Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » monitoring médií k 18.03.2004
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
breeder
Grower Team

Karma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% PěstitelskáKarma uživatele breeder - 70% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 1611  

Upozornění monitoring médií k 18.03.2004 Příspěvek č. 1

Český drogový gang odsouzen
ČT 1 | 17.3.2004 | 22:30 | pořad: Události, komentáře

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorka
--------------------
Od podmínek až po třináctileté vězení, takové tresty rozdal Městský soud v Praze pěti Čechům, kteří patřili do mezinárodního drogového gangu. V letech 2001 a 2002 obchodovali s drogami v Německu, Švýcarsku, Nizozemsku a Česku.

Alice MACHÁLKOVÁ, redaktorka
--------------------
Policie rozbila gang pašeráků drog v říjnu 2002. Pět českých podnikatelů, mezi nimi jeden lékař, organizovalo obchod s marihuanou, hašišem a kokainem. K soudu se celý případ dostal letos v únoru.

Petr NOVÁK, předseda senátu
--------------------
Ty drogy se nevážily na gramy, ale na desítky kilogramů.

Alice MACHÁLKOVÁ, redaktorka
--------------------
Do pašování drog bylo zapleteno také pět cizinců. Ti v těchto dnech stojí před soudem v Německu a právě oni ve výpovědích přesně popsali, kdo a jak se na obchodech podílel.

Tomáš MÁCHA, obhájce Davida Šťastného
--------------------
Tito svědci jsou kokainisti, jsou nevěrohodní.

Alice MACHÁLKOVÁ, redaktorka
--------------------
Nejpřísnější trest, třináct let ve věznici se zvýšenou ostrahou, dostal David Šťastný, který byl hlavním organizátorem. Jeho komplic Jiří Pilný si za mřížemi odsedí dvanáct a lékař Jaroslav Štolba osm let. Michal Wicherek, který drogy nabízel u sebe doma návštěvám, vyvázl s podmíněným trestem, stejně jako žena, která jednoho z obžalovaných kryla před policií. Radkovi Messanimu soud vinu neprokázal. Šťastný, Pilný a Štolba se proti rozsudku na místě odvolali, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, zbylí obžalovaní se práva na odvolání na místě vzdali.
________________________________________________________________________

Plantáž marihuany pod teplickou restaurací
Frekvence 1 | 17.3.2004 | 18:00 | pořad: Rozhlasové noviny

Pavel NAVRÁTIL, moderátor
--------------------
Policie objevila pod teplickou restaurací plantáž marihuany. Na stopu ji přivedli energetici, kterým se nezdála vysoká spotřeba elektřiny.

Lucie KASTŘÍKOVÁ, redaktorka
--------------------
Provozovatelé restaurace navíc elektřinu odebírali načerno. Při kontrole policisté objevili dvě stě rostlinek. Do jejich sklizně chyběly asi dva měsíce. Podle odhadů kriminalistů přišlo pěstitele zřízení speciálního skleníku na sto tisíc. Tři muži středního věku už jsou ve vazbě. Kromě výroby a šíření psychotropních látek jsou obviněni taky z krádeže za neoprávněný odběr elektřiny.
________________________________________________________________________

Policie objevila skleník s konopím, muže obvinila z šíření drog
Zpravodajství ČTK | 17.3.2004 | 16:43 | rubrika: Právo a krimi - Ústecký kraj | autor: FIR

ÚSTÍ NAD LABEM/TEPLICE 17. března (ČTK) - Tepličtí kriminalisté objevili minulý týden ve sklepě místní restaurace Panorama skleník s 200 rostlinami konopí. Tři muže ve středním věku policie na místě zatkla. "Osoby jsme obvinili z výroby a šíření psychotropních a omamných látek," řekl dnes ČTK teplický policejní ředitel Petr Sytař.

Na stopu kriminalisty přivedli energetici, kteří v objektu restaurace zaznamenali černé odběry elektřiny. Spotřeba přitom byla nadměrně vysoká. Muži ve sklepě museli skleník vytápět a osvětlovat speciálními zářivkami, uvedl. Policie je proto obvinila i z krádeže a neoprávněného odběru elektřiny.

Náklady na vybudování speciálního skleníku odhadli kriminalisté na 100.000 korun. Vzorky marihuany poslala policie na rozbor. Zatčení podle Sytaře odmítli vypovídat.

fir mol
________________________________________________________________________

Pod lokálem zrála marihuana
Mladá fronta DNES | 18.3.2004 | rubrika: Severní Čechy | strana: 1 | autor: JAKUB POKORNÝ

Policie zatkla tři nájemce oblíbené teplické restaurace a obvinila je z výroby drog

O víkendu měla být taneční zábava v teplické restauraci Panorama. Nebude. Nájemce objektu zatkla policie, která ve sklepě objevila plantáž s dvěma stovkami rostlin marihuany.

