Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
samsungy sem sehnal tady: 21stg.com
panel poustim na 300mA a je sotva vlahej bez jakyhokoli chladice a svetla je subjektivne dost.
mam dva panely na matky, tak testnu jak to poroste.
jaky cipy k tem samsungum doplnujou? sam chci zkusit experimety 440nm,660nm, 380nm, ale nejdriv pojedu ciste samsung at vime co to dela.
jedna vyhoda samsungu me jeste ted napadla, na tech 300ma to kytky nespali ani kdyz dorostou tesne k panelu je tam cca 100tis luxu jako ve dne na slunci.
Původní příspěvek od fikus37 Jak jsem kouknul na DS na ty samsungy, tak účinnost při 700 mA je ještě horší než vero 29.
Navíc na zahraničních fórech, to mají doplněno čipy o jiných vlnových délkách.
Jediná výhoda je, že nemusíš mít aktivní chlazení.
To cree by měl vydat nástupce 3590 a co mi psal kámoš tak by ta účinnost při výkonu 50-70 watt měli dosahovat účinnosti až 220 lm/watt
Hned jak se objeví, hodím report
O tých led doskách píšu dosť info napr tu: ledgardener.com/quantum-boards-new-alternative-cobs/
Doktore, cma nejsou nástupce cxb 3590. Cma jsou nástupce menších cob čipu od cree. A již jsou na trhu. Nástupce cxb má být ohlášen létos v březnu. Mají nějaké problémy s teplotou.
Cma je na hliníkové platformě, kdežto nejvyšší řada od cree bude na keramické. Proto i cena bude tomu odpovídat.
Nástupce cxb měli ohlásit už minulý rok. Psali o tom na svých stránkách.
Tyto informace jsou neoficiální s druhé ruky. Mám dva kámoše Poláky co dělají externě(uklízí nebezpečný odpad) ve státech a jednou za měsíc vyváží odpad i s laboratoří cree. Taky pěstují a seznamily se s jedním inženýrem co tam pracuje. Jednou za tři měsíce si snimi volám přes Skype a sosam nějaké info.
Oficiálně se stim asi chlubit nebudou, že deska na kterou to celé pokládají nevydržela vysokou teplotu (tak mi to aspoň tvrdili). Potom prý to jde ještě na certifikace a musí změnit výrobní proces (nebo upravit) výroba probíhá prý někde v Číně nebo thaiwanu.
Nejsem nějaký prebornik v elektronice, ale základní pojmy jsem asi pochopil.
Každopádně mají na testy několik tisíc kusů a ty zkouší v podmínkách (teplota, zima, atd)
Ti Poláci mi říkali, že budou mít dvacet kusů, tak jestli se zadari, duben - květen bych pár kousků mít mohl.
Jak jsem psal, je to co kdyby a taky to nemusí být pravda.
Logicky, ale něco na tom pravdy bude, protože nové čipy podle prohlášení cree s minulého roku mají mít o 15-17 %lepší svítivost a 20% dokonce lepší v 90cri.
Cma tyto parametry nemají a nové čipy budou minimálně tak stejně velké, jako cxb.
Původní příspěvek od RivieraKid koukal jsem že i http://www.bonsaihero.com/ dali do nabídky COB panely. zajímavé. že by to opravdu bylo nejlepší řešení?
Alucraft ten dip set 380w s regulaci mato 50000lm to by mnelo zvladnout nahradit 400hps???premyslim otom ale ta cena taky by mne zajímalo jestli když ty čipy vysvytiš že koupiš novy nebo zas celou sestavu musíš nebo jak to je nevite chalani??
Původní příspěvek od sakumprdum Alucraft ten dip set 380w s regulaci mato 50000lm to by mnelo zvladnout nahradit 400hps???premyslim otom ale ta cena taky by mne zajímalo jestli když ty čipy vysvytiš že koupiš novy nebo zas celou sestavu musíš nebo jak to je nevite chalani??
Ahoj,
mrkni na náše články alucraftu, nyní tam je srovnání měření CFL, čínských LED, 250w HPS a naších světel ve stanu Propagator, během příšího týdne tam hodíme srovnání ve stanu 120x120 kde jsme měřili HPS 600W s A-wingem, 3x 120w čínskej panel (u kterého mimochodem výrobce uvádí že je to jako 600W :-D) a 4 naše nová svítidla G-max. Měřili jsme to PARmetrem. Měření bude brzo k dispozici i zde na Groweru.
Jinak až ty LED čipy vysvítíš (což se stane nejdřív za 7 roků) tak se dají vyměnit samostnatně, není důvod měnit chladič, trafo, nebo cokoliv dalšího pokud to funguje. Výměna LED čipů po nějáké době má dva úhly pohledu, jeden je ten že jsi nespokojený s tím že svítivost klesla o 20% (životnost je uváděná LM-80 tzn že po dobu 50 000 hodin neklesne pod 80%) a chceš čip novej, nebo chceš čip novej kvůli tomu že za tu dobu jsou už dvě nový generace LED čipů a díky výměně získáš vyšší svítivost třeba o 30%.
Můžete prosím doporučit konkrétní komponenty co nakoupit na světlo. Ideálně odkazy, nebo alespoň katalogové názvy. Rád bych 1x vero. Prostě mini co nejjednodušší setup do max. 70W. Případně i jiný panel z cree led bych si sestavil. Díky
díky za tip. ale tak samozřejmě jsem četl. představu mám. jak to má vypadat. zapojim si to taky. ale raději nakoupím někde ve velkoobchodu. proto jsem se ptal na odkazy nebo alespoň doporučené komponenty kde je jistota, že to bude šlapat spolu.
dá se na Ali někde najít pouze box na světlo 1x cob? líbí se mi jejich provedení, ale elektroniku bych raději osadil svoji? nebo nějaký výkres na výrobu boxu, klidně si to nechám vypálit laserem. ať nevymýšlím nebo hotového..
Původní příspěvek od RivieraKid díky za tip. ale tak samozřejmě jsem četl. představu mám. jak to má vypadat. zapojim si to taky. ale raději nakoupím někde ve velkoobchodu. proto jsem se ptal na odkazy nebo alespoň doporučené komponenty kde je jistota, že to bude šlapat spolu.
dá se na Ali někde najít pouze box na světlo 1x cob? líbí se mi jejich provedení, ale elektroniku bych raději osadil svoji? nebo nějaký výkres na výrobu boxu, klidně si to nechám vypálit laserem. ať nevymýšlím nebo hotového..
1ks a veľkoobchod nejde moc dokopy :-D
ale tak skús jerryho jl@kingbrite.cn - pošle ti aj jeden ks, má aj drivery a chladiče ale počítaj že to preplatíš na poštovnom
prvni test samsung desky LM561C S6 304pcs, na 300mA cca 30W teplota samotne desky o 15°C vyssi nez okoli (pri 25°C v mistnosti mam na desce 40°C )
jen tak cvicne jsem polozil bez teplovodive pasty na desku vetsi chladic viz foto a teplota desky klesla na 35°C
ucinnost premeny na svetlo je tedy fakt dobra, ted uvidim jak to pod tim poroste.
prvni test samsung desky LM561C S6 304pcs, na 300mA cca 30W teplota samotne desky o 15°C vyssi nez okoli (pri 25°C v mistnosti mam na desce 40°C )
jen tak cvicne jsem polozil bez teplovodive pasty na desku vetsi chladic viz foto a teplota desky klesla na 35°C
ucinnost premeny na svetlo je tedy fakt dobra, ted uvidim jak to pod tim poroste.