Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, mám pár kytiček venku na zahradě v květináčích, zatím žádná extra péče ze začátku. Po asi třech týdnech se mi na listech začaly objevovat takový 'cestičky', skoro jako po nějákých červech, nebo nějakých malých kurvách.
Docela rád bych měl zdravý kytky, tak mi prosím poraďte co s tím a co to vůbec je za hnus. Tady jsou fotky
Původní příspěvek od Dante Aligi Zdravím, mám pár kytiček venku na zahradě v květináčích, zatím žádná extra péče ze začátku. Po asi třech týdnech se mi na listech začaly objevovat takový 'cestičky', skoro jako po nějákých červech, nebo nějakých malých kurvách.
Docela rád bych měl zdravý kytky, tak mi prosím poraďte co s tím a co to vůbec je za hnus. Tady jsou fotky
Myslíš, že to má až tak velký vliv? Někde jsem četl, že má mít PH 7. Substrát má PH 5.5 - 6.5
Voda PH 7-8
To by jí tak velký problém dělat nemělo ne? Dnes jsem přesazoval a začal zalévat odstátou dešťovkou (podle lakmusových papírků PH 6)- radši
Asi jsem vyřešil, co je problém.... Substrát, který jsem na prcky použil, měl v sobě kristalon na 6 týdnů (nevšiml jsem si toho). Že bych je nechtěně přehnojil?
Su to obidve veci dokopy, je to prehnojene a zle ph. Odporucam preliat kazdy jeden kvetinac par litrami cistej vody s upravenym ph na 5,8 a za dva tri dni mas po probleme. Pod par litrami myslim kludne aj 10 nasobok objemu kvetinaca. Ph prostredia tym upravis na pozadovanu hodnotu a odplavis aj prebytocne hnojivo.
Ak nemozes upravit vodu, tak to aspon prelej tou dazdovou, to by malo tiez pomoct.
Zdar,
Kokotí hlavičky, list je takhle zbarvený kvůli špatnému PH a s tim jsou spojene i problemy se vstrebavani zivin. Nekrop na ty kytky, kvuli tomu tam mas tu plisen, protoze to kropis asi porad vodou, nebo ti malo cirkuluje vzduch v pestirne, na tu plisen kup Kuprikol50, trochu si nasyp do kelimku, vodu, stetecek a hezky s tim potri postizene misto, treba 3x, jestli ses na rustu, klidne strikni celou kytku. Jinak ne, taky je to chemka.
Trasnenky a svilusky zlikviduje bezstarostne pripravek Talstar, vsechno zive co nema byt na kytce, je to chemie, tak pozor pri manipulaci. A nestrikat samozrejmne na kvetu. Dobre je kytky dobre sledovat, nejlepe na rustu a pokud se ti neco nezda, tak je striknes tim Talstarem jako prevenci. Pokud uz je nekdo na kvetu, nebo nechce pouzivat chemii, lze obstarat drave roztoce, ktere pouzivaji na vinicich jako prevenci proti rozsireni svilusek, trasnenek a jine haveti, uplne je neznici, ale udrzuji jejich populaci na takovem mnozstvi, ze rostline neublizi. Myslim, ze to bylo nekde tady www.biocont.cz. Nevim vsak, zda se daji sehnat i ted.
Jinak veskere zmeny barvy, obecne vzhledu jsou zpusobene prave spatnym PH- spatnym prijmem zivin a nekterych prvku, nebo zasolenim hnojivy- take spatny prijem. PH a EC metry se daji sehnat nove uz od 500Kc, urcite digitalni.
Zdravím,mám problém s tečkami na listech,myslím si že je to vysoké ph,ale nejsem si jistý,dělá mi to jen jedna kytka a to Durban Poiso..Jinak pěstuji v kýblech.A ještě jedna věc,na jedné(Himalaya Gold)se mi zase všelijak kroutí listy,a vůbec mě nenapadá čím to je. Předem díky za odpovědi.
ondro SK-No s tím spálením od hnojiv nevím nevím,protože to začalo dělat hned jak jsem to přesadil a ani jsem to nehnojil,a navíc jen jedna kytka,takže fakt nevím. No a k té mutaci,kamarádovi to dělalo taky,a má úplně ta samá semínka,ale je to možné,zase na druhou stranu že by mě zajímalo jaký šok dostala.
aladin tak ak si ju nehnojil tak mozno ze ma niečoho nedostatok skus pohnojit polovičnou davkov bude to tym no a stymy listami neobziera to niečo alebo je to porucha genetiky a to sa ti krutia aj na novovyrastenych listoch
Právě to začala dělat když jsem ji nehnojil,a když jsem ji pohnojil tak se nic nezměnilo,tak nevím,včera jsem zkoušel zalít vodou s upraveným ph citronkou asi něco kolem 5,8 až 6,takže uvidím,a to kroucení,no teď už to ani moc nedělá,ale i tak by mě zajímalo co to je,nic mi ji neožírá,prostě se kroutí.
No jako nevyvracím to,ale obě fota jsou z jedné kytky,a ta druhá fotka,je list v pozdějším stádiu zasažení. Já jsem spíš pro to rozhozené ph,ale taky se v tomhle směru nějak moc nevyznám. Nebýt podělaných čorek,tak to mám v zemi a takové věci neřeším,ale co nadělám.
gremlin101-díval jsem se na tvou střešní pláň,a docela jsem čuměl,čím to hnojíš že ti to tak rychle roste i v menších květináčích? A nedělá ti to takové věci jako mě,já s tím mám problémy už druhý rok. asi upravuješ ph že? Já jsem se tím nikdy nějak nesral,ale asi začnu. Mám tu totiž hodně zásaditou vodu možná snad i víc než 7,ale mám jen PH roztok takže to není moc přesné.
Právě fleky co máš na prvním fotu se u mě vyskytly taky a bylo to z přehnojení.. ubral jsem dávky a zmizelo to.. Hnojil jsem akorát fish mixem, ale ten došel a teď hnojím hobby hnojivem na pokojový rostliny a slouží to stejně dobře.. Ph neměřím, ale je pravda že mi už 2kytky odešly, díky PH, jelikož jsem to neměl jak mněřit...ale to byly slabší kousky.. Snad ti poradí ještě někdo, kdo tomu opravdu rozumí ;-).