Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar groweři,
tak konečně jste se dočkali taky naší práce. Možná se divíte proč NAŠÍ, ale celý tento projekt realizuji společně s MATHEW65...Provedeme Vás stavbou skříňky.
Pro realizaci Našeho projektu jsme zakoupili skříň ještě s dalším příslušenstvým("ani ň jsme z něj nevyužili-->protože vesměs se jednalo o věci, které měli svou životnost za sebou")...
Stavba se dá rozdělit do několika etap, jejich kombinací jsme dosáhli kýženého úspěchu...
Každou z těchto etap si popíšeme...
Skříň: 166*41*43 (výška*šířka*hloubka)
Již ze začátku jsme museli řešit první problém, uprostřed boční stěny byla díra po předešlém uživateli(tu jsme utěsnili a zatmelili). Pak jsme ji rozdělili na 2 části, jedna bude tvořit prostor pro pěstování a druhá nám poslouží jako úložné místo pro pachový filtr(home edition 150 cm3)
Osvětlení - 125W
Jako osvětlení jsme použili úsporku Nurturelite 125W Red (komplet se zabudovaným předřadníkem)…Dostali jsme se k ní celkem náhodou, ale jelikož jsme oba zastánci úsporého pěstování, tak jsme se ji hned ujali… Pro její zapojení je zapotřebí objímka E40(máme plastovou)….V našich podmínkách je to 100% nejlepší řešení (tolik netopí
a plně výkonově stačí)…
Stínítko
jsme si vyrobili sami…Pro jeho zhotovení jsme užili pozinkovaný plech (odrazivost 80%)…Vystřihli jsme si z plechu obdélník (420*390 mm) a nasříhali jsme jej . Dále jsme ho ohli na svěráku. Jak jste si možná všimli tak v rohách nám zůstaly kousky plechu, ty jsme také přehli a vždy jsme je zarovnali s hranou na ně kolmou(dodá to na jeho pevnosti). A jak se nám to povedlo, to ať si každý posoudí sám…
Kytičky jsou no name, semínka co sem našel doma, některý jsou možná i 3-4 roky starý. Vyklíčilo z 20 asi 14, takže docela uspěch.
Substrát jest smíchán ze substrátu pro pokojové rostliny (na obalu napsáno s hnojivem na 6 týdnů) a zeolitu, ten by měl být něco jako perlit. Je ho tam ale docela malo, nasel jsem nejakej zbytek a dal ho tam celej.
Koukam ze tu neni nic o vetrani. To zajistuje Sunon s prumerem 12 cm. Na poslední fotce je videt pozadi tunel ze stribrny izolepy, tam je vetrak uschovanej. Bohuzel jedna z prvnich dani za nezkusenost, vetrak sice neni primo na dreve, je tam jako teseneni karimatka, ale dela to bordel...
Boxík pojede nejdele do 17. července, pak nam budou predelavat koupelnu a minimalne tyden bude cely byt nepouzitelny. Myslite, ze ma cenu shanet rizky? Doufal jsem je nechat chvilenku na rustu jen aby zakorenili a hned prepnou na kvet. Jsme zvedavi na nazory a kdyby nekdo, kdo veri ze se to da stihnout mel rizecky, byli bychom vdecni za pomoc (PM (jsem z Prahy)).
Zdravim groweřipěkný sem zvědavej co z toho vznikne akolik nakonec zbude kytek,jinak doporučuju co nejdřiv přesadit do větších květníku...at maj holky misto - az budou jenom holky
Takže dalsi aktualizace. Sice je to dost brzo, ale
1) Rostou (jako) z vody.
2) Se budou náhle stěhovat, snad neutrpí moc šok a budou z nich pěkné OUTy.
2 sqott: Hele už je k sehnání ve většině growshopů(aspoň mám tu zkušenost z Metropole)
2 praxer: Modrého spektra by se hodilo více (na růst a ke konci květu), ale i Nurturelite 125W (Red) vyzařuje modré užitečné spektrum(je to celkem universální, ale pokud někdo má možnost používat Nurturelite Blue, na růst ji doporučuju. Dají se také kombinovat-->což umožňuje jejich širší využití)
Jinak ceny tohoto osvětlení stále klesá...( www.hydroponic.cz)
Pro ty líné, nynější cena tohoto kompletu se pohybuje okolo 1.500- 2.000 Kč.
Konecne jsem se dostal k dalsi aktualizaci.
Ve skrini uz jsou 2 řízky Apollo, z pěti nonamu jsem 3 dal kamosovi a 2 nechal na pokusy, třeba se z nich vyklube neco dobreho.
Jinak pomalu zacinam skrin utesnovat, protoze v zátěžovym test s vonnou tyčkou neobstála.
Takze dalsi update.
Vratil jsem se po tydnu domu a koukam, ze nam to nejak prerostlo pres hlavu (skrin). Hlavni potiz je ale v tom, ze 2 jsou takovyhle (maximum skrine) a druhy 2 jsou malicky.
Navic dostali vsechny docela kour, sikovna sestri sice zalevala, ale kdyz davala vys stinidlo, nejak se posral ten muj vynalez, odtahovy tunel a vetrak byl napul bloklej. Takze vedro jako svine, ale drzeli se docela statecne, ted uz bude vse v cajku.
Chtel bych co nejdriv prepnout na kvet, takze zadam o rady. Mam velky ostrihat, aby se mohli jeste vytahnout? Mam po ostrihani nechat jeste nejakou dobu na rustu?
Ty maly asi necham tak jak sou a dam kvet, jen musim vyresit ty prerostlice.
Takze sem je pokosil do puli, nadelal rizky a dal se uvidi.
Prinasim fotografie z 3. dne kvetu a rizky, ktere jsou uschovany v provizornim prostoru, kterej byl puvodne jen uloznej pro veci.