Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Tráva je kráva
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
Mr. Mojo Risin
Nový Člen

Karma uživatele Mr. Mojo Risin - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2004
Příspěvků: 4  

Tráva je kráva Příspěvek č. 1

Chtěl bych se s vámi podělit o mé zkušenosti a postřehy spojené s marihuanou. Začal jsem hulit s kámošem v osmnácti-teď je mi skoro 20. A může za to on, kdo mě to naučil, ale nemám mu to vůbec za zlé. Nejhorší bylo, že jeho bratranec nám poskytoval kvanta trávy úplně zadarmo. Neustále jsme si říkali, že to máme pod kontrolou a můžeme kdykoliv přestat. Tato představa byla naprosto naivní.
Po roce a půl jsem si řekl, že dva měsíce před maturitou (chodil jsem na gympl) se na trávu ani nepodívám, protože jsem tušil, že má neblahé účinky na mou paměť. No tak dvakrát jsem to porušil. Ale maturita dopadla na pohodu- vyznamenání.
Po těch dvou měsících se mi ale dostalo jakéhosi procitnutí a potřeba marihuany se prostě ztratila. A tu jsme si uvědomil, jaké je to svinstvo. Dokud člověk nepřestane, tak se toto poznání nemůže dostavit a jsem rád, že se mi ho dostalo tak brzy.
Marihuana mi prakticky vygumovala z paměti jeden a půl roku života. Z tohoto období mám jen útržkovité vzpomínky na to co jsem dělal. No, zase tak tragický to není, ale něco na tom je. Z filmů, které jsem viděl a knih, co jsem četl v té době, si toho moc nepamatuju. O škole ani nemluvě. Jenže nejsem žádnej blb, alespoň doufám, tak se toto období na mém prospěchu nijak zvlášť neprojevilo.
Neúměrné užívání marihuany podle mě způsobuje to, že mozek kašle na to, aby se snažil zaznamenávat informace jako normálně. V rauši se zrychluje tok myšlenek, všechno se zdá jasný, člověk je naprosto uchvácen jakoukoliv blbostí, dokáže se zájmem diskutovat o všem možném atd. Mozek nemůže zpracovat všechny nesmysly, které člověk vyplodí, protože to jednoduše nestíhá. Jenže to si nikdo bohužel jen tak neuvědomí. Člověk pak žije jenom přítomností a to mu stačí. V tom je tráva pěkná svině. Jasně, že to není tak hrozný jako tvrdá droga, kde pak člověk žije jen pro ní. Marihuana se tváří naprosto nevinně a to je dle mého názoru na ní tak nebezpečné.
Jsem rád, že jsem se i s kámošem vymanil z jejího sevření a už není naším pánem. To neznamená, že si čas od času nedáme. K tomu, aby se to člověku podařilo je důležité, aby člověk nesmažil z nudy. Co by pak dělal, když by se na to vykašlal. Chce to mít nějakého koníčka, kterému se člověk věnuje a pak to jde. Já třeba hraju na el. kytaru a kámoš zase čte spoustu knih.
Kdo mě pěkně štve, je můj bratranec, kterému je 17. Hulí 2 roky a nemá sebemenší potřebu s tím přestat. Největší problém je, že hulí z nudy. Ničemu se nevěnuje pořádně a jenom kalí. V tom tkví smysl jeho života. Nemalou zásluhu na tom mají jeho přátelé, což jsou lidé jako on. Nemá víceméně žádnou vizi do budoucna, i když to by zase v jeho věku nebyl takový problém. Podmínka, kterou mu dali rodiče, aby mohl jet za známým do Ameriky je, aby šel z učňáku na nástavbu a udělal si maturitu. Na to jsem s jeho přístupem k životu moc zvědav. Je to typický příklad toho, co z člověka může udělat marihuana. Doufám, že jednou přestane být jejím otrokem. Snažím se ho zavést na správnou cestu, ale jelikož bydlím na druhém konci republiky a vidím ho jen párkrát za rok, jsou mé snahy zatím bez odezvy.
Tak abych to nějak shrnul. Na drogy nahlížím asi takto: Tvrdý drogy jsou svinstvo, ty člověku nemohou nic dát, ale mohou mu toho dost vzít. Drogy jako LSD, psylocybin, meskalin apod. mohou člověku rozšířit obzory, ale je to jako hra s ohněm, protože se můžeme pěkně spálit. MDMA je mi silně nesympatická věc, protože na tom, abych vydržel někde 12 hodin v kuse pařit, nevidím nic smysluplného. Ale to je trochu způsobeno mým zaujatým postojem k hudbě, která se na takových akcích uplatňuje. No a alkohol a cigarety. Po chlastu je člověku alespoň blbě a cigarety ničí „jen zdraví“ a ne osobnost.
Dříve jsem byl pro úplnou legalizaci měkkých drog a měl jsem na obhajobu tohoto hromadu argumentů. To byl ale názor Marihuany a ne můj. Teď už rozhodně nejsem pro žádnou legalizaci drog. Ale je to jen z toho důvodu, že mnoho lidí, kteří to zkusí a není jim po tom napoprvé ukrutně špatně to neumí udržet pod kontrolou. Nepovažuji to za žádnou slabost, ale je mi jich spíše líto. Kdo ví, jestli do něčeho zase jednou nespadnu.
Já osobně jsem takový experimentátor, který by to chtěl všechno vyzkoušet čistě ze zvědavosti, ale rozhodně v tom nehodlám, hledat smysl života.

Teď ještě taková myšlenka závěrem. Každému, kdo má nějaké pletky s drogami jde o tzv. změněný stav vnímání. No, ale ono to ale jde i bez drog. Lze toho docílit pomocí meditace, holotropním dýcháním, ale i intenzivní modlitbou. Tyto aktivity však vyžadují nezměrné úsilí v porovnání s tím, když si člověk něco šlehne. Největší nářez musí být, když se to člověku stane náhle bez nějakých příčin, jako to zažíval třeba William Blake.
To vám asi neříkám nic nového,ale já jsem se chtěl dostat k té modlitbě. Musím uvést, že zatím nejsem věřící člověk. Proč se dneska tak kašle na víru a lidé nechodí do kostela? Může to být způsobeno rozvojem vědy, u nás na tom mají určitě svou vinu i komunisti, změna životního stylu. Proč bylo náboženství dříve tak populární? Mohlo to být třeba potřebou obrátit se na někoho se svými problémy, což mohlo trochu ulehčit život. Co když víra umožňuje dostat se právě k těmto stavům. Vidění Boha, andělů…To přece musí člověku úplně změnit život. U různých náboženstvích, kde se využívají drogy, je to naprosto evidentní. A navíc tito lidé nevědí vůbec nic o tom, proč má nějaká rostlina takové podivné účinky. Nelze jinak, než jí považovat za dar od Boha.
Mě ale udivuje, že se mohlo tak rozšířit křesťanství. Křesťané přece nic neberou, aby mohli mluvit s Bohem. Zásluhu na tom má určitě i jeho násilné prosazování, ale to bych sem teď netahal. Intenzivní motlitba může určitě navodit velmi zajímavý stav. A naprosto mě fascinuje, že si na tom mohlo ulítávat hodně lidí, kteří to brali vážně. Největší machři na to museli být přece ty staré babičky chodící denně do kostela, které musely být v tomto oboru odborníky. A moc pochybuju, že bych někomu takovému vysvětlil, že něčeho podobného může dosáhnout, když spolkne nějaký prášek. Nejhorší je, že nevím, jestli je na této teorii něco pravdy. No, musím se zeptat nějakého teologa. Mezi vámi asi nebude žádný smažící farář:-)

Těším se na vaše reakce.

Old Post 02-08-2004 v 02:13 AM
Mr. Mojo Risin je offline   Profil uživatele Mr. Mojo Risin   Find more posts by Mr. Mojo Risin   Foto galerie člena Mr. Mojo Risin   Click here to Send Mr. Mojo Risin a Private Message   Add Mr. Mojo Risin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
iNVADER
Stálý Člen

Karma uživatele iNVADER - 71% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 87  

Příspěvek č. 2

Mno to co tady popisujes..je trosinku extrem...ne? Tak silne vety "Jsem rád, že jsem se i s kámošem vymanil z jejího sevření a už není naším pánem" nebo jako ze o smazce bratrankovi reknes "Je to typický příklad toho, co z člověka může udělat marihuana" ..heh?? to neni vubec typicky priklad. Ja mam nopak ve svem okoli uplne jine typy osobnosti co huli a jsou to celkem chytry lidickove.
Kdyz patnacti lety dite huli skero kazdej den nebo treba obden..to je fuk, je jasny, ze ho to vygumuje, stejne jako by ho vygumoval chlast, tady si nebudem nic namlouvat. To je to co sdelujes? Je v tom rozdil? Nevim proc na Marihuanu tolik lidi nahlizi, jako na neco, co je "hracka" na kazdej den. Vozira se snad nekdo, krome uplnejch alkacu kazdej den? Nevozira. Stejne tak je treba delat s Marihuanou. Kur jen kdyz je prilezitost, kdyz ma SMYSL ji kourit.
Ja kourim travu uz 8 let..ale nikdy jsem nemel frekvenci vetsi nez prumerne 1x do tydne. Nemam potrebu to zvysovat a HLAVNE ROZHODNE NEMUZU RICT ZE BYCH SI Z UPLYNULYCH 8 LET NIC NEPAMATOVAL, jako to tvrdis ty. Jestli se ti to stalo, tak je to JEN tva chyba. Trava je jen prostredek, premejslet musis ty. Z cehoz plyne ze ne TRAVA JE KRAVA, ale Mr. Mojo Risin JE KRAVA).(SORAC,NIC VE ZLYM, jen slovni obrat...fakt)). Proste jsi to prehanel. Byl jsi dite a takovym huleni do ruky asi nepatri, stejne jako jakekoli jine drogy (jako je chlast, kteryho se v podstate zastavas vetickou ze je ti z nej akorat blbe, zatimco trava meni osobnost )))) Ja uz hochu videl teda dost lidi, kterym menil osobnost chlast tak drsne, ze bys mozna dost cumel.
A.........kdyz se na konci zminujes o tech nabozenstvich a jejich spojitosti s ruznyma drogama a kde mluvis o tom ze "krestane prece nic neberou"........... co alkohol, kdyz uz mluvis o meskalinu a psylocibinu u indianu??? Prijde mi, ze jsi k nemu tak tolerantni, ze ho za drogu vubec nepovazujes. Neni a nebyl snad drogou krestanu alkohol?
A........jeste posledni poznamka. Takovychto temat o tom, jetli kourit travu nebo ne a o zkusenostech uz je tady bezpocet. Prijde mi dost mimo zakladat na tohle novy thread.......staci se jen trosku rozhlednout. Ale proti gustu,.....zadnej disputat ))

Naposledy upravil iNVADER 02-08-2004 v 11:49 AM

Old Post 02-08-2004 v 11:06 AM
iNVADER je offline   Profil uživatele iNVADER   Find more posts by iNVADER   Foto galerie člena iNVADER   Click here to Send iNVADER a Private Message   Add iNVADER to your buddy list     Navštiv homepage uživatele iNVADER! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
virgill
Stálý Člen

Karma uživatele virgill - 47% PěstitelskáKarma uživatele virgill - 47% Pěstitelská

Registrován: Dec 2003
Příspěvků: 621  

Příspěvek č. 3

videl bych to podobne jako invader a taky se mi nezda frekvence slova smazit (napr. smažící farář) my o voze ty o koze? a pochlastu je cloveku aspon blbe? to je jako zaruka ze ti alkohol nezmeni osobnost? to je dost naivni... v necem mas pravdu ale ne ve vsem kazdopadne je to k zamysleni..... peace

Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead

Old Post 02-08-2004 v 13:08 PM
virgill je offline   Profil uživatele virgill   Find more posts by virgill   Foto galerie člena virgill   Click here to Send virgill a Private Message   Add virgill to your buddy list     Navštiv homepage uživatele virgill! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr. Mojo Risin
Nový Člen

Karma uživatele Mr. Mojo Risin - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2004
Příspěvků: 4  

Příspěvek č. 4

To iNVADER:
K tomu chlastu.
Nevšiml jsem si, že bych někde psal jak je alkohol skvělá věc a nemůže v žádném případě ničit osobnost! Na druhou stranu to, že je to svinstvo jsem taky nenapsal. Hold každý vidí podstatu věcí trochu jinak. Alkohol ani marihuana neničí osobnost, když se s nimi zachází s rozumem. S tím je snad možno souhlasit.

Alkohol, droga křesťanů
To snad nemyslíš vážně?! Copak musí každý křesťan chlastat? Že by bylo v Bibli napsáno: „Chlastejte, jinak nepůjdete do nebe!“ Jestli ovšem považuješ oplatek namočený v krvi páně za užívání drog, tak prosím. Indiáni používají ve většině případů výše zmíněné drogy jen při zvláštních příležitostech- náboženských obřadech a podobně. Je to jejich kultura a oni, po staletích zkušeností, vědí jak s tím mají zacházet. Nemám jim to vůbec za zlé. Že mnoho křesťanů pije snad neznamená, že alkohol je droga všech křesťanů. Kolik chlastá nevěřících?

A iNVADER, myslíš si taky, že jsem pro zneužívání malých dětí, pro povolení trestu smrti, pro vyhlazení Židů? A to z důvodu, že na tebe jenom něco přišlo.

Old Post 02-08-2004 v 20:23 PM
Mr. Mojo Risin je offline   Profil uživatele Mr. Mojo Risin   Find more posts by Mr. Mojo Risin   Foto galerie člena Mr. Mojo Risin   Click here to Send Mr. Mojo Risin a Private Message   Add Mr. Mojo Risin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
livo
Stálý Člen

Karma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% Pěstitelská

Registrován: Aug 2001
Příspěvků: 352  

Nápad Příspěvek č. 5

To Mr. Mojo Risin: promiň, ty mluvíš jako Jehova nebo podobná americká sekta, ehm, soorry

LIV
Poslouchejte prosím. Je to jednoduché, a tak je možné, že vám chytrým to docela unikne...

