Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Pozor! Intenzivní kouření konopí způsobuje duševní choroby
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Jak vnimate riziko huleni?
Hulim hodne a kaslu na rizika
Hulim hodne ale o riziku premyslim
Hulim malo, ale ne kuli riziku
Hulim malo, chci byt dusevne svezi
Hulim fest a pociťuji, že něco není v pořádku.
Hulim a změnilo mě to k horšímu.
Hulim, nic mi to nedává, jen mě to ničí.
Ukázat Výsledky [Upravit Anketu (pouze moderátoři)]
Autor
Téma 
pechi
Stálý Člen

Karma uživatele pechi - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 9  

Příspěvek č. 1

http://www.blisty.cz/2005/5/12/art23323.html

Old Post 12-05-2005 v 12:09 PM
pechi je offline   Profil uživatele pechi   Find more posts by pechi   Foto galerie člena pechi   Click here to Send pechi a Private Message   Add pechi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 2

Spojnice mezi konopím a schizofrenií se dále rozmlžuje

http://www.drogy-info.cz/article/articleview/1867

Old Post 16-05-2005 v 16:19 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Pozitivní vliv konopí Příspěvek č. 3

časopis Psychologie dnes
č. 7.-8.
červenec - srpen 2005

Podle nedávno zveřejněného výzkumu může cannabis zmírňovat průběh vážných duševních onemocnění, jako je schizofrenie nebo bipolární afektivní porucha.

Zatímco někteří odborníci varují před nepříznivými dlouhodobými účinky, které mohou postihnout kuřáky konopí, vědci z Newcastle University naopak přicházejí se zjištěním, že regulované dávky cannabisu mohou mít příznivý vliv na pacienty v manické fázi.

Profesorka Heather Ashton z katedry psychiatrie, která tento výzkum vedla, ovšem zdůrazňuje, že se jednalo o lékařské využití cannabisu, které se značně liší od obvyklého masivního, "rekreačního" užívání této látky.

Podle Ashton mají určité složky konopí účinky, které mohou být přínosem v léčbě určitých forem duševního onemocnění. Lidé, kteří ho užívají proto, aby zmírnili symptomy své choroby, nepotřebují tak vysoké dávky, jaké obvykle užívají "rekreační" konzumenti.

Ashton neobhajuje kouření této drogy, ale říká, že konopí obsahuje jisté látky, nazývané cannabinoidy, které lze syntetizovat a použít ve formě spreje, a ten potom aplikovat nastříkáním pod jazyk.

Zmíněné látky mohou mít podle Ashton sedativní, antipsychotické nebo antidepresivní účinky. Jedna z obsažených látek, THC, může mít na uživatele "povznášející" účinek, zatímco další, zvaná CBD, má naopak zklidňující vliv.

Cilem profesorky Ashton, která je psychofarmakoložka, bylo studovat efekt směsi těchto dvou specifických sloučenin. Podle ní nejsou současná antipsychotika, obsahující často lithium, uspokojivá, protože mohou pacienty emočně "oplošťovat". Směs určitých cannabinoidů, užívaných jako doplněk, ne jako hlavní léčba, by mohla být pro pacienty přínosem.
-red-

Old Post 26-06-2005 v 09:46 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nekurak
Nový Člen

Karma uživatele nekurak - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2006
Příspěvků: 4  

Konopi a dusevni choroby http://blisty.cz/2006/2/20/art27143.html Příspěvek č. 4

Britske listy v clanku http://blisty.cz/2006/2/20/art27143.html pisou o vysledcich anglickych vyzkumu. Ty konstatujou zvysene riziko dusevnich chorob u hulicu.

Povazujete to za propagandisticky blabol nebo realne riziko?

Muj nazor:
Vysledky vyzkumu jsou prezentovany v trochu neadekvatne. Silny konzument alkoholu se do problemu dostane na 100% taky a malokdo kuli tomu pise do novin. Silny konzument fast-foodu taky. (viz dokument Supersize me) O tom radeji nepise nikdo

Na druhou stranu musim uznat, ze na tom riziku neco bude. Kamaradka nechala huleni uz pocas VS kuli pocitovanym psychickym problemum. Prave kuli takovym rizikum, ktere navic dnes jeste nejsou zname, konzumuju travku ve velice lehkem tempu 3-4x do roka.

Old Post 20-02-2006 v 03:27 AM
nekurak je offline   Profil uživatele nekurak   Find more posts by nekurak   Foto galerie člena nekurak   Click here to Send nekurak a Private Message   Add nekurak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Registrován: Apr 2004
Příspěvků: 2488  

Příspěvek č. 5

No tak jasne, ze ti kdo dany organ (psychiku) vice procvicuji maji vyssi riziko zraneni. Je jedno cim procvicujes.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost


Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 20-02-2006 v 05:57 AM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 6

hulim denne.Uz pres rok nebyla ani jeden den pauza.
Nejhorsi je,ze pauzicku uz davno chcu.Ale neco je silnejsi nez ma vule.Asi zavislost?


edit:furt jsem se ale nezblaznil,aspon doufam

Naposledy upravil 20-02-2006 v 11:17 AM

Old Post 20-02-2006 v 07:01 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 7

tohle uz jsem dneska nekde videl.
konopi levnejsi nez cigara a pivo.Hm.Urcite ne pro vetsinu.

Old Post 20-02-2006 v 09:26 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
expiry_date1
Stálý Člen

Karma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% PěstitelskáKarma uživatele expiry_date1 - 95% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 1735  

Příspěvek č. 8

V 11 rokoch až 1%?Tak to je sila.Ale nech sa nikto nediví,keď začína tak skoro(v 14 ,15 rokoch).To isté by s nimi spravil aj alkáč,keby chlastali.Akurát,že alkáč na deckách zistíš skôr ako trafku.A nech sa nedivia,že po dekriminalizácií majú také výsledky,predtým asi zatĺkali,z čoho majú problémy,potom sa už v pohode priznávali,môj názor.Ale samozrejme,že cannabis nie je len nejaká liečivka.

Jak na houbičky
pestovanie psilocybínových hríbikov - návody
HPS 70W,pokus o porovnanie s CFL 90W
Nová skriňa 150W HPS
Marihuana fakt spôsobuje závislosť........na jej pestovaní!

Old Post 20-02-2006 v 09:30 AM
expiry_date1 je offline   Profil uživatele expiry_date1   Find more posts by expiry_date1   Foto galerie člena expiry_date1   Click here to Send expiry_date1 a Private Message   Add expiry_date1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Mezi konopím a schizofrenií neexistuje příčinná souvislost Příspěvek č. 9

Mezi konopím a schizofrenií neexistuje příčinná souvislost


Výzkumná studie byla provedená pomocí dotazníků na téměř dvou stovkách subjektů a zabývala se souvislostí mezi projevy schizoidní poruchy osobnosti a užíváním konopí. Schizoidní porucha osobnosti je vývojový stav, který se objevuje v dětství nebo dospívání a pokračuje do dospělosti. Často předchází rozvoj schizofrenie, ale není ještě považovaná za dostatečně závažný důvod pro její diagnózu.


Happy_smokers
Dotazníky byly rozdány 189 studentům, kteří je anonymně vyplnili. Výzkum se v první řadě zaměřil na symptomy schizoidního chování u subjektů užívajících konopí a u těch, kteří mu pravidelně neholdovali. Dále také zkoumal, jestli užívání konopí předcházelo prvním projevům tohoto chování.


Závěry výzkumu uvádějí, že první projevy schizoidní poruchy osobnosti u většiny respondentů výrazným způsobem předcházely začátku užívání konopí. Výsledky také ukázaly, že na rozdíl od respondentů, kteří konopí neužívali vůbec nebo jen nárazově, uživatelé konopných drog byli sice výrazněji náchylní k deformacím poznávání, vnímání a ke zmatení, ale nejevili známky interpersonálního deficitu (neadekvátní sociální návyky a historie sociální izolace nebo přechodných vztahů), který je pro tuto poruchu typický.


Vědci sice i nadále připouštějí určitou souvislost mezi užíváním konopných drog a psychózami, ale nepotvrdilo se, že by tyto poruchy způsobovalo právě konopí. Výsledky výzkumu publikovalo březnové číslo časopisu Psychiatry Research.


publikováno: 26.05.2005, autor: Bushka Bryndová
více www.hemp.cz

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 20-02-2006 v 09:31 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Zdraví Dlouhodobé užívání konopí není spojeno se změnami mozku Příspěvek č. 10

Dlouhodobé užívání konopí není spojeno se změnami mozku


Vědci z prestižní americké university Harvard Medical School provedli výzkum, při němž se zaměřili na strukturální změny mozku u dlouhodobých a těžkých uživatelů konopí. Výsledky studie byly publikovány v časopise American Journal on Addictions.


