Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
samozrejme ale nebude to tak razantní, jak asi vyzadujes. ten zvuk dela predevsim rotor ventilatoru a ten neodhlucnis isoflexem. mozna by pomohlo kompletni odhlucneni, jinak moje jedina rada asi zni: nereguluj ventilator pod takovejch 30% kdyz das alespon 4O-50% tak uz to ani nevrci apod. IMHO...
Musel by jsi koupit transforomatorovej regulator, zkus neco vygooglit. dej vedet jak jsi poridil
No prave když ho dám na půlku nebo i na 65% taj to stejně vydává obrovskej pazvuk,když to dám na minimum a pak na plno tak to ten zvuk nedělá,větrák mam docela odhlučněněj,ale ted ten proudící vzduch,skusim isoflex.jinak ten regulátor je naprd,bojim abych nekoupil regulátor a nebylo to to samí
koukam ze regulaci radeji resit nebudu a radeji budu poslouchat poradnej rev ufa nez piskani a vrceni :-) podivej se po tom transformatorovym reg. ten by ti mel urcite pomoci, bude ale drazsi.
já mám ale zkusenosti s tim ze v tech 50% ten hluk ustava a ufo uz zacina jit docela normalne, asi to je regulator od regulatoru jinak.
kdyztaqk hod link, taky by mne to zajimalo co najdes, nevim jestli jsem hledal malo ale moc jsem toho osobne nenasel kdyz jsem to kdysi davno hledal...
JInak opravdu je ta 365ka tak silna ze ji musis regulovat? Mam ji taky, mozna v jinem provedeni ale stejne silnou. Mam ji zaboxovanou a isoflesx nepouzivam, slyset je ale tak strasny to neni, zalezi kde mas box no...
Jinak jak velkej box mas? myslim ze cim vic vzduchu tim lip, takze bud rad ze fičí ;-)
no box mam prave 110š h80 v210 šiřka,hloubka, výška, a co jsem počítal je to zbytečne moc,mě by stačil i poloviční výkon,ja si myslim že mam problém pravé v tom flexu dost rychle to tam líta ten vzduch a je to dost slyšet,vetrák mam tak zaizolovanej že už to snad víc nejde
Ahoj! Ventík ti píská díky triakovému regulátoru. Pomůže bud umístit ventík do boxu a vystlat ho rockwoolem, nebo se poohlídnout po jiné regulaci. Bud zminovaný transformátorový regulátor a nebo frekvenční měnič - oboje dost drahý řešení. Nebo dáš do série s ventilátorem žárovku. Podle výkonu žárovky můžeš regulovat otáčky - vyzkoušet žárovky 100, 60, 40W. Ten ventilátor je na Tvůj prostor dost silnej. Vymění tam vzduch 195x za hodinu - doporučuje se tak 30x. Na jednu stranu máš dobrou rezervu ve ventilaci, což může být dobrý při letních vedrech, na druhou stranu je to hlučný a asi těžko bez regulace udržíš ve skříni přijatelnou vlhkost - tak silná ventilace to vytáhne i když zvlhčka pojede naplno. Používám ventík Ruck L125, co má výkon 355m3/h (čili srovnatelný s tím tvým) a doma postavený triakový regulátor a jen to slabě bzučí, ani sem nemusel ventilátor odhlučnovat, jen jsem použil sonoflex na odtahu. Ventík jede cca na 30% otáček.Ta hlučnost je asi různá kus od kusu jak ventilátoru, tak regulátoru.
Ja chci zkusit isoflex.jelikož si myslim že hlučí vzduch v sonoflexu,a nebo uvazuju si koupit prima klima s regulatorem a nebo dvourychlostni,ty regulatory co si psal jsou fakt dost drahy to uz mam skoro new vetrák
Pokud to bzučení vzniká ve vinutí motoru, tak ti isoflex nepomůže. Jedině odhlučnit ventilátor umístěním do krabice vystlane rockwoolem.řekl bych, že je to nejlevnější cesta.
A vyzkoušet regulaci pomocí těch žárovek tě neláká? Je to poměrně jednoduchý. Při nízkých otáčkách ti nebude dělat proudící vzduch hluk. Tady to máš nakreslený a vysvětlený http://grower.cz/forum/showthread....+%2B%9E%E1rovky Já bych na tvým místě každopádně odhlučnil ten ventík umístěním do krabice vystlané rockwoolem, skelnou vatou nebo tak. Potom zjistíš, že největší hluk ti dělá ve skříni ofukovej ventilátor a UFO ani neuslyšíš.
Zdar, myslíte že si na můj Ruck(355) můžu koupit něco takovýho... http://www.pestirny.cz/?95,regulator-otacek-ce300reg
Do dneška jsem si myslel že si koupím tento regulátor a bude pohoda, ale teď tady čtu že to někomu píská. To mě celkem oprudilo
Zdravím všechny.
Rozhodl sem se postavit si vlastní regulátor otáček (triakový regulátor) místo toho abych si ho kupoval z growshopu kde se pohybuje kolem tisícovky. Dá se postavit ze součástek, které se dají sehnat v internetových obchodech, ale cena všech součástek se pohybuje skoro na stejné úrovni jako stavebnice která se dá zakoupit jako celek. Stavebnice je i výhodnější pro ty, kteří nemají prostředky na výrobu plošných spojů. I já jsem zvolil stavebnici …jednofázoví triakový regulátor ze stránky www.lhotsky-elektro.kabel1.cz . Cena regulátoru je 159,- Kč, výhodou je i na této stránce poštovné ve výši 40,- Kč