Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já sem zase slyšel, že to mají domluvený s elektrárnou, která je upozorní na to,že na tom a tom místě se enormě zvýšil ocběr proudu oproti předchozím měsícům a letům a podle toho to prý tipují. Nevim jestli je to 100% pravda, ale rozhodně je to k zamyšlení.
V roce 1942 měla přísně tajná komise v USA objevit ,,sérum pravdy" pro Office of Strategic Service k užívání proti lidem podezřelých ze špionáže. První substance byla navržena čistá pryskyřice z konopí! Užívání konopí bylo přerušeno po patnácti měsících, protože se ukázalo jako nespolehlivé : podezřelí se buď smáli, nebo je posedla paranoia. Další komplikací bylo zjištění, že agenti napodávali pryskyřici podezřelým špiónům, ale užívali jí sami ))))))
to asi neee,ale myslim si že ta pěstírna ti sežere víc než konvice,ne? Nemám sice s domácím pěstěním zkušenosti zatím,ale myslím si,že taková skříň s lampou jedoucí 12h denně,s větrákama a možno hydroponií ti sežere rozhodně víc proudu než když si vaříš čaj nebo kafe,ne? Četl jsem,že taková pěstírna ti sežere tak 3000,- až 4000,- měsíčně a to už je rozdíl, jestli si odebíral elektriku za litr celej rok a z ničeho nic platíš každej měsíc bůra. Nedělám chytrýho, třeba se pletu, ale podle přijde mi to rozumný.
V roce 1942 měla přísně tajná komise v USA objevit ,,sérum pravdy" pro Office of Strategic Service k užívání proti lidem podezřelých ze špionáže. První substance byla navržena čistá pryskyřice z konopí! Užívání konopí bylo přerušeno po patnácti měsících, protože se ukázalo jako nespolehlivé : podezřelí se buď smáli, nebo je posedla paranoia. Další komplikací bylo zjištění, že agenti napodávali pryskyřici podezřelým špiónům, ale užívali jí sami ))))))
přemek: no, třeba taková 400W lampa ti žere stejně jako takovej lepší vabavenejší komp. V compu mam teďko 450W zdroj, compy mam doma čtyři, všechny jsou zapnutý a jedou minimálně 12 hodin denně. Nikdo z elektráren se o mě zatim nezajímal. Tyhle kontroly skrzevá elektrárny patřej do oboru urban legend, přišly sem z USA, kde se tohle normálně praktikuje. U NÁS NE!
díky za vysvětlení,říkám,nemám zkušenosti,všechno jenom z doslechu,kolik ti teda sežere opravdu pěstírna s 600w sodíkem´a všim kolem,rád bych něco sestavil,ale váhám z tohodle důvodu......mám moc koumavý sousedy. Díky a jinak co si myslíš o těch termovizích z helikoptéry?
Původní příspěvek od Přemek Podlaha díky za vysvětlení,říkám,nemám zkušenosti,všechno jenom z doslechu,kolik ti teda sežere opravdu pěstírna s 600w sodíkem´a všim kolem,rád bych něco sestavil,ale váhám z tohodle důvodu......mám moc koumavý sousedy. Díky a jinak co si myslíš o těch termovizích z helikoptéry?
Zdárek ,no jako první bych ti možná doporučil prokoumat tady toto: http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#53
Jinak řekni kdo zase nemá koumavý sousedy ,kord ty starší ročníky tím ,že se nuděj ,nemaj do čeho píchnout buď celej den čučej z okna ,nebo na TV,nebo slušnejm growerum do zahrady..
Jinak taky jsem byl dřív ze sousedů celkem vypsychlej ,když jsem se přestěhoval ,ale jde jenom o čas..Samo ,že mezi sousedstvem se i někdy najde nějakej ten zákeřnej bonzáckej zmrd ,ale to už musíš vycejtit sám kdo tohle může vidět a kdo ne!!
díkes,no jo to víš nováček,no)))) všude vidim kolaboranty a miliony důvodů,proč zrovna mě by mohla má zvědavá sousedka prásknout,jinak díky za odkaz,jdu studovat
Mno konvice asi nebyl dobrej priklad, tak treba mrazak. Velkej vykon, bezi celej den. Pokud to nerozjedes Vietnam style po celym dome tak pozornost nevzbudis. Energetiky spis zajimaji cerny odbery nez zvyseni spotreby o 1000-2000W. Neco jinyho sou primotopy ale tam jde o narust v radech kW a to uz jim muze vadit.
Díky za rady,žádný plantáže nechystám,jen menší kamrdlík na 10 kytiček nebo nějakou skřínku,to si myslím,že jedno 600w nebo 1000w utáhne"o)))
Původní příspěvek od Přemek Podlaha Díky za rady,žádný plantáže nechystám,jen menší kamrdlík na 10 kytiček nebo nějakou skřínku,to si myslím,že jedno 600w nebo 1000w utáhne"o)))
JJ myslím ,že takové 6kilko sodík pro tebe jako pro úplného začátečníka bude dostačující
Už jenom ,že ta mrška celkem topí a vychytat chlazení a prostor ,aby vše klapalo jak má se někdy může zdát snažší než to ve skutečnosti vypadá
Pěstu zdar
přemek podlaha: tak, k těm termovizím: stejnej hoax jako to vychytání podle odběru. Opět k nám přišlo z USA, kde se tohle praktikuje hlavně ve městech. U nás se tohle nedělá, resp. ještě jsem o tom neslyšel. A proč? Provoz vrtulníku je pekelně drahej, takovej vrtulník s termovizí je důležitější spíš na hledání osob a zase, nejsou na to lidi. Takovejchhle věcí se fakt nebojim.
proboha lidi, zapojte mozek a rozumnej úsudek, když o něčem takovým přemejšlíte.
Rozjel jsem svůj první indoor a docela by mě zajímalo jak se stane to,že na to přijde policie.Ptám se na to proto,že to mám doma ve skříni kam neni vidět a nikdo o tom neví...tak by mě zajímalo jak to zjistí?Mám takovej pocit,že jediná možnost je ta že někdo dá anonym a oni si to přijedou prohlídnout jinak mě nic nenapadá.jestli se pletu tak mě opravte..díky
Původní příspěvek od Rysa Rozjel jsem svůj první indoor a docela by mě zajímalo jak se stane to,že na to přijde policie.Ptám se na to proto,že to mám doma ve skříni kam neni vidět a nikdo o tom neví...tak by mě zajímalo jak to zjistí?Mám takovej pocit,že jediná možnost je ta že někdo dá anonym a oni si to přijedou prohlídnout jinak mě nic nenapadá.jestli se pletu tak mě opravte..díky
Hele dle mojho názoru je většina pěstíren odhalena z důvodu udání,velkovýroby viz. čongové,černejch odběrů energie,distribuce ve velkém, popř. náhodné objevení viz. závada na pěstebním systému třebas.Jo opatrnosti není nikdy dost, každej má k tomu individuální přístup..