Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od savy Doba květu se počíta hnedka jak přepneš ... nevím kde jsi přišel na takový blábol ...
Hele všechno je věc názoru.. Záleží pouze na tom, kdo ho má a někdy i na jaký židli sedí..
Měj se
Edit: Na ten blábol jsem přišel normálně rozumem jako každej jinej a potvrzuje to třeba tabulka na míchání hnojiv od Metropu, která počítá s 8 týdny květu tj. 10 týdnů 12/12..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Tak vtom případě seš fakt jinde věci nazoru 😀a ještě urážet borca se zidly 😀sedni si.... první týden po přepnutí by se měli jed ještě růstový živiny..tabulko.. logický ze doba květu začne vtu dobu kdy ty ji zvolis.. tudíž jakmile kopnes 12/12 tak vtu chvíli je začátek doby květu... květ má víc těch dob -- roste,bobtna,zraje... to co popisujes ty je podle mě začátek druhý doby květu 😀 mír
Květy se začnou tvořit tehdy, kdy kytka začne vylučovat k tomu příslušný hormony a na ty následně zareaguje tvorbou květů. Vesmír se děje vždycky ve vlnách, takže i Tvoje přemýšlení o přepnutí, následný rozhodnutí přepnout, následný přepnutí a následná reakce kytek na Tvoji akci byl proces. My se teď jenom neshodnem, jak kterou fázi pojmenovat..
Vloni se se mnou známej hádal, co je to trojobal. Podle něj se do trojobalu obaluje sýr, aby nevytek, a je to prý mouka+vejce+strouhanka+vejce+strouhanka+vejce+strouhanka. Jak řikám, všechno je věc názoru..
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
No ja jsem taky taky nazoru ze se doba kvetu pocita dnem prepnuti, v tabulce metropu pocitaj nejspis s delekvetoucimi odrudami, v pripade,ze ma neco kvet 7 tydnu, bude treba nejake tydny v tabulce preskocit, to je stejne jako by meli udelanou tabulku na 7 tydnu kvetu a my kvuli tomu sklizeli dlouhokvetouci sativy na konci 7 tydne.. Nesmysl..
V nedeli jsem posekal, odstranil pouze velke listy, trimming me teprv ceka
V tabulce udavaji prvni 3 tydny kvetu, treba ani nebude treba tolik pokud rychle kvete a treba ty tydny urychlit, tezko rict, dejme tomu, kdyz vime ze kvete kytka 55 dni, muzeme pocitat tyden jen jako 5 dni, a vyjde to dle tabulky na dni 50, treba s tim, ze ty 4 dny muzem rozlozit nazacatek a konec kvetu, podle toho jak vypadaj.. Kdyz ma byt kvet okolo 60 dni, tyden by mel v tomto pripade dni 6 a byli bychom s tabulkou na 60 dnech.. Tot ma verze, ale urcite v metropu vedi ze ma ganja ruznou dobu kvetu, idealni by bylo napsat asi jim, jak to maj myslene
Kazdej dobu kvetu pocita jinak, kazdej vyrobce hnojek to ma jinak, jeden model muze pri ruznejch podminkach dozrat jinak. Neni to jednoznacny. Pro dosahnuti kyzenyho vysledku je nejlepsi sledovat trichomy. Ohledne hnojeni po prepnuti, tak to chce zkouset. Treba s Hesi mam tu zkusenost, ze se po dusiku dost vytahnou, a nekdy se i prodlouzila doba do nakvetu.
"Generally speaking, mellow, laid-back growers tended to produce mellow, laid-back herb, whereas uptight, sinister growers tended to produce uptight, sinister herb." - DJ SHORT
Od kdy se počítá doba květu jsem až doteď myslel, že je uplně jasný
Nějaký seedbanky to maj ve dnech nějaký v týdnech, ale vždycky to alespoň teda mě uzraje skoro přesně tak.
Teda do stavu kdy je asi 80% blizen zbarvenejch.
Tak například
Dutch Passion – mazzar a white widow - doba kvetení 8 týdnů
mě vykvetly za 8 týdnů od přepnutí
Dutch Passion – Blueberry - doba kvetení 9 týdnů
mě vykvetla za 9 týdnů od přepnutí
Dinafem – critical – 50 dní
u mě za 50 dní po přepnutí
doba květu je jen orientační info pro gen, aby došlo k orientačnímu popisu genetiky
prodejcem.
každý gen. phenotyp má v oblibě jiný apetit a tabulkování hnojiv je jakýsi zevrubný popis bezpečného dávkování. každopádně pokud počitat dny, tak je ustalený zvyk počítat ode dne přepnutí světelné periody. nepodstatné..
Cau foto pod mikroskopem nemam, musim casem poridit nejaky na telefon, mam obyc do ruky 50x zoom
Strihani je v plnem proudu, stonky lupou, pod topovkama jeste nejdou zlomit na poprve viz foto, ale doschnou a rozlezi se jeste ve sklenicich, na omak je to uz vse hodne drolive a krehke, spis uz moc, no uvidime po rozlezeni
Takze je vse ostrihano, ulozeno ke zrani a zakopano v zemi
Strihal jsem 10 - 14 den od kosy, suche je to na prach, no nejake fotky pro predstavu a kdo chce muze si tipnout o nejake ty Káčka Smokereport prijde na radu pozdeji
Komplet stonky