Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čusík (zajímavý slovo )
Které úsporky jsou kvalitnější? Agrolite, nebo Elektrox? Agrolite dvěstěpáďo je totiž asi o 600 levnější tak chci vědět čím to. Díky
A prosím ostatní aby mě neschýzovali chytnutím úsporek díky
Ještě že mám celodenně vedle boxu nezaměstnanýho bratra.
Zdravim, takovej blbej dotaz, nebude problem s 200W CFL v 56sx46ds85vs ? vetrani pasivni pritah dole v zadech, odtah pres ventilator zabudovanej v horni poovine zad skrine s dvema rychlostma + zvlhcovac, je to realny takhle provozovat ?
Zdravim CFLkaře... potřeboval bych nějakej názor na tyhle světla. Electoxy a Agrolite se mi nezdaj. Objednal sem Feliz (200w) a zaujaly mě i Phytolite... ale Feliz už byl objednanej (pořád to jde zrušit).
No zajímá mě čim svítíte vy a jak ste s tim spokojený. Popř. jestli máte možnost srovnání, tak co se vám zdálo lepší.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od petr616 Zdravim, takovej blbej dotaz, nebude problem s 200W CFL v 56sx46ds85vs ? vetrani pasivni pritah dole v zadech, odtah pres ventilator zabudovanej v horni poovine zad skrine s dvema rychlostma + zvlhcovac, je to realny takhle provozovat ?
Ja myslim ze ano. Jel sem cfl 200w ve skrini 50x50x90 s pasiv pritah a odtah 12 v pc fan. Kdyz je srin prazdna bude tam vetsi teplo.az box zaplni kytky tak teplo bude mensi a bude jen nad vrcholky.pod listy bude pokojová teplota.. At se dari..
Původní příspěvek od Skaff Čusík (zajímavý slovo )
Které úsporky jsou kvalitnější? Agrolite, nebo Elektrox? Agrolite dvěstěpáďo je totiž asi o 600 levnější tak chci vědět čím to. Díky
A prosím ostatní aby mě neschýzovali chytnutím úsporek díky
Ještě že mám celodenně vedle boxu nezaměstnanýho bratra.
Jel sem cfl nekolik let a nikdy nic neprasklo a nic nechytlo) Agrolite je levnejsi protoze je driv vysvicenej a elektrox vydrzi dele.. Me cfl elektrox 200w vydrzel tak max 4kola. Pak byl slabej..clovek to poznal na intenzite svetla..
Kluci Cfl je super do malého boxu..ale od ty doby co sem koupil cinskou ledku za par susnu z ebay(z nemecka). Tak sem cfl odlozil,asi na porad panel mate skoro na furt za par tisic s ucinkem 1g/1w(real) a cfl mate na rok za 1500,- s ucinkem mensim...
200w Cfl (160w real) cca120g
300w led cina(140w real) cca140g
To jenom moje zkušenost. Nekdo mozna umi zdimat cfl lépe..
Původní příspěvek od frak Kluci Cfl je super do malého boxu..ale od ty doby co sem koupil cinskou ledku za par susnu z ebay(z nemecka). Tak sem cfl odlozil,asi na porad panel mate skoro na furt za par tisic s ucinkem 1g/1w(real) a cfl mate na rok za 1500,- s ucinkem mensim...
200w Cfl (160w real) cca120g
300w led cina(140w real) cca140g
To jenom moje zkušenost. Nekdo mozna umi zdimat cfl lépe..
Ano. Já také už druhý rok zkouším panel MARS 300W (v reálu 180W) a proti nějaké CFL 200W je to nesrovnatelně lepší. A to mne to před tou dobou vyšlo na 1600 Kč z Číny přes EBAY. Musím se přiznat že té koupě nelituji. :-)
Ano. Já také už druhý rok zkouším panel MARS 300W (v reálu 180W) a proti nějaké CFL 200W je to nesrovnatelně lepší. A to mne to před tou dobou vyšlo na 1600 Kč z Číny přes EBAY. Musím se přiznat že té koupě nelituji. :-)
Přesně.. V dnešní době levných čínských ledek, není opravdu co řešit.. Sodík jsem nikdy mít nemohl..Takže jsem začínal na CFL a nedal na CFL dopustit!! Ale když sem na poprvé vyždímal ten led panel a zjistil co dokáže bylo rozhodnuto! Určitě doporučuji vyzkoušet.. Já už koupil další panel..tentokrát COB Led.. Za dva týdny ho poprvé zapnu na květ..
Doporučuju taky velmi dobře prostudovat AMAZON.com a podívat se tam na uživatelské recenze ruzných druhů Grow Led panelů které pak můžete objednat z Ebay. Často jsou na skladě v německu a máte ho za týden doma!
Na prostoru 65×65×80 cm (š×h×v) jsem měl lampu vertikálně a jel V-SCROG. 125W P&G růst a 250W Elektrox květ. Přítah pasiv a odtah 14 cm PC ventilátor.
Teploty v pohodě, substrát - hlína vysychá pomaleji. Zhruba v polovině květu se rozbila polovina trubic u květovky a všiml jsem si toho pozdě (reklamace v pohodě), i tak výnos byl 80g s tou rozbitou lampou a to tam byly i 3 autoflowery (strašný mrzáci), takže jet se pod tím dá i se slušnými výsledky, ale teď jdu rozhodně do kvalitních LEDek, i když jen panel 300W bude cca za 17000,- Kč, ale bude to kvalitka a dlouhá životnost.
Můj dotaz není úplně k tomuto tématu, ale nic vhodnějšího jsem nenašel a nechci zbytečně zakládat nové.
Možná to už je rok, někdo tu pěstoval pod rtuťovou výbojkou. Jen mě zajímalo, jak to dopadlo. Nemůžu to najít. Tak pokud to bude číst autor, nebo někdo, kdo ví, kde to hledat, nechť dá odkaz. Dík.
Rozhodně nebrat Dual, pokud opravdu nemáš finance, tak hold pouze čistě CFL na květ, klidně i 250W. Reálná spotřeba CFL, které seženeš v českých growshopech je stejně nižší, než ta, která je uváděná. Někde to tady je i změřené.
Ale myslím, že ta tisícovka (nebo méně, např. zde v bazaru) i na růstovou CFL se dá našetřit a výsledky by mohli být o něco lepší, ale rozhodně to roste dobře i s čistě CFL na květ.
Edit: ještě k otázce značky, tak jsem měl P&G blue, kde nebyl žádný problém, s Elektrox jsem měl problém, že po čase nesvítila polovina trubic a nebyl jsem sám, kdo tento problém měl, ale je to asi kus od kusu, kterou značku vybereš je asi jedno, v tomto případě bych šel za cenou, rozdíly nebudou tak markantní.
Ahoj, píšou u CFL v nabídkách že mají téměř nulovou výhřevnost díky čemuž můžeme umístit zářivku velmi blízko nad rostliny..Mám CFL 200W a na dotek je vysloveně horká,nevíte čím to je ???
Původní příspěvek od Michaelos Ahoj, píšou u CFL v nabídkách že mají téměř nulovou výhřevnost díky čemuž můžeme umístit zářivku velmi blízko nad rostliny..Mám CFL 200W a na dotek je vysloveně horká,nevíte čím to je ???
Vsechno je relativni.. jeste sis zrejme nezkousel sahnout na HPS
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
TOPÍ, kolikrát to potřebuješ napsat?!?!? Jak píše carlos + to sis nesáhl na sodík 😉 když dáš ofuk přímo na žárovku, tak ji můžeš mít cca 5-10 cm od kytek 😉