Teplice - Teplickým energetikům dlouho připadalo divné, proč restaurace Panorama odebírá tolik elektřiny. Navíc ji měla napojenou načerno, a tak se obrátili na policii.
Odpověď přinesla policejní razie. Ve sklepě ve dne v noci svítily speciální zářivky, které urychlovaly růst marihuany.
"Objevili jsme celkem dvě stě rostlin. Tři muže středního věku jsme obvinili z výroby a šíření psychotropních a omamných látek a kvůli neoprávněnému odběru elektřiny také z krádeže. Nyní jsou ve vazbě," řekl včera náměstek teplického policejního ředitele Jaroslav Jedlička.
Zatčení při výsleších odmítli vypovídat. Marihuanu musí policisté nyní usušit a poslat na botanickou expertizu.
"I kdyby nám nepomohli energetici, asi bychom na marihuanu v Panoramě stejně přišli. Do sklizně jejím pěstitelům chyběly asi dva měsíce, a pokud by jointy zaplavily Teplice mimo hlavní sezónu, začali bychom se ptát, odkud pocházejí," poznamenal Jedlička.
Policie náklady na zřízení speciálního skleníku ve sklepě odhadla na sto tisíc korun. Nájemci restaurace by prodejem marihuany utržili hned napoprvé nejméně dvojnásobek.
"Podle mého hrubého odhadu mohl obrat laboratoře s dvě stě rostlinami dosáhnout minimálně čtvrt milionu korun," tvrdí ředitel mosteckého protidrogového centra Lubomír Šlapka.
Sklepní pěstování konopí je podle Šlapky nejspíš českým patentem odrážejícím tuzemskou vynalézavost. Hlavním účelem je zabránit, aby rostliny pěstiteli ukradl jiný uživatel drog, což se stávalo třeba v zahradách.
Razie, o které policie informovala až včera, se uskutečnila už před deseti dny. Panorama je od té doby uzavřená. Majitel, který podle policie o pěstování marihuany ve svém domě nic nevěděl, chce podle vývěsky restauraci prodat prostřednictvím realitní kanceláře. Nelegální pěstírna marihuany ve sklepě Panoramy byla prvním podobným úlovkem teplických policistů.
________________________________________________________________________

Soud v drogové kauze uložil vězení, podmínky, i zproštění
Zpravodajství ČTK | 17.3.2004 | 15:38 | rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: JHR

(doplněno o informace, kdo se proti rozsudku odvolal)

PRAHA 17. března (ČTK) - Tři členové drogového gangu, který podle žalobce pašoval po Evropě ve velkém drogy, mají jít do vězení na 13, 12 a osm let. Další dva dostali podmíněné tresty a jednoho muže dnes pražský městský soud osvobodil. Šéf gangu David Šťastný byl navíc odsouzen za daňové úniky.

Pět českých podnikatelů, mezi nimiž je bývalý emigrant ze Švýcarska a lékař, obžaloba vinila z drogových transakcí mezi Německem, Švýcarskem, Nizozemskem a Českem. Pašovali desítky kilogramů marihuany, kokainu a hašiše. Šestou obžalovanou byla žena, která jednoho z pašeráků telefonicky upozornila na to, že ho hledá policie. Nyní ji soud potrestal měsíčním vězením s ročním odkladem.

Šťastný půjde do vězení se zvýšenou ostrahou na 13 let, navíc má zaplatit 1,5 milionu korun. Jiří Pilný si má 12 let odpykat ve vězení s ostrahou, stejně jako lékař Jaroslav Štolba, který dostal osm let. Všichni byli až do rozsudku ve vazbě.

Z vazby byl před měsícem propuštěn Michael Wicherek, jehož soud podmínečně odsoudil na dva roky za to, že poskytoval kokain a další drogy známým, mimo jiné své osmnáctileté přítelkyni a její kamarádce. Byl však zproštěn obvinění, že se podílel na pašování. Radek Mesany byl všech obvinění zproštěn. Podle verdiktu nejsou důkazy.

Šťastný, Pilný a Štolba se proti rozsudku odvolali, Wicherek a Mesany se práva vzdali. Bartoníčková se jednání nezúčastnila, její obhájkyně se tak k případnému odvolání vyjádřit nemohla, řekl ČTK předseda trestního senátu Petr Novák.

Soud se skupinou začal počátkem února. Trestní senát vyslechl řadu svědků, mezi nimi zpěváka Petra Muka, slovenského režiséra Viliama Dočolomanského a malíře Petra Faltuse. Podle obžaloby mohli vědět o přechovávání drog u některých obviněných, protože se s nimi znali, s některými se i stýkali. Soudu však svědci ve většině případů řekli, že žádné drogy u obžalovaných neviděli.

Část výpovědi zpěváka Muka dnes Novák zpochybnil. "Naprosto Mukovi nevěříme, že nebere drogy, naopak, drogy bere. Nabízel mu je pan Wicherek, vypověděla o tom (Wicherkova) přítelkyně, nemáme důvod jí nevěřit," prohlásil soudce.

Za stěžejní důkazy proti obžalovaným soud považuje výslechy několika německých občanů, kteří pro gang pracovali jako kurýři. Cizinci podle soudce podrobně popsali průběh transakcí s drogami a způsob, jak se na nich obvinění podíleli. Nyní jsou za obchodování s drogami stíháni ve své zemi.

Jeden z nich vyšetřovatelům potvrdil, že zná Pilného, podle obžaloby jednu ze spojek ve Švýcarsku. "Říkalo se mu Urlauber, scházeli jsme se v selském dvoře v údolí Emmenthal nebo v garážovém komplexu v Bernu," řekl bývalý kurýr vyšetřovatelům. Situace podle něj většinou vypadala tak, že do Švýcarska přijel s prázdným vozem, naložil marihuanu a odvezl ji k další distribuci do Německa. Pilnému dal za drogu minimálně v jednom případě 20.000 eur (asi 600.000 korun).

Na množství zboží, které mělo být přes hranice pašováno, se skupina domlouvala telefonicky pomocí krycích názvů, místo výrazů marihuana nebo hašiš používali slova kolo, lyže. "Když mi někdo zavolal, abych přivezl do Mnichova dvě kola, věděl jsem, o co jde," vzpomínal při výslechu kurýr.

Kriminalistům řekl i o plantáži marihuany poblíž Bernu. Droga, která z ní pocházela, měla podle něj různou kvalitu, označovanou zkratkami ss, s, ar. Prodávali ji za 2000 až 3000 eur (60.000 až 90.000 korun) za kilogram.

Policie gang sledovala, několik měsíců před zatýkáním navíc odposlouchávala hovory jeho členů v Česku i v zahraničí. Některé hovory se uskutečnily mezi obžalovanými a jejich známými v češtině, v jiných se muži baví ve vlámštině nebo němčině se svými zahraničními komplici. Soud však jako důkaz nemohl použít odposlechy mimo české území, neumožňují to zákony.

Jakub Hornek kar
________________________________________________________________________

Výchovný poradce hradní stráže stane dnes před soudem
Zpravodajství ČTK | 17.3.2004 | 04:12 | rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: MAR

PRAHA 17. března (ČTK) - Pražský městský soud projedná dnes v odvolacím řízení kauzu bývalého výchovného a sociálního poradce Hradní stráže Miloše Topolovského. Pětatřicetiletý muž je podezřelý z orálního znásilňování vojáků.

Soud prvního pražského obvodu mu loni v listopadu vyměřil podmíněný dvouletý trest vězení s odkladem na čtyři roky. Obvodní soud uznal Topolovského vinným z jednoho znásilnění a jednoho pokusu o znásilnění.

Žalobce ho ale viní ze tří znásilnění vojáků základní služby. Topolovský podle obžaloby také vyhrožoval smrtí dozorčímu, jednoho vojáka zbil a druhému hrozil, že skončí ve Vltavě. Těchto trestných činů se podle obžaloby dopouštěl vesměs v opilosti a vodkou opíjel i vojáky.

Při ukládání podmíněného trestu přihlédl obvodní soud i k uvolněné morálce, která v Hradní stráži panovala. V pracovní době se tu pořádaly bujaré oslavy a alkoholové dýchánky s občasným užíváním marihuany.

Topolovského aféra nebyla první, která otřásla tímto elitním útvarem. Již v roce 2000 přinesla média zprávy o 20 případech šikany v hradní jednotce. Nedávno se objevily další dva skandály. Týkaly se vojáků, kteří nafotografovali pornografické snímky pro internet, a vojáků obviněných z vydírání prostitutek.

mar kš
________________________________________________________________________

Nemám rád lidi, kteří jsou závislí na čemkoli
Právo | 18.3.2004 | rubrika: Zpravodajství | strana: 5 | autor: Oldřich Danda

DROGOVÝ EXPERT KDU-ČSL JIŘÍ VACEK:

* KDU-ČSL před nedávnem vyhlásila válku drogám. Iniciovali jste kvůli tomu i čtvrteční koaliční schůzku. Jaký je cíl vašeho snažení?

My se domníváme, že systém, který tady posledních deset let existuje, je ve své podstatě nedostatečný systémově a v oblasti financování. Tím, že byly vytvořeny kraje, že došlo k posunu v oblasti terorismu, tak je potřeba systém přizpůsobit těmto podmínkám. Protidrogová politika neodpovídá realitě, která v současném světě je. Jestliže 80 procent obchodu s narkotiky financuje teroristickou scénu, tak tomu přece neodpovídá postup protidrogové politiky. Člověk by řekl, že budeme tvrdě postupovat proti teroristům, alespoň to stále hrdě prohlašujeme a bijeme se v prsa.

* Kritizujete protidrogovou politiku, ale o policii jste se nezmínil.

Součástí toho systému je i policie a tam je také potřeba se podívat, zda má všechny nástroje proti organizovanému zločinu. Je potřeba přehodnotit finanční prostředky vynakládané na represi a na prevenci. Čísla, kterými operují lidé z Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky, že 1,2 miliardy jde na represi a 200 miliónů na prevenci, jsou účelově zmanipulovaná.
Protože jsem poradce ministra vnitra, tak jsem se začal zajímat, kolik se použilo finančních prostředků v represívních složkách. Ve spolupráci s ministerstvem financí jsme ale nenašli víc než 400 miliónů. Na prevenci je to 100 miliónů v projektech, které se dělají z vlády, a když vycházím z toho, že je tam 50procentní účast neziskových organizací, tak je to těch 200 miliónů, ale pak se ptám, kde jsou ty detoxikační stanice, kde jsou psychiatrické stanice atd.

* Asi nejdiskutovanějším bodem vašeho návrhu je, že odmítáte rozlišovat drogy na měkké a tvrdé. Proč?

Domníváme se, že lidé, tedy spíše děti, by neměli brát návykové látky vůbec. Když rozdělíte drogy do skupin, tak se dostanete v primární prevenci do problému, jak vysvětlovat dětem, proč je tato droga méně či více nebezpečná.