Svist_joint
Vědci podrobili 22 dlouholetých uživatelů konopí vyšetření pomocí magnetické rezonance a srovnali je s výsledky dalších 26 osob, které konopí nikdy neužívaly. Výzkum potvrdil již delší dobu známý předpoklad, že mozek uživatelů konopí neprokazuje žádné významné změny v mozkových tkáních. Navíc se zjistilo, že ani věk, kdy užívání konopí začalo, ani celkový počet užití, neměly vliv na změny v mozku.


Předchozí výzkumy na toto téma


2003 – Analýza vlivu kouření marihuany na funkce mozku publikovaná v časopise Journal of the International Neuropsychological Society neprokázala, že dlouhodobé a pravidelné užívání konopí by mělo vliv na mozkové funkce mimo období akutní intoxikace.

2002 – Klinická studie vlivu kouření marihuany na IQ publikovaná v časopise Canadian Medical Association Journal zjistila, že konopí nemá dlouhodobý negativní dopad na celkovou inteligenci.

2001 – Dopady užívání marihuany na kogniční proces, výzkum publikovaný v časopise Archives of General Psychiatry zjistil, že poznávací proces mozku u dlouhodobých uživatelů konopí neprokazoval po jednotýdenním vysazení drogy prakticky žádný rozdíl ve srovnání s kontrolními subjekty, které konopí pravidelně neužívaly.


publikováno: 06.05.2005, autor: Bushka Bryndová

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 20-02-2006 v 09:32 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Zdraví Strach z exploze užívání konopí po dekriminalizaci se ukázal jako nepodložený Příspěvek č. 11

Strach z exploze užívání konopí po dekriminalizaci se ukázal jako nepodložený


V médiích se v posledních týdnech objevila celá řada článků o zvýšeném nebezpečí plynoucím z užívání konopí po jeho faktické dekriminalizaci ve Velké Británii v lednu 2004. Nový britský ministr vnitra Charles Clarke dokonce nedávno oznámil, že nechá vypracovat nový odborný posudek o tomto rozhodnutí a případně zahájí kroky k jeho revizi.

Ukázalo se však, že obavy z růstu spotřeby konopí po jeho přeřazení do nejnižší skupiny klasifikace nebezpečnosti drog byly naprosto nepodložené. Dokonce se zdá, že užívání konopí ztrácí svoji přitažlivost "zakázaného ovoce" mezi mládeží, protože od jeho dekriminalizace byl zaznamenán ten nejmenší meziroční nárůst počtu uživatelů za celé poslední desetiletí.


Palicka shora
V březnu byly totiž zveřejněny závěry desetiletého průzkumu provedeného organizací Independent Drugs Monitoring Unit, který prokázal, že počet uživatelů za rok 2004 stoupl o pouhé 0,5%, zatímco v roce 1998 činil celých 45 procent. Výzkumníci vyslechli dva tisíce respondentů, kteří měli konopí ohodnotit na desetistupňové škále podle jeho návykovosti, zdravotních rizik a psychoaktivního účinku. U tohoto druhu hodnocení obecně platí, že čím více bodů droga dostane, tím je pro respondenty přitažlivější. Konopí zaznamenalo nejvyšší hodnocení (8,8) v roce 1997, zatímco za loňský rok se propadlo na známku 7,6. Hodnocení extáze, cracku a heroinu za stejné období naopak výrazně stoupla.


Podle vědců se zde jedná o jasné znamení, že klesá nejenom počet těch, kteří konopí již užívají, ale i těch kteří by s jeho pravidelným užíváním mohli teprve začít. Britští vládní experti sice tvrdí, že na vyhodnocení dopadu dekriminalizace je ještě příliš brzy, ale již se shodují v tom, že se nenaplnila černá očekávání prudkého nárůstu konzumentů konopí po jeho přeřazení do nižší skupiny.

Britská dospívající mládež si více cení úspěchů ve svých oblíbených sportech než opojení, které poskytují drogy – těm jako prostředku vhodnému k docílení uspokojení dávají přednost pouhá tři procenta mládeže. A mezi drogami, které dnes ve Velké Británii nejvíce "frčí" již nenacházíme konopí, ale tvrdé drogy. Jejich cena se navzdory proklamovanému zpřísnění trestního postihu neustále snižuje do takové míry, že lajna kokainu u dealera dnes stojí méně než šálek cappuccina v některé londýnské kavárně. Takže zde máme další důvod k tomu, aby se ustoupilo od nesmyslného pronásledování relativně neškodného konopí a ušetřené prostředky se raději vložily do prevence užívání nesrovnatelně škodlivějších tvrdých drog.


publikováno: 27.04.2005, autor: Bushka Bryndová

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 20-02-2006 v 09:33 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Konopí pro zdraví – použití v praxi Příspěvek č. 12

Konopí pro zdraví – použití v praxi


V posledních letech byla ve světě vypracována celá řada vědeckých studií, které potvrdily účinnost konopí v medicíně, a dokonce se na trhu (nikoliv v ČR) objevil nový lék vyráběný z této rostliny – ústní sprej Sativex určený především pro nemocné s roztroušenou sklerózou...

