Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Která varieta konopí na který zdravotní problém ??
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Zdraví která varieta konopí na který zdravotní problém Příspěvek č. 1

Lidi se mě ptali, která odrůda konopí pomáhá na co, já to nevím, takže jsem se pokusila nějak přeložit jedno fórum a snad se mi podaří popřekládat další info od pacošů.

http://www.compassioncorner.org
fórum - Healing with Cannabis and Other Herbs, Which strain for pain? (TigerLily, 1.6.2003)
pro přístup je nutno se, pokud vím, registrovat

Porovnání Cannabis sativa a Cannabis indica a jejich hybridů
James H. Freire Jr.

výňatek

Cannabis sativa – vyšší obsah kannabidiolu (CBD), psychologický účinek více stimulující (ačkoli některé africké a havajské odrůdy mohou být zcela sedativní). Sativa projevuje mnohem vyšší schopnost zvyšovat imunitu než indica. Tinktury vyrobené z Cannabis sativa jsou velmi účinné při bolestech v krku způsobených streptokokovým onemocněním, sativa je preferována pacienty se sníženou imunitou.

Cannabis indica – vyšší obsah kannabinolu (CBN), psychologický účinek více „uspávající“. Indica je velmi účinným sedativem a prostředkem ke zmírnění bolestí. Tinktury vyrobené z Cannabis indica jsou účinné na svalové spasmy (křeče, stahy svalů) a různé druhy myalgií (bolesti svalů) a neuralgií (ostré nervové bolesti). Zdá se, že indica je preferována při nevolnosti.

1) Neurologické problémy mohou být léčeny (samozřejmě záleží na jednotlivých konkrétních případech) hybridy s dominující sativou, které bývají používány jako stimulans (jako např. u bolestí hlavy s pocitem napětí či tlaku), pouze pokud je stimulační účinek požadován. Obecně neurologické problémy dobře odpovídají na konejšivý účinek rostlin druhu indica. Autor osobně zná mladého muže, který dokázal vysadit Haldol a zvládá svůj Tourettův syndrom užíváním odrůd s dominantní indikou.

2) Muskuloskeletální (týkající se svalů a kostí) problémy mohou znamenat dvojí problém, bolest spojená s těmito poruchami může být často provázena depresí a únavou. Proto je třeba zvážit, zda silně analgetická indika nezhorší únavu a depresi. Odpovědí by mohl být hybrid Afghani křížený se stimulující sativou, což pomůže udržet aktivitu, pokud je to žádoucí. V některých případech může užití potentní havajské nebo africké sativy přinést rovnováhu mezi zmírněním bolesti a zachováním energie (tyto odrůdy se zdají zpomalovat tělo, ale mysl zůstává velmi aktivní).

3) Imunologické problémy s sebou přinášejí specifické potřeby pacientů, co se týče čistoty a metody léčby. Pacienti s AIDS nemohou být vystaveni plísním či houbám, takže musí pečlivě dbát na to, aby užité produkty byly uchovávány v absolutním suchu. I imunologické problémy mohou být docela bolestivé, takže je třeba volit produkt, který bude mít maximální přínos s minimálním negativním vlivem na imunitní systém. Podle autora textu jsou variety sativy preferovány pacienty s oslabenou imunitou pro jejich účinky imunostimulační a nárůst energie, který poskytují.

4) Účinky na gastrointestinální (zažívací) trakt jsou tím, co skutečně vyvolalo renesanci konopné medicíny. Konopí má silně antiemetické (proti zvracení) a chuť povzbuzující vlastnosti, které byly známy onkologickým pacientům mnoho let. Indiky se zdají být všeobecně účinné na většinu GIT potíží, s výjimkou kinetóz (nevolností způsobených pohybem -auto, loď, letadlo-), které reagují na stimulující efekt variet sativy.

5) Dermatologické (kožní) problémy mohou mít mnoho forem, prosté svrbění nebo léze (poškození, poranění) různého druhu. Systémové protizánětlivé účinky kannabinoidů mohou být prospěšné. Vyzkoušejte nízké dávky indik (nadměrné užití může naopak zhoršit svrbění, podobně jako působí opiáty u některých lidí) a je možné, že místní aplikace pryskyřice sativy (rozpuštěné v nějakém změkčovacím prostředku [lékařský slovník jiný překlad slova emollient nenabízí, tipuju, že autor má na mysli vazelínu, krém nebo tak něco, asi]) zajistí místní protizánětlivý účinek.

6) Kardiopulmonární (srdeční a plicní) tkáně a konopí je kontroverzní téma, protože klasická medicína inhalování jakéhokoliv kouře zcela zavrhuje. Ale pacienti s plicními a srdečními obtížemi objevili přínos konopí navzdory negativním medicínským předpokladům.
Kardiologickým pacientům mohou prospívat sedativní indiky pro relaxaci a zmírnění stresu, ale je třeba opatrnosti, protože užívání konopí může mírně zvyšovat tepovou frekvenci, ovšem bez zvýšení krevního tlaku. Užil jsem konopí před cvičením po voperování bypassu a zvládl jsem 45 minut intenzivního aerobního cvičení bez problémů, po méně než roce od operace.

7) Plicní problémy obecně by neměly být léčeny kouřením marihuany, s výjimkou obtíží, při nichž je vhodné využití expektoračního (usnadňujícího vykašlávání) účinku kouřené marihuany. Konopí jakékoli odrůdy je vynikajícím expektorans.

8) Psychologická terapie – využívání konopí při léčbě psychologických poruch je známo od doby, kdy lidstvo poznalo tuto rostlinu. Konopí pomáhá při odvykání si od návykových látek a při různých mentálních poruchách. Jeden způsob, jak funguje, je skrze změnu nálady uživatele, obvykle v pozitivním směru, ačkoli to může v různých případech způsobovat paranoiu a agitaci (pohybový /motorický/ neklid). Při volbě odrůdy pro pomoc při psychologických poruchách je třeba brát zřetel na to, zda nemoc způsobuje agitaci a neklid, anebo depresi a úzkost, a zvolit odrůdu odpovídajících stimulačních či sedativních vlastností.