Old Post 02-08-2004 v 21:47 PM
livo je offline   Profil uživatele livo   Find more posts by livo   Foto galerie člena livo   Click here to Send livo a Private Message   Add livo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
XaVieR
Stálý Člen

Karma uživatele XaVieR - 36% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 25  

Příspěvek č. 6

To Mr. Mojo
Hele chlape zamysli se nad tim co nám tady cpes do hlavy. Myslim že na tomhle foru je na to malokdo zvedavej, takze tvoje proslovy tady malokoho ovlivni. Jasny kazdej chape ze kdyz hulis kazdej den tak hlava jde do hajzlu, ale nektery lidi který používají trávu příležitostně pomocí ní objevujou nový naprosto skvěly zážitky. Holt si to asi přeháněl.
A kecy o křesťanství si strč víš kam. Možná sem v tomhle směru moc radikální, ale náboženství (hlavně křestanství, islám, jehovové a podobný připitomnělý sekty) mi přijde jako naprostá blbost a věřící jako slaboši který nemaj vlastní smysl života a hledaj ho v něčem, co nikdo nedokazal že existuje. Až mě třeba osvítí bůh tak se asi pomatnu a budu verit, ale moc pravdepodobny se mi to nezda!
Ale samozřejmě mas pravo na svuj nazor

Old Post 02-08-2004 v 22:14 PM
XaVieR je offline   Profil uživatele XaVieR   Find more posts by XaVieR   Foto galerie člena XaVieR   Click here to Send XaVieR a Private Message   Add XaVieR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Galen Aldaron
Stálý Člen

Karma uživatele Galen Aldaron - 63% PěstitelskáKarma uživatele Galen Aldaron - 63% Pěstitelská

Registrován: Feb 2002
Příspěvků: 150  

Příspěvek č. 7

to je reci ... vse uz zde ci jinde bylo receno

Pokusim se to kratce zopakovat

Plati urcita pravidla, ktera proste plati
... napr. a predevsim: VSEHO MOC SKODI ... na druhou stranu rozumne prekazky a tezkosti jsou temer jedinym nastrojem v rustu ... i jedna cokolada dene ti za par mesicu udela peknej nabeh na diabetes druheho typu ... nebo aspon me udelala

Trava zas negumuje dlouhodobe a nemizi hmota mozku jak po chlastu ... nasledky chlastu se objevuji pozdeji, ale pohled na ty lidi je horsi nez na zhulky .... nemluve o abstacich, odvykacich stavech a deliriich tremens ...

Nehlede na to, ze urcita pohoda a zklidneni vykonove pojateho sveta je v techto casech dle me na miste

... Puvodni krestanske obrady obsahovali dlouhe obdobi pustu pred prijimanim, coz muze velmi zesilit zazitky nal lacno poziteho alkoholu ... nemluve o prijimani "chleba" z potencionalne napadene mouky namelem - "LSD"
- stejne jako v starem recku

Kdyby krestani "nevybili" Ameriku a nenavezli se skoro vsude, tak by jich fakt bylo o dost min ... pricemz si silou, inkvizitorstvim a vyhrozovanim aj. drzeli monopol na duchovno - viz. carodejnice, heretici a pod ... samozrejme nabizi tez navod a vysvetleni sveta ...

Jinak pochybuji, ze by krestanstvi masove nabizelo mysticke zazitky - to by jinak nemohli tak vyvadet! ... ale dozajista to -pry- (nekomu - treba Halikovi) jde

... nabozenske ( nejen krestanske) mysticke zazitky vpodstate "soutezi" ci se ve "spravnem pripade" "doplnuji" s zazitky z psychedelik ( viz. indiani aj.) o stejne misto - sisinku ( epifyzu)(7. chakra ) ... ale mozna i o vic

... znalost chemicke struktury nikterak nesnizuje hodnotu cehokoliv ...

... "legalizovat" je treba proto, ze represe vse jen zhorsuje ... rizikovost travy - navic nijak obrovska - nemuze byt rozumnym protiargumentem ...

... i dvanacti hodinova tanecni parba jednou za cas muze byt za spravnych okolnosti spravnym "mystickym" ci tradicnim ritualnim zazitkem praktikovanym od pradavna ...