Použití konopí v moderní klasické medicíně není žádnou novinkou, protože v USA se již po dlouhá léta pod obchodním názvem Marinol vyrábí lék dronabinol, který pomáhá při chemoterapii u pacientů léčících se na rakovinu a výrazně tlumí vedlejší účinky léků pro léčbu HIV/AIDS. To, co se vědci nyní tak usilovně snaží dokázat, je však už dávno známé čím dál tím větší populaci lidí, kteří konopí užívají, ať již jsou k tomu vedeni touhou po relaxaci nebo vyhledávají jeho léčivý efekt.


Konopí a Parkinsonova nemoc
Tým kolem českého lékaře Evžena Růžičky provedl loni výzkum mezi pacienty s Parkinsonovou nemocí. Šesti stovkám z nich rozeslal anonymní dotazník. Vrátilo se přes tři sta odpovědí, přičemž pětaosmdesát pacientů odepsalo, že konopí zkoušelo. "Zhruba polovina z nich pozorovala zlepšení svého stavu, tedy zmírnění třesu, uvolnění svalové ztuhlosti, zpomalení pohybů nebo odstranění či zmírnění mimovolných pohybů," komentuje výsledky Růžička. Dotazník přitom vyplňovali většinou starší lidé, průměrný věk respondentů byl 65,7 roku. "Není to jasný důkaz, že konopí léčí Parkinsonovu nemoc. Ale je to důvod k tomu, aby výzkumy pokračovaly," uzavřel lékař (z článku Kdy vezmou lékaři marihuanu na milost? od Kamily Schwubové-Tomsové, Mladý svět, 27. 4. 2004).

Konopí vždy zaujímalo důležité místo v lidovém léčitelství a ani v dnešní době není opomíjené. Léčí a ulevuje i v případě daleko rozšířenějších a méně závažných onemocnění, než je výše zmíněná choroba. Ukázalo se totiž, že tato bylina dokáže zastoupit některé z běžně používaných léků, jejichž vedlejší účinky jsou velmi nežádoucí, jako třeba prášky na spaní, trankvilizéry nebo antidepresiva. Konopí bývalo součástí tradiční medicíny i u nás, protože jeho pěstování pro hospodářské a technické účely bylo v dřívějším Československu běžné až do padesátých let minulého století. V našich klimatických podmínkách konopí roste jako z vody a jeho pěstování je snadné i pro zahrádkářské zelenáče. Pěstování konopí pod lampami v interiéru (tzv. indoor pěstování) je sice poněkud náročnější jak na znalosti, tak i na náklady, ale ne do takové míry, která by náležitě motivované zájemce odradila.

Samčí květenství konopí
Pro léčebné účely se ze samičí rostliny používají dozrálá, nejlépe neopylená květenství (palice), listy, semena a kořeny, zatímco z daleko méně účinných samců pouze květy (které mají nejen léčivé, ale i afrodiziakální účinky). Pojmem marihuana se označují sušená samičí květenství a malé listy. Marihuana se většinou užívá ve formě kouře z jointu (cigareta ubalená z čisté marihuany nebo s příměsí tabáku) nebo z dýmky, což není ze zdravotního hlediska příliš vhodný způsob, protože každý kouř obsahuje karcinogenní látky poškozující organismus. Proto se nejenom v zahraničí čím dál tím více používají vaporizéry, v nichž se účinné složky odpařují proudem horkého vzduchu a nedochází k inhalaci škodlivého kouře.

Semena konopí neobsahují žádné psychoaktivní látky a lisováním za studena se z se z nich vyrábí olej s širokým využitím včetně medicinálního. Vylisovaná semena (tzv. pokrutina) jsou zdrojem imunoglobinu, který je klíčovou součástí imunitního systému lidského organismu. Existuje celá řada přípravků s obsahem THC a dalších kanabinoidů, které se z konopí dají podomácku vyrobit - od olejů, másla, tonik a tinktur až po masti k zevnímu použití. Nejjednodušším a přitom osvědčeným způsobem využití konopí pro léčení je známý recept pana Ponikleckého, který trpí Parkinsonovou nemocí.


