Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
skorapky sou vcelku v pohode, rozdrtil sem je a nasypal na pudu kolem stonku, vyhoda je v tom ze vapnik se rozpusti pomaleji. Zvednul sem ph pudy na 6.7 a z 18 kyti sem mel pouze 4 samce. Ph tesne pod 7 procentualne zvysuje pravdepodobnost mit hodne samic. A o to nam de ne:-)
Jestli me chces poucovat o chemii, tak se na to rovnou klidne vyprdni
Pro tvoji informaci kdyz rozpustis skorapky v kyseline, dostanes vapnik do roztoku kde neni v zadny sloucenine(vzadnym lepsim pripade, ale uplne jiste), ale jako iont Ca2+...
Roztok s Ca2+ se nebude chovat neznamo jak, ale bude se chovat jako normalni zalivka (to uz jsem ale psal v tom predchozim prispevku, aby si dal POZOR)...
Pravdu mas v tom ze kysela zalivka, by mu asi pH nezvysila, ale on chtel VAPNIT ne snizovat pH.. jestli sem si dobre vsimnul
T.
Začínám outdoor a chtěl bych se zeptat estli máte někdo dobrou zkušenost z fólií mám pocit, že by to mohlo kytkám uškodit, protože půda nedýchá ( hrozí plísně ? ).If mulč, tak jakej matroš a jaký bude pH ? Je lepší používat rohovinu, protože se rozkládá déle a je zdrojem N ( dusíku ) a taky upravuje pH, nebo použít Dolomitickej Vápenec? Potom bych se chtěl zeptat co znamená rozpuštěná skořápka, napadá mě jedinný možný a to v octu, ale ten se mi nezdá zrovna moc optimální! Thanx to all
( začínám, ale potřebuju tohle nutně vědět a na celym sajtu není tahle problematika probraná! )
Takže jsem tady položil otázku, která buď lidi nasrala, nebo je to otázka, na kterou mi není nikdo schopen odpovědět!
Lidi zbavte mě schízy a napište někdo cokoli klidně nějakou 3,14čovinu, já mám teď těžký období !
dík za all dobrý rady
Tady to koukám jede . Takže k půdě a PH. Ideálem by bylo dostat se na půdu takovou, která má při reakci s vaší vodou PH 5,5 - 6,0 - při tomto rozsahu mají rostliny k dispozici nejvíce živin. Orientačně PH zjistíte testem v řádně promíchané směsi půl vody půl půdy.
Máte-li po proměření půdu příliš kyselou (méně než 5,5), doporučuji přidat dolomitický vápenec. Naopak, máte-li půdu příliš zásaditou (více jak 7), hodí se trošku rašeliny.
Budete-li pořizovat zeminu novou, rozhodně doporučuji pořídit substrát, který má ph právě 5-6,5 (například zahradnický substrát "B").
ty skořapky-prostě je rozmlat(rozdrt) a smichej je s pudou kterou hodlas kytkam dopřát-z tech skořapek se bude pomalu uvolnovat vapnik - zvisuje ph ale to jiste vis
hurá konečně mi někdo poradil, rada trochu slabší, ale je tu odpověď a z toho mám radost
thanx to Jindřich
lidi mám dobrej zlepšovák proti letcům, zkuste sítě proti ptákům
a ještě nějaká ta rada
ROHOVINA je lepší než VÁPENEC, protože se z ní během rozkladu uvolňuje dusík (N), což je stejně potřeba jako mít správný pH což každý zná
O-> Fuck off
O-+ Smoke it
<40 l zahr. substrát: pH 5 - 7
2 l Organoferm: pH 5 - 6,5
5 l Perlit: pH 5 - 6
Mám tam ty skořápky dávat? (Nemůžu sehnat lakmus a nemůžu to změřit.) A k tomu hnojivu - přidat??
Je to balkon. Dík MOC