... a vubec, pokud te tyhle veci zajimaj, taxi precti ( pokuds dosud necet ) treba Brany vnimani, Nebe a peklo, a Ostrov od Huxleyeho, a Radostnou kosmologii od (mimo jine ) "anglikanskeho kneze" Alana Wattse ... dal treba Strucne dejiny drog, Halucinogeny a kultura ... nebo aspon Redfielfda ... a samozrejme Grower

Good luck! ... a vseho s mirou

Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)

Naposledy upravil Galen Aldaron 03-08-2004 v 10:42 AM

Old Post 02-08-2004 v 23:06 PM
Galen Aldaron je offline   Profil uživatele Galen Aldaron   Find more posts by Galen Aldaron   Foto galerie člena Galen Aldaron   Click here to Send Galen Aldaron a Private Message   Add Galen Aldaron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dan.Bass
Stálý Člen

Karma uživatele Dan.Bass - 34% PěstitelskáKarma uživatele Dan.Bass - 34% PěstitelskáKarma uživatele Dan.Bass - 34% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 280  

Příspěvek č. 8

S celkovým laděním tvýho textu vcelku souhlasim, přestože bych to od sebe samýho ještě před pár tejdnama nečekal. Sice se mi taky, stejně jako Invaderovi, nezamlouvaj slova jako "smaží", "vymanil z jejího sevření" atd., ale myslim, že chápu, jak to míníš. A dovolím si polemiku o " po chlastu je aspoň člověku blbě" : jo, myslim, že z tohodle hlediska můžeme rozlišovat drogy na ty, po kterejch je člověku blbě, ale jsou vysoce návykový (sem patří v podstatě všechny drogy - alkohol, nikotin, opiáty, stimulanty), a pak na ty, po kterejch je člověku v zásadě dobře (tedy pokud se nepředávkuje, nebo drogu nenadužívá), fyzicky návykový jsou však minimálně (tráva a z části halucinogeny). Ale závislost lze vytvořit jak na jednom, tak i na druhým typu vlemi snadno,takže ve výsledku je to přašť jako uhoď, takže tato diskuse postrádá smyslu. Prostě jsou to drogy, právě pro jejich podstatu, a lidé je brali od nepaměti. Ovšem pozastavme se nad tím, za jakých podmínek ? Zdá se mi, že v dřívějších dobách lidé nejdříve velmi dlouho a intenzivně pracovali a modlili se, a až potom si tu a tam dopřáli odvar z muchomůrek od šamana (pravěk), dýmku s konopím nebo pár hltů vína nebo piva v putyce. A dnes ? Hulí se z nudy, existuje spousta notoriků a společnost zatěžujících, nic nedělajících feťáků.
A tak bych zásadně rozlišoval mezi člověkem, který bere drogu každý den, a chudákem, kterej má na ní postavenej svůj život. Proto i chápu Invadera, když se tady obořil proti nezměrný kritice všech drog. POkud k ní člověk má patřičnou úctu a její indikaci bere jako rituál a zároveň jako jakousi odměnu za vykonanou práci, pak je myslím vše v pořádku. Avšak bohužel, v dnešní společnosti jev velmi zřídka viditelný.
Ale pozor, velkejma drogama jsou i nikotin a kofein. U nich je těžký neztratit k nim onu úctu, ba ji vůbec kdy získat, už jen proto, že vás nutěj brát je několikrát denně. A mimochodem, jaká úcta, když cigarety vypadaj tak, jak vypadaj, a vyráběj se tak, jak se vyráběj, a kafe si člověk často vaří tím nejšílenějším způsobem nebo si ho dokonce koupí v automatu. Sice jsou to tzv. sociálně bezpečné drogy, ale už jen díky výše popsaným poznatkům nevidím důvod, proč bych je měl brát. A to se vůbec nepozastavuju nad jejíma "účinkama" a především nad tím, jak člověka dokonale svážou. Fuj. Dále, alkohol je kapitola sama pro sebe, ani se mi nechce tady o tom pindat, stejně o tom každej víme svý. Teda aspoň já, můj otec je notorik.
Zkrátka, k čemu jsem tady v tomhle svym zblitku chtěl dospět, je toto : z výše udevdenýho jste možná mohli pochopit, že nepiju, nekouřim, nepiju ani kafe a čaj, dokonce ani nežvejkám ), zkrátka se snažím bejt naprosto čistej, zbytečně nzatěžovanej drogama všeho druhu, a mou jedinou drogou v tomto smyslu je konopí,který se s většími či menšími úspěchy snažím brát jen při patřičných příležitostech,s těmi správnými lidmi a ve frekvenci, která mi objektivně přijde zdraví neškodící (průměrně tak jednou týdně). A přesto mám stejnej pocit jako tady pan Mojo Risin, že z předešlejch dvou let si toho opravdu příliš nepamatuju. Ani knížky, který jsem přečetl, ani filmy, který jsem viděl, bych nikomu převyprávět nedokázal, stejně jak tu píše Risin. Vůbec největší problém mám s rekapitulací čehokoliv: třeba vyjmenovat všechny koncerty, na kterejch jsem byl, nebo ty, na kterejch sme hráli, no ani náhodou. Vzpomenout si, co jsem dělal první tejden prázdnin, druhej ? Tý brďo. Má na tom vinu tráva, nebo prostě jen stárnu a blbnu (je mi teprv 18 !) ? A další věc - jak já jsem línej. Sepsal jsem si seznam, co všechno mám dělat o prázdninách ? Hádejte, jak na tom jsem. No ano, přesně tak, všechno odkládám. Vstávám zbytečně dlouho, dopoledne jen zevluju, a odpoledne se střídavě flákám, čtu nebo hraju, ale nic konstruktivního. Může za to konopí, nebo jsem prostě takovej a byl bych stejnej, i kdybych v žitoě nehulil ? Dokáže mi tu někdo odpovědět?

