Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Skleník
Skleník-1.)měl by být na vlastní zahradě
2.)měl by mít dobrou zeminu+perlit kvůli plísním
3.)měl by mít alespon 3 okna kvůli větrání+dveře,což je jasný
4.)měl by být na slunečném místě-jih
5.)hloubka pro zeminu by měla být cca 1 metr
6.)vlhkost ve skleníku by se měla pohybovat mezi 60-80%
7.)optimální velikost-výška cca 2-2,5 m
délka cca 4-5 m
šířka cca 2-3 m
8.)sklo musí propouštět UV paprsky,na typu nezáleží
9.)musí mít vevnitř teploměr a vlhkoměr
Tak takto by asi měl vypadat skleník,hlavně musíte vědět jestli do skleníku budete sázet indiku nebo sativu.Já mám tenhle rok kytky taky ve skleníku,ale protože je vysokej pouhých 160cm,tak musim svoje indiky zaštipovat,a ještě k tomu jsem je do skleníku dal moc brzy,v půlce dubna,takže počítám s ti že se jen tak tak vejdou do sklizně.Hlavně je musim obden nebo jednou za 3 dny zavlažit,protože strašně tam zemina vysychá,ve skleníku mám vlhkost kolem 75% a teplota ve stínu je mezi 50ti stupních,ale kytky to snášej dost dobře,jsou to totiž modely z Hawaje.
Takže zdar skleníkářům...
Tak môj názor k niektorým tvojim bodom:
5.) stačí aj 50 cm,
7.) optimálna výška cca 2,5 - 3 m.
S ostatným plne súhlasím. A dovolím si tvrdiť, že zas až taký rozdiel v tom, či tam dáš sativu alebo indiku nevidím, pretože mám Passion 1, ktorý musím zohýbať ako sa dá, pretože je vysoký (skôr teda dlhý) cca 2,5 m a to bol sadený začiatkom júna.
u tý 5.)s tou hloubkou je mi jasný že stačí 50 cm,ale viděl jsem masivní kořen o dýlce přes 80 cm,takže s tim 1m je to jen doporučení kdyby kytky náhodou přerostly
u tý 5.)s tou hloubkou je mi jasný že stačí 50 cm,ale viděl jsem masivní kořen o dýlce přes 80 cm,takže s tim 1m je to jen doporučení kdyby kytky náhodou přerostly
To je jasné, čím viac priestoru, tým lepšie. A tie potvory rastlinky naozaj majú v obľube prerastať.
Přesně tak občes i vysklej okno jak rostou,to jsem viděl u kámoše,a to měl 5mm tlustý sklo a skleník byl vysokej víc jak 2 metry,hold i rostlinky maj sílu
s tou teplotou v tom skleniku u kamarata som to videl vyriesene tlmicmi z auta ktore boli navarene na okienko a pri zahriati olejovej naplne v tlmico bola ticka s tlmica vysunuta a tym otvorene okienko a bol prisun cerstveho vzduchu po ochladeni naplne zas tycka klesla a okinko sa uzavrelo
tag to je goood napad tema stlumicema.. ale to yb se dalo osefovat i jinak kdyby se tam dla jina takutiana ne? ktera se vic roztahne po zahradi.... benzin nebo tag.. aby se to tevrelo vic a rychlejs se to zase shladilo?
je lepsi bejt zdravej, zhulenej,stastnej,bohatej,vlivnej a slavnej nez nemocnej, nevyhulenej,smutnej,chudej,nevlivnej a neznamej 1. offline Encyklopedie Modelu by "Blesk" 1. Indorek by "Blesk"(presunuto "dolu") Noname - sklizeno-zhuleno 2. Grow by "Blesk" 70W 6xC99-sklizeno-zhuleno 3. Grow by "Blesk" 250W 3xRox,3xS.A.D- presun opet "dolu" 1. DC-OutDoor xxxKw slunce.. Rox.. S.a.D -slizeno/zatim nezhuleno
-------------
Pokud zmizi protivnik uvnitr, protivnik venku mi uz nemuze ublizit.
ale aby zas ta tekutina nebol vybusna
ten olej je vyskusany a plni svoj ucel na jednotku
das do sklenika na kazde okno jeden tlmic a ked ho natres na cierno tak on sa tak rychlo neochladi kym neprestane nan svietit slnko
to by asi nasralo kdby mi bouchnul sklenik.. no ja to skusim a dam vedet .. a kdybych prisel na neco lepcejsiho tag se taky ozvu zatim mier... btw.. kde sebral tolik tlimicu to mam fotrikovy rozebrat auto?M?.. oni nejsou zrovna nejlevnejsi??
je lepsi bejt zdravej, zhulenej,stastnej,bohatej,vlivnej a slavnej nez nemocnej, nevyhulenej,smutnej,chudej,nevlivnej a neznamej 1. offline Encyklopedie Modelu by "Blesk" 1. Indorek by "Blesk"(presunuto "dolu") Noname - sklizeno-zhuleno 2. Grow by "Blesk" 70W 6xC99-sklizeno-zhuleno 3. Grow by "Blesk" 250W 3xRox,3xS.A.D- presun opet "dolu" 1. DC-OutDoor xxxKw slunce.. Rox.. S.a.D -slizeno/zatim nezhuleno
-------------
Pokud zmizi protivnik uvnitr, protivnik venku mi uz nemuze ublizit.
mám taky skleník. plíseň se mi zatím úspešně vyhýbá. v parném létě doporučuju maximálně otevírat okna pokud možno i dveře (kvuli proudění vzduchu). jinak pokud máš skleník do tvaru "a" tak sadit kytky k prostředku. semínka sem nechal klíčit první týden v květnu. skleník mi to hrozně nakopnul. za měsíc sem měl 70cm vysokou kytku a to jsem ani nehnojil růstovým hnojivem. doporučuju hodně zaštipovat ale přesto opatrně. mám tam totiž ještě pár kytek který sem hodně ostříhal a vypadá to že je na nich malej výnos. tu velkou kytku sem pak svázal provazem trochu k zemi. dělám to hodně systematicky a promyšleně (světlo, další růst, další možnost ohýbání..). ale stejně se tam nevešla, protože ten skleník tomu fakt dává, tak sem nakonec ohnul 30cm vršky směrem dolů. můj skleník má asi 2m na výšku a ty kytky mají tam 2,6 metru ale sou tam pěkně vlezený a nic se nedotýká stěn. teď je polovina září a mám už přes 3cm velký paličky...
Čaute, jenom jedna zkušenost se skleníkem (je mi jasné že to nemůže udělat každý, ale třeba to někomu pomůže).
Mám skleník 3x6m a rok jsem v něm nic nepěstoval, tak jsem tam naskládal tak půl kubíku březových polínek (moc místa to nezabralo, jenom kolem severní stěny).
Už přes zimu to vyschlo jak prase, tak suché dřebvo jsem neviděl. No a pak jsem tam něco nasadil (žádná extra džungle, jenom 3 kytičky, výnos cca 800g) a to dřevo jsem tam nechal. Zafungovalo jako perfektní absorbér vlhkosti, bylo tam pořád sucho. S plísní nebyl nejmenší problém, i když jsem sklízel až v listopadu. Bez postřiků, větrání jenom automaticky otvíraným hydraulickým okýnkem (otvírá tak při 30°C).