Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak už nám začala opravdová zima.
U nás na Vysočině je asi 15 cm sněhu a stále přibývá.
Dnešní denní teplota -6°C.
Přináším nejspíš poslední letošní aktualizaci ze skleníku:
Je celý zapadaný sněhem, teplota uvnitř je kolem 4°C.
Vcelku jsem se divil, že probíhající biologické procesy v půdě
spolu se sněhovou izolací dokáží udžet teplotu ve skleníku
o 10°C vyšší než je ta venkovní. A to i přes otevřenou
ventilaci a zamračené počasí. Za sluníčka je tento
rozdíl ještě markantnější a je to dost na tolik,
aby rostliny mohli ještě v klidu dokvést. Nikde žádná plíseň
Není to sice kdovýjaký zázrak, ale je to stále lepší
než je sklidit naprosto nezralé či zmrzlé z venku.
Jak jsem již dříve psal, několik pokusných rostlin zůstane ve skleníku
i přes zimu na tkz. POZDNÍ SBĚR. Loni mi to docela dost chutnalo,
tak chci zjistit vliv přírodního dozrání a sušení na více druhů rostlin.
Proto tam zůstanou dva F.O.Xy, 1x Out směs - zel. pheno,
1x lowkiller a nejspíš i Himalayan Gold II.
Jedinou a poslední krásku, kterou sklidím ještě letos
a velice se na ni těším je vyvoněná slečna - SAFARI MIXOVÁ
Opravdu nádherně a velice zvláštně vonní, je krásná a myslím,
že to bude i dost zajímavý a dobrý kouř.
Letošní sezóna se mi opět povedla protáhnout
na nejméně 10 měsíců kochání v roce..
..a pak že je outdoor pěstění jen sezóní záležitostí
A teď už pár fotek, z dnešního brzkého rána.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
..A na závěr jedna noční fotka
SAFARI s pomalou uzávěrkou..
EDIT: Tak po upozornění, že "t" v
nápisu night vypadalo jako "d", změnil jsem font.
Pro případ, že by Jste někdo chtěl náhodou fotku použít.
A když už edituji, rád bych Vám ještě řekl,
že Safari Mix stále žije a daří se jí fajn.
Ale zítra půjde nejspíš pod kosu.
Alespoň její většina.
Děkuji Vám všem za sledovanost, dotazy a podporu.
Zatím se smějte moc krásně, a já se zase brzy objevím,
tentokrát již s nějakým tím reportíkem či soutěží o seeds.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
Snad z nedosatku času či mé lenosti jsou holky stále na živu.
Celkem v klidu rozdýchali i silný mráz, který teď pár dní byl.
Ve skleníku bylo i -7°C a holky jen
mírně zklopily listy. Včera však krásně svítilo sluníčko, ze skleníku
sjel sníh a květinky tak dostaly poslední masáž v podobě slunečních
paprsků. Dnes je opět zachumelíno a ve skleníku kolem 3°C.
Když už jsem je tam trápil do teď, asi tam do Štědrého dne
ještě zůstanou. Jako čerstvý a vyvoněný dáreček, v podobě
pozdního zběru, který tam na mě čeká. Vím, že bych je měl
už asi skosit, ale takto mi vždy udělají novou radost, když i
přes toto roční období mohu přivonět a pokochat se čerstvými
a voňavými květy. I pokud by měli pak účinky více sedativní,
nebude to na škodu, protože těch energických high odrůd
mám letos dost.
Jo a slibovaná soutěž je TADY.
I když jak právě koukám, už má svého vítěze.
Asi to bylo opravdu příliž jednoduché. Ovšem nebojte.
V soutěžení i nadále budeme pokračovat.
Aby mělo více lidí radost.
Tak zatím se smějte krásně a ať se Vám z pusy pěkně hulí nejen mrazem..
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
přeji Vám všem i celému Grower teamu ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK !
Mnoho úspěchů, ať už pěstitelských, rodinných či pracovních.
Vysokou klíčivost, zdravý růst, silný květ, překvapující sklizeň,
nezapomenutelnou vůni, zážitek i slzy v očích od smíchu
Mějte se moc fajn a doufám, že se zde budeme
i nadále ve zdraví setkávat.
Life in harmony,
Tibeth san
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
Rád bych Vám přiblížil myšlenky se kterými si teď pohrávám.
Jelikož jsem měl loni kladné zkušenosti s pozdním sběrem, rozhodl jsem
se tento pokus letos udělat o něco rozsáhlejší a na více odrudách.
Jak většina z Vás již ví, pokus zpočívá v tom, že rostlinu nechám v
hlíně bez zálivky pomalu a jistě přežívat na pospas mrazivému,
nicméně suchému prostředí. Samozřejmě ve skleníku.
Jde mi o to, zjistit fyziologické změny na kytkách a jejich účinku.
