Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj všem. Je tu někdo, kdo se někdy seriózněji zabýval virusy rostlin??
Obecně o tom moc informací není. Například Tobacco Mosaic Virus.
Zajímalo by mě hlavně, zda květy po usušení jsou nezávadné.
Díky.
to waclaw@666 -ty nemuze to byt ph ckem?asi mas hlinu jak jsem koukal nebo?ja davam 6.0 ph.vim ze to neni velkej rozdil ale asi bych se chytal vseho.Ja mel jednou taky mazara a wedding cake a je fakt ze byly hooodne citlivy na hnojivo.dokonce jsem je spalil hnojivem ale to jsem ještě nemel ec metr a jel jsem podle tabulek
Nevím, dával jsem taky 6 až 6.1, ale začaly se dělat skvrny jako od nedostatku Ca. Jeden človíček mi řekl, že to může být nízkým pH zálivky. Vápník se vstřebává při pH půdy okolo 6.5 (viz. obr. 1). Při měření výtoku jsem naměřil od 6.4 do 6.6 (viz obr. 2). Snažím se to srovnat na 6.4 až 6.5! Ono je to těžký. Všude píšou něco jiného (internet i tabulka dávkování od Plagronu). Používám řadu Terra. Třeba taky se nikde nedočtu, jaké max EC substrátu má být. Naměřil jsem od 1.7 do 2.8!!!! Je to už moc to 2.8? Ta jediná má nejmenší známky problémů. Teprve se indoor učím, každá rada dobrá.
Je toto nedostatek fosforu? Nebo plíseň (hniloba)? Já sázím spíše na fosfor. Ale chtěl bych znát názor zkušenějších. Dnes dostaly rostlinky další zálivku včetně Terra Grow. Toho jsem dal nyní pouze 1ml/l. Některé rostlinky měly začínající žloutnutí špiček listů (mírné přehnojení? - minula zálivka byla s 4ml/l Terra Grow). Dnes byl podruhé po týdnu postřik s Plagron Víta Race, který obsahuje NPK 0-5-8, to by mělo snad pomoci, tak uvidím. Nějaké rady, prosím? Díky.
Původní příspěvek od Waclaw@666
[B]Tak problém se začíná šířit i na ostatní rostliny, zatím ale určitě ne v takové míře, jako u té, co jsem už řešil. Napadá mě několik možnosti.
1. Spálení od světla - kvůli zvyšování vlhkosti rosím rozprašovačem a odstátou vodou několikrát denně přímo na listy. U outdooru se to nedoporučuje, protože kapičky vody fungují jako lupa a sluneční paprsky pak spálí listy. Může to být problém i pod lampou? Radši nerosit? Teď už to dělám méně, pořešil jsem trochu vlhkost. Nyní je tam od 60 do 74 nebo ji mám naopak snížit? Rostliny jsou necelé 4 týdny staré. Výbojky (400W HPS) je cca 40 cm nad vrcholkem nejvyšší rostliny.
Ano spalil si listy rosenim...daj vyssie svetlo alebo pouzi zvlhcovac
ALE VŽDY AŽ JE TMA
Důkladně stříkám na listy než z nich teče voda
Dělám to průběžně jednou za 3 dny (nebo každý třetí den) na začátku růstového období
Cca 10 dnu před prepnutim už nerosim
Bez roseni mám v boxu vlhkost max 42%
Jelikož nemůžu regulovat odtah dělám to takhle
prvne jsem myslel , ze je to nejaky nedostatek nutricni , tak jsem pridal hnojiv, ale vysledek zadny, tak jsem zkusil ubrat estli to neni nahodou prepaleny, taky nic . Prijde mi to asi jako nejaka toxicita nebo nevim uz no , kdyz si priblizis vidis tam tecky , a od nich to vzdycky zacina, krasny zeleny list udelaji se na nem tecky az to skonci viz foto.
Ahoj všem. Byl jsem u kámoše v boxu a u jedné kytky se začaly kroutit listy dovnitř a směrem nahoru viz foto. Mají až hnědou barvu. Děje se tak jen v horních patrech, Kámoš jede hlínu vše plagron Alga...takže neměří PH ani EC. V boxu je 9 kytek ale děje se to jen u jediné. Nějaké nápady co by to mohlo být ? Koukali jsme pod mikroskopem a nic. Svítí ledkamka takže teplota OK.