Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar!
Mám 250w předřadník a zatim tam mam MH, dneska jsem koupil HPS, vrazil jsem jí tam a nesvítí, nevíte někdo čím to je?
Chvilku jsem i počkal a nic, dal jsem teda zpátky MH a ta nastartovala, tak fakt nevim.
Díky za případnou radu.
Původní příspěvek od desertwolf Mirex: co je to za předřadník?
The Chemical: ano
PRO-V-T SEMI-ELEKTRONIC.
Ale předchozí kolo mi v tom sodík šel normálně, zkusim to teď ráno když je ten předřadník vystydlej a esi to nenakopne sodík tak pak už fakt nevim.
Edit: tak už to svítí, asi to bylo tím rospáleným předřadníkem.
zdravim potreboval bych poradit jestli muzu zapojit tento ventilator prik... 16w a ma 185m/3 50hz jestli by sel s timhle trafem ma tam cosi ze 11,6 V a 180mA 50hz.....nebo jine nazory .. jo a kdyz zapnu sodik tak bzuci asi starter je to v poradku ?? moc diky kdo pomuze
Původní příspěvek od Mirex
PRO-V-T SEMI-ELEKTRONIC.
Ale předchozí kolo mi v tom sodík šel normálně, zkusim to teď ráno když je ten předřadník vystydlej a esi to nenakopne sodík tak pak už fakt nevim.
Edit: tak už to svítí, asi to bylo tím rospáleným předřadníkem.
Tak nesvítí, svítila jeden den a druhej den ráno už jí ten předřadník nenastartoval, je to PHILIPS MASTER SON-T PIA Plus, úplně nová!
Vrazil jsem tam z předchozího kola jetou GIPku a ta jede v pohodě.
Kdo ví čím by to mohlo bejt?
Zdar Zapojoval sem kámošovi rozvaděč a protože žije na vesnici, kde jsou výpadky proudu častější, chtělo to "ochranu výbojky při výpadku" , aby se hned zase rozžhavená nezapla k síti.
Tak mi kámoš pomohl se schématem a bylo to. Musím teda říct, že zapojení sem nikdy neoživil, ale u mě do dohrálo na starých tesláckých RS obvodech, které se chovaly fakt nevyspytatelně
Schéma každopádně musí šlapat spolehlivě. Stačí vam výpočet Tau=R*C pro taktování čítače 4060.
Kondíky raději tantalové, kvůli lepší stabilitě RC členu a co nejblíž napájení IO.
Pak už jen stačí vymyslet nějaké automatické dobíjení těch 4x AA, které tvoří nezávislý zdroj pro "odpočet" k znovupřipojení..
Tak sorry za neověřené shéma, ale když sem viděl ty ceny komerčních ochran, tak tohle určitě někdo ocení
Klasicky pozor na 230 ~ ! a nenesu za vás žádnou zodpovědnost..