Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Hany zdarec, mám vplánu vyrobit si bubler ale nemám stím žádnou zkušenost, chtěl bych to mít jen na jednu kytku. Nemohli byste mi někdo poradit jak velký na to budu potřebovat kýbl a jaký ten vzduchovací motorek a co je ještě k tomu potřeba? dík za rady..
Zdar, ve faqu je výroba bubláku popsaná docela pěkně, ve zkratce
kybl od Primalexu 15-20l s víkem,
vzduchovací motorek třeba Elite 801,
hadička,
vzduchovací kámen,
košíček
mno a nějakej řízek do něj že jo
ať se dílo podaří
"To co jsem prožila, mi dalo sebevědomí a po politické stránce to, že budu do konce života proti komunismu a totalitě. A nemůžu pochopit, že mladý člověk se může přiklonit k jejich programu a k jejich straně. Já vím, že neustále lžou"
Hana Truncová, politická vězenkyně
"Co dal bolševismus světu, národům, člověku? Světu vzpoury, zmatky, násilné revoluce, občanské války, teror. Národům bídu, neštěstí, bezpráví, zotročení materiální i duchovní. Lidem věčná strádání. Bolševický stát vzal člověku svobodu, čest,mravnost." Alexandr Jakovlev - bývalý vysoký komunistický funkcionář
čau bublaci , mam takovy menši dotaz, mame u nas na vsi dosti časte vypadky proudu tak se ptam jak dlouho vydrží kořenu bez bublani než uhnijou? díky !
Největší výpadek, který se mi stal byl na cca 20 hodin a žádný problém... Faktem ale je, že se to nestávalo často po sobě. Ale myslím si, že pokud nejde o několikadenní výpadky, ale řádově v hodinách, tak se nic neděje... Toť můj názor...
Původní příspěvek od cocosak čau bublaci , mam takovy menši dotaz, mame u nas na vsi dosti časte vypadky proudu tak se ptam jak dlouho vydrží kořenu bez bublani než uhnijou? díky !
Vypadky mě nepodkávají nějak často, ale už asi 3 týdny mám dva samce v pokoji u okna jen tak ve vodě bez bublinek a jsou spokojeni. Kořeny mají krásně skoro bíle, zalivku jen dolívám. A ještě jsem jim oboum zlomil centrál, pořád jim to nijak nevadí, jedou si vesele dál. Takže pokud ty kořeny nezažijou nějaký teplotní šok, kytky by měly jet vesele dál, ale asi neporostou tak rychle jako s bublinkama. Takže výpadek pro kořeny no problem.
na FAQ stoji toto:
Na OG FAQ bylo ze je optimalni , na 1galon 500-600c.c. , jeden galon je cca
4litry , kdyz to prevedu = na 1litr vody potrebujes 15litru vzduchu za hodinu,
a ja se ptam - je "c.c." mysleno kubiocke centimetry? protoze jestli jo, tak nechapu ten vypocet. Imho to znamena 0,5l vzduchu na 4 litry vody. Uznavam ze mi to prijde malo, ale nerozumim hlavne ty matematice.
Muze to nekdo vysvetlit? Diky
(nejlepe i do PM )
Některé drogy nejsou zakázané, protože jsou nebezpečné, ale jsou nebezpečné, protože jsou zakázané
"I dont know the minimum amount, but you should not have any problems if you are pumping in at least 500 cc's/min of air per gallon. 600 cc's/min per gallon will ensure plenty of oxygen is being introduced in the nutrients."
no cc by mali byť centimetre kubicke.
čiže 0,5-0,6 l/min na galon
US gallon = 3,8l
UK galon= 4,55 l
US:..0,6/3,8= 0,157 litrov vzduchu na 1 liter vody za minútu
........0,157 * 60 = cca 9,5 l/hod vzduchu na liter vody
UK:...0,6/4,55 = 0,131 litrov vzduchu na 1 liter vody za minútu
.........0,131 * 60 = 7,9 l/hod vzduchu na liter vody
Tak z toho by vyplývalo že 8-10 l/hod vzduchu na 1 l vody by malo byť v poho.
Kanada= UK gallon
+ treba rátať s rezervou a pod vodou to bude dávať menej vzduchu (tlak vody), tak sa môžme naďaľej držať G FAQ-u a opčítať s 15l/h.
Alebo ma opravte.
Ahoj, doma sem našel starej ELITE 800, kterej čerpá 90l vody za hodinu, myslíte že my ovzduší 12 litrovej bubbler, což vycházi že na jeden litr vody budu mít 7,5 litrů vzduchu. Stačí to ?
Původní příspěvek od thory Ahoj, doma sem našel starej ELITE 800, kterej čerpá 90l vody za hodinu, myslíte že my ovzduší 12 litrovej bubbler, což vycházi že na jeden litr vody budu mít 7,5 litrů vzduchu. Stačí to ?
Cau, aby som to tu nerozvadzal, doporucene je 15 l/h a cim viac, tym lepsie. Ty chces dat z toho polovicu.
(Na tie vypocty dobat, teoreticky o tom mozme debatovat, ale radsej daj 20l/h .)
Asi tak.
Čau, ja som ich iba videl u ujca v jazierku, ma na tom relativne silny kompresor, bubla to o 100/300. Bubliny su z toho celkom velke, neviem ci je to mozstvom vzduchu alebo hustotou kamena.
Ja mam tiez opony ako Alpa , najprv sa mi zdalo ze maalo bublaju ale potom ma napadlo, ze ten matros sa nacuca vodou a vzduch sa cezen pretlaci a ide z neho kopec malych bubliniek coz moze byt lepsie lebo sa vzduch viacej zdrzi vo vode. mam atman 9500, 540l/min na cca 25-28 l a v poho spoko, korene biele, v kumbali momentalne dzungla jak hrom, je to tiche.
Tak abych ozivil toto vlakno, tak jsem prave zbouchal 4 in 1 bubbler 10 l kybl s 4cestnym vzduchovadlem 600l/h, 12,7 cm ovalny kameny, bude to muj prvni bublak, teda spis indoor, cekam jeste na stan a jiny blbosti. Potom zalozim vlakno jak si vedu, tak at to roste zelinari.....