Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec zajímá mě jak je to s proplachem u hlíny. Když přestanu hnojit 14 dní před sklizní u venku, tak kolikrát to za ty dva týdny stihnete prolít? Záleží na počasí to je jasný,ale tak zhruba. Nebo i u indooru,tak všeobecně. ( za 6 dní jsem zalil vodou teprve po druhé ) Děkuji za odpověď
Nejlepší je pěstovat si sví
.........................................................................
Baví mě pěstovat a sledovat jak to roste - je to krásná rostlina
Darf:
tak pokud to je v zemi, prolejt to ani nepujde. V květníku jak si řekl, podle počasí.
S hlinou a organikou ale neprolejvám uplně aby to protejkalo jak blázen... jen prostě zalejvám čistou, blbě to pak prosychá v hlíně a kolikrát mi to spíš uškodilo když to pak 4 dny stálo nacucaný vodou.
Dej si záležet na sušení a curingu, pak nemusíš flush hrotit až tak moc.
mark0000:
hydro nejedu, ale par dni by melo stacit, tam jim zamezis prisunu zivin okamzite.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Ahoj všichni
Preferujete jen čistou vodu? týden nebo 2 před sklizní? kolik cca nalít nalít do 11l potu? jak často? a nemůžu holkám nějak uškodit? když tam naliju třeba víc vody..
Předem díky za každou pomoc ) Mějte se a směj te se ))
Zdar a co treba tohle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=9554, nebo faq. Jinak zalezi od ceho ze to vlastne chces kytky vyplachnout, pokud mas organickej substrat i hnojiva ktery pouzivas decentne, pak nemusis flushovat vubec. Samozrejme je tu spousta lidi co flushujou biobizz klidne 2 tydny ale kytkam tim moc nepomuzou, spis naopak. Ale pokud tam lejes nejaky boostery a podobny svinstva tak 14dni minimalne.
jo díky mrknu na to )) no jsem v pátým týdnu květu v lightMixu..A hnojim právě komplet plagron terra. Terra bloom, power roots, GN, Pure zym, royal sugar
Zdar no při téhle sestavě bych doporučil 2 proplachy čistou vodu s upraveným ph. Nechci tě zrazovat od srand tipu final solution, ripen apod. ale v praxi se mi ukázali jako vyhozené peníze. Proplachem se rozumí né že květináč zaleješ jakože zálivkou a zespoda květináče trochu ukápne, ale to že tam naleješ tolik vody, až teče spodem pomalu proudem. To co dole vytejká paří do odpadu tedy je dobý si květináč dát třeba do vany nebo na nějakej kýbl, do dřezu či tak něco. Voda co dole vytejká je právě plná hnojů,solí a bordelů od častého hnojení, tedy není dobrý nechat jí jen tak v podkvětníku aby si jí rostlina vycucla zpátky. Kytky sou potom těžký jak sviňa ale asi jedině takhle se tomu dá říkat funkční proplach. No pak bych je nechal proschnout ještě jednou to zopakoval a vymalováno...
Flushing Příspěvek č. 2
Zdar,
jasně, pročištění "flushing" je potřeba, ale především v hydroponii. Je to vlastně propláchnutí systému pouze vodou, což donutí kytku využít veškeré zásoby, které si během doby, kdy je živin dostatek připravila.
Hulení má pak výrazně lepší ("nechemickou") chuť a lépe hoří.
O tom, kdy začít flushing se dá diskutovat. V hlíně možná 1-2 týdny před sklizní (hnojivo z půdy nevypláchneš, musí se spotřebovat). V bubbleru stačí 2-4 dny před sklizní.
To co se do hydrosystému naleje těsně před sklizní má vůbec velký vliv na chuť a barvu hulení. Znám lidi co s tím dost experimentujou (otázkou je, jestli to má nějaký smysl) a fakt tam můžeš nalít dost podivný věci
to co ty tady radis se mi to nejak nepozdava a asi neni moc dobry (optimalni) prolejt substrat durch , kytka tolik nepije kdyz ma do konce cca 14 dni jako v prvnich 14 dni kvetu, tu kytku pridusis
koncem 12h denniho cyklu nebo zacatkem nasledujiciho dne zalejt stejnym mnozstvim upraveny vody co pres den spotrebuje.(optimal)
jinak 10 az 14 dni v substratu by melo bohate staci , poznas to podle barvy listu
prvni tejden voda + enzymy druhej tejden jen voda
citace:
Původní příspěvek od splafq Zdar no při téhle sestavě bych doporučil 2 proplachy čistou vodu s upraveným ph. Nechci tě zrazovat od srand tipu final solution, ripen apod. ale v praxi se mi ukázali jako vyhozené peníze. Proplachem se rozumí né že květináč zaleješ jakože zálivkou a zespoda květináče trochu ukápne, ale to že tam naleješ tolik vody, až teče spodem pomalu proudem. To co dole vytejká paří do odpadu tedy je dobý si květináč dát třeba do vany nebo na nějakej kýbl, do dřezu či tak něco. Voda co dole vytejká je právě plná hnojů,solí a bordelů od častého hnojení, tedy není dobrý nechat jí jen tak v podkvětníku aby si jí rostlina vycucla zpátky. Kytky sou potom těžký jak sviňa ale asi jedině takhle se tomu dá říkat funkční proplach. No pak bych je nechal proschnout ještě jednou to zopakoval a vymalováno...
Ahoj všichni Díky za pomoc a za názory..Nakonec jsem se rozhodl že 2 týdny před sklizní začnu používat final solution (co si myslíte o tom doporučeném dávkování? 1ml na L vody) A týden před sklizní už jen voda..Tak mě napadá myslíte že kdybych zkusil to co rádí splafq ale třeba poslední 3-2 dny před sklizní? Mějte se a smějte se
je tu vic navodu jak postupovat a vetsina jich funguje a obcas pri tom pouzuj i hlavu
citace:
Původní příspěvek od BongSmoker420 Ahoj všichni Díky za pomoc a za názory..Nakonec jsem se rozhodl že 2 týdny před sklizní začnu používat final solution (co si myslíte o tom doporučeném dávkování? 1ml na L vody) A týden před sklizní už jen voda..Tak mě napadá myslíte že kdybych zkusil to co rádí splafq ale třeba poslední 3-2 dny před sklizní? Mějte se a smějte se
Nic tim nezkazíš, když to proleješ horem a co vyteče vyleješ..spíš naopak. Určitě to ale bude mít větší smysl, když to uděláš na začátku flushe než na konci.
No já to takhle jedu roky a výsledky jsou bezkonkurenční. Dřív sem jenom jakože zalejval vodou nebo třeba i s finalem ale oproti téhle metodě se to nedá vůbec srovnávat. Faktem je že kytce trochu dýl trvá než proschne páč při normální zálivce tolik tekutiny nedostane, nicméně zkus si EC metrem změřit hodnotu toho co ti vytejká (bavíme se zde o zemině) a řekni mi co je to za proplach. Spíš trochu naředíš to co je tam ze celej cyklus nahromaděný. Spousta hnoje je pochopitelně i v ostatních částech kytky ale zasolený je pochopitelně nejvíc médium.
I to je nicméně velmi relativní. Já třeba používám light mix od goldlabel, hnojim s každou zálivkou a používám cannu terra s enyzmama od atami a pk 13/14 od hesi kdy poslední 2 tejdny před proplachem už nejeju pékáčko a takovejhle proplach mi stačí udělat jen jednou aby byla dobrá chuť. Nicméně používal sem třeba organiku od canny kdy nebylo potřeba proplachovat vůbec. Naproti tom když sem tam lil AHčka tak ani 2 týdenní proplach nestačil.
Vždycky bude záležet na druhu hnojiva a tomu jak moc jim nakládáš.