Protože i po zklizení tři měsíce po plném zrání mají kytky stále
(nebo už zase) energetický high. Potvrdilo se mi tedy, že ke
změnám složení učiných látek dochází stále i po přezrání.
Tedy že po sedativním účinku se opět navrací účinek
euforizující či energetický. Přikládám to zpětné
změně poměru obsahu různých canabionidů.
Ale třeba je to jinak, kdo ví, napoví..
Zjistil jsem, že pouhé biologické procesy v hlíně dokáží vytvořit
rozdílnou teplotu mikroklimatu ve skleníku a to až o 6°C vyšší
než je venku. Takže tento týden v průmeru 0 - 1°C.
A to už tam je více jak rok stará kompostová hlína a otevřené větrání.
Dost jistě napomáhá přírodní důsledná sněhová izolace.
To že je cannabis dvouletka všichni víme, jen zatím nevím o nikom,
kdo by dokázal prodloužit v našich outdoorových podmínkách její
život i bez topení do příští sezóny. Je mi jasné, že v indooru lze
udržet v růstové fázy konopí spousty let, za vhodných podmínek
asi i do nekonečna.
Ale jak je to po odkvětu?
Přejde pak rostlina zpět na růstovou fázy?
Nebo žije dva roky pouze v rovníkových oblastech a to než vykvete?
Jak vypadá?
Jaké má účinky?
Zkoušel jste to nikdo?
Je mi jasný, že většině lidem jde jen o palice, co nejdřív a co největší,
ale co kdyby. Pokud máte někdo zkušenosti s přezrálými kytkami,
jejich účinky, či prodlouženém pěstování outdoor, prosím neváhejte
a napište mi své poznatky.
Při mém pokusu rostliny stále žijí a to více jak 3 měsíce bez vody.
Pokud bych totiž rostliny zaléval, nikdy bych nedosáhl v souč. podmínkách :
1) mírné vzdušné i půdní vlhkosti a tím pádem - neplesnivění.
Jak jsem totiž zjistil, je sice pravda, že jsou modely více či méně náchylné
na plíseň. Ale je to hlavně podle toho, že geneticky každý daný druh umí
jinak pracovat s vodou v závislosti na podnebí odkud pochází. Tedy každá
rostlina v sobě zadržuje jiné množství vody a jinak rychle ji vstřebává, či
vypařuje. Každá genetika se tedy dá úspěšně dopěstovat bez plísně, jde
jen o to včas omezit zálivku. Tak aby hlína stačila dostatešně proschnout.
Dalším faktorem je teplota. Jak víme sporotvorným organismům a houbám,
které jsou základem většiny plísní se daří při vysoké vlkosti a teplotě.
Nadbytek vody, vlhkosti, vysoká teplota = živná půda pro plíseň.
Omezené zálivka v době květu, nižší teplota = minimalizace napadení plísní.
2) Životaschopnosti. Pokud bych rostliny zalil v takových to mrazech,
okamžitě bych je zabil.
Led by ihned zlikvidoval kořeny. A tím zahubil rostlinu. Jak jsem také zjistil,
rostlinám v hybernaci stačí pro přežití i zimní fotoperioda. Rostliny nerostou,
nezrajou, ale jakoby spí. Věřím, že zvýšením teploty, zálivky a hlavně
energie. Tedy světla, by se holky asi nejspíš zase probrali k životu.
Samozřejmně to půjde jen u nás z dlouhodozrávajícími odrůdami.
Např. F.O.X, který byl už zralý v září je současně ve skleníku plně
suchý, viz. fota a tím připravený ke konzumaci. Zato třeba
Himalaya Gold je nato že je leden, stále stejná.
Uvidím, zda-li některé přežijí až do jara. Věřím, že při použití vytápěného
skleníku s regulací vlhkosti by to nebyl žádný problém. Ale pokud nepřežijou,
vím alespoň, že tím nic neztratím. Jelikož přírodně a pomalu uschlé rostliny
jak už vím z loňska mají jeďinečnou chut i účinek. U té chuti to bude nejspíš
vlivem přírodního rozkladu chlorofilu a jeho neblahým chuťovým vlastnostem.
Pálku jen při uštípnutí ze stále zasazené rostliny otrimuji a hurá do fáji či
brčka. Chuť výborná.
Možná Vám to celé přijde jako totální blbost, ale mě to zajímá,
a navíc mám rád květiny čerstvé i v lednu. Nejprve jsem je chtěl sice
na vánoce skosit, ale jelikož je nepotřebuji, vzorky a semínka jsem již
odebral a jsou stále hezké a nádherně voní, nechám je tam pro pokusné účely co nejdéle.
Takže na fotkách přírodně suchý F.O.X.
a v dalším příspěvku už pohled na Ledové královny.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..