haze (na ty jsem se zvlášť těšil a byl jsem zvědavý jak stihnou dozrát - venku by měly dozrávat v listopadu..)
a až v půlce června:
- 2 řízky White berry
- 2 rostliny Skunk 1 ze semen
- 2 řízky White Widow
- 2 řízky Dela Haze? - nevím přesný název
Zatmívat jsem začal asi 20. července a skončil jsem až 20. srpna, abych předešel loňskému problému, kdy Hollands Hoop a Purple Power se začaly vracet zpět k růstu a palice zřídly (ale Skunk 1 a Northern Light to vůbec nevadilo, jsou to asi modely k zatmívání vhodnější které líp nakvétají).
Bohužel 20. července už všechny kytky pekelně přerostly a musel jsem je ohýbat, lámat a přivazovat aby se nedotýkaly folie.
Koment k fotkám: takto vypadají dnes (7.září) nezatmívané White Berry - zatmívané už mám dávno sklizené a usušené, nakvetly jako první.
Naposledy upravil Roman Dirda 07-09-2009 v 08:20 AM
První 2 jsou venkovní nezatmívané White Berry,
první palice je Super Silver Haze,
další jsou Dela? Haze - ty se letos povedly asi nejvíc, ještě jsem je nesklidil, ostatní už jsem všechny fikl protože bohužel v tom vlhkém pralese začala řádit plíseň .
Naposledy upravil Roman Dirda 07-09-2009 v 08:27 AM
Opět pár povedených Haze palic a tmavý záběr na rostoucí Super Silver Haze - ze 2 kytek ta horší, ani po měsíci zatmívání se jí pořádně nechce do květu... asi to bude ta pravá listopadová...
Naposledy upravil Roman Dirda 07-09-2009 v 08:45 AM
Na těchto fotkách je současný stav (15.9.2009) White Berry - venkovní, zatmívaná z foliáku je už asi 3 týdny sklizená a usušená )
Tady bylo zatmívání velice dobrá volba a model vykvetl krásně a brzo
Naposledy upravil Roman Dirda 16-09-2009 v 20:46 PM
Je vidět že mám trochu problém s přidáváním fotek a opakuju se
Jinak první je opět venkovní White Berry, další je silně nepovedený Super Silver Haze - potvora jedna kytka se jak vidno opět vrací do růstu a druhá taky nic moc.... asi bych měl opravit název threadu, neboť ne každý model se na zatmívání hodí... a SSH to asi nebude... bohudík Dela Haze (nebo je to Neville Haze? fakt škoda že nevím) to plně vynahrazuje
Naposledy upravil Roman Dirda 16-09-2009 v 21:01 PM
Zatmívání ve velkým. To je věc. Letos jsem to zkoušel, ale ve srovnání s tímto to bylo vysloveně mikroměřítko. http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
Nicméně kvalita byla A +. Zjistil jsem, že to jde. A teď vidím, že to jde i ve velkým. FAkt NÁřeZ!!