Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Je to nespravnym PH. Mne sa listy deformovali ked som mal prilis vysoke PH okolo 8 . U mna ma voda z vodovodu strasne vysoke Ph lebo vodovodne trubky v dome su stare a zanesene .
Zdar borci pred 4 dny sem prepl na kvet a na listech se zacaly objevovat jakysi černy fleky(odspodu)(mam dojem ze to bylo i driv)-podle toho co jsem přečetl na G tak sem se dostal k zaveru že jde o svilusky jenze nez sem sehnal postrik tak se na spodnich listech zacal objevovat takovej bilej povlak-coz by ukazovalo na plísen(jenze vlhkost klesa az na 13%) a jako posledni moznost vykyv teplot od 23° do 12°.
Ten povlak na fotce nemam, ale zbytek muzete zhlidnout. pls heelp nebo mate jinej napad-zatim sem to strikal 2x proti plisni rot bud stopem
help zacalo se mi na listech objevovat tohle nejdriv jen u jedne trosku a pak to klidne flekama zahlti celej list a jde to i na ostatni. uz sem jednou vsechno ostrihala a vypada to ze to nepomohlo. muzete nekdo poradit ?
Jeduvka
chtělo by to nejdřív trochu podrobnější info: substrát, jaké je pH zálivky a jak hnojíš a zaléváš + teploty, vlhkost, ventilace + v jaké životní fázi se rostliny nachází + nejlepší bude foto celé postižené rostliny + popis jaké listy to nejdříve napadá (staré, nové, v horní/dolní partii atd.) ... pak se rady jen pohrnou ..
jasan takze 3,6l kvetinac zalivka ob dva dny 4 dc, hnojky bbizz podle planu, 33 den rustu, hmbox light, 400w nurturelite. hlina bizz light mix, ph zalivky 6-6,5 ventilace pritah pasiv odtah ufo 275. teplota den 27. noc 20, vlhkost den 40 noc 70-80 .no asi sem to pohnojila sama, pac sem si radovala jakou mam uvnitr (boxu)vlhkost v noci bez zapnuteho odtahu a nedoslo mi ze to muze dat vznik plisnim. objevuje se to jak na dolnich tak na hornichlistech, mlady stary nevyjimaje nejdrive jako cerne tecky nekde i od kraju. pridavam foto. box sem vymila, vsechny listecky byt i s jedinou teckou sem odstrihala takze ted vypadaj fakt jak chudinky, svetlo sem prehodila na 24/00 kvuli teplote a cekam...za jakoukoliv radu predek dekuji
-odtah by měl jet non-stop, to je jasný
-pro příště je dobrý použít preventivně POLYVERSUM (na začátku a na konci růstu)
-perioda 24/0 není moc dobrá, neboť kytky potřebují odpočívat, takhle je budeš spíš stresovat, co se týče teplot, tak ve dne máš teplotu ideální, v noci může být o 10 stupňů nižší, takže jseš i tady v pohodě ...
-vyšší vlhkost v noci je taky normální, naopak jí máš malou přes den - kytky porostou, ale kdyby byla dvojnásobná, tak porostou rychleji, těch 40 je dobrejch až na květ ....
-zálivka ob dva dny je celkem často - jsou květináče za tu dobu dost proschlý???????? Mě se osvědčilo nechat je pořádně proschnout (je teoreticky možný, že při tak malý vlhkosti ve dne to opravdu proschne ...)
-od jakýho dne hnojíš???? já jsem s lightmixem vůbec nehnojil prvních 20 dní a nebyl žádnej problém (aby to nebylo i krapet přismahlý) .....
-co hmyzáci?????
- ona to nakonec bude asi kombinace několika nepříznivých faktorů - malá vlhkost ve dne, ventilace neběží 24 hodin, tudíž je omezená výměna plynů - to všechno částečně rotliny oslabuje a pro plísně/houby/hmyzáky je pak snažší rostliny napadnout
- chtělo by to tedy zajistit optimální podmínky, zkus to stříknout PREVICUREM (kdyby nepomohl, tak máš v zásobě ještě KUPRICOL), nejbližší dny klidně drž ještě tu nižší vlhkost (pokud by to byla plíseň, tak jí to nízkou vlhkostí aspoň ztížíš)
-nevim jak vysokýma dávkama hnojíš, ale asi bych se nebál na týden hnojivo experimentálně vysadit
-máš ventilátor na přímý ofuk rostlin????? Tím rozhodně nic nezkazíš, právě naopak to zlepší proudění vzduchu v pěstírně ....
ahoj vespolek prosím o radu protože už nevím co dál.kytky mi začali žloutnout a pomalu chřadnou potřeboval bych poradit jestli nevíte co s tím.svítím na ně 400w výbojkou GROLUX SILVANIA z výšky cca 1,2m na ploše 1x1m kytky jsou v grow-bacích o objemu 7,5l zalévám ALGA-GROW po cca 3-4 dnech aby stihly proschnout.Střikám je PHIT-AMINEM a to vše až po zhasnutí hlínu jsem pouzil PLAGRON GROW MIX ,pěstírnu mám postavenou z desek sádrokartonu která je potažená folií LDPE z vnitřní strany přes ní je teprv dána agro-folie z growshopu zaléval jsem zatím 2x polovicní dávku a 2x plnou.vodu používám odstátou PH upravuji pomocí kyseliny dusičné na 6,2 teplotu udržuji 24-25 C vlhkost 75-82% svítím 18/6 a po zhasnutí je teplota kolem 22 C kytky jsou staré cca 3 týdny a rostou hrozně pomalu jsou tak 10-12 cm vysoké .nevím kde už dělám chybu,může mi prosím někdo poradit?
jj vybojka je cca 1,2m nad vršky aktualni foto přikládám ještě bych se rád přeptal jestli máte někdo zasazeno v grow-bagách nemuzu na něm nikde dohledat z čeho je vyroben příznaky vypadají jak z vadného plantaboxu ale teprv začínám tak mne opravte jestli se pletu
nazdar,jak pises ze mas skrinu najprv vylepenu foliou LDPE nebude to nou?(polyetylénová fólia) chemia mi nic nehovori ale polyetylen neznie dobre
A k tej vybojke - 1.2m je fakt dost vysoko, vo FAQ mas pisane ze ma efektivny dosah 80cm. Takto prichadzas o strasne dost lumenov. Trebars ja osobne mam sice 400w v CT, ale mam ju 18cm nad vrskami.
hoši neřešte světlo,ta kytka nemá živiny...tipuju vysoký EC a špatný PH zálivky "zasolená půda"změřils co jim leješ a dtaky co ti ze spoda vyteče?.. máš to malinkatý NEHNOJ takový prcky !!!!!! prolej to pořádně destilkou a změř obě honoty a dej vědět
"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus