Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja som skusal meditovat...mam o tom knihu...mal som haluze ked som bol nahribovany a zaspaval som teda nie zaspal ale chcel som sa naucit ovladat sny....a asi po dvoch hodinach som pocul zvuky jak keby daka hudba na bubnoch tazko opisatelne...som sa prebudil som sa zlakol...lebo bola hlucna...a som to chcel zazit znova ale uz som sa nedokazal tak uvolnit...:/
Protože dnes víme o chování a činnosti mozku daleko víc, než mohli tušit všichni ti buddhističtí či zenoví (ale i další a jiní kdysi „osvícení“ či jen nějakým tím extatickým náboženským zážitkem překvapení) osvícení mistři
Celkem vtipne. Vime neco malinko o mozku, ale treba o lidske dusi vime pekny hovno.
zájemcum o meditaci doporučuji knihy od Eduarda Tomáše a Jiřího Vacka www.satguru.cz dozvíte se vše potřebné,Vaše komentáře a názory na jejich knihy uvítám
Jak jsem prohlížel satguru.cz, tak je tam link na zajímavé čtivo k volnému stažení - kniha Šrí Ramana Mahariši - "Buďte čím skutečně jste". Z učení mudrce Mahariši čerpal právě např. Eduard Tomáš, kterého zmiňuje sattva, a k jehož doporučení knih od Eduarda Tomáše a Jiřího Vacka se přidávám
my že víme něco o funkci lidskýho mozku? Vždyť naše metody vyšetřování a zkoumání jsou k uzoufání primitivní. Prosvicujem mozek různejma zářeníma a sledování "hardwaru" se snažíme zjistit jak funguje. To je jako kdybysme svítili do kompu baterkou a snažili se pochopit jak funguje. Jistě, uvidíme že se něco děje, ale nemáme šnaci pochopit co. Potíž je v tom, že naše materialistická věda ještě není zvyklá na pojetí toho, že v těle je ještě duše, která to tělo řídí, bez ní by to byl jenom ten mrtvej kus hardware.
Tak meditace.....jak se to vezme. Já meditutju třeba tak, že si pustím hudbu, kterou mám ráda a jen tak ležím na zemi a poslouchám. Vydržím hodiny...:-)
Ale jinak si dělám autogenní trénink a ten mi zabírá. Dwlám ho jen když mám nějaké trápení a nejde mi usnout třeba. Jinak se mi furt honí hlavou mraky věcí
Nezapomeň na to eso v rukávu!
A hlavně se z toho všeho neposrat.
to janísek:tvoje praxe se jmenuje Joganidra aneb jogický spánek,ale to není meditace,cíl meditace není spánek ,ale maximální bdělost a na vyších stupních bdělost i ve spánku-bdělí spánek beze snu.....................jinak joganidru mám taky rád,dobrá je namluvená od Mahaswarandy doporučuji,jen v leže posloucháš a kazeta Tě vede ....
Medituju docela často, těmhle věcem se docela věnuju a zajímá mě to. Na meditaci mám skvělou meitační hudbu která skvěle dostane člověka do hladiny alfa. Je to speciální meditace na spojení s anděli a posílání energie a já jsem byl rád, když jsem se se svým strážným andělem dokázal spojit. Zní to jako kravina, ale je to úžasný pocit. PO skončení meditace člověka zaplaví euforie, je to dost zajímavý. Samotnýho mě udivilo, co se mnou nějakých dvacet minut meditace udělá. Na uvolnění těla i mysli jsem zvyklý, ale tahle meditace mi vzala dech...Nepopsatelné
pokud má někdo zájem zjistit jak funguje lidské tělo a duše (nejen gambler), doporučuju knihu od Břetislava Kafky: Nové základy experimentální psychologie. byl to údajně sochař (info z druhé ruky) co žil na začátku 20. století a empircky se vypracoval na jednoho z nejuznávanějších hypnotizérů a parapsychologů své doby. ta knížka sice není přímo o meditaci, ale kafka v ní popisuje od buňky, jak funguje lidksé tělo, které části jak vibrují, jak ty vibrace vůlí ovlivňovat, aury, magnetismy apod. zkrátka a lapidárně - jak funguje lidská duše a jak s ní pracovat. bohužel sem tu knížku nečetl celou, ale z úryvků, které sem přečetl, sem docela nechápal. když si uvědomím, že to, co on psal a úspěšně praktikoval ve dvacátých letech, odmítá dodnes medicína připustit. no prostě mi to připadalo jako něco mezi starým buddhou, který na to de selským rozumem a spíš pocitově, a mezi dnešní vědou, která všechno měří a vztahuje k biologickému hardawaru našeho těla, takže se to v dneší technodobě dá líp pochopit.
Bratři a Sestry...nevím, ale neřešil bych esoterii..kdo kouří pavidělně konopí svým způsobem taky medituje...byť někdo může namítnou že je to krapek jiný druh meditace, Kdo ví..pro mne osobně však nej meditací a naprosto přirozenou a jednoduchou je toulačka po lese, horách, když k tomu ještě fouknu tak je to místy kvalitní bezmyšlenkovitost, ne když člověk rozproztře svoje oči do nádhery Prostoru tak to jde samo...prostě Mííííííííííííír...a ten světový je nevyhnutelný
Eduard Tomáš či Jiří Vacek skutečně mají co nabídnout. Já osobně preferuji Tomáše, je mi bližší a necítím z něj žádný negativní úlety (což jsem párkrát u Vacka v jeho knihách zaznamenal...) Pak je tu např. Drtikol, Mahariši, pro někoho třeba Minařík.. Mě osobně kromě Eduarda Tomáše nejvíc dostala kniha od žáka Františka Drtikola (teď si bohužel nevzpomenu, jak se jmenuje) - cvičení, který jsem podle tý knihy dělal - to se nedalo srovnat s ničím, co jsem do té doby praktikoval..