Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Že do toho mluvím......... z kohoutku máš skutečně PH 5? Nějak se mi ta hodnota nezdá. Cituji ze stránek jedné vodárenské společnosti.
Hodnota pH je významný ukazatel jakosti pitné vody. Přípustné rozmezí je 6,5 - 9,5. Nižší pH má voda agresivní, která rozrušuje materiály potrubí a může pak obsahovat více toxických kovů, při vyšším pH je významně snížena účinnost desinfekce vody. Přímé zdravotní účinky na kůži a sliznice se projevují až při extrémních výkyvech pH pod 4, nebo nad 11.
Zkus u někoho porovnat výsledky měření s jiným přístrojem.
Taky si myslím, že nemáš ph 5. A věřím, že po přidání plagronu se pH vyloupne někam k 7,5. Mě to doma skákalo ze 7,0 i na 9,5.
Jinak k tomu ladění pH: Kyselinama pH srážíš (děláš to kyselejší) a hydroxidem ho zvyšuješ. Já sem letos poprvé ladil pH zálivky a celou sezónu sem srážel pH kyselinou dusičnou, i když se na květ má dávat fosforečná.
A musím říct, že ta 0,5L flaška mi vyjde ještě tak na 5 sezón
zdar.urcite to bude genetikou. tenhle rok sem mel kytku a ta mela stonky i rapiky uplne tmave fialovy.byla zdrava, a tenhle rok nejlepsi hvzhled, konzistence i odpal.
Že do toho mluvím......... z kohoutku máš skutečně PH 5? Nějak se mi ta hodnota nezdá. Cituji ze stránek jedné vodárenské společnosti.
Hodnota pH je významný ukazatel jakosti pitné vody. Přípustné rozmezí je 6,5 - 9,5. Nižší pH má voda agresivní, která rozrušuje materiály potrubí a může pak obsahovat více toxických kovů, při vyšším pH je významně snížena účinnost desinfekce vody. Přímé zdravotní účinky na kůži a sliznice se projevují až při extrémních výkyvech pH pod 4, nebo nad 11.
Zkus u někoho porovnat výsledky měření s jiným přístrojem.
No měl jsem obyčejný lakmusový papírky, ty jsou od výroby oranžový ponořil jsem 1cm do vzorku vody a barva se nezměnila.
Podle toho klíče kde jsou barvy a knim přiřazené hodnoty pH to odpovídalo na 5 nebo 6
Ale spíše 5 protože se ten lakmus nevybělil, 6 má být vybledle oranžová.
Zítra mi dorazí pH Hanna metr tak snad něco ukáže.
u druhu ktery to nedelaj tak casto nebo vubec se to prisuzuje vetsinou deficitu K nebo kdyz je maly prisun P (korelace s ph muze byt problem spatneho prijmu)..taky ripen ta vyzralost to dela kdyz je starsi kdy funguje prijem uz jinak