Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od blackfatjesus Osazenstvo Groweru, mám na vás otázku. Pokud se nepletu, v kytkách není THC, ale jeho prekurzor THCa. Nebylo by teda výhodnější paličky dekarboxylovat předtím než je vykoupu v rozpouštědle?
Máš naprostou pravdu, dekarboxyluj rozhodně ještě před tím, než použiješ rozpouštědlo
extrakt se dá delat i z technického konopí, je to funkčný na 100 procent, THC tam je možná tak ve výši 3 procent max, takže schopnost vedení vozidla to neovlyvnuje, tedy pri megadávkach možná jo.... Výrazne to sklidnuje, človek nepocituje únavu, cíti se komfortne. Technické odrúdy maji vysoký obsah cbd, takže klidne to treba skusit.. na cukrovku do podle tety Bushky účinkuje velice dobre.. technika by se už mali zberat, takže by se dala sehnat....
samozrejme technika je obsypaná hlavne semínkami, pryskyrice je tam o hodne méne, jelikož jsou samice oprcaný, takže je možné benzín užít pri výrobe víckrát - zalít sušinu, po 2 dnech odstranit sušinu a nahradit ji novou a zalit byt istým benzínem. (väčšina tech. konopí jsou jednodomý odrúdy, takže na rastline jsou prítomný samce i samice, jde o to, že pri dvojdomých odrúdách, ktoré by nebyly opyleny tak by už výrobce semen neumel dodržet zákonné množství THC, jelikož hladina pod 0,2 procenty thc je pro rostlinu neprirozená a pri dalším množení se množství thc zvyšuje...)
pa
citace:
Původní příspěvek od masuro zkousel nekdo z vas delat slzy z CBD odrud? mam dokonce kytku co ma 0,35 THC a 8 procent CBD. Premyslim co pak s ni, jestli olivovy olej , nebo extrakt...
Mnoho lidi tu zde jen opakuje to co pise Rick Simpson ze dekarboxylace je nutny proces k aktivovani ucinnosti na leceni THC a CBD. Ja jsem naopak cetl od Doc. RNDr. Lumíra Ondřeje Hanuše, DrSc., Dr.h.c. a podle dalsiho doktora William L. Courtneye ze vystavovanim vysokych teplot-dekarboxylaci v troube ,byt jen na par minut se dramaticky likviduji enzymy ktere jsou nutne a nepostradatelne k samotnemu leceni a tim ve znacne mire snizuje lecivost FS , proto je dekarboxylace naopak nezadouci.
Tak me prave napadlo proc asi FS nevylecily opravdu kazdeho kdo je zkusil uzivat? Rika se ze na kazdeho pusobi neco jineho ale co kdyz je pravy duvod prave popsany vyse?
NOVY TREND -Objeven jiz v roce 2012.-DALEKO UCINNEJSI A JEDNODUSSI METODA ZISKAVANI CBD A THC NA LECBU ZAVAZNYCH ONEMOCNENI NEZ JSOU SAMOTNE "FENIXOVY SLZY" !!! Nelze se predavkovat jako v zacatcich lecby u FS. Neovlivnuje rizeni vozidla.
Zrovna kdyz jsem dnes hledal jak si vyrobit kvalitni fenixovy slzy co nejjednoduseji tak jsem narazil na opravdu zajimavy clanek ve zpravach.
Tento clanek me jiz na 100% potvrzuje to co jsem zde napsal pred dvema roky o rakouskem veterinari (u ktereho jsem pracoval) ktery lecil zviratka od zle rakoviny a vracel je do opet zivota.
To jsem zazil a videl na sve vlastni oci,zadna jedna pani povidala!
A jak se zda v tomto odkazu, tak FENIXOVY SLZY jsou jiz za Zenitem.
Existuje mnohem jednosussi a mnohem ucinnejsi metoda pro nemocne pacienty jak ziskat CBD a THC pro lecebne ucely a to dokonce bez vedlejsich psychoaktivnich stavu THC.
citace:
Nový, neobvyklý přístup k léčení pomocí THC/CBD konopí
Současné metody užívání lékařské marihuany zahrnují: Kouření, vaporizaci, konzumaci potravin a redukování THC do tinktur konopného oleje. Všechny tyto metody mají uzdravující účinky, ale koncentrovaný konopný výtažek, jenž Rick Simpson odhalil, se zdá být nejefektivnější formou lékařské marihuany, alespoň doteď.................
Netvrdim a nikdy nebudu ze FS nejsou nejlepsi a nejucinnejsi metodou ,jen chci poukazat na to ze doba + vyzkum + praxe leceni jdou ruku v ruce neustale dopredu.
Odkazy na leceni odstavnovanim lekarskou marihuanou-2016
Podle informaci ktere jsem se dozvedel , idelne bych to videl nasledovne, nez vyrabet FS a tim snizovat ucinnost hlavne CBD .
1.- Pestovat pouze BIO. nejlepe pouze quanem.
2.- Zacit odstavnovat jakmile se objebvi cire trichomy az k prechodu k jantaru.
(nechapu proc,vzdyt zabarvovanim trichomu jantarovou barvou vznikaCBD)
3.- Odstavnovat cca 10-20 listu plus 2-4 palice kvetu denne.
5- Pit vzdy pred kazdym jdlem na lacno 5-10 min pred jidlem.
6.- Pridavat stavu z mrkve a kavovou lzicku Bio kokosovy olej pro
bleskurychle vstrebani do oraganismu.
Podle me jeste lepsi zpusob -strain indica THC-CBD 1:1 , bio-hnojivo, flushing nejmene tyden, sklidit kdyz jsou jeste cire trychomy , vse odstavnit najednou a prelit do formicek na led a vse vlozit do mrazaku. Pak uz jen rozpustit jednu kosku ledu marihuany v odstavnene mrkvi 10:1 dil marihuany vzdy pred kazdym jidlem.
Nekde zde na groweru jsem cetl ze THC a CBD se v mrazaku nici tomu ale neverim protoze ma TD byla jeste po 3/4 roku stale jak britva.
Navic tuto moznost popisuji take v clanku skladovani a uchovavani odstavnene marihuany.
Udajne 30 dni osdstavnovani nahradi 3.mesicni lecbu FS , je tez vhodne pro prevenci vsech tezkych civilizacnich chorob . I kdyz je samozrejme mnohem uzitecnejsi pit stavy celorocne.
A zde je nejdulezitejsi video - vysvetleno absolutne vse dopodrobna, vylecena pacientka syrovou marihuanou, navody k uzivani atd.a ruzne vychytably.
Z odstavnenych palic a listu mohou byt vyrobeny i kapsle pro dlouhodobou lecbu ci uskladneni.
A v neposledni rade tvrzeni reditele vyzkumu rakoviny ktery prichazi kazdodenne do styku s pacienty co maji rakovinu.
Mariellen Jurkovitch, director of the Humbolt Patient Resource Center, notices a great improvement in the patient’s health. She states that smoking marijuana lessened the pain of several patients and improved their life quality, but that she could not actually observe a true improvement in their health; raw marijuana, in its natural form, changed her point of view. She claims that while making the juice and cleaning the extractor means a lot of work, “people that do it love it, because they can see results“.
Doufam ze to pomuze vsem tem co opravdu pomoc potrebuji.
Urcite to vyzkousim sam na sobe a sdelim poznatky.
Naposledy upravil Madical-Strains 18-09-2016 v 08:06 AM
Ahoj lidi,
chci se zeptat, co je nejlepší rozpouštědlo na fénixovy kapky. Četl jsem toho více,viděl i navody podle Ricka Simpsona, ať už lék. benzím,líh,alkohol....
Určitě mě zajímá především po tom odpařování,aby tam nezbyli nežádoucí látky z rozpouštědel....
Druhá část otázky je kde se dají třeba koupit. Vím,že přes internet ti nic nepošlou,protože je to hořlavina,ale nevím třeba když příjdu do lékárny,jestli mi prodají normálně lék. benzím bez předpisu,hlavně když ho budu chtít 5litrů a více??
Díky za odpovědi
Ahoj, doporučila bych ti potravinářský líh, ethanol. Rozpouštědla by měla mít všechna stejný efekt. Jde vlastně jen o nebezpečí výbuchu, z tohoto hlediska, je líh nejbezpečnější. Použité rozpouštědlo určuje barvu finálního produktu, ale to jsi určitě četl a na efekt to nemá žádný vliv.
Důležité je vznikající páry dobře odsávat pryč. Na konci přidat kapku vody, aby se zbytky rozpouštědla dokonale odpařily.
Ale s koupí ti bohužel neporadím, s tím zkušenost nemám. Každopádně potravinářský líh má hodně využití, zkus pohledat na co se používá a podle toho určitě najdeš, kde ho sehnat.
Ať se to povede, měj se
na vsechny indikace (krome deprese, kdy je vhodnejsi extrahovat energizujici sativy) nabada rick pouzivat dominantne indicove genetiky, ktere maji na pacienta sedativni efekt. pri hluboke relaxaci (zhulenem polospanku), ktera po poziti extraktu nasleduje, nastava proces 'samolecby', kdy se telo harmonizuje a uzdravuje samo.
[no k tomu odštavnovaní konope.. jde o to , jestli ste pri tomto ryze mechanickém spracovaní dostane do tí štávy i všechna lepkavá pryskyrice, ktorá obsahuje nejvíc látek.. a kto chce lečení bez stavú, tak ať používa čípky... tam to je témer zcela pred psychotropných účinku...
neni pravdou, ze cipky nezpusobi 'omameni je jen trochu jine nez huleni susiny nebo ustni aplikace vytazku (je to neco mezi). U dzusovani jde o to, ze nekarboxylovany (syrovy) material neobsahuje psychoaktivni THC, ale kyselinu THCa, ktera pacienta 'neomami', zato ale se ji pry vstreba az 6x vice nez aktivniho THCcka. Kdybych dzusoval cele zrale kytky, tak bych si to, co zbyde z palic, jeste ususil a zvytazkoval.
Dělal jsem dneska výtažek přes 80% líh potravinářský a po celkové proceduře, kdy jsem začal odparovat líh, pomocí vodního destilatoru jsem trochu zaspal a lehce pritavil vytazek v nerezové nadrzi. Píšou, že tenhle vodní destilator pracuje při teplotě 100 stupňů ale nevím jaká tam byla skutečná teplota a modlím se abych si neodpalil veškeré užitečné látky do vzduchu... Máte někdo s timhle zkušenosti? Je nějak možné otestovat olej zdali stále obsahuje CBD?
Možná hloupý dotaz: před výrobou mastí apod. se musí provádět dekarboxylace, aby se účinné látky v konopí zaktivizovaly a teprve pak se z nich ty látky "tahají". Při výrobě Fenixových slz se tento krok vynechává. Chci se zeptat, jak dojde k zaktivizování látek v konopí, pokud pracujeme s s čerstvě nasušeným materiálem?