Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nějak moc často se mě groweři ptají, na co konopná mast pomáhá . Prosím, pište sem svoje zkušenosti, na co mast pomohla nebo naopak nepomohla - veškeré jiné příspěvky budu mazat. Na tenhle thread chci odkazovat i lidi "zvenku", mastička už u pár lidí trošičku změnila názor na marjánku .
Zkušenosti moje a ty, které mi byly sděleny (na co konopná mast pozitivně zafungovala) :
spáleniny od slunce
spáleniny od ohně nebo sporáku a opařeniny od vroucího oleje nebo vody
kožní alergické reakce (vyrážky) - nerozjely se jako obvykle do měsíc trvajících maxifleků
rozpraskané rty a bolestivě odřené nosní dírky (při nastydnutí s rýmou - i se mi líp dýchalo, jako kdybych to namazala třeba mentolem, ale neštípalo to, naopak)
lupénku (na těle i ve vlasech - nemyslím lupy, ale skutečně rozjetou lupénku ve vlasové části kůže)
atopický ekzém (ale jednomu člověku na atopičák nepomohla )
odřeniny (zkoušeno jen na vyloženě povrchových, nekrvácejících)
artróza (jednomu člověku taky nepomohla)
revmatoidní artritida
spastické stehenní svaly
vyhojení kůže bez plastických jizev
Slečna či paní, které jsem mast také posílala, mi napsala, že po pěti dnech mazání obličeje 2-3x denně mastí začaly mizet beďary (měla dost ošklivé akné), teď se ještě zkusí zbavit zbylých červených skvrn.
Vystříkl mi vroucí olej z pánve na bradu a na krk - brada cca 2,5 cm velkej puchejř, na krku sprška spáleninek. Hned po omytí oleje jsem si bradu i krk namazala mastí - spáleniny přestaly bolet, po chvilce nechtěně stržený puchýř bolel chvilinku, na krku zůstalo jen pár zarudlých fleků.
edit po dvou dnech
na krku to nebylo tak v pohodě, jak jsem myslela (blbě vidím ) - sice tam byly jen asi tři čtyři červený fleky, ale ještě sprška puchýřků - ale nebolelo to a dneska už mám problém jenom s tím, že mám hrozný nutkání loupat odumřelou kůži na bradě a vím, že nesmím
Info od jedné paní: bolela ji kolena, ale ne klouby, spíš vazy v podkolení - namazala si podkolení na noc mastí, překryla bandáží a po dvou dnech bolest zmizla.
Měl sem potěšení vyzkoušet 2 masti (thx Jedu, Time)
Takže:
-Bolavé klouby, záda, kotníky
-absolutní vyléčení bercového vředu a všech špatností spojených s tím
-exémy, vyrážky, zánět (v uchu)
-různé pupínky, kosmetické vady (ne úplné odstranění, ale pomohla)
-bolest hlavy
-svalová křeč
-modřiny, pohmožděniny všeho druhu
.....
Prostě medicína za všechny prachy, kdo nevyzkoušel, ten neví
... Udajne pomaha na hemeroidy.. Verim tomu-100%, jen mi prislo impertinentni zjistovat od kolegy blizsi podrobnosti..
Osobne overene pri spaleninach a namozeni svalu. Skvele uklidnuje od prace odrene a unavene dlane.
Na psovi pomohla vyhojit vyrazku zpusobenou nejakym parazitickym roztocem <podrazdena kuze, linajici srst, svedeni>, evidentne zabira i na bolavy kloub a bolavou tlapu<srouby v noze>.
Kompfasujete všichni co jste stáli za dveřmi vy mrdky.
skvele pomohla na "vykloubene" koleno (vykloubil jsem si ho do praveho uhlu, od te doby mam pojebane vazy a stava se mi to tak jednou za rok) Normalne to vzdy silene natece, ale po dani velkeho mnozstvi silne konopne masti (jahudka) asi cca kavova lzicka a vmasirovani a nasledne zabandazovani mnelo za nasledek utlumeni bolesti o cca 70% a zmenseni otoku ucinkovalo to tak 4hod pak jsem mazal znova mensi mnozstvi.
