Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Úvod: Nedávno jsem přesadil dva řízky Super Skunku (cca 30-40 cm vysoké) pěstované ve foliovníku z 10 l kýble do země. Použitý substrát je mix agroperlitu a hlíny z kompostu. Při přesazování byl celý objem kýble prorostlý kořeny. Při přesazování jsem věnoval maximální opatrnost, abych nepoškodil kořenový systém.
Hnojení: Kytičky byly zatím pouze jednou hnojeny Fish Mixem od Biobizz v poměru 2ml na 1l vody, přičemž zálivka byla max 0.7 l.
Problém: Vrchní listy se začali kroutit a žloutnout od středu, většina spodních listů žloutne také (viz. přiložené foto).
Příčina: Při prostudování Thredu --> (Snad) Vsechny nemoce kytek http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3657 jsem usoudil, že by mohlo jít o nedostatek manganu nebo zinku. Popřípadě jsem si říkal, jestli to není způsobeno nedostatkem místa pro rozvoj kořenového systému. Podobné příznaky měli i sazeničky, kdy byly předpěstovány v malých kelímcích. V momentě, kdy byl celý kelímek prorostlý kořeny začalo žloutnutí listů.
prosim o radu co to muze byt mam stejny problem taky bych rek mangan, zinek a nebo PH.problem je na Durban Poisonech a na modelech co jsou vedle a dostavaji to same nic
zivot je jak kvetina jak jednou neco prezenes uz jenom sledujes jak se ti vse sere
Zdravím nevie niekto poradiť o čo ide? a ako to odstrániť? respektíve zabrániť dalšej tvorbe... mam ale pocit že ide o plesen :/ lebo mam bohužial vysoku vlhkosť
Jedno AK už mi kvoli tomu uschlo a ked sa to po čase objavilo na druhom Ak ktore je v jednom kvetinači s druhym... tak už ma to fakt naštvalo
Původní příspěvek od Sasori Zdravím nevie niekto poradiť o čo ide? a ako to odstrániť? respektíve zabrániť dalšej tvorbe... mam ale pocit že ide o plesen :/ lebo mam bohužial vysoku vlhkosť
Jedno AK už mi kvoli tomu uschlo a ked sa to po čase objavilo na druhom Ak ktore je v jednom kvetinači s druhym... tak už ma to fakt naštvalo
Jak moc hnojíš ?
! PAL TO !
první sklizeň, druhá sklizeň, třetí sklizeň, čtvrtá sklizeň, pátá sklizeň .............. poznáš, jak život rychle utíká
ja mám pocit že sa to AK po preliatí vodou trochu pozviechalo/vschopilo ... škoda že nemám enzymy to by asi dosť pomohlo teraz že?... aj na Satorim od Mandaly sa mi to začalo mierne robiť po tych listoch
Ahoj lidi, resim problem s novymi rostlinami co mne vylezly ze seminek, konkretne Masterkush.
Po nakliceni 8 semen z 10 a zasazeni do jiffy raselinovych tablet a zalivani mlzitkem pri teplote 25 stupnu bylo vse ok.
Zdalo se mi ze to nejak pomalu roste a tak jsem zacala jpouzivat korenovy stimulatori biobizz root s naredenim 3ml / Litr vody a od te doby mne zacala 1 rostlina kroutit list az uschl a 2 rostlina ma nabeh na zkoutnuti spicky. Zbytek vypada ok az na zloutnuti 1 listku co vylezky z seminek. Ph mam po namichani rootu 6.6
Tudiz se ptam, je skutecne nutne pridavat korenovy stimulator, kdyz to vypada ze je problem s prehnojenim ? ( asi )
Viz foto
p.s.: svitim na to 125W usporkou pro rust ve vzdalenosti cca 30 cm
Diky za HLP
Mirka
Naposledy upravil bluewave65 06-07-2011 v 20:10 PM
Cau, PH 6,6 je dost, hranicni hodnoty jsou od 5,6(kokos, hydro), vyse hlina az do 6,5. Takze prvni vec snizit PH zalivky. Druha vec, korenak na takhle malicke semenacky je podle me zbytecny, je mozny, jak pises vys, ze si je trochu prismahla, a dalsi vec, mlzitko, nemlzit na rostlinky za svetla- sic mas usporku, ale i tak by to mohlo v te vzdalenosti fungovat jako lupa a listy popálit. Takze rada, PH stahni nekam k 6. a zalivej normalne. At to jde, kdyby neco, rad poradim, pokud budu vedet.
Tak jsem zjistila ze ta kytka co postupne zloutla nema vubec rozvinute koreny, nechapu proc a co se tyce te druhe tak uschl 1 list a druhy se zda byt ok. Snizim PH kazdopadne a nebudu to mlzit na listy pri svetle.
Diky za help, jsem sama zvedava jak se to dale vyvine.
Prijde mi to jako by ty kytky nemely dostatecne vyvinuty korenovy system a proto to tak pomalu roste. Muze to by tim ze jsem zasadila klicky jen s cca 1 Cm ?
zdravim growers mam menčí problém s listama a nevim jak ho vyřešit!Vypadá to jako rez na listech ale vždycky když ty špatný odtrhnu tak se to objeví na dalších a takhle furt dokola.díky moc za rady
Prohlédni spodní strany listú. Vypadá to na žravého či savého škúdce
Mrknul jsem na to a na pár listech zespodu bylo pár černých "teček", ty šly setřít dolů, těžko říct, jestli to byl parazit nebo bordel. Dál pak na těch listech, co jsou vyfocený, je zespodu v podstatě to stejný jako zvrchu, takový ty hnědý fleky. Jdou nám do květu, tak co s tím, aby se to nepodělalo?