* Je přece rozdíl mezi konopím a pervitinem, když je používají dospělí.

Ve zdravotních dopadech to může být u některých jednotlivců stejné.

* Vaším cílem je tedy úplný zákaz všech drog?

Ne. Já nechci, aby celý národ abstinoval, ale tam, kde je potřeba vysvětlovat nebezpečí, tak trvám na tom, že není možné dělit drogy podle jakéhokoli stupně nebezpečí. Nerozlišuji, protože jsem viděl lidi po marihuaně, kteří na tom byli sociálně velice špatně. Je to tak, že je to zdraví škodlivé, a teď mi vysvětlete, proč bych měl podporovat něco, co je zdraví škodlivé. Nebo mi chcete říct, že je marihuana něco prospěšného?

* Tady přece nejde o to, něco podporovat, ale hned to nekriminalizovat.

Z těch 827 lidí, kteří sedí za drogy, není ani jeden za užívání.

* Ve vašem návrhu v místě, kde se mluví o tzv. střední dávce, byste kriminalizovali konzumenty, kteří mají větší množství drogy, než je tato střední dávka. Chcete kriminalizovat ty, kteří si třeba vypěstují pár rostlin marihuany?
I podle současného zákona je zakázáno kanabisové produkty pěstovat. Nikdo mi nezaručí, že člověk, který má tuto drogu v ruce, ji nepředá někomu jinému. Kriminalizace je ale špatné slovo, protože teprve soud určí společenskou nebezpečnost, nikoli KDU-ČSL.

* Ale váš návrh směřuje ke změně zákonů, které by byly směrodatné pro soudce.

Pro soudce je směrodatný jeho úsudek. A samozřejmě zákon, ale v dnešním zákoně formulace - množství větší než menší - není podle mě pravidlo. Proto bych rád v tom zákoně viděl to, co má italský zákon: aby bylo zřejmé, jaké množství vede k přestupkovému řízení a které vede již k soudu.

* Neupíráte těm, které od drog chcete ochránit, svobodnou vůli?

Nesvobodný je ten, který bere drogy, protože je otrokem. Já nemám rád lidi, kteří jsou závislí na čemkoli a kteří jsou otroci.

* Vy sám jste si prošel drogovou závislostí a udělal jste si vlastní názor. Nebylo by lepší, aby lidé nebyli hned trestáni, když si chtějí utvořit svůj vlastní názor?

Vy chcete od dvanáctiletého dítěte, což je dnes věk iniciace do drog, aby si udělalo vlastní názor?

* Ale u dvacetiletého člověka se to dá již předpokládat.

Trvám na tom, že zákony by se měly dodržovat ve všech oblastech, bez ohledu na to, komu se to hodí nebo ne.
________________________________________________________________________

Marihuana zasahuje i děti pod deset let
Blesk | 18.3.2004 | rubrika: Čechy | strana: 4 | autor: (krč)

PARDUBICE Měkké drogy jsou v pardubických školách rozšířené víc, než se zatím objevovalo na veřejnosti. Maminka chlapce, která ohlásila, že její syn kouřil marihuanu, sama zjistila, že mezi děti ji nosí i děvče ze čtvrté třídy.
"Od syna jsem zjistila, že marihuanu jim dodávala i dívka, která chodí do čtvrté třídy. Nosila ji prý z domu. Zjistila jsem také, že drogu její starší bratři měli pěstovat ve skleníku. Postavila jsem se proto před dům a zavolala policii," líčila nám své pokusy pomoci spravedlnosti Blanka Sedláková. Policie sice prý přijela, ale vysvětlila jí, že nemá oprávnění provést domovní prohlídku.
Podle ní policie celou věc vyšetřuje příliš dlouho. Celé to nahlásila v listopadu a dodnes nemá od policie žádnou zprávu, jak vyšetřování pokračuje. Jejího syna (12) přitom zmlátil o rok starší hoch, jeden z těch, které do protokolu uvedla jako dealery drog.
Problémy však mají i jiné základní školy. Policie například vyšetřuje i prodávání marihuany před školou v nedalekých Lázních Bohdaneč. Tam si obchodu mezi 19letým mladíkem a třináctiletým hochem povšiml městský strážník.
________________________________________________________________________

Hlavně zablokovat nutkání
Ekonom | 18.3.2004 | rubrika: Technologie | strana: 14 | autor: PB

MEDICÍNA

Francouzská firma Sanofi-Synthelabo vyvinula lék, který by mohl pomoci lidem zvládnout hned dvě metly najednou: kouření a obezitu. Obě patří v rozvinutých zemích mezi nejčastější příčiny úmrtí, navíc mezi ty ovlivnitelné. Podmínkou v obou případech však je zbavit se příslušné závislosti. Nový lék , který by se mohl dostat na trh již na počátku příštího roku, slibuje pomoc. Blokuje totiž receptor CB1, který mj. ovlivňuje právě příjem potravy a nikotinovou závislost (je stimulován i látkami obsaženými v marihuaně). Blokací tohoto receptoru se omezí nutkání k nekontrolovanému přejídání, stejně jako potřeba kouřit cigarety i marihuanu. Působení rimonabantu se ověřovalo ve dvou rozsáhlých studiích. V první dostávalo po dobu jednoho roku 1036 dobrovolníků s nadváhou buď lék, nebo placebo. Po dobu studie jim byla předepsána nízkokalorická dieta. Zatímco při podávání rimonabantu došlo ke zmenšení obvodu pasu v průměru o 8 centimetrů a ztrátě téměř 10 procent tělesné hmotnosti, lidé, kteří dostávali placebo, zhubli průměrně jen o 2.5 kilogramu. Přesně podle očekávání popsali členové rimonabantové skupiny, že se cítili méně hladoví. Test navíc prokázal i pozitivní vliv rimonabantu na poměr "dobrého" a "špatného" cholesterolu. Druhá studie zkoumala 787 kuřáků, kteří se chtěli svého nejméně desetiletí pěstovaného návyku zbavit. Ze skupiny, které byl podáván rimonabant, dokázalo aspoň na měsíc přestat kouřit 28 procent účastníků. Ze skupiny s placebem pouze 16 procent.
________________________________________________________________________

Odvrácená tvář linky bezpečí
Deník Chomutovska | 18.3.2004 | rubrika: Chomutovsko | strana: 14 | autor: Jaroslav Šícho

POZNÁMKA

Jaroslav Šícho o zneužití dobrého úmyslu

Společností otřásl další z brutálních útoků mladistvého chlapce na učitele. Napadený tentokrát nepřežil. Společnost se může přít, co je příčinou agresivity mladých lidí, nezřídka i dětí, na které zákon nemůže. Je to celkové prostředí ve společnosti, jejíž menší část baží po penězích přičemž výchova jde stranou, a větší část má co dělat, aby neskončila pod mostem, nebo je to rodina, která si nevšímá počínání svých potomků, či má vinu škola?
Nechci a nebudu rozebírat, kde je víc nebo méně viny, ale přiblížím příběh, který je jasným zneužitím dobrého úmyslu. Není dne, abychom neslyšeli, že na linku bezpečí se můžou obrátit se svými problémy týrané nebo zneužívané děti. Samotný záměr je chvályhodný, ale jen do chvíle, než dojde ke zneužití.
Jistá matka samoživitelka má problémy s dcerou, která chodí posledním rokem do jedné chomutovské základní školy. Jakmile se vrátí z vyučování, pohodí aktovku do kouta, odejde kamsi ven a vrací se pozdě večer, nebo lépe řečeno, když nastává noc. Nezřídka je z ní cítit alkohol a podle chování se zdá, že jí není cizí pokouření marihuany. Domluvy nepomáhaly, dcera na matku dokonce vytáhla těžký kalibr nevybíravých slov. Číše trpělivosti přetekla a matka dceři vrazila pár přes nevymáchanou pusu.
Zakrátko za paní přišly pracovnice odboru péče o dítě přešetřit, proč týrá svou dceru, která se obrátila na linku bezpečí. Nic nepomohlo vysvětlování, jak k oněm políčkům došlo, důvěryhodnější byla slova nezletilé dcery a matka teď neví, co dál. Má nechat dceru dělat co se jí zlíbí nebo ji nutit k řádnému životu a vystavit se nebezpečí postihu?
________________________________________________________________________

Nebe, peklo, sextáze
Instinkt | 18.3.2004 | rubrika: Fenomén | strana: 26 | autor: LIBOR BUDINSKÝ

Kombinace pilulek nabízí rozkoš mezi životem a smrtí

Světem se šíří nový hit. Zatím se pro něj vžilo označení sextáze a představuje kombinaci drogy lásky extáze a viagry, užívané při léčbě erektivní dysfunkce. Spolknutí těchto dvou pilulek vám umožní zažít maximální sexuální rozkoš. Ale pozor. Jde o smrtící koktejl!

Někoho to muselo napadnout. Účinky těchto dvou látek do sebe přesně zapadají. Jako ozubená kolečka. Oblíbená droga extáze vyvolává pocity empatie, vcítění do druhého člověka a mnohem intenzivnější sexuální prožitek včetně otevřenosti k nejrůznějším sexuálním praktikám a experimentům. Velmi silně povzbuzuje sexuální touhu. Její "jedinou" nevýhodu je špatná, až mizivá erekce, způsobená krátkodobým stažením cév. Co to znamená? Chuť na sex či touha po milování je obrovská, ale po praktické stránce si příliš neužijete. Teď mluvíme samozřejmě o mužích. Viagra naproti tomu nabízí dokonalou erekci. Takže všechno, co vám stav změněný extází nabízí, můžete s viagrou i reálně prožít. Sexuální dobrodruzi, jásejte!

Nekonečná erekce

Kombinace viagry s extází je žhavou novinkou klubové scény. Vždyť viagra přišla na trh teprve před pěti lety, v roce 1998. Od té doby začínají probíhat první riskantní experimenty se spojením viagry a některých drog. Nejprve šlo o ostře střežené tajemství několika odvážlivců, ale před dvěmi lety se začaly objevovat články o nebezpečném experimentu na internetu. Koho to nenapadlo samo, mohl se jednoduše přiučit. "Vynálezci" zkoušeli s viagrou všechno možné, ale nakonec se nejvíc prosadila kombinace extáze a viagry. Tento smrtelně nebezpečný mix brzy získal jméno, které by mu záviděli nejlepší textaři z reklamních agentur. Sextáze. Jenže... Pohybujeme se na příliš tenkém ledě. Lékaři vyděšeně varují. Zatímco použití samotné extáze či viagry není příliš nebezpečné, jejich kombinace představuje cestu do pekel expresním rychlíkem s názvem selhání srdce. Druhé nebezpečí se týká samotné erekce - může se totiž stát, že vlivem kombinace obou látek trvá až několik hodin, přičemž hrozí i trvalé poškození penisu.

Sexuální adrenalin

Nemluvíme o žádných bezdomovcích či narkomanech z okraje společnosti. Na chuť sextázi přicházejí úspěšní a bohatí lidé. Nekonzumují drogy, aby unikli z tíživé reality či protože jsou na nich fyzicky závislí, ale protože hledají v životě silné a výrazné zážitky. A právě sexuální experimenty s využitím drog patří mezi nejoblíbenější "změnu". Proč se někteří lidé spokojí s "normálním" či běžným sexem po celý život a jiní musí hledat stále nové zážitky a vzrušující experimenty? Podle psychologa Petra Weisse nejde o žádnou sexuální úchylku, ale o osobnostní záležitost. Někteří lidé prostě k životu potřebují vzrušení, ať už jde o adrenalinový sport, anebo o mezní sexuální prožitek. "Ne-snášejí stereotyp, vyhledávají stále nové zážitky a výzvy, často se chovají rizikově a střídají partnery," popisuje tuto skupinu Weiss a dodává, že sám by nikomu nedoporučil ani extázi, ale ani viagru, pokud ji dotyčný nepotřebuje skutečně ze zdravotních důvodů.

První oběti

Dlouho vládlo přesvědčení, že extáze patří spolu s marihuanou mezi nejbezpečnější drogy a třeba v Česku nebyl do roku 2001 evidován žádný smrtelný případ způsobený požitím extáze. Také v zahraničí se kvůli extázi zpočátku umíralo výjimečně. Zdravotní rizika provázející extázi jsou spojená především s efektem přehřátí organismu, kdy například při taneční party člověk málo pije, nekonečné hodiny tančí a jeho tělo může zkolabovat. Daleko větší nebezpečí však v posledních letech představuje skutečnost, že jen malé procento pilulek extáze nabízí čistou látku MDMA, kvůli které se extáze užívá. V pilulkách se může objevit celá řada nebezpečnějších látek, které mohou způsobit smrt. Právě kvůli tomu ve světě pomalu narůstá počet úmrtí spojených s extází. V Británii, kde jsou zkušenosti s touto drogou největší, zemřelo v roce 1998 pouhých deset lidí, zatímco v roce 2000 už dvacet a o rok později dokonce 40 lidí. Tak rapidní nárůst však naznačuje, že příčinou některých úmrtí může být vedle nečisté drogy také kombinace extáze s viagrou či cialisem, což je nová a účinnější konkurence viagry. A proč nejsou smrtelné kolonky ještě delší? Nebezpečnou kombinaci zkoušejí především mladí lidé, kteří jsou relativně zdraví. Pokud se však do podobných experimentů vrhají, měli by perfektně znát svůj zdravotní stav. Přesto lékaři upozorňují, že nikdo dopředu nemůže vědět, co všechno jeho srdce vydrží. "Riziko vzniku a rozvoje vážných komplikací se zvyšuje s požitím každé další, byť legální, drogy. Kardiakovi hrozí významná rizika i při užití obou zmíněných látek jednotlivě. Kombinace dvou drog, které každá jiným způsobem ovlivňují poměry v cévním systému, by pak pro kardiaka mohla být i fatální," varuje lékař Pavel Kubů, který se problematikou drog zabývá.

Zážitek z pornofilmu

Doktor Pavel Kubů nemá informace o nějakém masivnějším zneužívání vražedné kombinace v českých klubech. "Naštěstí žádná čísla nemáme, což samozřejmě nevylučuje individuální případy požití těchto dvou látek najednou," vysvětluje. INSTINKT oslovil několik lidí, kteří se pohybují na české klubové scéně a mají s užíváním drog letité zkušenosti. Tři z šesti mužů o této kombinaci už slyšeli či přemýšleli a jeden z nich ji vyzkoušel. Muž vystupující pod jménem Petr Král přiznal, že si obě látky současně vzal asi před půlrokem. Přitom již měl dřívější zkušenosti s užitím jak samostatné extáze, tak samostatné viagry. "Dělal jsem věci, které jsem nikdy v životě nedělal. Nebudu popisovat podrobný průběh sexuálního aktu, ale bylo to asi tak, jako byste do jedné hodiny nacpali deset pornografických filmů. Ale nebylo to jenom o sexu. Byla v tom láska, něha, dob-rodružství i objevování tabuizovaných či tak nějak zakázaných témat," vysvětluje. Pokud má jmenovat negativní rozměr zážitku, stěžuje si na mírnou bolest hlavy a vnímání svého tlukoucího srdce. A současně připomíná, že i když šlo o mezní a vzrušující zážitek, nemíní ho v nejbližší době opakovat. "Možná za rok za dva. Je to podobné jako si jít skočit jednou za čas bungee jumping. Prostě se to nesmí přehánět," přirovnává svůj zážitek k adrenalinovému dob-rodružství.