Fakt zazrak, mohl jsem chodit uz po 3dnech docela bez problemu, jindy to trvalo treba tyden a furt jsem kulhal.
Vedlejsi efekt byl akorat ten, ze jsem byl intoxikovany proste docela slusne zhuleny.
Takze:
vyrazne stlumeni i hodne silne bolesti
2x rychlejsi regenerace
zmenseni otoku
Ahoj, měl jsem možnost vyzkoušet mast od Jedule, kterou mi poslala nezištně až domů.
Tak ty slíbený zkušenosti..., mast používáme asi 14 dnů (skoro celá rodinka :-))
Mamina- dlouholetej ekzém, po večerním namazání vždy ráno mnohem lepší, ale přes den dělá s chemií, takže se to zase zhorší, gumový rukavice se v práci prej nedonutí nosit pořád, takže je to neukázněnej pacient a eliminoval jsem ji z výzkumu :-).
Babička- Calcar (ostruha patní) + zánět, otok atd..., otok a zarudnutí za dva dny pryč, bolestivost mnohem menší (předtím to mazala Dolgitem a žádný výrazný zlepšení), jasně že to nevyléčí ostruhu, ale 100pro zmírňuje nepříjemný průvodní jevy. Na záněty různýho druhu určitě skvělý.
Já - prubnul jsem to na bolavý rameno (taky dlouhodobá věc, vždycky po námaze) a fakt to tu bolest utlumilo, nevím jestli zabraly cannabinoidy, nebo placebo (namazal jsem to totiž jen jednou), ale to je jedno, důležitej je výsledek.
Další použití - u nás na stavbě, drobný zranění (oděrky, říznutí) se hojí zřetelně rychleji, mám zhoršenou srážlivost a je to fakt rozdíl.
Takže závěrem - mast rozhodně nezklamala, dá se říct že přinejmenším mírní bolest, léčí zánět a urychluje hojení.
Osobní zkušenost s mastí nemám, ale sehnal jsem ji kamarádce, která trpí strašně suchou pokožkou (praská jí a dělají se jí ekzemy...). A byla nadšená! Vyzkoušela už všechny lékarenský masti, co se dají sehnat, ale nic jí nepomohlo - až mast z konopí. Dokonce mi říkala, že se to zlepšilo už po dvou dnech...
Ještě pro upřesnění: nešlo o čistou konopnou mast, byly tam navíc přidaný různý byliny - jitrocel, devětsil, violka, aloe a další...
To by mohla být inspirace pro ostatní, zaimprovizovat a zkoušet do masti přidávat další léčivé byliny...
Asi tady budu opakovat po ostatních členech, ale taky napíšu své zkušenosti:
Mast jsem sehnal od Metalsodíka - díky chlape - pro babičku na klouby.
Po 5ti měsíčním užívání říkala, že se jí bolest snížila cca o 1/4. Mezitím jsem mast sem tam použil také, zvláště na úrazy z hokeje (nástřely pukem, naraženiny), říznutí nožem a popálenina od ohně (vypalování trávy). Účinnost byla na vysoké úrovni!!!
Testoval jsem ji na tetě s bolestmi hlavy, ale nezabrala. Ale u ní je to spíš psychika.
Teď budu vyrábět svoji mast a testovat na kamošově manželce, která má dost drsný migrény spojený s bolestí zad, tak uvidíme...
IMHO na akutní bolest je naprosto zlatá, na chronickou je to horší, je třeba delšího používání.
typ masti - masticka od Jedubabky za coz jsem ji vdecny
spalil jsem se v saune o kovovy teplomer a po naneseni masti a naslednem prelepeni se rana zacala hojit ... kazdy vecer jsem nanesl mast a prelepil a behem 7 dni byla rana zacelena a behem dalsich asi 3 nebo 5 dni se vratila puvodni barva pigmentu ...
naprosto skvela mast
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
Zdravim, mam s masti taky pozitivni zkusenosti, delam si ji sam, tak hodim neco do placu:
1. Rostl mi opar na rtu, a kdyz jsem ho maznul pri prvnich priznacich, kdy kripl zacal svedit, tak behem dne bylo po oparu, zadnej strup a tak....
2. Kolegyne v praci byla na plastice ocnich vicek, kratce po zakroku si okoli rany u obou oci zacala pravidelne mazat, neobjevily se ji charakteristicky monokly a krasne a rychle se ji to zahojilo, dokonce prej i ten doktor obdivoval, jak se to krasne hoji...
3. Moje dvouapulleta dcerunka obcas trpi vysusenou pokozkou za usima a staci maznout a je po problemu...
4. Bolava zada, klouby atd.... taky vyzkouseno s uspechem
Zkratka a dobre, nemuzu nic jinyho nez ji vsem, kteri dosud neveri v lecive ucinky teto krasne rostliny, vrele doporucit. Je to fakt pecka.
Nikdy není tak špatně, aby nemohlo bejt ještě hůř.
Původní příspěvek od praxer vyrazne stlumeni i hodne silne bolesti
2x rychlejsi regenerace
zmenseni otoku
tohle potvrzuji ja mel ted rozjebany kotnik a mast od Timeho mi moc pomohla . . . jinak na ruzny drobny poraneni kuze je mast vyborna, zvlaste na spaleniny . .
edit: predevcirem sem si spalil ruku o troubu, mazu to masti a hoji se to neuveritelne rychle a vubec to neboli
zdravim masticku sem dostal od Jedule( jeste jednou dekuji moc) a nebyla teda hlavne pro me ale zrovna sem mel problem s vyrazkou a bolestma kolen. po par aplikacich ekzem pryc( nevim teda na jak dlouho) a bolest z kloubu odesla okamzite cca 5 min od aplikace
s babickou sem jeste nemluvil ale myslim ze ucinek tam urcite je,pak editnu
edit: tak sem ji volal a krom jineho rikala ze konecne si dojde bez bolestivy grimasy i do obchodu takze dekuji jeste jednou i za ni
edit2: koukal sem ze tam mas jedubabko v 1. prispevku psano ze odreniny zkouseno jen na nekrvacejici... tak sem zkousel a zabira i na krvacejici........ klidne muzes editnout
Vězeň který se považuje za svobodného o svobodu neusiluje..............
Naposledy upravil Ganjaholickz 27-08-2007 v 08:23 AM
Tak už jsem společně s přáteli dopotřeboval konopku a sou na ní jenom pozitivní ohlasy. Mně pomohla hlavně se zádama, fakt úžasná na masáže. Na modřiny, na natažený/pohmožděný svaly, zkoušel sem i na bolest hlavy a trocha to pomohlo, ale ne tak dobře. Nu a kamarád, který má srostlý první dva obratle a má neustálý potíže s krkem a zátylkem a tou oblastí, tak si ji taky nemůže vynachválit. Prostě kouzelná mast:-)
A včera mi kamarádka napsala, že to je první věc, která jí pomáhá s křečovejma žílama na nohou a s dalšíma problémama kolem nohou. Lepčejší než nějakej Lioton 100 milionů
Hello amigos!
Před časem jsem havaroval na kole a odřel si klouby na noze dosti hluboko do masa. Dosti krve. Tak jsem dojel domu, na gazu dal vrstvu konopné masti od Jedule a přiložil na rány. Krvaceni ustalo za chvilku (ona to ta vazelina asi ucpala) ale hlavně mě to nebolelo. Ani v noci, prostě vůbec . Otok opadl asi za 4 dny. Zbytek se hojí pomaleji, to víte kůže na kloubech........
Doporučuji ..........
ahoj, z mastí mám zkušenost starou již pár let, kdy jsem sehnal vzorek od kamaráda, co jí používal na lupenku.... já jsem jí dal babče na bolesti kloubů a tenkrát to bylo to jedené co jí pomohlo...