Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od ween zdravím a prosím o radu... mám 9 kousků Afghan Kush v hlíně (AllMix) pod 400W, hnojení klasika BioBizz, už přidávám Ripen (cca 10-14 dní do kosy), a vyskytlo se mi na listech tohle (viz foto)...
vypadá to jako poprašek od popela z cigarety, plíseň si myslím to není (projevuje se na horních listech, kde je vlhkost cca 25-30percent). mám podezření na PADLÍ...
lze ještě v téhle fázi květu něco dělat (postřik, etc..)?
díky za Vaše erudované rady. ween
Zdarec, to vypada na padlí. Docela pomaha postrik peroxidem vodiku... ze zacatku zkus tak 1ml/l teho technickyho 30% ... pokud to nezabere, opatrne zvysuj koncentraci... Popripade, zkus na kousek listu aplikovat neredenej a pozorovat co to udela/neudela.. a postizeny mista rovnou natrit peroxidem 30% . Kdyby to neslo, pisni PMko, a mozna jeste neco vymyslime, ale myslim si, ze to pomuze....
GL
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
Původní příspěvek od sk8 Co myslíte, že to způsobuje? Hnojeno BioNova grow a Biobizz bloom. 20 kousků v hlíně pod 600W.
Tak podle mě to zpúsobil pěstitel.
Jak jsi na tom s pH, teploty atd. prosycháš, proplachuješ, jak často a jak moc hnojíš, kdy se to stalo, po přepnutí nebo jsi to přenul už jako mrzáky? Škoda na to svítit 600W, zbytečně propálíš majlant svícením na hlínu.
Na čem Ti ty květináče stojí? Má přebytečná voda jak odtéci? Neucpává ten igelit odtoky?
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
no to ze tam mas 20 ks je supr ale.....
ty kytky jsou celkove vyřizene,nevim jak hnojiš ,kolik,Ph, atd ..každopi*čo padne nemaji živiny
jedinou věc kterou t poradim je: ze si tam dej 400kilo ,je zbytecne svitit na tohle...
nebo zacni znova...i tim ze si to tady proctes...
Začlo to až na květu. Zalívám dešťovkou a hnojky přidávám co zálivka. To je cca 2x týdně. Potřebuju to ještě nějak zachránit. Dá se s tím něco dělat, než použít nejlepší radu na světě a vyhodit to?
Původní příspěvek od sk8 Začlo to až na květu. Zalívám dešťovkou a hnojky přidávám co zálivka. To je cca 2x týdně. Potřebuju to ještě nějak zachránit. Dá se s tím něco dělat, než použít nejlepší radu na světě a vyhodit to?
Zalíváš dešťovkou..hm.. takže fakt netušíš jak jsi na tom s pH? Kup kapky a začni od základú.
Vzhledem k tomu, že jsi na květu tak už není moc co zachraňovat. Nová zelená masa Ti tam nevyroste, už kveteš..
Nech to dokvést za oknem a kup nový.
citace:
Já už nemám možnost mít doma box, takže po tomhle kole maximálně OUT. Možná je chyba v odtoku vody. Kořeny nesmí být ponořeny v zálivce, že? Potřebuju kytky zachránit, každá rada dobrá. Prosím o pomoc.
EDIT: Na růst jsem hnojil jen bionovou. Na květ jsem přidal biobizz bloom a dnes i Bio grow od biobizzu.
Před měsícem jsem dojel automaty, které dokvétaly s těmito řízky NL a podmínky měly stejné a bez žádných problémů.
Původní příspěvek od sk8 Já už nemám možnost mít doma box, takže po tomhle kole maximálně OUT. Možná je chyba v odtoku vody. Kořeny nesmí být ponořeny v zálivce, že? Potřebuju kytky zachránit, každá rada dobrá. Prosím o pomoc.
EDIT: Na růst jsem hnojil jen bionovou. Na květ jsem přidal biobizz bloom a dnes i Bio grow od biobizzu.
Před měsícem jsem dojel automaty, které dokvétaly s těmito řízky NL a podmínky měly stejné a bez žádných problémů.
K BioBizz Bloomu musíš pokaždé přidat BioBizz Grow..
jen Bloomem to hnojit -> nedostatek dusíku v květové fázi.
citace:
Zdarec
Mám problém s lupenama . Některým listům začaly čepele hnědnou a nekrotizovat.Postupuje to jakoby od okraje ke středu žilnatiny.
No a pak tu mám tyhle bílý flíčky.Mám tušení , ale není tu někdo zkušený jistý?
Předem ídík Nobody
Čau lidi,mám tu nějakej problém s listy. Řek bych,že je to plíseň ale už jsem tam dal dva postřiky kuprikolem a dva odstředěným mlíkem a nic se neděje..jedu hlínu a teplotu držím okolo 27 °c vlhkost kolem 50-60ti a ph kolem 6ti i výtok je kolem 6ti,kytky jsou cca měsíc staré a furt na růstu 25-30cm vysoké..nemůže to být i nedostatek vápníku?Na pár listech se mi obevily oranžové skvrny ale jen minimálně..všem dík za pomoc.
2Cham*:
tak vidím tam spíš fleky z postřiků... jestli Ti to nereaguje na přípravky na plíseň, mohlo by to být "padlí" jako u mně...
můj dotaz příspěvek č. 111
odpověď příspěvek č. 114...
kromě toho mi přijde, že to máš přehnojený (schnoucí a kroutící se špičky listů je první příznak...). ať to roste. ween
Mr.Nobody
Zdarec
Mám problém s lupenama . Některým listům začaly čepele hnědnou a nekrotizovat.Postupuje to jakoby od okraje ke středu žilnatiny.
No a pak tu mám tyhle bílý flíčky.Mám tušení , ale není tu někdo zkušený jistý?
Předem ídík Nobody
Může se tak projevovat nedostatek draslíku. Buď ve výživě nebo vlivem výkyvu PH. 100% jistotu ti nikdo nedá. Na ty flíčky se podívej pod lupou.