Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a to lamanie...to normalne surovo kruto zlomim vetvu a ona to rozdycha?a to je jedno aka ta vetva hruba je?co je lepsie lamanie ci ohybanie?je lepsie ohnut celu rastlinu k zemy ci len jednotlive vetvy?ak by sa vetva trochu dotikala zeme tak sa stane co?nespomali to rast?netrpi rastlinka?ma to aj dake zapory:?
Až keď bude vyrúbaný posledný strom , otrávená posledná rieka , chytená posledná ryba , zistíme , že peniaze sa jesť nedajú
Nikdy som SC nerobil, sám som zvedavý, že či ho spravím správne, ale podľa môjho by bolo lepšie keby si kvetinku pomalinky ohýbal, až pokým nebudeš pociťovať, že ďalej to nepôjde tak ľahko a potom ju ešte kus ohni a priviaž, za pár dní ju zatiahni viac, a takto to rob, kým nebude dostatočne ohnutá...
a co takto hlavnu stonku ohybat kolom dokola okolo stromu a bocne vetvy potom okolo uz druhych haluzi na strome boloby to realne? mohlo by to potom fungovat ako aj maskovanie...
Abych kytickm dopřál více místa tak jsem po prohlednutí některých příspěvků jak ohýbat a pěstění v sgrogu rozhodl pro experiment a jednu kytku jsem pomalým ohýbáním uložil do vodorovné polohy.Hlavní stonek začínal dřevnatět ,tak abych jej nezlomil,ohýbání jsem rozdělil po částech na týden.Kytka to vydržela bez nějakého povadnutí a hlavně 8 bočních větviček se pěkně formuje směrem nahoru.
Uvidím časem jestli se jí bude dařit.
Pěstuju první kytky a inspiroval jsem se prispevkem od Anonymera a ddt hned na začátku tématu.
Tady je ukázka jak to dopadlo v truhlíku - K+ za inspiraci
To Lůůůzr
- projdi si fota a prispevky a urcite si vyberes jak a co pouzit nebo te napadne neco noveho.V shopu jsou k dostani plastove kolinka pro ohybani,ale chcou za to nejake drobne.Zadarmo mas spagat,vazaci drat,kus pletiva,tycky nebo kancelarske sponky.
Ja pouzivam kancelarske sponky a zeleny drat jako zustatek po konzumaci svazku koupenej zeleniny-neni ho moc vydet mezi listama ale splni ucel.
Kdyz to mas na balkone,tak predpokladam ze to je v nejakem kyblu nebo kvetniku.Nechej hlavni stonek treba rovne vzhuru a ty bosni vetvicky uvazuj vazacim dratem za okraj.
Viz. foto - ja hlavni stonek kazdy druhy den pomalu pritahoval dolu az byl ve vodorovne poloze a bocni vetvicky jsem zase uvazoval aby sli nahotu za udelany vrchni rostik,ktery drzi nad kytkama na svarovacim dratu.
Druhe foto - jak jsem uvedl ty zelene dratky nejsou mezi listim ani vydet.
Inspiraci najdes tady na vlaknu,nebo i na fotkach z IN a OUT nebo z galerie pod sluncem.
Necht to roste !
Tyhle kytky jsou v 8l květináčích. Tři největší sem zaštípnul, aby měly 4 vršky a postupně sem větve přivazoval provázkama za konečky k hraně květináče. Kytky se pak skvěle větvily.