9) Endokrinní (orgánů s vnitřním vyměšováním) problémy nejsou zpravidla ovlivněny konopím a jeho užití je především utišující. Volba odrůdy by se měla zaměřit na zvýšení imunity a zmírnění obtěžujících pocitů.

10) Chemoterapie a ozařování přináší organismu velkou zátěž, tyto léčebné metody vskutku přivádějí tělo do blízkosti smrti, aby byla zničena méně zhoubná rakovina. Důsledkem této drastické léčby je celá řada fyzických a psychických projevů. Nejznámější jsou nevolnost a zvracení spojené s chemoterapií, ale seznam vedlejších účinků léčby je mnohem delší. Avšak použití konopí by mělo být přírodním podpůrným prostředkem, podporujícím chuť k jídlu, zmírňujícím neklid a obtíže a povzbuzujícím pacientova ducha; sativy se zdají být dobrou volbou pro tento účinek, stejně jako pro podporu imunitního systému.

11) Oftalmologické (oční) využití sahá od zmírnění glaukomu (zeleného zákalu) ke zpomalení makulární degenerace (viz vysvětlivky). Věřím, že indiky jsou nejúčinnější u očních onemocnění, protože věřím ve vyšší koncentraci kalciové kanálky blokujících kannabinoidů. Tyto substance pracují do jisté míry podobně jako léky ovlivňující kalciové kanálky pro úpravu krevního tlaku, až na oči, které mají nervové receptory specifické pro endokannabinoidy (látky vytvářené v těle).

12) Léčení gynekologických obtíží marihuanou se stalo známým díky jejímu užívání královnou Alžbětou při premenstruačních problémech. Její konopí pravděpodobně pocházelo z Indie, byla to pravděpodobně indika nebo indika-dominantní hybrid.

Děkuju UdLovi, že mi zkontroloval poslední tři body, ač jsou poněkud nezáživné.

vysvětlivky
makulární degenerace – degenerativní změny na makule sítnice (macula lutea, žlutá skvrna - terčík na sítnici oka cca 4mm, uprostřed je prohloubení, které je místem nejostřejšího vidění.). S ohledem na klíčový význam pro zrak se i drobnější změny mohou výrazně projevit v jeho poruše. (Velký lékařský slovník, M. Vokurka, J. Hugo a kol., Jessenius Maxdorf)


reakce od hydrorascal z 24.7.2003, tamtéž
Ice je dobrý model pro ty, kdo mají problémy se svaly.
Grapefruit je také vhodný na svalové obtíže a přidává i dobrý relaxační efekt.
X-13 je skvostný model se širokým spektrem, výborný pro všechny svalové problémy. Je dobrým pomocníkem pro svalovou relaxaci.
Jako nejcennější vnímám jeho pomoc po chemoterapii. Velmi zmírňuje bolest, povzbuzuje chuť k jídlu a téměř úplně odstraní chemickou depresi (deprese, kterou chemoterapie způsobuje).
X-13 je hodně potentní, takže je snadné se "přehulit"!!

reakce od Texas z 11.7.2003, tamtéž
Setkal jsem se s Grapefruitem, nikdy jsem nekouřil něco takového. Vonělo i chutnalo to po ovoci, mělo to velmi jemný kouř. Jsem pacient s chronickou bolestí a tenhle model opravdu zrušil moji bolest na dobrou hodinu nebo tak, stačilo pouhé 1-2 potáhnutí z "jednoprdofky". Velmi hezká palička. Velmi libě vonící. Velmi uvolňující. Vyspal jsem se, jak už dlouho ne. Tento model bych mohl doporučit pro chronickou bolest a úzkost.

reakce od Mr.Clone z 12.7.2003, tamtéž
Nevzpomínám si přesně, co mu je, ale vím, že má velmi silné bolesti ve svalech.
Blueberry – zmírňuje bolest a pomáhá mu lépe jíst a spát.
Afghaan Dream – velmi podobný Blueberry, ale pomáhá mu fungovat a zvládat život s bolestí.

reakce od the-crow z 29.7.2003, tamtéž
Jsem medical user, při potápění jsem měl(a) nehodu a zlomil(a) jsem si krk. Následkem zranění trpím migrénami. Dosud nejlepším modelem se mi jeví Pink Kush. Velmi dobře tiší bolesti hlavy a bez problémů mi odstraní hlavní bolesti za očima.

reakce od mbox z 28.7.2003, tamtéž
Jaký model kouřit, to závisí na tom, jakým typem bolesti máte a jaký typ kuřáka jste. Trpím neuropatií (obecné označení pro nezánětlivé onemocnění nervu) v nohách a byl(a) jsem vždycky silný kuřák a zjistil(a) jsem, že nezáleží na tom, o jaký model se jedná, hlavně, když je kvalitní. Některé jsou velmi účinné, ale vyvolávají extrémní "žravku", takže pokud jste diabetici,může to působit problémy. Taky to záleží na tom, zda to budete hulit sami nebo někde na veřejnosti, protože některé modely vás můžou natolik pobláznit, že se ostatním jevíte jako dezorientovaný. Taky to ráda střídám a kouřím indiky přes den a sativy na noc. Mými oblíbenými modely se během uplynulých let staly Super Silver Haze, Hawaian Indica, VietNamBlack (netuším, jde-li o vietnamskou odrůdu nebo kýho čerta - prostě odrůda Vietnam, anebo jestli "nam" cosi znamená, prosím, pokud byste někdo věděl, napište mi PM), C99 x Romulan, Lady G x AK47, Blueberry, Sweettooth, Afghani a Ruby Star. Cokoli z nich kouřím, je vždy to nejlepší, ale jen do chvíle než přijde jiná z těchto odrůd.

Mými oblíbenými modely byly Super Silver Haze, Hawaian Indica, VietNamBlack, C99 x Rom, Lady G x AK47, Blueberry, Sweettooth, Afghani a Ruby Star.


STERÉ DÍKY ZA UDLOVU POMOC S PŘEKLADEM!!!

Old Post 04-11-2005 v 21:46 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mc2
Stálý Člen

Karma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 91 

Příspěvek č. 2

Strains and their Medicinal Effects.

--------------------------------------------------------------------------------

Found this list at another site...Thought it might be useful.

ADD: Focus: Catalyst, Billiejack, Jack Herer, C99, Thai, Haze, Elvis, Dogshit.....

Insomnia, Social Awareness, Emotional Stability: Black Domina, Butterscotch Hawiian, Trainwreck, Afgani, William's Wonder, Blueberry.

MS Neuropathic Pain / Urinary Incontinence: Trainwreck, Super Silver Haze), NYCD and Sour Diesel. For severe pain, concentrates may be required.

Digestive Disorders: Blueberry, Blackberry, Black Domina.

Nausea and Diarrhea and Cramping (including Menstrual Cramps): Blueberry.

Social Anxiety: Romulan, NL#5, Hindu Kush, OG Kush, Bubba Kush.

Stress: Heavenly Man.

Sleep and General Relaxation:Sonoma Coma, Lifesaver, Real Matanuska Thunder Fu*K, XXX, Legends Ultimate Indica, Sensi Star.

Alert, Cerebral: AK-47, Dankouver, Cambodian X Orange Peako.

Anti Depress & Anxiety, Sleep: Blue Moonshine, Jack Herrer, M-39, Herijuana.

Chronic Pain: Romulan, Shiskeberry. Blueberry, reeferman's hashplant

Appetite Stimulant/Spasms: TY's Northernberry x Reefermans herijuana. Catalyst

Joint and Muscle Pain: Legends Ultimate Indica, UBC Chemo x Grapefruit. Blueberry

Old Post 06-11-2005 v 10:11 AM
mc2 je offline   Profil uživatele mc2   Find more posts by mc2   Foto galerie člena mc2   Click here to Send mc2 a Private Message   Add mc2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 3

http://www.compassioncorner.org
(The Healing Room – Healing with Cannabis and Other Herbs)

Cannabis a deprese
Jay R. Cavanaugh, Ph.D.

za pomoc s překladem děkuju UdLovi, TheKeptnovi a Murphymu – prostě kdo byl po ruce, toho jsem otravovala s větičkama )

do fóra CCC napsal TigerLily 24. 7. 2003
výňatek

Deprese se může projevit jako depresivní porucha, dysthymie(viz vysvětlivky(1)) (lehčí než depresivní porucha) nebo bipolární porucha (typ deprese, při které dochází k cyklickému střídání depresivních a manických stavů).

Mnoho pacientů hovoří o významném zlepšení a stabilizaci jejich bipolární poruchy při využití doplňkové terapie konopím. Ačkoli někteří odborníci na mentální zdraví se obávají účinku konopí na zhoršení manických stavů, většina pacientů s bipolární poruchou, kteří zkusili cannabis, zjistila, že jejich „cykly“ jsou méně časté a významně se zlepšila jejich celková nálada. Při bipolárních poruchách je obrovský rozdíl mezi stavem depresivním a manickým. U pacientů, u nichž jsou častější depresivní epizody, je pravděpodobnější, že jim cannabis pomůže.

Pacienti, kteří užívají konopí pro uvolnění, mohou upravit své úzkostné stavy občas spojené s depresí. Konopí pomáhá při nespavosti, která se někdy při depresi projevuje, a zlepšuje chuť k jídlu. Konopí lépe kontroluje bolest, takže může zmírnit chronickou bolest spojenou s depresí. Ačkoli cannabis dosud není považováno za primární lék depresivní poruchy, může zlepšit náladu, když je užíváno pod lékařským dohledem a v kombinaci s psychoterapií a (nebo) antidepresivy.

V současnosti probíhá debata o tom, který „model“ konopí je nejlepší pro doplňkovou léčbu deprese. Protože projevy nemoci jsou tak individuální, je těžké určit, která odrůda se podle zkušeností pacientů nejlépe osvědčila. Obecně lze říci, že odrůdy s dominantní sativou jsou spíše stimulující, odrůdy s dominantní indikou více uvolňující, relaxační.

Pacienti sami často nejlépe zhodnotí, zda konopí pomáhá zmírňovat příznaky deprese, anebo nepomáhá. Nedostatečně vyškolení nebo úzkoprsí lékaři mohou považovat jakékoliv užití cannabis za cosi zavánějícího závislostí na drogách spojenou s depresí. Poučenější psychiatři (např. Lester Grinspoon z Harvard Medical School) oceňují časté pozitivní účinky léčby konopím.

Snad nejspolehlivějším měřítkem účinnosti užití cannabis v léčbě deprese je to, jak zlepší či nezlepší konkrétní obtíže zhoršující „funkčnost“ organismu. To zahrnuje třeba schopnost dbát o sebe, docházet do práce či do školy, sociální interakce, normální spánek a kognitivní funkce (2).


reakce od CanadianMedHead z 12.11.2003, tamtéž

Rada od zkušeného – vyhýbejte se čistým indikám nebo odrůdám s dominantní indikou, pokud trpíte depresí! Jejich sedativní účinek všechno jen zhorší! Potřebujete stimulaci, když trpíte depresí, a podle mé zkušenosti působí indiky opačně. Deprese vede k tomu, že člověk nic nedělá a spíš nečinně leží, takže nepotřebuju pálení, který k tomu stavu samo přispívá! Hodně štěstí; já opravdu nemůžu kouřit čistou sativu, když mám úzkosti a ADHD (3), tak kouřím odrůdu s dominantní sativou 60/40.


vysvětlivky - Velký lékařský slovník, M. Vokurka, J. Hugo a kol., Jessenius Maxdorf
(1) dysthymie – druh afektivní poruchy s depresivní náladou, která je trvalá či se neustále vrací po dobu alespoň 2 let, nedosahuje však obvykle závažnosti depresivní epizody.
(2) kognitivní – (roz)poznávací, týkající se vnímání a myšlení. Ke kognitivním funkcím patří myšlení, paměť, orientace, jazykové dovednosti (syntaxe, gramatika), úsudek, vizuálně prostorové schopnosti, koncentrace, schopnost plánovat apod.
(3) ADHD - hyperkinetický syndrom; porucha, při níž se kombinuje deficit pozornosti s hyperaktivitou (jak jsem tak koukala, dost často se uvádí „ADHD/LMD“, tzn. ADHD syndrom je zřejmě podobný nebo je to jiný název pro lehkou mozkovou dysfunkci (dyslexie, dyskalkulie, dysgrafie apod.))

Old Post 11-11-2005 v 18:31 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 4

http://www.compassioncorner.org
(The Healing Room – Healing with Cannabis and Other Herbs)

Cannabis a migréna

za pomoc s překladem děkuju UdLovi

do fóra CCC napsal TigerLily 24. 7. 2003
výňatek

Jak může doplňková terapie konopím pomoci obětem těchto hrozných bolestí hlavy? Historie ukazuje, že preparáty z konopí byly v 19. století obecně předepisovány při migréně. V Anglii a Americe bylo cannabis základním lékem užívaným pro terapii lidí, kteří trpěli bolestmi hlavy. Dnes jsou dostupné tinktury, které jsou určeny k podání pod jazyk (sublinguálně) a účinkují během minut. Inhalace přes vaporizer nebo kouření působí mnohem rychlejší zlepšení. Vstřebávání cannabis plícemi nebo sublinguálně je nezávislé na zažívacím traktu, takže není ovlivněno nevolností nebo zvracením.

Konopí obsahuje mnoho kannabinoidů, které působí synergicky (součinně, souhlasně působící) a pomáhají zmírnit projevy migrény. Konopí působí protizánětlivě a analgeticky, což se přidává k jeho známým antiemetickým (proti zvracení) vlastnostem. Současné výzkumy ukazují, že konopí je také mírný vazodilatátor (rozšiřuje cévy), který může snížit krevní tlak. Cannabis může poskytnout úlevu od svalových křečí, které mohou provázet migrénu (zvláště v šíji a ramenou). Pacienti, jejichž bolesti hlavy mohou být spojeny s úzkostí, by měli být obezřetní při užívání konopí, protože může u některých z nich zhoršit projevy úzkosti.

Dávkování je závislé na pacientovi, může si jednoduše dát další výtažek nebo další dávku z vaporizéru. Dávka menší než 3-4 kapky tinktury nebo méně než gram květů je obvykle plně dostačující na to, aby zajistila dlouhodobý účinek (4-6 hodin). Pacientům je doporučeno, aby doplňkovou léčbu pomocí cannabis konzultovali s jejich lékařem a navrhli mu zkušební dobu léčby s jeho výslovným souhlasem. Cannabis je nejúčinnější v kombinaci s programem prevence migrény a podporou bez podání léčiv, jako je omezení světla a zvuků, když začíná záchvat.
znamená to, že konopí pomáhá nejlíp, když mu trošku umeteš cestu - to znamená, že když na Tebe poleze migréna, ztlumíš rádio či televizi, vypneš světla a dáš si špeka. Protože světlo i zvuky jsou rušivý, migrénu můžou (a snad každýmu to taky dělají) zhoršovat.

Old Post 12-11-2005 v 19:55 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 5

http://www.compassioncorner.org
(The Healing Room – Healing with Cannabis and Other Herbs)

medical strains (přeložila bych to jako "léčebné modely", zní to děsně, ale jinak to neumím )

od Dankdude, 2.12.2003
Mám hepatitidu typu C, jeden z nejlepších modelů, které jsem našel pro pomoc při této nemoci, je Super Silver Haze.
Hlavně pomáhá s únavou, která je s hepatitidou C spojena, a je v něm ten správný podíl indiky na zvládání bolesti provázející zvětšení jater.

od funkynugz, 1.11.2003
Zdá se, že rekreační uživatelé preferují sativu, protože nemá tak sedativní účinky jako indika.
Coby učebnicový příklad člověka s bipolární poruchou užívám obojí, sativu pro chvíle, když se cítím na dně, indiku pro chvíle, kdy jsem moc „nahoře“.

se zbytkem překladů musím počkat, až mi někdo pomůže s identifikací odrůd

Old Post 15-11-2005 v 21:02 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Tabulka účinků některých odrůd Příspěvek č. 6

takže...

mc2 dal do Odrůd výborný info, na něž chci upozornit, neb IMHO ladí s tématem threadu
Taker to zvětšil, takže je to čitelný (příspěvek č. 8)
chia mi dal vědět o textu, jen nevěděl, z kterého je to threadu
Dude mi našel thread

Všem moc děkuju, doporučuju ke shlédnutí
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18084 ,
je to IMHO dost medical laděný (co je dobrý na chronickou bolest, co na glaukom apod.).

Old Post 14-01-2006 v 18:13 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 7

Není to vyloženě o odrůdě, spíše o tom, kde je konkrétní kytka pěstována - http://www.konopa.cz/index.php?dok=01030000000126,det . První info, které jsem našla (anebo jsem hledala blbě ), že agentura JPP má asi pravdu ohledně teorie, že na křeče je CBD.

Do oleje se za lisování dostává další sloučenina, a to kannabidiol (CBD), který má celou řadu positivních farmakologických účinků, a to i při nízkých koncentracích kolem 10 mg/kg oleje. CBS Snižuje třes při pohybových poruchách, má protikřečové a protiepileptické účinky. NA centrální nervový systém působí na rozdíl od THC selektivně, tedy bez psychoaktivních účinků. Při pokusech na zvířatech CBD projevil analgetické a protizánětlivé účinky. Specificky inhibuje některé gramnegativní bakterie, např., Staphylococcus aureus. Při delší vegetační době v tropech se může v rostlině k přeměně CBD na THC, v severnějších oblastech je naopak vysoký obsah CBD a nízký THC.

Old Post 04-03-2006 v 10:59 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hawke
Stálý Člen

Karma uživatele Hawke - 84% PěstitelskáKarma uživatele Hawke - 84% PěstitelskáKarma uživatele Hawke - 84% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 129  

Příspěvek č. 8

Chtěl bych se zeptat, jestli je na doléčení řezné rány (chyběl mi kousek palečku) lepší tinktura nebo mast??? Nemáte někdo zkušenost???
Z příspěvků, které jsem prolezl to zcela jasně nevyplívá...
Ještě bych doplnil, že protizánětlivě se mi opravdu nanejvýš osvědčila mastička...Díky ti Pane za tento dar!!!

Díky, Mír a Zdraví s Vámi!

Kdykoliv, kdy chceš, seš volnej jak pták.
Jan Werich

!!! GardenGrow 2008 !!! - Nejvhodnější stát na pěstění - Násilí = SHIT! - Účinnost ganjové masti - Kouřit či nekouřit ?

Old Post 13-02-2007 v 18:10 PM
Hawke je offline   Profil uživatele Hawke   Find more posts by Hawke   Foto galerie člena Hawke   Click here to Send Hawke a Private Message   Add Hawke to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MadEGGA:()
Stálý Člen

Karma uživatele MadEGGA:() - 0% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 171 

Příspěvek č. 9

S tou indikou a depresi uplne souhlasim. Taky si radeji zakourim sativu a aspon pak jenom nesedim a necumim jak picpaas :P nejlepsi Shiva na todlencto zarucene zdvihne naaladu 8)

Old Post 20-03-2007 v 21:20 PM
MadEGGA:() je offline   Profil uživatele MadEGGA:()   Find more posts by MadEGGA:()   Foto galerie člena MadEGGA:()   Click here to Send MadEGGA:() a Private Message   Add MadEGGA:() to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Matrixx
Hype®masS Sy$tem


Registrován: Jul 2004
Příspěvků: 1081 

Příspěvek č. 10

Sativa nebo Skuff - Alergie (pili) zklidňuje

lINDOOR intergalactic M@ZAR by Matrixx ZDE
Hypermass out 2006 ZDE
HYPERMASS MATRIXX GROWSYSTEM 1,025 g/Watt ZDE
GREEN KINGDOM ZDE
010001010001110001101 SYSTEM by M@trixX ZDE
FIRECRACKER GROW ZDE

motto: Když to neklouže, naplivu si.

Old Post 17-06-2007 v 22:16 PM
Matrixx je offline   Profil uživatele Matrixx   Find more posts by Matrixx   Foto galerie člena Matrixx   Click here to Send Matrixx a Private Message   Add Matrixx to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Matrixx! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mc2
Stálý Člen

Karma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 91 

Příspěvek č. 11

Afghooie x Haze
Pre-Menstrual Syndrome

Alien Train Wreck
Asthma

Auntie Em
Crohn's Disease, Multiple Sclerosis

Blue Fruit
Crohn's Disease, Muscle Spasms

Catalyst
Pre-Menstrual Syndrome

Dynamite
Asthma, Crohn's Disease, Hepatitis C

Sour Diesel
Edema, Epilepsy, Fibromyalgia, Radiolopathy

Green Queen
Epilepsy, Neck / Spine Pain

Jack Herer
Anxiety, Fibromyalgia

Lollipop
Cachexia, Degenerative Bone/Disc Disease, Edema, General Pain, General Seizures, Glaucoma, Migraine Headaches, Multiple Sclerosis, Nausea, Post-Traumatic Stress Disorder

Medicine Woman
Diabetic Neuropathy, General Pain, General Seizures, Glaucoma, Hepatitis C, Muscle Spasms, Nausea, Radiolopathy

New York Diesel
Migraine Headaches

Northern Lights
Anxiety, Radiolopathy

Northern Lights / Jamaican
Arthritis

Original Mystic
Epilepsy

Phaght Betty
Cachexia, Degenerative Bone/Disc Disease, Post-Traumatic Stress Disorder

Queen Bee Neck / Spine Pain

Sensi Star
Migraine Headaches

Snow White Pre-Menstrual Syndrome

Sweet Blu Degenerative Bone/Disc Disease, Diabetic Neuropathy, Edema, Fibromyalgia, Muscle Spasms, Nausea, Neck / Spine Pain

Train Wreck
Anxiety, Arthritis, Diabetic Neuropathy

TX
Arthritis, Asthma, General Pain, General Seizures, Glaucoma, Multiple Sclerosis

White Widow
Cachexia, Hepatitis C, Post-Traumatic Stress Disorder

zdroj:
http://www.hg420.com/showthread.php?t=55082

Naposledy upravil mc2 15-06-2008 v 08:52 AM

Old Post 13-06-2008 v 17:03 PM
mc2 je offline   Profil uživatele mc2   Find more posts by mc2   Foto galerie člena mc2   Click here to Send mc2 a Private Message   Add mc2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mc2
Stálý Člen

Karma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 91 

Příspěvek č. 12

další:

**************************************
Focus: Catalyst, Billiejack, Jack Herer, C99, Thai, Haze, Elvis, Dogshit.....

Insomnia, Social Awareness, Emotional Stability: Black Domina, Butterscotch Hawiian, Trainwreck, Afgani, William's Wonder, Blueberry.

MS Neuropathic Pain / Urinary Incontinence: Trainwreck, Super Silver Haze), NYCD and Sour Diesel. For severe pain, concentrates may be required.

Digestive Disorders: Blueberry, Blackberry, Black Domina.
Nausea and Diarrhea and Cramping (including Menstrual Cramps): Blueberry.
Social Anxiety: Romulan, NL#5, Hindu Kush, OG Kush, Bubba Kush.
Stress: Heavenly Man.
Sleep and General Relaxation: Sonoma Coma, Lifesaver, Real Matanuska Thunder Fu*K, XXX, Legends Ultimate Indica, Sensi Star.

Alert, Cerebral: AK-47, Dankouver, Cambodian X Orange Peako.
Anti Depress & Anxiety, Sleep: Blue Moonshine, Jack Herrer, M-39, Herijuana.
Cronic Pain: Romulan, Shiskeberry.
Appetite Stimulant/Spasms: TY's Northernberry x Reefermans herijuana.
Joint and Muscle Pain: Legends Ultimate Indica, UBC Chemo x Grapefruit.

************************************** *********
for the record:
Billiejack and what i have been calling willy jack from woodie are the same thing.
Chronic pain: Blueberry, reeferman's hashplant
appetite stimulant: Catalyst
Joint and muscle pain: Blueberry
************************************** ***********************
White Russian-ak-47 x white widow-excellent for chronic pain and insomnia
M39 for chronic pain
************************************** *************************
Original Blueberry for M.S. Chronic pain , muscle spasms and muscle cramping.
I also use California Orange, believe it or not, for spinal pain relief
************************************** *************************DJ Short bb and it was a 9 or higher outa 10 for pain relief
************************************** *******************
Catalyst: is good for Anxiety and Depression
************************************** **********************
Romulan-munchies, sleep inducer
AK-47-pain relief, day dreaming, anti stress
************************************** ************************
Romulan: Pleasant slight mental high. *Great painkiller*/minor muscle relaxant. Aided sleep. My heart doesn't race at all on this stuff! Apparently, it has a lower THC content than many, and this may account for it's mellowness. Yeah! It also doesnt make me feel 'stoned' or stupid.

Blueberry Kush: Medium pain control. Medium body high, STRONG sleep inducer. Knocked me out....twice.

Peak 19- Too strong! 1/4 of a puff made my heart race for about a half hour, and made me feel like I was going to be ill. I hate this crap!!

Mango+Durban cross: Decent painkiller, euphoric feeling, 'couch-lock'. Slightly 'stupid' high, and munchie inducer. Makes my fingers feel numb occasionally.

Trainwreck: Anti-anxiety. Muddled my thoughts a bit but not too much to be disturbing. Good painkiller. Slight heartrate elevation. Extreme munchee inducer.
************************************** **********************
MIGRAINES -We used Northern Lights about 10 years ago to help my ex-fiancee's mother-
who'd been through every medication around *and* an experimental brain surgery. =)
I personally think Romulan works WONDERS for pain of all kinds.....although perhaps with a migraine
you might try something really strong- like Snow White or White Widow......apparently, many people say you should go
for Sativas for migraines (online source)....hmmm...in that case, I suppose you might wish to try White Widow first
and then certain strains of Northern Lights.....I KNOW that one worked.
************************************** *********************
Skunk#1 that was grown on the PainPal system is VERY relaxing for me, it numbs my chronic back pain and is a real easy
on the throat smoke. Two reasonable sized bowls and I'm off to "la la land"
************************************** ********************
Nevles Haze is really good for psychiactric conditions, mood, and anxiety.
I love Sensi-Star for it's ability to control muscle pain and nausea. It also has a wonderful aroma and taste to boot.
************************************** ******************
GDP = Purple Erkle x Big Bud
AKA "Grand Daddy Purple" AKA "RIP Grandaddy Purple" AKA "Ken's Grandaddy Purple".
************************************** *******************
RLSRLS is Restless Leg Syndrome = SSH Super Silver Haze 1-2 hours before sleep in an edible has been effective for many folks
I had a friend (RIP) who used to swear by Super Silver Haze cookies for his troublesome RLS and arthritic spinal problems. I have a couple of people I caregive that gave the strain a trial. Both of them said that the SSH cookies worked better than Rx medication and that Indica's did nothing for them.

They also are very good for neuropathy and spasms from Multiple Sclerosis.
I eat 2 strong cookies a day - like clockwork - and dropped the Rx meds for spasms.
This works well for me and it's the first thing I will give to someone
who has MS or bladder problems that come with MS. Nothing I've used works better.
************************************** *********************
ADDITIONAL POSTINGS OFF THE INTERNET ABOUT RELIEF STRAINS OF MMJ:

one of the best all around strains I tried, that penetrated my tolerance, was G13 x Haze, and it was a huge yielder too boot
*********************************
afgani trainwreck -for my mind,muscles,pain
original u.w.-pain-
l.a. hogsbreath-pain,sleep,..frontal lobe action,lol.
i dont eat inless ingesting.trainwreck good for that.
*************************************
AK-47- A more 'active' high, pretty decent munchie factor after a few minutes, and a very pleasant mental haze. Pain relief is definitely also a good plus with this one: an 8 for neuropathic pain, and a 9 for muscular pain. Effects are felt instantly, and although it's very potent, it doesn't make my heart race at all.

New York City Diesel- This strain tends to put a bit of 'tightness' in my chest. A 7-8 for pain control, and an odd discernable head buzz. This tends to come on slowly for me. Small munchie factor.

Trainwreck (further thoughts)- This is a really great strain to be active with. I've been using Trainwreck in the morning, followed by small hits of AK-47 throughout the day for pain relief, and it's very effective.

Have a pain free day all! I'll be trying Sensi Star and Snow White next....
************************************** ************************
Medicine Man- Excellent for neuropathic pain. I've been told by some that this is another name for White Rhino....although it doesn't seem to have as 'active' a quality as I expected from this strain. More than any other strain, this cannabis creates a fogging mental haze that can be shaken off if necessary, but really helps with perception of pain. I give this a 10 out of 10 for pain control and general anti-anxiety/mood elevation, however, I'd save it for the night- it's not the most motivating thing in the world, although it is possible to become productive if you push yourself enough.
************************************************** **********
Good Strains for inducing sleep?
-------------------------------------- ---------------------------------------- --
Sweettooth #3
Sourbubble
Sensi Star
California orange
royal purple
grape ape
dragon fly purple
romulan
grape romulan
cali mist
durban poison
morning star
blueberry
white northern lights
***************************
white, blue or any of the "widows" and trainwreck as well
************************************** *******************
Super Silver Haze and Black Domina. Both knocked me out cold
************************************************** *******************
M-39- Very happy, decent bodily relaxation, excellent anti-anxiety, and
good for cramps.

Silver Haze- AMAZING for pain- it's a very even head/body buzz, but
it's an alert, cerebral one. I want to be busy when I'm on this stuff.

RomSpice- This is the strongest body high I've ever felt. It literally
makes my whole body feel numb and tingly. I give it a 12 out of 10 for
pain. It surpasses Romulan by at least half. AMAZING and wonderful! It
not only kills my pain- without massive amounts of opiates, but it also
helps withdrawl symptoms- VERY well. It brought my aches down to being
barely tolerable with advil (as opposed to me lying on the floor
aching, shaking and vomiting).

Apparently, Cindy99 is supposed to be
excellent for MS- they make bhang out of the most potent strains they
have (RomSpice and Cindy99 for this batch), and many MS patients haven't
needed anything more than an occasional advil. AMAZING stuff.

Anti nausea strains: (I have BAD nausea due to a bad liver, kidney
disfunction, and mental trauma/PTSD) RomSpice, Silver Haze, Romulan, NY
Sour Diesel, M-39, Blue Moonshine, are ALL excellent- their effectivness
is in order from greatest to lesser- but all of them work very well.

NY Sour Diesel is excellent for anxiety, as is Bubblegum. SD gives an
almost tangible sense of relaxation in the head- it killed a developing
migraine before it started.
************************************************** *******
my personal preference for treating MS, is ANY strong Indica,,, i stay
away from any/all pure Sativas,,,

the reason is the effects from Sativas- energetic up buzz,, activates
my spazticity with this disease,,,

it turns on my shaking in plain terms, makes me shake more,, it makes
me vibrate, -try drinking coffeee i end up wearing it.

so for me,, an Indica,, a very very strong Indica, is what i need to
treat my issues with MS- Neuropathic pain,, spazticity,,,

indicas turn off my spazticity,,,

someone should take a video of me before/after,, when i am shakin,,
what MORE PROOF do these flippin idiots in the medical/political world
need???

so for Ms in conclusion,, with my needs specifically,, i would have a
list with only this-

NO SATIVAS!!!! Indicas Only!!!!!!
************************************************** *************
Best Strains for Arthritis
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=44452

Sensi Star but then i braught him some Bubba Kush and some green crack (for the mornings) the high is very up and euphoric but it doesnt lack in the pain killing department but you can never go wrong with some OG
*********************************
any kush strain, lui, for nights
super silver haze for daytime
thats what worked for my chronic back pain
*********************************
White Russian from SeriousSeeds and M39 have worked great for me.I have grade 4 chondromlatia of both knees.What that means is I have srthritis so bad that Im actually bone on bone and am on 120mg Oxycontin every 12 hours and 40mg Marinol a day for blowing chow.Im trying a new pain med OG Kush BHO a friend of mine made-made me numb and warm from my toes to my head on 3 hits.I also have some Graddaddy purple a buddy grew this last cycle that 2 hit and your blasted stuff.I am told Romulan is also good for arthritis.I have had good luck also with Moroccan00 hash.My trouble is I have a high motor on top of a pain rating at an 11 on a scale of 1 to 10.White Rhino is good.Sorry for just skippin around.Im thinking hard and Im a tad medicated at the moment.I like couchlock indica best-LUI and Blueberry..Im about to try some ak-47 x black domina that my buddy said is almost as good as the Og and he sends mea major chunk of BHO on top of it.I will have a relatively pain free christmas
*********************************
I like the trainwreck for pain.
***********************************
You can try White Rhino. It has a high CBD level, it is very effective against MS and chronic pain. Sweet, stoney indica, with a really narcotic effect.
During my years as manager at SIMM (institute for Medical Marijuana that used to produce the weed for the Dutch pharmacies) I have seen many people getting great benefits from this strain.
************************************************** *********************
We know fibro and find that the best relief comes from heavy indica type meds . . . LUI (as already mentioned) is useful . . . especially if you find the correct phenotype . . . .

other favorites in "bedrock" include Herijuana and a couple of Herijuana crosses . . . Black Domina x Herijuana (called Mistress Midori) provides outstanding pain relief if any can still be found out there . . .
************************************************** *************************
Indicas work best for my pain,bubble gum,bubba kush.havent found those strains out here yet,or any Indicas. apollo has had some good effect and lifesaver,also a friend had some special tops that worked. need more Indicas...
************************************************** *************************
Oregon Medical Cannabis Awards 2006


Strain Recommendations by exact Medical Condition
Strain Name Recommended to treat Condition?

Afghooie x Haze
Pre-Menstrual Syndrome

Alien Train Wreck
Asthma

Auntie Em
Crohn's Disease, Multiple Sclerosis

Blue Fruit
Crohn's Disease, Muscle Spasms

Catalyst
Pre-Menstrual Syndrome

Dynamite
Asthma, Crohn's Disease, Hepatitis C

East Coast Sour Diesel
Edema, Epilepsy, Fibromyalgia, Radiolopathy

Green Queen
Epilepsy, Neck / Spine Pain

Jack Herer
Anxiety, Fibromyalgia

Lollipop
Cachexia, Degenerative Bone/Disc Disease, Edema, General Pain, General Seizures, Glaucoma, Migraine Headaches, Multiple Sclerosis, Nausea, Post-Traumatic Stress Disorder

Medicine Woman
Diabetic Neuropathy, General Pain, General Seizures, Glaucoma, Hepatitis C, Muscle Spasms, Nausea, Radiolopathy

New York Diesel
Migraine Headaches

Northern Lights
Anxiety, Radiolopathy

Northern Lights / Jamaican
Arthritis

Original Mystic
Epilepsy

Phaght Betty
Cachexia, Degenerative Bone/Disc Disease, Post-Traumatic Stress Disorder

Queen Bee
Neck / Spine Pain

Sensi Star
Migraine Headaches

Snow White
Pre-Menstrual Syndrome

Sweet Blu
Degenerative Bone/Disc Disease, Diabetic Neuropathy, Edema, Fibromyalgia, Muscle Spasms, Nausea, Neck / Spine Pain

Train Wreck
Anxiety, Arthritis, Diabetic Neuropathy

TX
Arthritis, Asthma, General Pain, General Seizures, Glaucoma, Multiple Sclerosis

White Widow
Cachexia, Hepatitis C, Post-Traumatic Stress Disorder
************************************************** ****************
Nirvana papaya: really helps chronic insomnia esp kief in cooking...

Nirvana White Rhino: eases some chronic pain and assisted with hunger
issues through chemo

Female Seeds Grapefruit: Great for depression but not so good for
anxiety issues.

Nirvana White Widow: Found to be good for depression and lessens
anxiety (again personal opinion here)

Nirvana northen light x big bud: Good for moderate pain and late picked
found to give a relaxing buzz...good for stress through pain, anxiety
and long term chemo fatigue.
************************************************** *******************
BlueRhino1947 (Blue Rhino x 1947 (peak19xak47) Pain relief for arthritus etc.
************************************************** ********************

Old Post 21-06-2008 v 10:09 AM
mc2 je offline   Profil uživatele mc2   Find more posts by mc2   Foto galerie člena mc2   Click here to Send mc2 a Private Message   Add mc2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mc2
Stálý Člen

Karma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 91 

Příspěvek č. 13

Grandaddy Purple - Sleep anxiety
Purple OG Kush - Sleep anxiety
Silver Haze - apetite increase, sleep anxiety after about 2-3 hours of feelin lovely
JillyBean- TGA seeds- Mostly sativa (if I remember right)- Anti-inflammatory, good for Multiple Sclerosis
Black Indica- PlanB- Pure indica- Anti-insomnia, good for relaxing before bed, soft and sleepy
Foxys Rhinofuck- Foxy Seeds- Mostly indica- Powerfully painkilling, but too strong a medicine for 'daytime' use
Kalichakra- Mandala- Mostly or Pure indica- Happy, relaxing, makes me giggle a lot

Old Post 22-10-2008 v 19:08 PM
mc2 je offline   Profil uživatele mc2   Find more posts by mc2   Foto galerie člena mc2   Click here to Send mc2 a Private Message   Add mc2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mc2
Stálý Člen

Karma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 91 

Příspěvek č. 14

Insomnia

Champagne
Purple Urkle
Sour Diesel
Bubba Kush (very Strong)
Mountain Kush

Depression

OG kush
Cindy 99 (due to growers excellent vibes i believe)
Sour Diesel
Chem Diesel
Pink Maui ( Excellent. Excellent. Excellent. Very Trippy.)
Double D (never heard of it til a few weeks ago. amazing!)

Old Post 22-10-2008 v 19:09 PM
mc2 je offline   Profil uživatele mc2   Find more posts by mc2   Foto galerie člena mc2   Click here to Send mc2 a Private Message   Add mc2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mc2
Stálý Člen

Karma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% PěstitelskáKarma uživatele mc2 - 64% Pěstitelská

Registrován: Sep 2002
Příspěvků: 91 

Příspěvek č. 15

--------------------------------------------------------------------------------

Dragon(SuperSilverHazexSweetSkunkxPNWBigBud)
-Anxiety, laziness lol!!, pain relief

Lemon Diesel
-insomnia, pain relief

Sour Bubble(Sour DxBubble Gum)
-anxiety, muscle spasms, headache, nausea, general stomach ailments

BlackLites(BlackDominaxNoLights)
-anxiety, general pain, stomach ailments

great thread Stinky-keep'em comin folks.

Old Post 22-10-2008 v 19:11 PM
mc2 je offline   Profil uživatele mc2   Find more posts by mc2   Foto galerie člena mc2   Click here to Send mc2 a Private Message   Add mc2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CZGhoul
Growmaniac

Karma uživatele CZGhoul - 94% PěstitelskáKarma uživatele CZGhoul - 94% PěstitelskáKarma uživatele CZGhoul - 94% Pěstitelská

Registrován: Feb 2007
Příspěvků: 73  

Nápad Příspěvek č. 16

Objasněme si to...

Měl bych malou poznámku k překladu od Hostky, nebo možná i původnímu textu (nevím, neviděl sem ho)

Variety:

C. Sativa - co já vím s poměrem cannabinoidů to vypadá tak, že je zde více THC než CBD, proto je účinek těchto odrůd spíše stimulující a euforický. Záleží ovšem na konkrétní genetice a vnímavém jedinci...

C. Indica - Vyšší obsah CBD než u sativních typů, díky tomu stooneed stavy, těžký high, únava...


Cannabinol CBN - je cannabinoid s minimálními psychoaktivními účinky, vznikající rozpadem THC (jeho vysokej obsah v materiálu vypovídá o něčem jiným něž genetice...)

Cannabidiol CBD spíše sedativní efekt, v souhře s THC různý kumulovaný effekty. Rozhodně jak již bylo uvedeno výše, kouzelný léčivý cannabinoid s mnohými účinky...


Doufám, že jsem vnes víc světla než zmatku a díky za reakce

Plant Resque

Old Post 23-12-2008 v 21:05 PM
CZGhoul je offline   Profil uživatele CZGhoul   Find more posts by CZGhoul   Foto galerie člena CZGhoul   Click here to Send CZGhoul a Private Message   Add CZGhoul to your buddy list     Navštiv homepage uživatele CZGhoul! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:31 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2186170 seconds with 30 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív