Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ta pálivost trvá cca 15 minut, na netu jsou videa, která jsou bud přehnaná ( že je pokusný okusitel až příliš v háji z pálivost) jiná realnější.
ja když ochutnal sušenou, z ktere jsem si kousel odtrhnul tak pálila fakt fest, ale horší bylo když jsem si promnul slzející oko prsty od papričky.
Vzal jsme mléko a oko si jím vymýval . Pít vodu na zmírnění pálivosti je špatně, vždy mléko, kapsoicin obsažen v papričkách (co způsobuje pálivost) má povahu jako olej, proto ta voda je k ničemu.
Zdar, taky jedu tyhle papričky, teda pokud naga jolokia je to samé, ale snad by mělo. Zasadil jsi trochu pozdě, tak snad ti to rozumně vyroste, ale oproti ganje chilli roste ze začátku opravdu pomalu.
Ale doufej, že se ti je nepodaří vypěstovat tak pálivé, jinak to nebude opravdu slučitelné s jídlem
Původní příspěvek od krast Zdar, taky jedu tyhle papričky, teda pokud naga jolokia je to samé, ale snad by mělo. Zasadil jsi trochu pozdě, tak snad ti to rozumně vyroste, ale oproti ganje chilli roste ze začátku opravdu pomalu.
Ale doufej, že se ti je nepodaří vypěstovat tak pálivé, jinak to nebude opravdu slučitelné s jídlem
Tak pokusím se je držet co jak nejvíce na suchu at produkujou co nejvíce pálivé hmoty potom asi udělám nějakou omáčku a něco usuším .. pokud něco porostě že jo :P Tak jen si oboum a všem co pěstujou popřát at se nám daří
Původní příspěvek od krast Zdar, taky jedu tyhle papričky, teda pokud naga jolokia je to samé, ale snad by mělo. Zasadil jsi trochu pozdě, tak snad ti to rozumně vyroste, ale oproti ganje chilli roste ze začátku opravdu pomalu.
Ale doufej, že se ti je nepodaří vypěstovat tak pálivé, jinak to nebude opravdu slučitelné s jídlem
Hele někde jsem četl, že Bhut Jolokia je název pro původní indickou odrůdu týhle papřičky, Naga Jolokia je evropský název a jméno, něco jako evropský "pheno". Tahle paprička je prostě původem z Indie a evropský pěstitelé jí změnili jméno, aby se odlišili od tradiční indický papričky.
Miluju tu papriku!
Up up you mighty race!
You can Accomplish what you will!
Marcus Mosiah Garvey
It always seems impossible until it is done.
Nelson Mandela
Ještě řešit phena a odrůdu u chilli papriček já jen věděl že je to hodně příbuzné...
Jinak trochu rozveď tvoje zkušenosti ohledně pěstování, co mají rády atd.
čau Mde taky jsem si zasadil chilli mám no name teda no doufám že budou dobřé palivy , jinak se mým aky vubec nechce a už jsem je stihl i spalit na sluníčku
Letos mám red savina habanero, a jsem po loňsku poučenej. Pro přílišnou posranost jsem zaléval trochu víc, abychom to doma byli schopni skonzumovat a pálivost celkem jo, jak který kus, ale chuť odporná až běda.
Já se ovšem trošku spozdil a mám je tak velký jak ty před měsícem. Držím pelce, ať se daří.
EDIT: jo ještě mám na gril Ancho Grande
A ty už kvetou.
Hele možná to je náhoda, ale kámoš taky jede Nagu a taky jí má malou, možná to je prostě genetikou. Naopak vedle má nějaký thajský papřičky a ty jsou fakt velký.
Up up you mighty race!
You can Accomplish what you will!
Marcus Mosiah Garvey
It always seems impossible until it is done.
Nelson Mandela