Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Co takhle zalejvat minerálkou?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Tomasino
Stálý Člen

Karma uživatele Tomasino - 33% Pěstitelská

Pohodička Co takhle zalejvat minerálkou? Příspěvek č. 1

Nazdárek všichni .... hele mám na vás na všechny dotaz ... myslim, že by to nemusela bejt špatná myšlenka Co si myslíte o zalejvání kytiček minerálkou???
Docela jsem o tom přemýšlel a říkal jsem si, že by to vůbec nemuselo bejt špatný a to z následujících důvodů:

1) Obsahuje CO2, cože je pro kytičky bájo a zalejváním by se dostalo do půdy

2) Je tam docela slušný spektrum minerálních látek, které by pro kytky mohly mít taky docela dobrej vliv, nicméně v minerálech a jejich účincích na kytky se moc nevyznám, takže tady by bylo dobrý, kdyby napsal někdo kdo tomu trokšu rozumí

3) Další věc je to, že minerálka neobsahuje chlór, kterej kytkám moc neprospívá jak všichni víme .... a hlavně minerálky se dělají z přírodních pramenů, které jsou očesány o veškeré přídavné chemikálie ..

Samozřejmě zůstává otázkou, jestli sami výrobci do těch minerálek něco nervou, ale zase tak dopodrobna jsem se o to nezajímal .... hned jak jsem začal dumat, píšu sem

Takže zkuste k tomuhle říct taky svůj názor, třeba by to pro naše miláčky mohlo bejt docela prospěšný co myslíte???

Take a peace with Joint!

Old Post 18-12-2001 v 12:30 PM
Tomasino je offline   Profil uživatele Tomasino   Find more posts by Tomasino   Foto galerie člena Tomasino   Click here to Send Tomasino a Private Message   Add Tomasino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weeno
Stálý Člen

Karma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

No tak tohle mě napadlo taky, a taky mě napadlo, pokud tam výrobci minerálek něco dávaj, zalívat sifonem ze sifon flašky, prostě si tu minerálku vyrábět sám, ale radši jsem to nezkoušel, takže K4U za sqělej dotaz a jsem zvědav co se dozvíme.

Old Post 18-12-2001 v 13:00 PM
weeno je offline   Profil uživatele weeno   Find more posts by weeno   Foto galerie člena weeno   Click here to Send weeno a Private Message   Add weeno to your buddy list     Navštiv homepage uživatele weeno! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
livo
Stálý Člen

Karma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% Pěstitelská

Nápad to Tomasino Příspěvek č. 3

Pokud chcete svý kytky zabít, tak doporučuju zalejvat slazenou minerálkou, pivem, coca-colou apod., hlína vám pěkně vykvasí a příjemně to taky nevoní. Zalívat pivem, sifonem nebo minerálkou je podle mě - lejt jakoukoliv kyselinu do hlíny se nedoporučuje:
- CO2 + H2O je kyselina uhličitá, chcete si negativně měnit Ph?
- proč pořád chcete dávat CO2 do hlíny? pokud si ovšem chcete zakyselit a zasolit půdu tak prosím
- kořeny potřebují kyslík (poraďte nějakýmu bubleristovi ať pouští kytkám místo vzduchu CO2 a určitě vám poděkuje a možná už druhej den)
- CO2 vám v hlíně zreaguje na různý uhličitany a to jsou soli - zasolená hlína je shit, protože kořeny přestávají cucat živiny a zastavují vývin
Btw nejsem zemědělec, jsem elektrikář, ale vím, že v jednoduchosti je síla. High.

LIV
Poslouchejte prosím. Je to jednoduché, a tak je možné, že vám chytrým to docela unikne...

Old Post 18-12-2001 v 13:40 PM
livo je offline   Profil uživatele livo   Find more posts by livo   Foto galerie člena livo   Click here to Send livo a Private Message   Add livo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tomasino
Stálý Člen

Pohodička To LIVO Příspěvek č. 4

Livo díky za info nicméně určitě jsem neměl na mysli slazené minerálky a jiné myslel jsem na klasickou minerálku bez jakékoliv příchuti či přísady ..... jinak ohledně CO2, četl jsem tu i názor, jak to někdo fouká z hasičáku přímo na kytky ... nemyslim si, že by CO2 dodávané v rozumné míře do půdy mělo na kytky špatný vliv (pokud se mýlím opravte mě někdo) ...
Samozřejmě jsem tohle nemyslel jako že je budu prolejvat jen minerálkou .... možná jsem to špatně napsal, ale myslel jsem to jako občasný přísun a občasné nahrazení destilované vody kapkou minerálky nebo dokonce promíchání vody s minerálkou jako takovou ...

Take a peace with Joint!

