Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Špatná zpráva... přišel sem z práce, hned zkontroloval (jako každej den) a s hrůzou sem objevil na jednom kusu svilušky (už ne, nebudu nechávat otevřejnej box, nebo hlina? a prej kup si znackovou hlinu... tak lightmix uz taky ne).
Okamžitě šel do karantény, opláchnul sem ho, ručně pár těch sráčů sebral a šel objednat biool a vertimec. Snad sem to podchytil včas... nějakej další tip na tuhle havěť?
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Jen nějaké info:
Jedna samička naklade během svého života asi 100 vajíček. V závislosti na klimatických podmínkách se z vajíček líhnou noví jedinci během 2 až 3 dnů. Zhruba za týden se z mladých nymf stanou dospělí jedinci, kteří opět mohou klást vajíčka.
Teplota a vlhkost:
Celý tento proces je hodně závislý zejména na teplotě, ale i na vlhkosti. Svilušky milují teplé a suché prostředí. Například, pokud je teplota v místnosti kolem 15°C, vývoj z vajíčka k dospělému jedinci trvá asi 30 dní. Při teplotě 21°C potřebují svilušky na vytvoření nové generace 14 dní a při teplotě nad 30°C jim postačí už jen 3,5 dne! Přezimovat začínají při teplotách okolo 10°C. Pro představu, pokud je okolní teplota zhruba 21°C, zvýší se populace z jedné svilušky na 13,000 a to pouze za 1 měsíc. Pokud je okolní teplota 27°C, zvýší se za stejnou dobu populace na 13,000,000 jedinců!!!
Při výskytu svilušek je dobré snížit tepotu alespoň během nočního cyklu, což má také vliv na zpomalení jejich rozmnožování.
Já bych asi použil chemii, než biool, ještě máš čas. Teda ten vertimex no...
Musíš je hned vyhubit, máš pěknou teplotu i vlhkost
hoj já jsem se jich zbavil přípravkem nissorun 10wp ale je to silný pesticid...v květu nedoporučuju ale v růstu nebo ze začátku květu bys to mohl zkusit....já to koupil v tescu, takže to nebude problém sehnat...myslím že pomohly 2 postřiky a nějaká sprcha potom a bylo po nich
Díky chlapi, zvlhčovačku dám na max a pokusim se co nejvíc snížit teplotu... když nezabere ani vertimec tak zkusim ten nissorun (aspoň že sem to ještě nepřepnul).
Pochybuju totiž že byly jen na tý jedný kytce ikdyž jinde sem je neviděl.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
nevim... je to jedna z variant, další je pes kterej venku proběhne každý křoví a pak otravuje když si všímám kytek a ne jeho... otevřenym boxem to asi nebude, doma sem proběh všechny pokojovky a na nich nic, že by jentak přilítly oknem v 15ti metrech se mi nezdá.
Tak jak sem čekal... ty svině se v boxu ukázali i přes přesun do karantény.
Přes dvě hodiny sem strávil prohlíženim kytek a snažil se co nejvíc jich sebrat... zejtra by měli dorazit postřiky (aspoň doufám, dnes volali že posílaj)... první pude vertimec 2x a pak ještě zkusim ten biool aby dorazil zbytek (snad to klapne) a pak hned přepnu, už sem to přepnout chtěl, ale počkám... nechci je stříkat za květu, to radši budu kroutit ještě za květu než pak hulit nějaký jedy.
Podle rad sem zvýšil vlhkost, hejbe se mezi 60-80 i přes zapnutý ventilátory takže plísně snad nebudou, za tmy i víc a teplotu se povedlo srazit na nějakejch 24 u vrchů, 22 těsně nad hlínou. Ještě můžu dát vejš lampu což ještě trochu sníží teplotu a zvýší vlhkost, co myslíte má to cenu aspoň než to stříknu?
Klidně to zkus,třeba je to trochu omezí.Chce to hlavně ten postřik,jinak se jich asi nezbavíš.Jsem zvědavej čím to svinstvo nakonec zlikviduješ určitě mě také jednoho dne navštíví.Držím palce Ať se jich co nejdříve zbavíš
No to je mi jasný, dneska by měli přijít ty postřiky (aspoň doufám).
Našel sem doma ještě nějakej postřik - Plenum, bohužel na krabici neni napsaný jak se to míchá, leták sem už ztratil (účinná látka pyrmetrozin 500g/kg) a je tu že to je na molice a mšice... takže to asi nebude nejvhodnější, nebo myslíte že zabere?
Jinak takhle to vypadá...
A tady máme zachráněný critical kushe... jeden (ten vlevo) se mi sám začal takhle zajímavě větvit (ne žádnej zástřih ani jiný poškození při manipulaci).
co se svilušek týče, tak můžeš bejt v klidu, ten vertimec 1,8 EC funguje na 100%. pořádně to pokrop z obou stran listů a za dva dny už tam žádná živá nebude...
uff... že mi to ale dalo zabrat (a kytkám taky zdá se).
Vzal sem koncentraci na rajčata (slabší než na pokojovky, přecejen to jednou budu hulit)... namíchal litr a celý to na ně vystříkal až to z nich teklo. Zbyl tam tak velkej panák s kterym sem lehce vystříkal box, už toho bylo málo, takže na všechny kouty se nedostalo, ale před tim sem ho pořádně vyčistil.
foto 1,2 - nevypadá to teď zrovna dobře co, ale jestli mě to zbaví těch hajzlů, tak dobrý. Nechal sem je mimo box než uschnou... zaprvý to schne pomalejc, zadruhý nevim co by s tim přímé světlo udělalo a testovat to nehodlám.
foto 3 - tak teď už snad budu ready for everything
A teď ke kytkám... musel sem obrat pár žlutejch lístků těsně před smrtí a pár po smrti (naštěstí jen těch uplně malejch spodních). A potom každá má malinko jiný problémy... aspoň to tak na mě působí. Takže asi začnu míchat tři typy zálivky... jednu s pořádnýma dávkama grow/fishmixu... jednu zhruba takovou jakou sem míchal teď a jednu kam budu přidávat víc bloom.
Nehnojil sem nijak extra tak doufám že to sou nedostatky živin z půdy a ne kvůli zasolení... kvůli ph by to vůbec bejt nemělo, výtok sice nekontroluju, ale zálivku vždy poctivě upravuju.
zdá se mi to dost velký už, takže bych nejradši přepnul pozítří až se malinko vzpamatujou z postřiku. Ale postřik hodlám za týden opakovat (ikdybych tam nic nenašel). Mam to přepnout nebo mam radši počkat až po druhym postřiku? Zas to nechci mít uplně přerostlý.