Prášek z konopí
Ručně rozdrcené listy a palice samičích rostlin konopí dáme asi na 10 minut do elektrické trouby zahřáté na 100°C. Usušený materiál poté rozemeleme na prášek v elektrickém tříštivém kávomlýnku tak, aby měl konzistenci jako koření mletá paprika. Prášek je takto připraven ke konzumaci. Skladujeme jej nejlépe ve skleněné nádobce s víčkem na závit při teplotě do 15°C, maximálně po dobu 3 měsíců. Prášek je možné zamíchat do jídla nebo pozřít přímo a zapít tekutinou. Užíváme jej jednou denně večer, v množství, které se vejde na špičku kulatého nože. Dochází-li po konzumaci k pocitu omámení, je nutné dávku snížit. Léčebná kúra trvá maximálně 90 dnů. Po ní je nutno léčbu na 14 dnů vysadit a sledovat reakci organismu. Jestliže během těchto 90 + 14 dnů nedojde ke zlepšení, je tato léčba nevhodná.

Existuje také celá řada méně známých způsobů využití konopí v léčitelství, při nichž působí jiné složky než zakázané psychoaktivní kanabinoidy:


Nálev z konopných listů
Vrchovatá polévková lžíce sušených rozdrcených konopných listů se spaří ¼ litrem vařící vody a nechá 15 minut odstát, pak se přecedí.
Nálev má uvolňující účinek a pije se proti migréně či krátce před spaním pro klidný spánek, anebo se používá zevně ke koupelím končetin postižených revmatickými nebo artritickými bolestmi.


Odvar a obklad z konopných kořenů
Větší hrst kořenů konopí se naseká na malé kousky, zalije ¼ litrem vody, přidá se lžička oleje a 15 minut povaří v tlakovém hrnci. Pro zevní použití je možno přidat lžičku rozdrceného kořene kostivalu.
Odvar z kořene konopí se pije proti bolestem při revmatismu, artróze, pakostnici, rozpouští zatvrdlé kostní tekutiny v kloubech, pomáhá při bolestech kyčlí, při bolestech a smršťování šlach a jejich zánětech.
Zevně se odvar z kořene používá na koupele pro změkčení zatvrdlé kůže a na obklady při obdobných obtížích jako ve formě nápoje. V odvaru namočené plátno se vyždímá a pokryje uvařenými kořeny. Obklad se přiloží na postižené místo, převáže suchým ručníkem a nechá se působit nejlépe přes noc.


Tonikum z kořenů
Očistit čerstvé kořeny, rozřezat na malé kousky, zaplnit jimi prázdnou láhev do dvou třetin, zalít destilátem s vyšším procentem alkoholu (vodkou, bílým rumem nebo jiným kvalitnějším alkoholem) a uložit na chladnější temné místo (třeba do sklepa). Tonikum je hotové po třech až čtyřech týdnech macerace. Doporučuje se malá sklenička nápoje po ránu na zlepšení celkového zdravotního stavu a nálady.


publikováno: 01.04.2005, autor: Bushka Bryndová

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 20-02-2006 v 09:34 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Zdraví Britský výzkum prokázal léčebné účinky konopí Příspěvek č. 13

Britský výzkum prokázal léčebné účinky konopí


Nedávno byly zveřejněny výsledky vědecké studie o léčbě konopím provedené ve Velké Británii a financované společností GW Pharmaceuticals. Závěry studie jasně vyznívají ve prospěch účinnosti terapeutického působení konopí.

Jedná se o dosud nejrozsáhlejší vědecký výzkum provedený na populaci chronicky nemocných pacientů. Probíhal v letech 1998-2002 a vycházel ze tří tisíc dotazníků vyplněných pacienty s věkovým průměrem 53 let. Více než dvě třetiny dotázaných uvedly, že nikdy neužívali konopí k jiným než léčebným účelům. Studie potvrdila vazbu mezi léčebným a rekreačním užíváním konopí a také se zjistilo, že s klesajícím věkem stoupal zájem o tuto léčbu, takže do budoucnosti se dá předpokládat, že ještě vzroste podíl pacientů léčících se konopím.

Výsledky studie
Ukázalo se, že překvapivě vysoký počet 32% chronicky nemocných pacientů se léčí nebo léčil konopím. Sledovaní pacienti konopí užívali většinou na roztroušenou sklerózu (60% respondentů), mezi dalšími indikacemi jsou zastoupené chronické bolesti, neuropatie, deprese, artróza, gastro-intestinální choroby, migréna, alergie, bolesti páteře, astma, nechtěná ztráta tělesné váhy a poranění míchy. Studie se nadále soustředila na tuto skupinu 947 respondentů.

95% respondentů bylo s léčbou konopím spokojeno a uvedlo, že jim pomohla, ale přesto se celá polovina z nich léčby konopím vzdala. Důvodem pro toto většinou nedobrovolné rozhodnutí byla špatná dostupnost a vysoká cena konopí na černém trhu.

62% respondentů terapii doporučili přátelé nebo rodinní příslušníci, zatímco na doporučení lékaře se jich konopím léčilo pouze 16%.

82% respondentů aplikovalo konopí kouřením, následovalo požívání v jídle.

70% respondentů uvedlo, že k dlouhodobému léčení potřebují stále stejnou nebo dokonce postupně se zmenšující dávku.

73% respondentů uvedlo, že léčba konopím jim pomáhá více než předepsané léky.

57% respondentů vedle konopí pokračovalo i v léčbě předepsanými léky.

77% respondentů se po vysazení léčby konopím zhoršily symptomy nemocí.


publikováno: 31.03.2005, autor: Bushka Bryndová

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 20-02-2006 v 09:35 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hyena
Mrchožrout

Karma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% Pěstitelská

Registrován: Apr 2004
Příspěvků: 438  

Příspěvek č. 14

citace:
Původní příspěvek od MedicalUser
duševni choroby? ja si nedavno delal nejaky test na moznost vyskytu dusevnich chorob a zjistil sem ze mam asi 70% sanci, ze se u me objevi paranoia takze ted uz jenom cekam az dostanu nejaky brutalni ukol o spiknuti sveta proti me a zacnu ho resit prej to je jenom otazka casu kdy se to objevi. kazdopadne s tim pocitam, tak me to nechava klidnym jinak nehulim moc, ale vim ze to pride!

70% není zase tak moc, aby ses kvůli tomu do smrti stresoval, ne?
A v anketě Ti chybí možnost: Hulím hodně, rizika sleduji ale nikdo mě ještě nepřesvědčil o tom, že je to nebezpečný.
Spíš než trávu bych asi měl omezit cigára

Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.

Old Post 20-02-2006 v 14:52 PM
Hyena je offline   Profil uživatele Hyena   Find more posts by Hyena   Foto galerie člena Hyena   Click here to Send Hyena a Private Message   Add Hyena to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mesias
Stálý Člen

Karma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% PěstitelskáKarma uživatele Mesias - 84% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 578  

Příspěvek č. 15

Pociťuji na sobě silné duševní změny... Nebo sice teď s odstupem si je uvědomuju, hulení mě hodně změnilo. Hodně znaků od klasických psychických poruch taky mám. Mám takovou slabou maniodepresivní psychozu, trpím depresemi, obvzláště v zimě. Paranoidní jsem až to zdravé není a když se kouknu na svoje zápisky, které si občas píšu tak pozoruji známky schizofrenie, protože si mnohdy rapidně protiřečím a to si ani nepamatuji kdy jsem to psal... Jsem chorobně žárlivej a vyžívám se v sebetrýznění. Ne že by mě těšilo, že se trápím, ale z nějakého důvodu si vsugerovávám, že se pořád trápit musím... Občas jsem fakt na prášky, ale to jen občas, zvládám to dobře..

Old Post 20-02-2006 v 16:18 PM
Mesias je offline   Profil uživatele Mesias   Find more posts by Mesias   Foto galerie člena Mesias   Click here to Send Mesias a Private Message   Add Mesias to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 16

mesias:byl jsem na tom dost podobne.Nekdy se mi z toho zaludek zcvrkl tak,ze jsem treba dva dny nejedl,v noci se probouzel a hodiny nemohl usnout.
Kdyz jsem si to casem uvedomil,prestal jsem hulit od rana az do vecera a nechal jsem to az k pozdnimu odpoledni+psychicke sebetryzneni jsem vymenil za tryzneni fyzicke(sport,pohyb,aktivita).Pomohlo to.Uz zase jim,spim a citim se lepe

Old Post 20-02-2006 v 16:47 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:57 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5551460 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív