Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám Autoblueberry, Syrup a Critical na balkóně, v hlíně pro balkónové květy sázeno začátkem května a mám jakýsi problém..Co jsem tady u vás pohledal mě přinutilo otrhat většinu pravděpodobně napadených listů.Ale pro jistotu pošlu obrázky, protože bych nerad, aby mi to všechno nějakým způsobem pomřelo.. Proto prosím o radu, co s tím.
Díky
Díky za radu ;-)
Jen doufám, že nebudu muset otrhat hodně listů.. kytka není zrovna moc velká a rozrostlá :/
Můžeš zkusit ostříhat části listů, ale někdy se to šíří dál, tak to pak vem celý, nedá se nic dělat. To je jako jít k zubaři co nejdříve a nenechat zhorřit stav. Když přidáš pravidelné kvalitní hnojení, tak brzo dorostou nové listy.
Původní příspěvek od Vo1um3
Mam in..teplota kolem 24 pres den.. To je asi ok..ale vlhkost me pod 70nechce jit..odtah a 2x ofuk jedou nonstop je to na ....kolem boxu je dost vlhko..
Tak teplotu máš dobrou, ale u té vlhkosti je ten problém, že vlhkost zrychluje postup těchto nemocí. Jaký jsi dal postřik? Asi to ani nepomohlo, že? Tato nemoc se tu objevuje dlouho a sám jsem se s tímto setkal, začíná hnědýma tečkama, vytvoří se hnědé fleky a potom schne celý list a postupně se nakazí rostlina. Sám jsem zkoušel různé postřiky proti houbovým chorobám a plísním, ale bohužel jsem se toho zbavil až radikálním zbůsobem, zbavit rostliny napadených listů až do vymizení příznaků a nebo odstavení celých rostlin .
Pokud tady někdo ví, co je to za nemoc a co pomůže za postřik, tak budu sám rád.
Původní příspěvek od Bárt
Tak teplotu máš dobrou, ale u té vlhkosti je ten problém, že vlhkost zrychluje postup těchto nemocí. Jaký jsi dal postřik? Asi to ani nepomohlo, že? Tato nemoc se tu objevuje dlouho a sám jsem se s tímto setkal, začíná hnědýma tečkama, vytvoří se hnědé fleky a potom schne celý list a postupně se nakazí rostlina. Sám jsem zkoušel různé postřiky proti houbovým chorobám a plísním, ale bohužel jsem se toho zbavil až radikálním zbůsobem, zbavit rostliny napadených listů až do vymizení příznaků a nebo odstavení celých rostlin .
Pokud tady někdo ví, co je to za nemoc a co pomůže za postřik, tak budu sám rád.
postřik sem nedal zadnej,protoze sem nevedel o co jde,,maji to zatim dve kytky u prostred,, jedna zacla dost svetlal.. ma to cenu jeste necim strikat kdyz sem na 36 dnu květu?
Mám klony Chronic, 2 měsíce staré, outdoor, v hlíně (1/5 perlit, 1/5 kokos, 3/5 zahradnický substrát + trocha písku + dolomit na úpravu ph + Hoštické NPK s guánem) v květináčích (zatím malé květináče, cca 3 litrové. Hnojím BioBizz BioGrow + Fish Mix + Root Juice + postřik Phytamin + Fish Mix. Navíc od minulýho týdne dávám od Atami - Ata XL + Atazyme.
Půda má PH zhruba 5.8, zálivka s přidanýma hnojkama zhruba 5.7 (BEN test půdní)
Už zhruba 3 týdny mi odspodu rostlin začínají žloutnout a usychat velké listy (na hlavním stonku, ale trochu to už přechází i na sekundární větve)
už opadalo několik pater. jedna rostlina to má už do půlky svojí výšky.
Listy žloutnou a usychají od špičky - viz. photos.
Moc prosím o radu, je to důležité, ale to všichni dobře chápete
To co máš na posledím fotu se mi teď nedávno objevilo na kytce venku, listy začaly z ničeho nic žloutnout a od středu listu se tvořily hnědé skvrny... kytka už to má zasebou , jelikož se to šířilo fakt rychle... a začlo to bych řekl po tom co jsem začal více hnojit, ale objevilo se to jen na té jedné, takže to byl asi nějaký slabší kousek..ostatní dostávaly stejný množství a v pohodě.. a kořeny byly v pohodě, bílí..takže bych to typoval na přehnojení možná ještě s rozhozením PH..ale možná kecám ..
Původní příspěvek od gremlin101 To co máš na posledím fotu se mi teď nedávno objevilo na kytce venku, listy začaly z ničeho nic žloutnout a od středu listu se tvořily hnědé skvrny... kytka už to má zasebou , jelikož se to šířilo fakt rychle... a začlo to bych řekl po tom co jsem začal více hnojit, ale objevilo se to jen na té jedné, takže to byl asi nějaký slabší kousek..ostatní dostávaly stejný množství a v pohodě.. a kořeny byly v pohodě, bílí..takže bych to typoval na přehnojení možná ještě s rozhozením PH..ale možná kecám ..
Taky jsem myslel, že to začalo potom co jsem žačal víc hnojit, proto jsem ty dávky zase snížil, ale nepřestalo to. A ta nejvíc postižená kytka je právě takovej mutant, s postiženýma listama. Na ní to postupuje nejrychleji, ale je to na všech. Přesně jak říkáš - z ničeho nic to začalo žloutnout a od středu listů hnědý skrvrnky, a listy postupně celý uschnnou od špičky směrem k řapíku.
Myslíte že to PH 5.7 - 5.8 je moc nízký? Já vím, není úplně ideální, ale ale nějak moc mimo normu taky ne.. nebo jo?
Nějakej nápad jak to zastavit
Dobrý ráno andree a ostatní, kterým žloutnou jeden dva listy na kytce...
Nedělejte z komára slona, konkrétně na poslední fotce, když vidím že sou kytky jinak vitální, rostou a vyloženě nestagnujou, bo nestrádají, tak nemá moc smysl špekulovat nad malým množství nažloutlých spodních listů.
Pro svůj dobrej pocit, upravuj a drž pH odstáté zálivky, hnoj podle doporučených dávek a sem tam si změř pH na odpadu v podmisce.
To že kytka sem tam odhodí nějakej list, není důvod k panice, ne vždy každýmu genu sedne vámi vytvořené prostředí a péče, tak aby ste měli kompletně zdravou, nádherně hutně zelenou a vitální krasavici
Takže don't worry be grow
Dobrý ráno andree a ostatní, kterým žloutnou jeden dva listy na kytce...
Nedělejte z komára slona, konkrétně na poslední fotce, když vidím že sou kytky jinak vitální, rostou a vyloženě nestagnujou, bo nestrádají, tak nemá moc smysl špekulovat nad malým množství nažloutlých spodních listů.
Pro svůj dobrej pocit, upravuj a drž pH odstáté zálivky, hnoj podle doporučených dávek a sem tam si změř pH na odpadu v podmisce.
To že kytka sem tam odhodí nějakej list, není důvod k panice, ne vždy každýmu genu sedne vámi vytvořené prostředí a péče, tak aby ste měli kompletně zdravou, nádherně hutně zelenou a vitální krasavici
Takže don't worry be grow
Přesně tak, mě to taky dělá a neřeším to. Prostě shodí spodní listy. Pokud máš takové světlejší listy, akorád pohnoj trošku, já sem hnojil jen 4x za cenou dobu růstu co jsou venku,jen aby dostaly co chcou do růstu.
jsem týden po přepnutí a objevují ze mi na listech fleky..jak na listech ze spoda..ty i žlouknou tak na velkych listech jde to celkem rychle(..můžete poradit?..prošel jsem všechny thedy..a nevím jestli je to přehnojený nebo plíseň...ty jsem nikdy v pěstírně neměl...díky
http://www.image-share.com/ijpg-740-283.html
Takto vyzera cela rastie pod usporkami pomalicky ale darilo sa jej velmi dobre ale zrazu zacina blbnut .. neviem cim to je ostatne som dal radsej prec odnej tie su v pohode .