P.S.: změnit stav vědomí lze i dokonalou hudbou. Zkuste si sehnat třeba album Ascension od Johna Coltranea, a pokud to bude schopni strávit, dostanete se až do nebes, protože ascension znamená nanebevzetí. A opravdu to funguje.
P.S.S.: ještě pro Mojo Risina : můžu se optat, na co přesně hraješ, co hraješ a jak dlouho a jak intenzivně se tomu věnuješ ? Můžeš mi napsat do PM. Dík.

Old Post 02-08-2004 v 23:31 PM
Dan.Bass je offline   Profil uživatele Dan.Bass   Find more posts by Dan.Bass   Foto galerie člena Dan.Bass   Click here to Send Dan.Bass a Private Message   Add Dan.Bass to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Astahoe
Stálý Člen

Karma uživatele Astahoe - 9% Pěstitelská

Registrován: Jun 2002
Příspěvků: 53 

Příspěvek č. 9

......amen......
co to kurva je?

Hulim už několik let. Jeden čas to bylo fakt každej den...... a pamatuju se úplně všechno, a dokonce jsem se vtý době připravoval na přijímačky na školu a studuju o.k. Přijatej někde ve prostřed.

Mimochodem nechci do toho nikomu kecat, ale alkohol kurva ničí osobnost. U mojeho otce vyvola schisofrenii.

Kuřte cíga a mějte rakovinu,
Chlastejte a bějte pupek jak magor,
Hulte a mějte vypracovaný břiho vod smíchu

Old Post 03-08-2004 v 00:21 AM
Astahoe je offline   Profil uživatele Astahoe   Find more posts by Astahoe   Foto galerie člena Astahoe   Click here to Send Astahoe a Private Message   Add Astahoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
W3m3n0
Stálý Člen

Karma uživatele W3m3n0 - 15% PěstitelskáKarma uživatele W3m3n0 - 15% PěstitelskáKarma uživatele W3m3n0 - 15% PěstitelskáKarma uživatele W3m3n0 - 15% Pěstitelská

Registrován: Jul 2004
Příspěvků: 264  

Příspěvek č. 10

dost hele,
neni to nahodou na každym zvlast? at si kazdej sam rozhodne co bude pozivat a cim se uspokojovat

"Je lépe litovat, že jsme něco zažili, než litovat, že jsme nezažili." - Boccaccio
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání." - Buddha


W3m3n0’s indoor
W3m3n0’s chilli #1
W3m3n0’s chilli #2
W3m3n0’s svitici lednicka

Old Post 03-08-2004 v 00:54 AM
W3m3n0 je offline   Profil uživatele W3m3n0   Find more posts by W3m3n0   Foto galerie člena W3m3n0   Click here to Send W3m3n0 a Private Message   Add W3m3n0 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr.goldie
Stálý Člen

Karma uživatele Mr.goldie - 20% Pěstitelská

Registrován: Mar 2004
Příspěvků: 49  

Příspěvek č. 11

hai
Víš co ti povim...mnoho krát jsem měl podobný náhled na věc jako ty...s vyjímkou toho náboženství...jsem zarputilý ateista!! Meditace je krásná věc..ale myslim že je pro lidi kteří věří a skýtá jim tato věc potěšění..asi bychom dokázali vidět jenom pležžžža Myslím že si tak trochu nerozumí tvoje "Já jsem " a tvoje "Já bych chtěl být" potom co si nekontrolovatelně intoxikoval svoje tělo se dosatvila zákonitě ódplata Dejme tomu že za dva za tři roky stejně zase budeš hulit ...podle mě si jen zaznamenal jemný pokles vyjadřovacích schopností,kterej ti nahnal strach a když si mě nad sebou bič..zbavil ses..."závislosti" Mluvíš ještě asi z rozladění a až si to všechno zase sedne...pronikneš do tajů a jestli ne...tvoje věc jestli v tom budeš ,či nebudš pokračovat...je jen tvá věc..každý má právo se projevit a tys to udělal...ale nikoho ,resp málo lidí zde tím uchvátíš.
PeAcE

Nejhorší je srážka s demagogickým blbem, který nejenže popírá všudypřítomnou realitu, ale je schopen popřít i vás samého.

peAce in your soul

Naposledy upravil Mr.goldie 03-08-2004 v 08:51 AM

Old Post 03-08-2004 v 08:45 AM
Mr.goldie je offline   Profil uživatele Mr.goldie   Find more posts by Mr.goldie   Foto galerie člena Mr.goldie   Click here to Send Mr.goldie a Private Message   Add Mr.goldie to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Mr.goldie! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 12

dan bass: hele s tou rekapitulaci mam problemy taky, taky si nedokážu vzpomenout na to, co jsem dělal první týden prázdnin, co jsem dělal v pátek, dost rychle zapomínám i to, co jsem se učil ve škole. Často se mně stává, že si nemůžu vzpomenout na něco, o čem vím, že v hlavě mám, ale nikdy si na to sám od sebe bez jakékoliv pomoci (nápovědy) nevzpomenu. Shodou okolností je mně taky 18 Příští rok matrurita, su zvědavej jak to s mou pamětí zvládnu.
Jo a intenzita mýho hulenení je fakt malá, řekl bych že tak 2x do měsíca. Hulení už prostě nemám, tak nějak nehulím a trávu ani nevyhledávám. Dám si jen když si ke mně najde sama cestičku Takže tahle zdánlivá degenerace hulením asi nebude.

K tomu co tady napsal zakladatel tohohle threadu:
Kdysi se mně stalo něco podobnýho. Byl sem o něco mladší a v ganje jsem viděl určitej smysl života (to je trochu přehnaný, ale jak jinak to říct) No hulení jsem měl fakt rád. Hulil jsem mnohem častěji než teď, sic ne tak často, jak někteří starší useři tady na G, ale na mě to bylo tak akorát. Postupně však moji kamarádi hulení omezovali a k mé nelibosti jsem ho omezoval i já. Nakonec to skončilo tak, že skoro nehulím. Žije se mně kupodivu dobře, nevidím ten hnusnej svět, jak tady hodně lidí (ne v tomhle threadu) zmiňuje. Svět bez hulení, respektive s trochou hulení, je docela dobrej. Stačí umět hledat ty pěkný věci.
Hulení každej den je podle mě fakt přehnaný a pěkná blbost, zvlášť době, kdy člověk dospívá, studuje a tak všeobecně se formuje.
No původně jsem chtěl napsat trochu něco jinýho, ale během toho psaní, jsem zapomněl tu původní myšlenku.
ta paměť no

p.s. ale rád vzpomínám na ty časy kdy sem hulil častěji a ganja mně pokaždé něčím překvapila.

Old Post 03-08-2004 v 15:40 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 13

2Mr. Mojo Risin
tráva je jen prostředek, je to na tobě, jak ho využiješ...


Droga je drogou křestanů jelikož, každá civilizace se zemědělskou kulturou má za hlavní drogu alkohol a jelikož ve všech těchto zemích převažovalo či převažuje křestantsví (dříve pohanů, než je všechny křestani zmrzačili) je alkohol drogou křestanů
Peace

Old Post 03-08-2004 v 19:17 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dan.Bass
Stálý Člen

Karma uživatele Dan.Bass - 34% PěstitelskáKarma uživatele Dan.Bass - 34% PěstitelskáKarma uživatele Dan.Bass - 34% Pěstitelská

Registrován: Sep 2003
Příspěvků: 280  

Příspěvek č. 14

to futeW: díky za reakci, moje srdíčko tajně doufalo, že tu najdu někoho, kdo to vidí stejně. Super. Teď se nemám proč divit, že většina "dospěláků" je úplně dementích. Von totiž mozek degeneruje stářím, žádná tráva. A jinak hezky napsané. Mně teda mimochodem konopí párkrát překvapilo svou sílou, jejímž důsledkem byl stav naprosté paranoie a pocitu, že za chvilku příjde pan Infarkt, a nebo se zblázním. A co se mi vždycky stává, je věc, že mě vždy během zhulenýho stavu začně bolet nějaká konkrétní část těla. Už to byly záda, kyčle, chodidla, kolena,ruka, prsty, strašnej tlak na prsou, tlak v břišní oblasti aj. A je zvláštní, že pokaždý něco jinýho, ale vždy jen jen část těla, nikdy ne třeba dvě různý bolesti po sobě během jednoho stavu. Chápete to někdo ?

Old Post 03-08-2004 v 21:59 PM
Dan.Bass je offline   Profil uživatele Dan.Bass   Find more posts by Dan.Bass   Foto galerie člena Dan.Bass   Click here to Send Dan.Bass a Private Message   Add Dan.Bass to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
virgill
Stálý Člen

Karma uživatele virgill - 47% PěstitelskáKarma uživatele virgill - 47% Pěstitelská

Registrován: Dec 2003
Příspěvků: 621  

Příspěvek č. 15

Dan.Bass krece v danejch oblastech svalovy stahy ses jakoby v napeti i kdyz si to treba ani neuvedomujes ale mas nejakej sval naplej vic nez obvykle a to se projevi bolesti neceho..... nebo autosugesce.

Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead

Old Post 03-08-2004 v 22:50 PM
virgill je offline   Profil uživatele virgill   Find more posts by virgill   Foto galerie člena virgill   Click here to Send virgill a Private Message   Add virgill to your buddy list     Navštiv homepage uživatele virgill! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr. Mojo Risin
Nový Člen

Karma uživatele Mr. Mojo Risin - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2004
Příspěvků: 4  

Příspěvek č. 16

To livo:
Díky za poklonu.

To Xaver:
Nikomu nic, alespoň doufám, do hlavy necpu. Kde je napsaný, na co jsi zvědav, abych se ti mohl trefit do noty? Nikoho z vás nehodlám ovlivňovat, takovou ztrátu času nepotřebuju. Jen mě zajímá, kdo má na něco podobný názor jako já a kdo nikoliv.

To Galen Aldaron:
To je jedině dobře, že tráva negumuje dlouhodobě.
Jak píšeš o přijímání chleba nakaženého námelem. Nemyslím si, že „Oheň sv. Antonína“, po kterém vymřely celé vesnice na otravu námelem z obilí je nějaký náboženský obřad. S tím Řeckem máš pravdu, tam námel používali díky jeho halucinogenním účinkům.
Díky za tipy na knížky. Něco jsem už četl. Určitě si seženu toho Wattse, pač to zní velmi interesantně.

To Dan.Bass:
No to máš teda recht, že po trávě je člověk línej jak ta nejlínější veš, zvlášť když je línej i bez ní. Na to jsem úplně zapomněl. Ascension od Johna Coltranea mě docela zajímá. Musím to sehnat.

To Astahoe:
Já jsem taky přijatej na vejšku- v první desetině. Když jsem hulil, tak jsem si taky dlouho myslel, že jsem úplně v pohodě. Když jsme u tý schizofrenie nejsi náhodou svůj otec, který si myslí, že je syn toho o kom si myslí, že je jeho otec, který má schizofrenii, i když je to vlastně on sám. (To neber vážně, je to jen takovej blbej vtip)

To Realist:
V žádné sektě nejsem a nejsem ani věřící, jak už je výše psáno, takže bych si být tebou ty evidentnosti odpustil a radši bych napsal např: Zdá se mi, že … Nejsi náhodou, … apod. To, že jsem se vymanil ze spárů ganji není žádný můj problém, naopak. Nemám potřebu opisovat nějaké knížky. Ta náboženská polemika, která hodně z vás tak pobuřuje, mě napadla po zhlédnutí jednoho pořadu v telce, kde se řešila podobná témata-drogy, náboženství, … Myslel jsem, že podobné věci by tady mohli někoho zajímat.

To Mr.goldie:
S tím Já jsem x Jábych chtěl být máš naprostou pravdu. Ale tráva ve mně nic takového neumocnila. To je snad normální, že člověk si přeje být něco trochu jiného než je. Něco co považuje za jakýsi ideál. Někdo má tu onu pomyslnou laťku níže a někdo výše. Spíše má každý těch latěk více a některé by chtěl mít trochu jinak nastaveny. Někdo chce být třeba chytřejší a sport ho moc nezajímá, někdo chce zase být lepší ve sportu a učení ho nebaví. To je ovšem na dlouhou úvahu :-)

To hipik:
Prozradím ti tajemství, jak jsem mohl udělat maturitu s vyznamenáním. Prostě jsem se ty 2 měsíce učil a pak trochu toho štěstí. Jestli tě to zajímá, tak ti mohu na pm poslat podrobný průběh mé maturity. Sem se mi to opravdu psát nechce. K tomu že mě to vygumovalo. Jen jsem měl trochu problémy s pamětí, to je všechno. Někomu jinému to třeba nevadí nebo je nemá. Mě to vadilo, už kvůli tý maturitě. A teď jsem docela spokojenej. Jak jsem se bavil, když jsem byl zhulenej? Kupodivu tak jako ty! To nadšení tam určitě bylo, a jaký. Snažil jsme se v tom najít nějaký smysl a než jsem ho našel, tak jsem ho ztratil.

To futeW:
S tím přeháněním když člověk dospívá máš naprostou pravdu. Ale kdy jindy to má dělat? V dospívání, kdy člověk hledá určitou cestu, je bohužel ta doba, ve které do takových a podobných věcí může lehce spadnout. Tím nechci říct, že jsem už něco našel. Taky budu rád vzpomínat na to ono období, zvlášť když o tom budu jednou vyprávět svejm harantům. Na to se fakt moc těším.

Old Post 03-08-2004 v 23:44 PM
Mr. Mojo Risin je offline   Profil uživatele Mr. Mojo Risin   Find more posts by Mr. Mojo Risin   Foto galerie člena Mr. Mojo Risin   Click here to Send Mr. Mojo Risin a Private Message   Add Mr. Mojo Risin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:56 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9791370 seconds with 22 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív