Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám takovej menší problém s lampou (nevim jestli to vadí kytkám, ale mě jo). Mám teslu 400W a občas tak jakoby problikává (hodně rychle). Nevíte někdo čím by to mohlo bejt??
Stroboskopický efekt u výbojky je normální. Je to důsledek střídavého proudu ( 50 Hz - 50x za sekundu ), takže s tím se nedá nic dělat. Jinak kytkám to nevadí !
Myslím si že by se tento neestetický projev výbojky upravit oscilátorem kterej by z 50Hz proudu udelal tak 100Hz takže by ta sinusovka byla hafo moc , jenomže jde o to jestli by to zvládla výbojka! Každopádně jsme takovýhle vychitávky dělali bez použití oscilátoru, a dá se to celkem velmi slušně odrušit. Kouknu ve škole na nějaký vhodný schéma a hodím ho do galerky...
No jasně, ty nemáš kondenzátor... pokus se ho zařadit do obvodu a mělo by to bejt určitě lepší, vemsi to že kondenzátor je jakási přehrada, zachicuje malý vlnky který ti dělaj blikání a pouští to ve velkejch který se opět zařazením dalšího kondíku dají eliminovat takže když to dobře navrhneš a zpočítáš tak bys měl dosáhnout celkem uspokojivédo výsledku a ne diskotéky.
No negde jsem cetl ze pri blikani vobcas pomuze umistit vetracek na tlumifku. Prej se nektery prehrejvaj.... ale spis to bude proste neresitelnej vykourenej problem .. .. .. ..
Při provozu výbojek na střídavé napětí bliká světlo s kmotočtem síťovégo napětí... nastavíme li ventylátor na určité otáčky bude to vypadat že stojí=) nebo otáčejícé se nadruhou stranu... může to být i nebezpečné když budete opravovat "stojící" ventilátor...
stroboskopickej efekt je že výbojka nebo zářivka bliká na 50Hz (tj. frekvencce naší síťe) a když nastavíte řychlost otáření na stejnou rychlost 50 ot za s bude se jevit předmět stále na stejném místě...
větrák má 7 lopatek tedy 7 kdyř se větrák otočí o 1/7 otáčky za 1/50s bude to vypadat že stojí na místě...
nsk: tady jde jen o princip.... a je to docela haluz=)) skus si to...
no vidíš, parybko, ani to nebolelo... ze čtyř příspěvků je jeden... jen bych uvítala, kdyby ses buď naučil číst a pak najednou odpovídat, anebo ses naučil používat takový to kouzelný tlačítko EDIT/DELETE, víš? Zcela jistě Tvé jednověté příspěvky mají váhu zlata, jen... pohromadě je to hezčí, nění-liž pravda?