Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny plantážníky!
Na začátek bych rád představil novej room o obvodu 6m.
růst / květ
osvětlení-cooltube: 400W GIB zdvojený spektrum / 400Wsunmaster super HPS deluxe red
přítah:mezaxial 150m3/h ---regulace OT.
odtah:UFO 335m3/h
vlhkost:55%
-jedinej problémek co mi vrtá hlavou je teplota,ta je na nějakejch 9°C když je box mimo provoz,no asi přibližně stejně jako je venku,takže pro začátek pojedu asi bez větráků a snad to poleze nahoru a kdyby ne ,tak dám do vnitř ještě předřadník ,nebo v krajní situaci pořídím akvaristický topidlo.
-v NFT bude akvaristický topítko ,aby teplota roztoku byla na 20°C.
-Ec a Ph manuálně ,ADWA metry.
Tak to je takovej nástin tohoto growu
První posádka připravená do 60l nft 6xStrawberry Cough(FEM Dutch Passion) a 6xMisty(Nirvana) ,vlastní selekce!Už jsem si všimnul prvního kořínku co prokořenil do velký kostky, tak je ještě nechám chvíli kořenit a pak půjdou na plac.Kostky jsou máčený v AH roots+enzymes ,nenechávám je úplně vyschnout a když potřebujou dolít, tak dostávaj odstátou vodu s 35% peroxidem.Ještě koukám,že tu mám alga-total od plagronu ,tak jim možná mixnu nějakej výživnej postřikovej drink.Docela by mě zajímaly nějaký zkušenosti ,kdo používáte alga-total,pač já ho dával jen jednou u malej řízků a moc se mi neosvědčil,pak už jsem ho nezkoušel,myslim ,že se to skrojený nevyplácí stříkat,spíš přiklopit a vlhkost si utvořej sami.Ale u těch zakořeněnejch to možná zkusim,dát jim listovou výživu mno .
Tak to je zatím vše,mějte se ,smějte se
Vyskytl se menší problémek s kolísáním Ph na začátku bylo upravený na 5,4 z předchozí hodnoty 7,3(odstátá voda).Následující den to vylítlo zase na 7,3.Zase sníženo ,dolití vody na 50l a takhle to vypadá aktuálně.
Snižování ph HESI grow Ph down,zvyšování Ph Advanced Hydroponic of Holland Ph up grow/bloom.
Původní příspěvek od tekknou Ph-4.9
EC-0.9
Teplota-13,7°C-25,4°C(v prostoru) . 20°C(v roztoku)
Vlhkost-31-85%
Vyskytl se menší problémek s kolísáním Ph na začátku bylo upravený na 5,4 z předchozí hodnoty 7,3(odstátá voda).Následující den to vylítlo zase na 7,3.Zase sníženo ,dolití vody na 50l a takhle to vypadá aktuálně.
Snižování ph HESI grow Ph down,zvyšování Ph Advanced Hydroponic of Holland Ph up grow/bloom.
zdravím s tou nizkou teplotou (nejspiše v noci) musiš neco udelat, mel sem taky tyto problemy a kvitka byly povisle a zpomaleny rust. rozhodne přihod přimotop nejlepe napojeny na termostat a drž kolem 20°C.
zvyšování ph se mi taky dělo. daval sem to za přičinu špatneho promicháni roztoku s kyselinami při meření. tzn das malo kyseliny a zmeřiš a momentálne je třeba 5.5 , alejak se to promichá cele i mezi kořeny tak se to stejne zvedne protože si použil malo kyseliny. musiš zkoušet a vychytávat. časem to podchytíš.
Jo a pokud chápu tu tvoji posledni vetu dobře tak použiváš ph plus a minus současne??? neni dobre michat kyselinu a hydroxid do hromady. pokud to při davkování přepisknes tak dolej jen vodu. rozhodne ne obe veci do hromady.
davej i fota kořenů prosim., dik
zdar s silu s nft
edit: ted se divam na fota pořádne, tak za prvé pokud se ti to tam vleze tak otoč lampu o 90°, každá vybojka vice svítí do stran než podelně.
a z jakeho duvodu mas černou folii pod kytkama? nebyla by lepší bílá? či stříbrná at se svetlo odráží z5 a nepohltí ji černá baRVA.
Naposledy upravil Syst3m_t3r0r 30-03-2008 v 22:01 PM
zdravím s tou nizkou teplotou (nejspiše v noci) musiš neco udelat, mel sem taky tyto problemy a kvitka byly povisle a zpomaleny rust. rozhodne přihod přimotop nejlepe napojeny na termostat a drž kolem 20°C.
zvyšování ph se mi taky dělo. daval sem to za přičinu špatneho promicháni roztoku s kyselinami při meření. tzn das malo kyseliny a zmeřiš a momentálne je třeba 5.5 , alejak se to promichá cele i mezi kořeny tak se to stejne zvedne protože si použil malo kyseliny. musiš zkoušet a vychytávat. časem to podchytíš.
Jo a pokud chápu tu tvoji posledni vetu dobře tak použiváš ph plus a minus současne??? neni dobre michat kyselinu a hydroxid do hromady. pokud to při davkování přepisknes tak dolej jen vodu. rozhodne ne obe veci do hromady.
davej i fota kořenů prosim., dik
zdar s silu s nft
edit: ted se divam na fota pořádne, tak za prvé pokud se ti to tam vleze tak otoč lampu o 90°, každá vybojka vice svítí do stran než podelně.
a z jakeho duvodu mas černou folii pod kytkama? nebyla by lepší bílá? či stříbrná at se svetlo odráží z5 a nepohltí ji černá baRVA.
Čest ,tak dnes jsem měřil ph a jak se to promíchalo, tak byla hodnota na 6,1 tak jsem dolil kapku kyseliny ,tak se snad dostanu pod 6.Jinak díky za pár dobrejch typů,třeba to s tou lampou to jsem měl v merku od včerejška,protože jak si správně napsal ,tak na délku to bude odrážet víc světla ,než na šířku,to jsem i víceméně poznal ,že do rohu se na ty mršky moc světla nedostávalo..Teplota už je v klídku boxík si drží teplotu min na 20°C což je i teplota roztoku,teď už to snad bude jenom lepší,jedu ale jenom s ofukama,výbojku nechladim,hřeje Jo a k tomu mýchání ,hydroxid se nemá v oblibě s kyselinou??,já ho přidával i s vodou,ale jasný ,si taky řikám píčovina to asi byla ,příště radši doleju odstátou vodu na 7,3 a budu snižovat kyselinou!Ec-0,9
Jo tu fólii tam mám ,protože mám bílej kryt a je na píču ,protože to přez něj prosvítá ke kořenům ,tak jsem tam dal tu fólii,ale asi jí otočim a černou bude dole,odrazová plocha bude bílá a kořeny budou mít stejně tmu.
Fota kořenů dodám později,zdare.
ahoj, ty máš vodu o EC 0,9? to je docela dojeb no. eni to dobre ani na rozjeti malych klonů protože jim mužeš přismahnout kořeny, na to jsou mladé hodne citlivé.
a v prubehu rustu a kvetu to je taky na prd protože nemužes davat kytím tolik hnojiv jako při vode o EC třeba 0,2.
ja takhle sesmahnul 2 kola než sem na to přišel. chybama se clovek učí no. at se daří.
Původní příspěvek od Syst3m_t3r0r ahoj, ty máš vodu o EC 0,9? to je docela dojeb no. eni to dobre ani na rozjeti malych klonů protože jim mužeš přismahnout kořeny, na to jsou mladé hodne citlivé.
a v prubehu rustu a kvetu to je taky na prd protože nemužes davat kytím tolik hnojiv jako při vode o EC třeba 0,2.
ja takhle sesmahnul 2 kola než sem na to přišel. chybama se clovek učí no. at se daří.
No jasné je to dojeb ,dojeblo se to tou kyselinou a hydroxidem ,ale podle tohodle:http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#102
bych ještě flintu do žita neházel ,uvidím jak se jim podaří zakořenit,všimnul jsem si ,že malý kořínky už prorůstaj do textilie,tak je nechám polehounku prokořenit a pak vyměnim roztok, upravim ph a přidám hnojky v nízký koncentraci.
Tak jsem to tak nějak dolil vodou a trošku jsem srazil EC na 0,8 a Ph je na 6,2.Nechám to ještě do weeku kořenit jen takhle o vodě a pak vyměnim roztok u odstátý vody mám EC 0,5 takže s kyselinou pak budu hodně opatrnej ,abych zbytečně nezvyšoval Ec.
Teplota min/max ; 18,9°C/26,8°C
vlhkost:35%-90%
zdar , sorry že tu furt straším , ale kořenky mas krásne, ted už to pojede rychlostí blesku. V teto fazi doporučuju ectak do 0,7 max 0,8 ale toho bych se už obaval.Hlavne nesmí konečky hnednout , to je prvni naznak přehnojeni. jak budou krásne bile , mužes pomalu zvysovat, ale pozor, při nft i při jinych systemech hydroponickych mužeš kořeny vysokym ec sesmahnout i behem jednoho dne, bai i přes noc, tak to drž rozumně.
jinak tobe se ec zvedá už i při použiti kyseliny na upravu ph? to je divné
to Syst3m_t3r0r: čus myslím že strašíš fakt zbytečně jenom na vodě to asi moc neporoste, mojim holkám dávám ze startu třetinovou koncentraci hnojiv+enzym a spálit se mi je ještě nepovedlo
Původní příspěvek od RedBull tekknou takovej dotázek není 6m moc na 400W?
Jinak rása K+.
No tak šestka by si tam asi medila lépe ,ale já se čtyřkou si nestěžuji a kytky zatím evidentně taky ne.Jinak na květ mám připravenej sodík sunmaster HPS ,tak uvidíme jak bude čarovat.
Naco 6kilo pořid Adjust-A-Wings s tepelným štítem,a tím pořešíš i teplotu jestly jsem dobře četl že je malá.
Ta cooltube to taky dost chladí.
Hodně zdaru.
Původní příspěvek od RedBull Naco 6kilo pořid Adjust-A-Wings s tepelným štítem,a tím pořešíš i teplotu jestly jsem dobře četl že je malá.
Ta cooltube to taky dost chladí.
Hodně zdaru.
Teplota už je v celku vychytaná,díky regulátoru OT.