Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cuscus
jinak pustil sem se do vyroby take. vybral domaci vodarnu kvuli tlaku (na hluku me nesejde) a zacal se poohledat po tryskach.
problem:
vyber neni jednoduchy. od gardeny mlhovaci sou k hoxnu-jen to tak rozpracuje-nemlzi(ani na pseudo se nehodi-ma to nahoxno uhel rozstriku. nekdo tu pisal: www.trysky.cz (nechat si doporucit spravnou trysku). nerez cca 1000,-, v mosazi 1700,- (mozna naopak ). vse za 1ks a o jejich velikosti se ani nebavim. takze ideal asi odsud: http://dripworksusa.com/store/misters.php
ale zde po obednavce dorazil mail, ze neposilaji mimo USA. nasli ste jinde moznost obednani vhodnych trysek? jestli ano, napiste odkud ste obednali please. jinak ja si to na http://dripworksusa.com/store/misters.php ty trysky obednal ke znamym v USA a nechal od nich zaslat sem(vcera odeslali takze cca 2-3tydny) k nam.
15ks MNELGRN - Elbow Mister 1.5 GPH (green)
15ks MNELGRY - Elbow Mister 3 GPH (gray)
pro ty co nevi GPH=galony/hod
sem zvedav ktera bude ideal, ale kazdopadne jestli vse dopadne ok, tak nabizim moznost obednat si prezeme trysky dle vaseho vyberu.alespon myslim ze by to pro nektere byla moznost jak je sehnat, protoze se tu pise jak to lidem slape, ale kde a jak trysky sehnali nepise poradne nikdo. ja si je zkusil sehnat a je to masacre a chci vam pomoci vyhnout se podobne situaci. cenu bych samozrejme upresnil az po doruceni zasilky, prot. z amu je postovny pekny ranec.
tak zatim a at to roste
Původní příspěvek od kixxel cuscus
jinak pustil sem se do vyroby take. vybral domaci vodarnu kvuli tlaku (na hluku me nesejde) a zacal se poohledat po tryskach.
problem:
vyber neni jednoduchy. od gardeny mlhovaci sou k hoxnu-jen to tak rozpracuje-nemlzi(ani na pseudo se nehodi-ma to nahoxno uhel rozstriku. nekdo tu pisal: www.trysky.cz (nechat si doporucit spravnou trysku). nerez cca 1000,-, v mosazi 1700,- (mozna naopak ). vse za 1ks a o jejich velikosti se ani nebavim. takze ideal asi odsud: http://dripworksusa.com/store/misters.php
ale zde po obednavce dorazil mail, ze neposilaji mimo USA. nasli ste jinde moznost obednani vhodnych trysek? jestli ano, napiste odkud ste obednali please. jinak ja si to na http://dripworksusa.com/store/misters.php ty trysky obednal ke znamym v USA a nechal od nich zaslat sem(vcera odeslali takze cca 2-3tydny) k nam.
15ks MNELGRN - Elbow Mister 1.5 GPH (green)
15ks MNELGRY - Elbow Mister 3 GPH (gray)
pro ty co nevi GPH=galony/hod
sem zvedav ktera bude ideal, ale kazdopadne jestli vse dopadne ok, tak nabizim moznost obednat si prezeme trysky dle vaseho vyberu.alespon myslim ze by to pro nektere byla moznost jak je sehnat, protoze se tu pise jak to lidem slape, ale kde a jak trysky sehnali nepise poradne nikdo. ja si je zkusil sehnat a je to masacre a chci vam pomoci vyhnout se podobne situaci. cenu bych samozrejme upresnil az po doruceni zasilky, prot. z amu je postovny pekny ranec.
tak zatim a at to roste
zdarec
na www.trysky.cz jsem si objednal tento typ trysek B1/8SF-CE1. Jsou plastove, s filtrem na vstupu a delaji mlhu(cili nejenom rozprasuji). Uhel rozstriku najdes v katalogu, ale je myslim neco kolem 115°. Jedna vyjde na 157,- bez DPH. Cerpadlo mam membranove Johnson pump typ WPS 2.4, je na 12V DC a maximalni tlak 2,8 baru, spotreba pri odporu 2,8 bar je neco kolem 80W. Tech 6 trysek utahne absolutne bez problemu. I 12 trysek by utahlo. Vyslo na 3400,- plus filtr za 500,-. Zdroj vysel asi na 900,-. Neni potreba vodarna pokud nezapojujes dejme tomu vic jak 20 trysek. Jo a jako expanzni nadoba jde pouzit treba 5 metru hadice(lepsi je 19mm).
Původní příspěvek od snuk1 2 rastajohn: zdar, a není lepší už radši to SHURFLO? přeci jen 5 let záruka a stojí něco přes 4... jinak ten filtr máš pls jakej? Díky
cus, no to shurflo jsem vubec nezkoumal, jsem jenom zadal do vyhledavace membranove cerpadla a vyplivlo mi to tady ty Johnson´s pumps, jestli maji stejne charakteristiky ty shurfla, tak urcite jdou taky pouzit.... Filtr mam taky od Johnson´s pump s jemnosti sita 40.
edit: no nicmene tady to cerpadlo je svedske vyroby a je na "osah" hodne bytelne, tak myslim ze s kazivosti nebude problem
jo jeste pridam tlako-prutokovou charakteristiku cerpadla
for EricCartman:
sorry, budu oponovat-mlhovaci trysky gardena jsou mlhovaci pouze nazvem-pokud by je nekdo chtel, tak mu je dam za nakou dobrotu.
jak se pise na zacatku tohoto clanku, je dulezita velikost kapky a mlh. gardena neodpovida podle vseho"normam TAG".
u trysek co sem si obednal se "pise":
* Diameter: 3.5 to 4 feet
* Droplet size: 50-100 microns (ideal)
* Operating Pressure: 35-80 PSI (oper.tlak tj.:2,41-5,51 bar)
cena s postovnym z amu cca 50/ks,- pri 30ks (prikladam foto-bohuzel jen mobilem)
jinak jaky cerpadlo a proc je ktere lepsi, myslim nema smysl resit-je tady cele toto tema zaplacane nazorama,proc je to jejich cerpadlo nejlepsia to tech druhych naxovno a nikam to nevede. asi si musi kazdy vybrat to sve.
for rastajohn:
na www.trysky.cz me nabidly pouze ty co sem psal a to sem se snazil vysvetlit co nejlepe, ale spis nemely chut hledat a vybirat ve svem sertimentu. skoda zes nepostl tip trysek co pouzivas driv. jo a moh bys napsat rozmery te trysky-takhle tezko odhadnout. predem dik
4 kixxel
máš moc pěkný trysky, jestli se chceš víc než jen pochlubit hoď sem link na shop odkud to máš.
Myslím že je dobře pobavit se o čerpadlech, aspoň si tak můžem předat zkušenosti.
mam dotaz, nasel jsem od GH AEROFLO jako profesionalni aero system pro pesteni, ale nechci mit nejake pseudo-aero, kde spise jsou kapky vody nez 100% mlha. Nechi zde probirat cenu tohoto systemu, jde mi o kvalitu,(bohuzel neumim anglicky, ale ani zadne technicke listy na strankach vyrobce jsem nenasel) , je tedy napr. AEROFLO opravdu kvalitni TAG system nebo jde o pseudo aero?
Diky predem za odpoved, videl jsem tu i nekdo kdo v tom pesti bohuzel to nemuzu ani za boha najit, abych se zeptal.
mam dotaz, nasel jsem od GH AEROFLO jako profesionalni aero system pro pesteni, ale nechci mit nejake pseudo-aero, kde spise jsou kapky vody nez 100% mlha. Nechi zde probirat cenu tohoto systemu, jde mi o kvalitu,(bohuzel neumim anglicky, ale ani zadne technicke listy na strankach vyrobce jsem nenasel) , je tedy napr. AEROFLO opravdu kvalitni TAG system nebo jde o pseudo aero?
Diky predem za odpoved, videl jsem tu i nekdo kdo v tom pesti bohuzel to nemuzu ani za boha najit, abych se zeptal.
Zdar kemo, no pokud vím, ta tento systém patří mezi "pseudoaera" sáká to normálně kapky, ale není na tom podle mýho nic špatného. Je to velice dobrý systém, ale cena je strašně přemrštěná o tom žádná... jinak našel jsem ti to česky zde http://www.eurohydro.com/aeroflo.html
Původní příspěvek od rastajohn Pridavam dalsi odkaz na vhodny asymetricky modulovy casovac, ktery umi casovat "asymetricky" (treba 10s(min) sepne, 40s(min) rozepne) http://elektromaterialy.cz/?p=produ...01&sName=CRM-2H
Tento pouzivam ja. Mam nizkotlake aero, vysokotlake aero a NFT. Vsechny cerpadla mam nastavene na 20s ON, 1min OFF. Funguje to skqele. Pri delsim OFF se koreny vysusuji... teda aspon v nizkotlakem aeru. V tom vysokotlakem trysky mlhuji celou minutu i bez zapnuteho cerpadla pac je tam neustale tlak.
edit: jo a jak se pozna pravy aerosol? Strcte dlan do mlhovaciho prostoru asi na 15 sekund. Nemeli byste nic citit. Az po vytazeni ruky na vzduch byste meli zjistit ze mate mokrou ruku .