Já chci být supermuž

Výrobce viagry, společnost Pfizer, není nadšen z toho, že se jeho zázračná modrá pilulka stává součástí sexuálních experimentů. Ostatně PR společnosti od začátku bojovalo proti tomu, aby byla viagra nazývána afrodiziakem. Podle oficiálních informací je pouze lékem na erektivní dysfunkci. Důvodem mohl být strach, aby viagra nezískala nálepku afrodiziaka a nebyla spojována s násilnými sexuálními činy - při znásilnění by mohl útočník říci, že jednal pod vlivem viagry. Lékaři dokonce tvrdili, že když si vezme viagru zdravý člověk bez problémů s erekcí, žádný rozdíl nepozná. To je však zavádějící a nepravdivá informace. Stejně jako skutečnost, že nepůsobí jako afrodiziakum. Když si pilulku viagry či cialisu berete, víte, že přijde skvělá erekce a tím pádem jsou sexuální představy a fantazie mnohem silnější. A stejně tak působí při samotném sexuálním aktu. Když si ji vezme člověk bez problémů s erekcí, může počítat s "výkonem" na hranici svých možností. Laicky to lze přirovnat k situaci, kdy cyklista nebo běžec zvýší svůj výkon dopingem. Jak se projeví účinek? Pětatřicetiletý muž bez problémů s erekcí vypovídá o svém zážitku s cialisem: "Asi po hodině jsem cítil mírný nával krve do hlavy, ale ten hned přešel. Také se tělem trochu rozlilo teplo, jako by člověk vyšel do schodů, následované jen velmi mírným napětím v hlavě, které po pár minutách samo odeznělo. Asi po 90 minutách přišla po sexuální stimulaci výjimečně ,kvalitní' erekce. Částečně jsem cítil i mírné zvýšení sexuálního prožitku, ale to mohla způsobit větší sexuální aktivita a dokonalá erekce, která bez jakékoli změny provázela celý pohlavní styk. Prostě jsem si mohl dovolit všechno, jako bych byl nějaký superman ve filmu." A pohled lékaře? "Viagra, cialis a levitra jsou léky určené k léčbě poruch erekce. Nejsou to ,lifestyle drugs´ - léky k vylepšení kondice zdravých lidí. Jako všechny léky mají kromě pozitivních i nežádoucí vedlejší účinky. Musí se s nimi správně zacházet. O jejich užívání by vždy měl rozhodovat lékař po vyšetření konkrétního pacienta. Proto nejsou volně prodejné, ale vázané na recept," vysvětluje sexuolog a urolog Vladimír Kubíček.

Viagra pro ženy

Společné užívání extáze a viagry je samozřejmě mnohem častější mezi muži - a to jak mezi homosexuály, tak heterosexuály. Ženy dosud viagru s extází příliš nekombinují, přestože se v poslední době řeší problém ženské sexuální dysfunkce a její "léčby". Mnoho žen už viagru vyzkoušelo a určité zlepšení potvrdilo. Ženy však s extází kombinují spíše speciální látku GHB, které se říká viagra pro ženy. Ani tento preparát není žádnou novinkou - po léta ho totiž používali kulturisté, protože odbourává tuky a uvolňuje růstové hormony. Ale současně také zvyšuje sexuální prožitek a násobí vzrušení. V České republice se už dvakrát oficiálně prodával jako potravinový doplněk, ale pokaždé byl stažen z trhu. Další látkou, která se užívá společně s viagrou k dosažení silných sexuálních prožitků, je poppers. Zlatou lahvičku se záhadnou tekutinou, jejímž základem je nitrit, bez problémů seženete v sexshopech, kde je prodávána jako pokojové aroma. Při čichnutí se během několika vteřin dostavuje intenzivní účinek, který trvá jednu až dvě minuty. Po aplikaci poppers dochází k prohloubení sexuální touhy, k částečné malátnosti, ale také k uvolnění. I tento přípravek způsobuje mírný pokles erekce, což se při současném použití viagry a poppers nestane. Poppers způsobuje prudké snížení krevního tlaku a zvýšení tepové frekvence. Proto je i tato kombinace nebezpečná pro kardiaky a další lidi se srdečními problémy. Stejně jako v ostatních případech nabízí cestu na hranu - kde sice můžete ochutnat zakázané kouzlo sexuální rozkoše, ale můžete za to také draze zaplatit. Symbolicky se tak božský orgasmus může stát tím posledním, co na tomto světě prožijete.

EXTÁZE & VIAGRA
Chemická látka MDMA, která je základem extáze, brzy oslaví sté výročí. Němečtí vědci ji vyvinuli už v roce 1912. Původně vznikla jako lék na hubnutí, ale ani se nedostala na výrobní linky. MDMA byla na dlouhá léta zapomenuta a vědci se k ní vrátili až v polovině 50. let, kdy ji němečtí vojáci testovali jako sérum pravdy. Opět bez uspokojivých výsledků. Strmá kariéra extáze začala až v polovině šedesátých let, kdy se dostala do rukou psychoterapeutů, kteří ji používali pro její schopnost otevřenosti a komunikace. Od začátku 80. let se extáze stává nedílnou součástí taneční scény, ale pak přichází zásadní zlom: roku 1985 je dosud legální droga v řadě zemí zakázána a její výroba se přesouvá do ilegality. Dnes stojí jedna pilulka přibližně 200 až 300 korun. Jen v Británii, kde je obliba extáze největší, se týdně spotřebuje zhruba pět milionů tablet. V 80. letech při hledání nového léku na anginu pectoris objevili vědci společnosti Pfizer sildenafil, který vedl u mužů k posílení erekce. Po deseti letech výzkumů se v roce 1998 objevila na trhu zázračná pilulka viagra, jeden z nejrevolučnějších léků dvacátého století. Dokonalé erekce lék dociluje tím, že blokuje činnost speciálního enzymu a tím umožňuje uvolnění a prokrvení svalů v penisu. Objem ročního prodeje se vyšplhal na miliardu dolarů. Ale brzy se objevila konkurence s ještě lepšími preparáty. Zatímco viagra působí jen několik hodin, modernější a dokonalejší cialis funguje jeden a půl dne.

člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce

buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu

Old Post 18-03-2004 v 08:15 AM
breeder je offline   Profil uživatele breeder   Find more posts by breeder   Foto galerie člena breeder   Click here to Send breeder a Private Message   Add breeder to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Taker
Dead Man Walkin'

Karma uživatele Taker - 84% PěstitelskáKarma uživatele Taker - 84% PěstitelskáKarma uživatele Taker - 84% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 854  

Upozornění Příspěvek č. 2

AD Plantáž marihuany pod teplickou restaurací
citace:
Policie objevila pod teplickou restaurací plantáž marihuany. Na stopu ji přivedli energetici, kterým se nezdála vysoká spotřeba elektřiny.


A pak že sou elektrárny fpohodě a že se doma neni čeho bát. Ikdyž tady to asi taky bylo ovlivněný tim že tu elektriku brali načerno (blbci).

Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."

Old Post 18-03-2004 v 13:05 PM
Taker je offline   Profil uživatele Taker   Find more posts by Taker   Foto galerie člena Taker   Click here to Send Taker a Private Message   Add Taker to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Taker! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koupala
Stálý Člen

Karma uživatele koupala - 26% Pěstitelská

Registrován: Mar 2004
Příspěvků: 66  

Příspěvek č. 3

2 Taker
No jo,jestli tam bylo 200 kytek a vybaveni za 100.000 tak se nediv. Jedna skrinka doma je bezpecne hobby,ja mam doma jeste 5 terarii,takze spotreba je docela znacna.
A taky by me zajimala ta jejich expertiza,to se asi benga sejdou a budou kostovat co nezaseli.
A to jak podotkl namestek Jedlicka,ze by to zjistili i bez energetiku,ptz by byla podezrela nabidka mimo sezonu - to to maji asi vsechno pekne podchycene,kujóni...
Kazdopadne bych chtel tu pestirnu videt live

Old Post 18-03-2004 v 18:09 PM
koupala je offline   Profil uživatele koupala   Find more posts by koupala   Foto galerie člena koupala   Click here to Send koupala a Private Message   Add koupala to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 4

Lidi, lidi, lidi, tenhle Vacek je vůl jak anděl. Začínam sledovat u nás postup vlády, který jsem si nazval hlavou proti zdi. Je prostě nezajímá, že by si snížili problémy dekriminalizací, nebo snad legalizací. Spíš budou benga vytěžovat hledáním políček a proháněním nevinných pěstitelů za jejich hobby. Sorry, ale tu post u nás vládne.

Old Post 20-03-2004 v 18:29 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Oomega
Stálý Člen

Karma uživatele Oomega - 91% PěstitelskáKarma uživatele Oomega - 91% PěstitelskáKarma uživatele Oomega - 91% Pěstitelská

Registrován: Feb 2005
Příspěvků: 101  

Příspěvek č. 5

citace:
Původní příspěvek od Taker
AD Plantáž marihuany pod teplickou restaurací


A pak že sou elektrárny fpohodě a že se doma neni čeho bát. Ikdyž tady to asi taky bylo ovlivněný tim že tu elektriku brali načerno (blbci).


hrubej odhad:
200 kytek,sklep...ja odhaduju tak 15kW minimum.takze samozrejme,ze si eneergetici vsimnou,ze kdyz restaurace,ktera vzdycky brala v prumeru kilowatu,dve za hodinu si najednou bere 18,z toho pulku nacerno,ze jim to prijde divny.kdyz ty doma pestujes pod 400,tak muzes proste rict,ze se tvuj pes boji tmy a tak mu vsude svitis 100W zarovkama

Některé drogy nejsou zakázané, protože jsou nebezpečné, ale jsou nebezpečné, protože jsou zakázané

G I B 400 W bio

Salvia Divinorum User's Guide - Šalvěj Divotvorná a vše (?) o ni

Jak na smrad ve skrini

Old Post 21-11-2006 v 22:59 PM
Oomega je offline   Profil uživatele Oomega   Find more posts by Oomega   Foto galerie člena Oomega   Click here to Send Oomega a Private Message   Add Oomega to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:02 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
24-05-2023 - Monitoringy Médií III. - 626 odpovědí
02-09-2015 - Monitoringy Médií II. - 1002 odpovědí
02-12-2004 - monitoring médií k 02.12.2004 - 0 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.0238500 seconds with 28 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív