Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vanish slug pellets je granulovaná tmavomodrá požerová nástraha. Účinnou látkou je 4 % metaldehyd. Jedná se o rychle účinkující požerkový a dotykový jed, který vyvolává nadměrnou sekreci slizu a tím dehydrataci. Nástraha je určena k likvidaci slimáků, plzáků a hlemýždů. Nástrahy jsou odolné vůči nepříznivému počasí a jsou účinné zejména za vlhkých podmínek, kdy jsou slimáci a plzáci nejaktivnější. Nástrahy obsahují speciální repelent vůči teplokrevným živočichům. Nástraha nesmí přijít do styku s potravinami, rostlinami nebo zásobami potravin. Přípravek je toxický pro živočichy a ptáky, ale nevyžaduje klasifikaci z hlediska ochrany včel.
Ferramol obsahuje Fosforečnan železitý sloučeninu fosforu a železa, která se běžně vyskytuje i ve volné přírodě. Výhodou těchto přípravků je, že za deště a vlhkého počasí, kdy bývají slimáci nejaktivnější, nedochází ke snížení účinku přípravku. Granule vlivem vlhkosti nabobtnají a jsou pro slimáky ještě atraktivnější. Po pozření granulí se slimáci a plži stáhnou do svých úkrytů, kde hynou. Přípravek není nebezpečný pro domácí a další zvířata (psy, kočky, ježky, žížaly, včely).
Pak máš ještě možnost použít parazitický hlístice, nebo tebou zmiňovaný elektrický ohradník (mimochodem boží video ).
Osobně využívám Ferramol. Jednou, nebo dvakrát během sázení, pak už to není potřeba.
jaaaj boze, tak to pardon .. ono ked sa povie vanish, tak clovek hned mysli na tie pracie prostriedky .. aj do googla ked napises len to jedno slovo, tak to vyhodi pacie prostriedky .. preto som sa tak cudoval, ze to niekto sype okolo rastlin .. a to som tu o tom cital uz pekne davno, ale stale to bolo len to jedno slovo .. teraz si ma vyviedol z niekolko rocneho omylu .. fakt diky ..
.. jaaak som sa nasmial teraz .. kazdopadne som mal so slimakmi stastie a nikdy mi nic nezozrali .. no a teraz jak som to povedal, tak mi jak na truc tohto roku urcite zozeru celu zahradu
Ještě jsem zapomel na jednu zásadní věc .. kolik přímého slunce potřebuji ? Potřebuju trochu zahrádku schovat koupil jsem takovou tkaninu na plot která vytvoří takový polostín na rostliny by svítilo kolem 5-6 hodin přímo a zbytek takovy polostín přes tu tkaninu staci to ?
No tak jsem narazil na problém .. kamkoliv kopnu samy jíl a ošklivá hnědá hlína .. pomůže větší díra a víc substrátu ? Nebo mám radši zvolit květináče ?
Tohle se mi už ale v pořádku nezdá .. na listkách jsou hnědý flíčky .. je to divný dělá se to jen na fastbuds gorrila glue Tak jsem dal speticek vápníku
Svitim na to v boxiku 2x10w grow led a neustále funim z boku ventilátorem na pohyb a výměnu vzduchu jsou tam 4 stejná péče dvě jsou krásné a dvě začínají flekatet a zlobit nevím kde jsem mohl udělat chybu
Dřív než ji začneš cokoliv lejt, zkontroluj si pH substrátu, zálivky a styl zalejvání, jestli to necháváš dostatečně proschnout, jestli tam máš dostatečně velký díry na odvod přebytečný vody atd. Ten Agro substrát je předhnojenej, ne? Otázka je, jestli ty živiny dokážou kořeny vzít. Vstřebávání živin může být zablokovaný špatným pH a nebo přelejváním. Takovýhle prcci moc náročný na živiny nebudou, kor v předhnojeným substrátu. Na fotce je dost mokrej.
Taky se mi zdálo. Už jsem tu včera někoho posílal do Indoor sekce Organické pěstování pro začátečníky, tak si to taky pročti. Nechávej to fakt proschnout podle toho návodu.