Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nazdárek... Tak jsem nják ták sám a řeším co k snědku.......
Zajímalo by mě co si kutíte za jednoduché ale dobré pokrmy ktere nasytí...
Omeletos-Hranolkos
doba od příchodu do kuchně po první sousto cca 10min
____________________________________________________ Vezmu mražené hranolky... rozprostřu na talíř aby byly malé mezery mezi hranolkama (jedna vrstva hranolek) adám rozmrazit na malý stupeň v microvlnce...
Mezitím si nachystám 2 vejce, sůl a pánev o ploše jak ten talíř.....
Vejce rozmíchám (bez skořápky) a přisypnu špetku soli.....
Pánev pocákám slunečnicovým olejem a dám na plotnu....
Mezitím jsou hranolky rozmrzlé a pánev rozehřátá...
Nuže vhodím hranolky na pánev a smažím (hranolky nejsou uvareny brambor takže je třeba trochu potrápit na plotně... okoštuju jestli už jsou)
Jakmile je test na poživatelnost hranolek pozitivní rozprostřu je po pánvi a rovnoměrně zaleju vejci....
Pozor ať se to nepřipálí poněvadž než vejce stuhne i na povrchu omelety tak to chvíli trvá...
Pokud se vejci nechce ztuhnout tak vytvořte malé díry do omelety a nakláněním/nahrnutím dostaňte tekuté vejce do něj...
Když ani tohle není úspěšné nezbývá než rozčtvrtit omeletu a každou čtvrtinu převrátit naruby....
_______________________________________________________
Podávejte s chlazeným mlékem....
vcelku solidní večeře... dá se přismažit i řízek... a potom je to moooc fajn
PS: jsem zvjedav na vaše tipy... zitra kutim zase tak ať neumřu hlady
Tak dávej pozor. Celé naporcované kuře v pekáči na vrstvě syrových brambor nakrajených na kolečka tak asi kilo a půl. Kousek sádla, sůl a velké zeleninové lečo. Pečeš asi hodku a čtvrt pod deklem na asi 250 a podlíváš troškou vody. Pak oddekluješ a tak 20 min. Pak podleješ šlehačkou a za deset dobrou chut. Jo a nepukni. běžně zahulím a zbafnu to sám............
Jo a sorry za tu diakritiku.
Kupuju občas takový mražený směsi rýže a masa od Dinner Gold (v Plusu) - gyros, paella a Nasi Ngoreng. Hodí se to na pánev a 6-10 minut se to nechá smažit a pak s tim rovnou do vaší zhulený huby.... Je to good, nakoupil sem v akci za 39,90,- normálně to stojí 59,90,- Kč.... Dinner Gold rulezzz
klasicke zapekane brambory,misto mnoho kousicku masa dovnitr,rozklepanyma veprovyma sniclama pokryt celou vrchni plochu.Pect.(Je to rychle) par minutek pred koncem peceni prekryt maso platkama syru.
Dobrou chut :-)
...heh zeru to samy co Rappa + cinsky nudle, optimalne se ctyrma pytlikama ecek...driv sem byl linej si varit, tak sem se hodne ladoval gyrosem od arabu ve spaleny...pak se zacalo stebetat, ze tam prej v omacce nasla hygiena sperma...no kentus...od ty doby si radsi varim...
Vezmu krajíček chleba, natřu máslem, sádlem, marmeládou, kečupem, hořčicí, tatarkou, paštikou. Pak na to dám pár koleček vysočiny, šunkového salámu, uzenýho, zasypu to kořením, miluji kari, mrtě moc kari... Pak chili, a grilovací koření. Pak sálátek, porek, rajčata, okurky, zelí... Abych na něco nezapoměl. Jo občas se to proloží plátkovým sýrem. Pak se navrch dá ještě jeden krajíček, který je třeba upevnit pomocí špejlí zapíchlích do spodní půlky chleba. Pak do mikrovlnky a tak hodinu péct na největší teplotu vaření. Po hodině máte ze všeho jídla co bylo doma hovno a pěkně zasekanou mikrovlnku!!!
A teď recept kterej mám rád já. Vemu rohlíky a rozkrájím je podélně na půl. Pak je potřu trochu máslem. Dám na ně kolečka salámu, ne na každej zzvlášť ale na rohlíky vedle sebe., Pak to zaleju kečupem a narvu na to mrtě nastrouhanýho tvrdýho sýra. Zasypu mrtě oreganem a je to takova super pizza. Doba přípravy tak 5 minut...
mimo rýb zjem všetko.., naposledy som mal síce sračku , lebo som objavil zavárané kvasené uhorky a zjedol som ich , o chvílku jahodový lekvár lyžičkamy a zapíjal som mliekom , chlieb som nemal...ale rýchlovka je kura na soli ...kura zasolíš, na pekáč vysypeš celú sol a položiš nato kura a pečieš asi hodinu odkryté, nepodlievaš , len pečieš....a potom žerieš ...nebude to presolené , netreba sa báť..
cestoviny - čo mám doma uvarím , nie totál metál, asi aldente, dám nato nejaku salámu , slaninu , zvyšky nejakého masa-nie surového , čo máš..,nastruham nato syr zalejem smotanou...akú mám, a dám do truby asi na 20-30 minut zapiecť...
ale som schopný si začať variť aj guláš o polnoci..,
topinky - urobíš si ich či na oleji alebo suché , nato natriem syr , kečup,dám nato omeletu , syr navrch a niekde ešte trošku zapečiem..
ted nekdy sem prisla dom s tim, že jako budu vařit. rychle a dobře. plánovala sem omeletu za 10 minut a vylezla z toho čína (fakt nevim jak sem to dokázala) za 45 minut. každopádně kdybyste někdo měli chut, tak naházejte na pánev papriku, cibuli, feferonky(vše nakrájený)-lehce osmažit (mezitim uvařit rejži), pak jí taky hodit na pánev, podlejt to celý šťávou z těch feferonek a paprik, okořenit dle chuti a až to bude hotový tak to poznáte
mám doma aj stary , ale výborný kontaktný gril Eta , zoberiem krajec chleba , dám syr a zas maso-saláma , slanina funguje .., urobím praženicu , omeletu, kečup , čili , korenie čo ma napadne resp. čo mi pasuje.., druhý chlieb tiež potriem syrom , oba chleby spojím , stlačím kont.grilom a pečiem asi 7-8 minut...
podstata je že zbožnujem variť aj bez trávy , rád experimentujem a denne varím, len zákusky nepečiem...no a idem sa nahuliť lebo som sa pol dna sral v Budapešti, mám síce doma kurací paprikáš , ale uvidime, ako zaposobí dnešný kýbel ...
xerthon: byla toho strašlivá hromada, maso ani soja nebylo, a já byla fakt fest zkouřená .
jjaman: no právě že to nebylo rizoto. rejže byla opražená, ta štáva se vypařila a dobře to dochutila.
a dodatek. zapoměla sem. nakrájela sem tam asi 6 koleček herkulese.
jen dodatek k tý omeletě, neska sem jí doma tež kuchtila a mamina mi poradila fakt fajn vychytávku, jak jí dobře prosmažit a nespálit zespodu...dejte jí na mírný oheň a přikryjte pokličkou! fakt to funguje!
TIPsmažit pod omeletou cibulku, fakt šmakující!!!
"A true friend will joyfully sing with you when you are on the mountain top, and silently walk beside you through the valley."