Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,
tak jsem počítal, za kolik se nachá postavit vetší, soběstačný GBox (400-600W) a jak počítam pokaždé se dostanu přes 10 000.
(kvalitní světlo, hnojky, ventilace, zavlazovani....)
Naprosto s vami souhlasim!!!
Jedine co me sere a snad z principu to nekoupim, je PH metr, tech 2500 je mi uz vylozene lito. Nestaci mi klasika PH papirky z lekarny?
Pudu osetrim i tim, vada, do toho puda (vzorek), do toho papirek.
Kua zasrany PH.
Jako, jel jsem uz nekolikrat a PH jsem neresil, max pri sestaveni substratu tak overeni papirkama ze je to ok a jednou za tyden ze je voda ok, a kyti byly krasny...
Ale kdyby byly jeste krasnejsim jsou vanoce, rad jim darek koupim, 1500 neni tak moc ale uz dostali darku za celou rodinu :x
Hlína, klasická míchanice + nějaké bcuuzi.
Ten akvarijní si stojí jak oproti tomu za 1500?
Já právě řeším, že jsem myslel že to ošetřím papírkama, voda bude stejná půda taky, takže když si ohlídám vstupní komponenty nemůže mi PH přece někam uletět
Taky pouzivam na pH mereni AKVIN (akvarijni indikator - kapicky ). Ted jedu hydro (bublak), ale kdyz jsem jel hlinu, meril jsem vodu, kterou jsem zalejval a i to, co vyteklo pak dole do misky. Podle toho jsem pak "upravil-vetsinou prikyselil" dalsi zalivku. Presny to uplne asi nebude, ale urcite lepsi jak pH papirky, paac ty maj celou stupnici pH, tudiz maly rozliseni (po cele jednotce pH).
Na pH tester taky zatim nemam, ale planuju i s EC. To zatim nemerim vubec
Growu zdar, dealerum zmar
myslim že když pěstuješ v hlíně ph metr není nutností, ty kapky naprosto stačej. já jedu taky hlínu, výnos mám g/w a o ph metru taky zatim jenom sním a btw nějak si v tom svym seznamu opomněl dobrou genetiku
a teda abysme byli zase zpět v tématu, já se v rámci možností snažim všechno zbastlit co nejjednodušejc, takže většinou samovýroba
skříň - zadarmo stará skříň/další potom zadarmiko desky na další
osvětlení - 400W HPS za 560Kč plus balast cca 700kč
250W MH za 890Kč plus balast cca 700kč
sklo na cooltube 500Kč
ventilace - euro2, další kruhovej co neznám značku, dva stojací 1700Kč
pachovej filtr 200Kč
hnojiva - biobizz grow,bloom,topmax,root juice cca 1900Kč
doplňky - cropmax, supresivit cca 800Kč
takže celkem jsem se taky koukám dostala na necelejch 8.000 ale je to vybavení, který používám i pro mateční room takže jsou to vlastně 2 pěstírny. taky hnojiva a doplňky ti vydržej na 4 sklizně, ale když to máš dát všechno najednou musí to bejt pěknej nášup.
Napodobne jedu taky, spoustu veci jsem si zbastlit sam a myslim ze jsem dost usetril, ale zase dost veci se nepovedlo nebo neslapalo dle mojich predstav ba dokonce sem je koupil a jsou vicemene zbytecne, takze tam zas tratis ... ale me to hlavne bavi a ten produkt nakonci je ten bonus a ohodnoti tvoji nekolikamesicni pilnost a poctivost
jinak sem se s cenou vesel cca 5-6 tisic (bez tech zbytecnejch omylu a musis mit takovy kamarady jako elektrikare, zahradkare, rodice + je taky nutne pocitat prece jen s elektrikou co vypalis.
Kur ... kur ... kur .... at mi strika burt
Kur ... kur ... kur .... at nam neni hur a hur
No kámoš to měl vlastně zadarmo
Lampu ukradl i se stínítkem z pouliční lampy,větráček měl doma(takovej ten 3 stupnovej),skřín našel v garáži volnou i se sněhově bílou barvou,květníky doma měl taky,hlínu si vzal od mámy,hnojky taky,takže skoro všechno měl doma,a co neměl to si ukradl(jen lampu),a pacháč nepoužil protože ten smrad(vůně) nikomu nevadila,takže tak,ale pokud takový věci doma nemáš,a lampu krást nechceš-což krást nedoporučuju,tak by ses mohl teoreticky vejít do 6-7 tisíc v poho
Celý svůj život poslouchám že konopí je špatná věc.Bohužel to slyším převážně od lidí co tuto zázračnou rostlinu ani v nejmenším neokusili,proto vím že nemá smysl tyto lidi poslouchat.To že konopí je ilegální ''droga'' neznamená že je špatná,mnoho lidí nechápe to,že ne všechno co je zakázané je nebezpečné,většinou je podle nich nebezpečné vše co je zakázané,pokud toto tvrdí,dělají nejen ze sebe hlupáky,ale i z těch co to po nich opakují...
Ja osobne sem se vlen zhruba do 4000-5000 - pravda ze skrinka je nejvetsi bastl - prakticky udelana s GS folie a lepici pasky , ale i tak v ni vyrostly hezky palicky. (250W, vetrani sunon, pachac home-made, hnojivo OBM...)
ph a EC metr považuju za nutnost!!!
spočítej si: každý den kontrolní měření, několik měření při míchání správného ph (pochybuju, že Ti z kohoutku teče OK voda). Přepočítej si to na 2-3 roky na papírky a uvidíš, co je výhodnější.
Já počítám cenu hydro skříně taky kolem 20.000.
Growing není levná záležitost, ale výsledek se vyplatí.
ph a ec metr je nutnosti snad jen pro hydro, zacatecnik se bez toho celkem dobre s hlinou obejde, kdyz zrovna nedela pokusy a take mozne nedosahne maxima, ale ne kazdemu jde jen o to.