Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
kdybych nasadil dark psy typu penta, taxi myslim, že by ty kytky minimálně psychickou újmu měly
ale proč bych to dělal. no, možná někdy testnu - třeba budou psychedeličtější
pro ty kdo neumí francouzsky - tak v roce 1992 bylo (po 25 letech experimentů a ověřování) dokázáno, že zvukové frekvence stimulují metabolivcký procesy v rostlinách. Jde o tvorbu proteinů, produkci, O2 a CO2 a¨tak dál. Na pokusnecjh řasách dosáhli při stimulaci zvukem 16x vyšší produkce kyslíku, prostě účinnější fotosyntéza to samý se stalo s pokusnejma rajčatama, kde byl výnos plodů 2-3 (!) větší než obvykle a dokonce plody měly kvalitnější dužninu...
Není tedy o čem debatovat, funguje to, a vážná hudba se doporučuje zejména pro velký rozsah frekvencí - takže je pak větší jistota, že to zabere...
nutno dodat že výzkum pokračuje a je vlastně v začátcích a je radost domýšlet různé apliklace více viz článek
zdraví Tib
P.S.
hraju kytkám Vivaldiho, Bacha a Mozarta (cca 10 hodin/den a hodinu/noc) a výsledek je evidentní, po spuštění hudby (před 3 dny, po cca měsíci růstu) změnili barvu (!) na sytější odstín zelený, kytky povyrostly o tolik co normálně za 6 dní a rychle se zvětšuje i plocha listů a víc se košatěj!
jinak pozor jak se píše v článku - jsou tóny které stimulují a jsou tóny které zamykají, takže možná s heavymetalem bacha
Zdravim,tak jsem přemýšlel jestli kytky ragují na nějaký druh zvuku (Výšky,basy podob.)jestli je nějak hlasitý zvuk nemůže poškodit...Mám v pěstírně dost silný basák a často ho dost "přehuluju"...Nikde jsem o tom nic neslyšel,ale myslím si ,že na záchvěvy,které basák vydává,asi bude nějak ragovat ...Děkuji za odpověď!Crashik
pokusy s lepsim rustem pri pousteni zvuku se delaly, ale hrala jim tam meditativni kalsicka hudba. s brutalnima basama to este asi nikdo nezkousel, zkus to, muze to byt zajimavej pokus
„Autority ti říkají, že nesmíš kouřit trávu, protože je to pro tebe špatné. Přesto, když tě při tom chytí, tak tě zavřou do věznice. Myslím, že je pro tebe lepší kouřit trávu a být na svobodě než být ve věznici." Bob Marley
Takhle,mam svuj pokoj a v pokoji rostliny...Mezi rostlinama basacek a bedny (Home Theater),takze rozmery pestirny = cely pokoj,kolik w opravdu u basaku netusim... je tam na bedne psany 1500W ,ale to je podle me blbost,kdo si řikal že mam 80w basak.A jeste nekdy pripojim 350w aktivni,ale to je na panelhouse moc
Jinak moje zkušenost je taková,že když mam rostlinu se strašně slabym stonkem,dam ji před otvor basaku a do tydne se to napravi.Asi tim proudicim vzduchem a basama,které tak s tim stonkem hýbali vyzkoušejte sami
Jinak mam problem s mistem v pokoji,pze nevim,kde mam pestirnu vytvorit,tak to mam normal na stole u okna,muj prvni grow,zadne vybaveni,spise na zkousku pred necim velkym A pak jeste jednu kyti na stole a nad ni 70w usporku (řizek,15/9světlo)...
Původní příspěvek od Crashik Jinak moje zkušenost je taková,že když mam rostlinu se strašně slabym stonkem,dam ji před otvor basaku a do tydne se to napravi.Asi tim proudicim vzduchem a basama,které tak s tim stonkem hýbali vyzkoušejte sami
To bude tim, že rostlina se snaží narovnat, navzdory proudění vzduchu od reproduktoru, a to má za následek silnejší stonek... Viz. objemné kmeny u stromů v silně povětrných podmínkách..