Old Post 18-12-2001 v 14:20 PM
Tomasino je offline   Profil uživatele Tomasino   Find more posts by Tomasino   Foto galerie člena Tomasino   Click here to Send Tomasino a Private Message   Add Tomasino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weeno
Stálý Člen

Karma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

A co takhle dát okolo květináčů sklenky a denně v nich měnit nalitou sodovku, CO2 z nápoje odchází rovnou pod listy kytek a do půdy se kyselina uhličitá nedostane.

weeno

Návod na stavbu levného aeroponického systému
moje stránky

Old Post 18-12-2001 v 14:23 PM
weeno je offline   Profil uživatele weeno   Find more posts by weeno   Foto galerie člena weeno   Click here to Send weeno a Private Message   Add weeno to your buddy list     Navštiv homepage uživatele weeno! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tomasino
Stálý Člen

Pohodička :-) Příspěvek č. 6

To Weeno: No nápad to neni špatnej ..... to by určitě šlo

Nicméně ... teď jsem mluvil s kamarádem, co je na kytky vcelku odborník a jeho názor je ten, že by to kytkám nemělo vadit ani náhodou .. ba naopak ... to že se do půdy dostane CO2 vůbec nevadí, protože se z půdy v klidu odpaří ... další poznatek je ten, že minerálka je v podstatě zásaditej roztok ... takže by to mělo prospět i PH půdy (a né naopak jak psal Livo ale v pohodě ... je to diskuzní téma a každý máme právo na svůj názor ... taky netvrdím, že mám ve všem pravdu, jsme jen lidi
Jo a ještě k poznámce že CO2 a H2O je kyselina .... tohle mi moc nesedí, protože sodovka či minerálka, která tohle složení obsahuje je zásaditej roztok, takže ta kyselina nevim nevim ...... samozřejmě se dá takto vytvořit kyselina, ale za použití nějakého katalyzátoru (doufám, že neplácám moc kraviny, protože tohle neni moje silná parketa

No uvidíme co se sem napíše dál .... snad se tohle téma trošku rozjede

Take a peace with Joint!

Old Post 18-12-2001 v 16:06 PM
weeno
Stálý Člen

Příspěvek č. 7

to Tomasino: No já kdysi taky někde čet, že sodovka je tříprocentní kyselina uhli. .. .něco,
to All: Ale může být, že některá minerálka je díky obsahu vápníku neutrální, nebo mírně zásaditá, ale fakt je, že tím pádem obsahuje nějaké soli, otázka je jak moc nebezpečné pro naše kytí.

weeno

Návod na stavbu levného aeroponického systému
moje stránky

Old Post 18-12-2001 v 16:13 PM
Roman Dirda
Stálý Člen

Karma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% PěstitelskáKarma uživatele Roman Dirda - 91% Pěstitelská

Chemie H2CO3? Příspěvek č. 8

Kyselina uhličitá je za prvé hodně slabá kyselina a za druhé CO2 disociuje na H2CO3 jen v minimální míře,jinak pokaždý když prší tak by se CO2 ve vzduchu změnil na kyselinu a bylo by velice neveselo...Napadá mě však jiná,prozaičtější připomínka k zalévání minerálkou-peníze.Jestli jich má někdo tolik aby každej den pro svý kytky kupoval minerálky tak prosím,ale mně to připadá jako blbost když stejně rostou "jako" z vody i bez minerálky a zbytečně(?) vyhozených peněz.

Old Post 18-12-2001 v 16:41 PM
Roman Dirda je offline   Profil uživatele Roman Dirda   Find more posts by Roman Dirda   Foto galerie člena Roman Dirda   Click here to Send Roman Dirda a Private Message   Add Roman Dirda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tomasino
Stálý Člen

Pohodička To: Roman Příspěvek č. 9

No moc peněz balík mattonek koupíš za 100 Kč +-dvacka a ten balík ti vydrží na docela dlouhou dobu .... nemyslim si, že by to byl nějak závažnej plácanec přes kapsu ....
Nicméně díky za názor .... i ohledně kyseliny ... mě se to fakt nezdálo ... tak hezkej večer

Take a peace with Joint!

Old Post 18-12-2001 v 17:03 PM
Oscar111
Čestný Člen
1983 - 2002

Karma uživatele Oscar111 - 45% PěstitelskáKarma uživatele Oscar111 - 45% PěstitelskáKarma uživatele Oscar111 - 45% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

To Tomasino: Mno,, balík Mattonek sice koupíš za kilo, ale jenom jedna kytka v květu ti to "vypije" asi tak za týden,, no a to je skoro stejný, co ti sežere 250W sodík nawíc. A hodně lidí mi dá za pravdu, když řeknu, že s tím sodíkem budeš mít vyšší rozdíly,, A řek bych, že když CO2 dýchají listy a kořen raději "jen" O2, neměl bys ho dusit nějakou Mattonkou,,,,

Oscar
Enjoy joint

Old Post 20-12-2001 v 01:07 AM
Oscar111 je offline   Profil uživatele Oscar111   Find more posts by Oscar111   Foto galerie člena Oscar111   Click here to Send Oscar111 a Private Message   Add Oscar111 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Oscar111! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JFKALFA
Stálý Člen

Karma uživatele JFKALFA - 100% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

koreny stejne jako listy potrebujou co2 ve dne a kyslik v noci, videl sem v TV jednou typka kerej sytil vodu co2 (sifon) ne sodovka a strikal to na rajcata, ukazoval rozdil mezi strikanejma,nestrikanejma a byl hodne markantni. podle me postrik sodovkou nemuze vadit, ale jednodussi je tam to co2 pustit rovnou

Old Post 22-12-2001 v 11:33 AM
JFKALFA je offline   Profil uživatele JFKALFA   Find more posts by JFKALFA   Foto galerie člena JFKALFA   Click here to Send JFKALFA a Private Message   Add JFKALFA to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TommyBoy
Bud Krusher

Karma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% PěstitelskáKarma uživatele TommyBoy - 89% Pěstitelská

Obecné WOW... Příspěvek č. 12

Provzdusneni pudy nebo substratu je super vec, ale nesmi se to prehnat... K CO2 myslim (muj osobni dojem)ze je zbytecny privadet ke korenum CO2 nebot kolem nich je i tak 10 - 100 mozna i 1000 krat vcetsi koncentrace CO2 nez ve vzduchu a to dily bakteriim ktery CO2 vyrabej tim ze metabolisujou... Takze myslim ze uplne bude stacit privadet vzduch (normalni ke korenum nebot potrebuji i O2 kyslik.
U mineralek POZOR na to ze mineralky vetsinou mivaji specificky obsah urcitych prvku... Takze budete prilivat neceho ke kytce vice nez neceho jinyho... Dam radsi priklad vysoky koncentrace Fe (napr. magnesia) blokujou pristup P a Mg ke korenum vice viz odkazy vzehledve zmeny kytek v mym podpisu..
Zdarec

Skankin` on and on.... Tmmy

Old Post 30-12-2001 v 17:24 PM
TommyBoy je offline   Profil uživatele TommyBoy   Find more posts by TommyBoy   Foto galerie člena TommyBoy   Click here to Send TommyBoy a Private Message   Add TommyBoy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele TommyBoy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
greedy23
Stálý Člen

Karma uživatele greedy23 - 33% Pěstitelská

mineralka Příspěvek č. 13

Cus...
doma se mi stava ze treba nedopiju mineralku nebo d.vodu no a zustane mi ve flasce...tak s tema zbytkama zalejvam kytky.
Urcite jim to neublizi ale zajimalo by me jestli jim to v necem prospeje...

dik

Old Post 15-07-2003 v 16:02 PM
greedy23 je offline   Profil uživatele greedy23   Find more posts by greedy23   Foto galerie člena greedy23   Click here to Send greedy23 a Private Message   Add greedy23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TheKeptn
Námořník

Karma uživatele TheKeptn - 93% PěstitelskáKarma uživatele TheKeptn - 93% PěstitelskáKarma uživatele TheKeptn - 93% PěstitelskáKarma uživatele TheKeptn - 93% PěstitelskáKarma uživatele TheKeptn - 93% PěstitelskáKarma uživatele TheKeptn - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

hmm... kytkam to nic neudela ,nejak bych to neresil a nevim jestli takhle maly mnozstvi co tam zbyde bude mit nejakej vliv ,at uz pozitivni ci negativni... Kazdopadne zkus si nekdy zmerit PH mineralky a uvidis.
Mej se a pokusum zdar...

250W - BUSH\250W - ScroG\250W - 2xBubbler+2xHlina

\150W - LST\150W/250W - Bubbler \Balkonek 2003\ Balkonek 2004

Vyhlídky v Praze i jinde
Opylení
Výroba HOMEMADE Cooltube

Old Post 15-07-2003 v 17:28 PM
TheKeptn je offline   Profil uživatele TheKeptn   Find more posts by TheKeptn   Foto galerie člena TheKeptn   Click here to Send TheKeptn a Private Message   Add TheKeptn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

Myslím, že minerálkou přidáš, jak už z názvu vyplývá, nějaký ty minerály. Třeba Magnesia by měla dát něco hořčíku atp. Taky je tam trocha CO2 (v nedopitý lahvi už jeho množství bude asi dost zanedbatelný), ale zároveň podle mýho názoru zvyšuješ pH. To všechno se samozřejmě děje v omezený míře, pokud tam ovšem neliješ výhradně minerálku a nic jinýho) Závěr - jak jsi sám napsal, uškodit jí to asi nemůže (když to nebudeš přehánět).

Old Post 15-07-2003 v 17:32 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
greedy23
Stálý Člen

Karma uživatele greedy23 - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

No ted me napadlo jaky by to bylo s tim PH a s ostatnim kdyz ji budu cakat rozprasovacem rovnou na listy...

Old Post 15-07-2003 v 21:56 PM
greedy23 je offline   Profil uživatele greedy23   Find more posts by greedy23   Foto galerie člena greedy23   Click here to Send greedy23 a Private Message   Add greedy23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:15 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás